U mad bro?

Sorry att jag inte bloggat något tidigare idag men sånt är livet ibland, tyvärr. Har egentligen inte haft speciellt mycket för mig men har varit något så syndigt trött alltså.. Blev ganska sent igårkväll, + upp tidigt imorse för att släppa ut hundarna. Kunde givetvis inte somna om efter att jag tagit ut dem heller.. 
 
Iaf, idag har jag och pojkvännen haft en väldigt trevlig långpromenad, eller inte, heh. Vi bestämde oss vid halv 12 imorse för att gå till Blackstad/försöka lifta. Efter ungefär halvvägs (2,5 km) får vi äntligen lift. Åker till Blackstad, köper glass, går till poolen, badar, solar, går tillbaka till affären, köper mer glass.. Sen började vi den långa vandringen hem och jag säger bara fy fan till alla er som kör bil och inte plockar upp liftare alltså! Måste vara det vidrigaste som finns rent ut sagt. Varför skulle man INTE stanna?!?! Helt ologiskt. Körde om säkert 20 bilar på vägen hem och inte en jävel stannade. Var en lagom glad Emma som kom hem sen alltså. Urk. 
 
Från och med idag har jag lovat mig själv att alltid plocka upp liftare, no matter what. 
 
Tamarillo fick vila idag. Efter våran trevliga vandring påca 7,5 km kände jag mig inte direkt taggad på att rida om man säger så. Legat och latat mig hela dagen + delat ett halvt kilo chicken nuggets med pojkvännen.. heh. Ouups, tjocka. 
 
Äe, ses. 
 
Puss/ 
 
 

Snabbinlägg med en millesekunds skrivtid, ungefär.

Får bli ett snabbis inlägg bara, sitter hos pojkvännen nu, klockan är 18.56 och kl 19.00 ska hundarna hemma hos mig gå ut på promenad. Lär väl komma en 10 m för sent men det dör de nog inte av :) 
 
Anyway, red Tamarillo på den "större terrängbanan" idag, eller som man också kan kalla den, Ellinores terrängbana, haha. Finns ett par hinder där som Tamarillo tycker väldigt mycket om att hoppa, hah. Gick suuperbra iaf, han hade såna fina språng idag alltså.. Även fast de inte är så högt var han en bra bit över + hade riktigy mycket klipp i benen, perfekt! En gång kom han dock totalnära och hoppade rakt upp så han rev, lilla älsklingen. INgenskada skedd dock. Finaste!
 
Resten av dagen har spenderats hemma, typ. Nu har hela familjen lämnat huset så nu är jag själv hela helgen, great! Om någon vill hitta på något, skicka ett sms.. :D
 
Ae, nu ska jag gå hem till mina hundar, se ya! 
 
 

Tankar och funderingar..

Om.. lite drygt en vecka är det dags för min och Tamarillos första bortatävling iår! Är inte helt säkert att vi kan åka än dock för måste få tag på en bil med drag innan dess, men hoppas verkligen att vi kan åka. Längtar som satan efter att få åka ut igen.. var ju ett tag sen! ;) 
 
Har dock mina funderingar över detta, haha. Ni som läser min blogg veeet att han älskar att tävla, att han brinner för det osv. Och när hans gamla ägare var här och hälsade på honom sade hon att vi inte skulle vara "rädda" för att lägga upp hindrena på högre höjder, för om han inte vill/kan hoppa så stannar han, sa hon. (han är ju ändå 21 år nu) 
 
Jag är så sjuukt sugen på att debutera 110 med honom så ni anar inte.. åh, skulle vara total lycka! Men precis som med allt annat finns det en baksida.. Han är inte samma häst hemma som han är på tävling! På träning är han lite mer "lat", bryr sig inte riktigt om hur avstånden blir, bara hoppar för hoppandets skull liksom.. När han kommer ut på tävling dock, då blir han ju helt tvärtom, taggar till tusen, studdsar fram som en stridsvagn liksom. 
 
På träning, när han är lite mer "bekväm" tycker jag ibland att det kan bli otäckt att lägga upp hindrena på högre höjder. Jag är absolut inte rädd för själva höjden, men jag är rädd att han inte ska "orka över", landa mitt i osv. (Jag vet ju självfallet att han aldrig skulle hoppa om han inte tog sig över, men det är så jag känner iaf) 
 
Däremot när jag kommer ut på tävling med honom, då försvinner all osäkerhet och allt bara flyter på klockrent. Om någon skulle sätta upp ett hinder på 110 på en tävling skulle jag inte ens märka det, för på tävling spelar höjden ingen roll. 
 
Då kommer ju frågan, kan man debutera 110 utan att ha hoppat det hemma?! Hästen är ju erfaren, han kan hoppa de klasserna utan problem. Och jag vet ju att 10 cm, det är inte mycket alls?! Och jag vet ju att han skulle älska mer än allt att få hoppa lite "riktiga höjder" haha.. 
 
Haha åh, stör mig så hårt på att jag inte bara kan ha samma självförtroende på träning som på tävling.. då skulle vi debuterat 110 för länge sedan.. 
 
