10 saker du inte visste om mina hästar!

Ja, i brist på annat att göra och att jag vanligtvis bara lägger upp helt meningslösa inlägg.. enjoy! 
 
Tamarillo: 
 
1,  När han var yngre och tävlade större klasser (upp till 1.35) med Emma (hans förra ägare) var han ibland så hopplöst pigg/het och okoncentrerad att han rev halva banan, men ibland gick han som en klocka och var inte i ett enda hinder. 
 
 
Emma (hans gamla ägare) och Tamarillo. 135 :) 
 
2,  Han är världens mest säkra nybörjarhäst! Kan sätta upp vem som helst på honom och han går snällt som ett lamm, men han kan busa runt med mig som en dåre bara för att han vet att jag klarar av honom. 
 
3,  När han var yngre hatade han vatten, diken osv, men nu går han igenom allt utan att blinka. 
 
4,  Han älskar andra hästar och tar hand om de som är sjuka/svaga. När en av ardennerhästarna skadade sig och var så svag/trött att hon inte orkade gå, då stod han som en trogen vän och vakade över henne tills hon blev frisk. 
 
5,  Han älskar att tävla! Finns inget på denna planet som han älskar lika mycket som att tävla. Han bokstavligt talat lever för det... Han vet precis vad det går ut på, och han lever efter regeln - vinna eller försvinna. (därav hans ibland okontrolleade tempo på tävlingar..) 
 
 
6, Han har alltid varit en väldigt klantig häst. När han var yngre bet han av en bit av sin egna tunga, han fick huvudet insparkat förra året, han har ett stort "jack" i halsen efter en spark (troligen), han har fastnat med tänderna i ett hönät mm...  
 
7,  Ibland när man är ute och rider kan han snubbla på sina egna ben för att han är ouppmärksam och har tankarna på annat håll.. 
 
8,  Han blir aldrig stressad, aldrig. Han kan bli rädd för saker, hoppa till osv, men han blir aldrig någonsin okontrollerbar eller "farlig" för sig själv eller den som sitter på. 
 
 
9,  På hoppträningar river han ibland allt under 50 cm. Han galopperar över hindrena istället för att "hoppa" och det brukar sluta med att han landar mitt i dem.. haha. Somsagt, klant. 
 
10,  Ibland när man är ute och rider på vintern kan han stanna och vägra gå framåt. Det beror inte på att han är dum eller vill jävlas, det är för att han är rädd att halka omkull när man sitter på honom. 
 


Ladde: 
 
1, Ingen har någonsin ramlat av henne! Jag har varit väldigt nära väldigt många gånger, men ännu är hon en "oavramlad" häst! 
 
 
2, Mamma har ägt henne sedan dag ett i livet. Hon hade hennes mamma, därav alltid ägt henne :) 
 
3, Ladde är en varmblodig travare, och gick på travet som yngre. Tyvärr fick hon tas ifrån det då hon blev alldeles för stressad och inte klarade av presen som låg på henne.  
 
 
4, Ladde är en enmanshäst till tusen. Det är bara jag och mamma som klarar av att rida henne. När andra sitter på henen snurrar hon runt som en dåre och stänger av allt tills personen hoppar av. 
 
5, Hon har en ovana att sparka på boxdörren hela tiden när hon är inne, från det att man tar in henne tills att hon kommer ut igen. Väldigt irriterande kan jag lova.. 
 
6, Ladde och jag har hoppat 1m i skritt. 
 
7, Om vi hade kunnat få en vettig galopp på henne hade hon kunnat bli en grym hopphäst. (kan hoppa huuuuus) Tyvärr vill hon inte galoppera, och när hon gör det, ja då går det i 120 km/h. 
 
 
8, Varje gång när man är ute och rider försöker hon smita in i våran trädgård för att äta gräs. Det beror på att sommaren 2009 stannade vi alltid i trädgården på väg hem när i hade varit ute och ridit. 
 
 
9, Hon är väldigt kräsen med vad hon äter. Gräs, kraftfoder och hö/ensilage går bra, men "hästgodisar" spottar hon ut varje gång man ger en till henne. 
 
10, Ibland får hon perioder då hon absolut inte vill bli tagen i hagen. Då kan man få jaga henne i 15 min innan hon ger upp och ger med sig. Ingen vet varför hon får sånna perioder ibland, hon bara får det. Nu var det dock väldigt länge sen, haha :) 
 
Ja... knasiga hästar man har alltså! Låt mig gissa, du visste inte något av det här? haha :) 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: FIA - TEAM EQUIPE

Hur många hästar har du? :-)

// FIA - TEAM EQUIPE
www.teamequipe.blogg.se

Svar: 2 st, ett halvblod och ett varmblod :) Kommer en till snart dock!
emmaaasandstrom.blogg.se

2012-06-28 @ 21:03:36
URL: http://www.teamequipe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0