Vet att detta inlägg kanske blev lite rörigt, men hoppas att ni förstår iaf. Skrev det inte så mycket för att jag vill ha svar av er (jo självklart vill jag det med, men har ju inte direkt lika stor blogg om kissie så lär väl inte bli så många svar..) men skrev det mest för att jag trodde att det skulle "klarna upp" för mig om jag skrev ner allt.. men det gjorde det inte.. haha, fml :( 
 
 
Min älskling, lös i stallet som vanligt.. 
 
 
 

Nu blir de mys med pokjvännen!

Vi ska krypa ner i sängen och kolla på den nya American pie, the reunion! Har mina förväntningar faktiskt, bokstvligt talat äälskar de andra american pie filmerna så. :) Någon som sett den? Sägs ju att den ska va bra. 
 
Blir att sova i skaplig tid idag dock, barnvakt imorgon också.. Till 4 dock bara, sen bli det Blackstad med pojkvännen för fulla rullar! 
 
Btw, så jäkla underbart. I helgen är storebrorsan hos sin flickvän, lillebrorsan hos sin far och mor min är i Uppsala.. vilket betyder att jag har hela huset för mig själv.. hela helgen. Gaash, så soft verkligen! Var det någon som viskade fest i mitt öra? Nää då, vet ju att du läser mamma ;) 
 
Nej, nu ni! Mys står på schemat, se ya!
 
Puss/e 
 

Can´t do this without you

Well, godmorgon I guess, även fast klockan är över 1.. haha. INte för att jag vaknade nu eller så, men fick bli ett godmorgon iaf.. 
 
Har ridit redan, bra jobbat! Hade ju planerat långrunda med massa galopp osv, men somvanligt ändrar jag på mina planer och gör om dem till något helt annat... Tyckte att han var i behov av att klättra lite faktiskt, han måste ju komma i toppform nu! Gick bra, men satan i gatan vad trött han blev på slutet när jag kört skiten ur honom, lilla gubben :,) Avslutade med ett varv på terrängbanan, vilket han alltid uppskattar. 
 
Just nu är jag hemmaaaa... Barnvakt hela dagen. Får väl se vad jag hittar på tillsammans med ungen, haha :) Egentligen skulle han, jag och Kicken dragit till Blackstad o köpt snus + badat i poolen, men känns lite dumt att dra med honom ända dit. + att jag inte vill lifta med min lillebror.. Ahja, det kanske löser sig på något vis! Om du ser detta och ska till Blackstad idag, give me a call.. 
 
Förövrigt har jag 7011 tusen saker att göra idag, så är väl bäst att jag sätter igång snart.. ska laga mat, diska, damsuga, torka golvet, mala tobak och hänga upp tvätt. Vilken romantisk sommardag.. :) 
 
Naeee, vi hörs! 
 
 
Fick bli en bild på underbaraste Alvena <3 

...

The award for the best lier
goes to you 
For making me belive 
that you could be 
faithful to me 
 

I don´t wanna be like you

Tamarillo fick sig en vilodag idag iaf. När jag ätit middag gick orken totalt ur mig och det skadar inte honom med en dag vila iaf, så det fick bli på det viset helt enkelt! Imorgon har jag dock planerat in en långrunda med massa galopp, härligt! :) 
 
Just nu sitter jag nere hos pojkvännen igen, haha. Var hemma för en stund sedan och åt somsagt. Ska dra på ett avsnitt av OTH och njuta, haha. Bästa serien efter SOA, lätt. 
 
 
Inte helt fel att se ett par avsnitt med dessa i serien.. eheh. 
 
 

Finn 5 fel, typ

20120626-235927.jpg
 
Bild; hugorosas.se

10 saker du inte visste om mina hästar!

Ja, i brist på annat att göra och att jag vanligtvis bara lägger upp helt meningslösa inlägg.. enjoy! 
 
Tamarillo: 
 
1,  När han var yngre och tävlade större klasser (upp till 1.35) med Emma (hans förra ägare) var han ibland så hopplöst pigg/het och okoncentrerad att han rev halva banan, men ibland gick han som en klocka och var inte i ett enda hinder. 
 
 
Emma (hans gamla ägare) och Tamarillo. 135 :) 
 
2,  Han är världens mest säkra nybörjarhäst! Kan sätta upp vem som helst på honom och han går snällt som ett lamm, men han kan busa runt med mig som en dåre bara för att han vet att jag klarar av honom. 
 
3,  När han var yngre hatade han vatten, diken osv, men nu går han igenom allt utan att blinka. 
 
4,  Han älskar andra hästar och tar hand om de som är sjuka/svaga. När en av ardennerhästarna skadade sig och var så svag/trött att hon inte orkade gå, då stod han som en trogen vän och vakade över henne tills hon blev frisk. 
 
5,  Han älskar att tävla! Finns inget på denna planet som han älskar lika mycket som att tävla. Han bokstavligt talat lever för det... Han vet precis vad det går ut på, och han lever efter regeln - vinna eller försvinna. (därav hans ibland okontrolleade tempo på tävlingar..) 
 
 
6, Han har alltid varit en väldigt klantig häst. När han var yngre bet han av en bit av sin egna tunga, han fick huvudet insparkat förra året, han har ett stort "jack" i halsen efter en spark (troligen), han har fastnat med tänderna i ett hönät mm...  
 
7,  Ibland när man är ute och rider kan han snubbla på sina egna ben för att han är ouppmärksam och har tankarna på annat håll.. 
 
8,  Han blir aldrig stressad, aldrig. Han kan bli rädd för saker, hoppa till osv, men han blir aldrig någonsin okontrollerbar eller "farlig" för sig själv eller den som sitter på. 
 
 
9,  På hoppträningar river han ibland allt under 50 cm. Han galopperar över hindrena istället för att "hoppa" och det brukar sluta med att han landar mitt i dem.. haha. Somsagt, klant. 
 
10,  Ibland när man är ute och rider på vintern kan han stanna och vägra gå framåt. Det beror inte på att han är dum eller vill jävlas, det är för att han är rädd att halka omkull när man sitter på honom. 
 


Ladde: 
 
1, Ingen har någonsin ramlat av henne! Jag har varit väldigt nära väldigt många gånger, men ännu är hon en "oavramlad" häst! 
 
 
2, Mamma har ägt henne sedan dag ett i livet. Hon hade hennes mamma, därav alltid ägt henne :) 
 
3, Ladde är en varmblodig travare, och gick på travet som yngre. Tyvärr fick hon tas ifrån det då hon blev alldeles för stressad och inte klarade av presen som låg på henne.  
 
 
4, Ladde är en enmanshäst till tusen. Det är bara jag och mamma som klarar av att rida henne. När andra sitter på henen snurrar hon runt som en dåre och stänger av allt tills personen hoppar av. 
 
5, Hon har en ovana att sparka på boxdörren hela tiden när hon är inne, från det att man tar in henne tills att hon kommer ut igen. Väldigt irriterande kan jag lova.. 
 
6, Ladde och jag har hoppat 1m i skritt. 
 
7, Om vi hade kunnat få en vettig galopp på henne hade hon kunnat bli en grym hopphäst. (kan hoppa huuuuus) Tyvärr vill hon inte galoppera, och när hon gör det, ja då går det i 120 km/h. 
 
 
8, Varje gång när man är ute och rider försöker hon smita in i våran trädgård för att äta gräs. Det beror på att sommaren 2009 stannade vi alltid i trädgården på väg hem när i hade varit ute och ridit. 
 
 
9, Hon är väldigt kräsen med vad hon äter. Gräs, kraftfoder och hö/ensilage går bra, men "hästgodisar" spottar hon ut varje gång man ger en till henne. 
 
10, Ibland får hon perioder då hon absolut inte vill bli tagen i hagen. Då kan man få jaga henne i 15 min innan hon ger upp och ger med sig. Ingen vet varför hon får sånna perioder ibland, hon bara får det. Nu var det dock väldigt länge sen, haha :) 
 
Ja... knasiga hästar man har alltså! Låt mig gissa, du visste inte något av det här? haha :) 
 
 
 
 

The best I ever had

Haft en väldans trevlig natt tillsammans med finaste vännen Ellinore måste jag säga, måste göras om! Hon drog hem runt 12 nångång, och sen dess har jag varit nere hos pojkvännen, kollat några avsnitt av One tree hill osv, fint! 
 
Har inte ridit än, funderar på om jag ska låta honom stå idag eller om det blir en kvällsrunda lite senare.. sånt som märks! Han skulle verkligen behöva hoppa och de har ju ridläger uppe i Frösvi just nu så det lät ju finnas hinder uppsatta.. Sugen som satan på att dra upp och hoppa faktiskt.. :) 
 
Nae, se ya later! 
 
Puss/e
 
 
Ellinores new BFF! Haha. 
 
 

Glömde berätta att...

På midsommarafton firade jag och Tamarillo två år tillsammans! Eller ja, på midsommarafton var det exakt två år sen jag provred honom, sen tog det väl en dag eller två innan han blev våran, den lilla plutten.
 
Kommer aldrig glömma min första reaktion när vi åkte och tittade på honom...Tyckte han var stor, opersonlig och tråkig. Tyckte inte om honom alls, men sen var det ju inte heller meningen att han skulle bli min häst.. Kan ju säga att jag har en helt annan uppfattning om honom nu än vad jag hade då.. 
 
Känns dock som att jag haft honom mycket längre, hela livet typ.. Åh, han gör mig lyckligare är någon annan. '
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VI har hunnit med mycket på två år, minnen för livet helt klart. Vi har utvecklats båda två, samtidigt som vi haft sjukt kul tillsammans... THIS is love ♥
 
 
 
 

Min hals dödar mig

Igår skulle ju pojkvännen ridit med mig, men blev ändrade planer så red själv ist. Red honom en kortis på banan i det fina vädret.. huh. Vart en snackis med ellinore också, fejnt! 
 
Idag red jag på terräng/derbybanan utanför ridbanan. Hade inga benskydd på honom dock (de va genomblöta sen igår) så hoppade inte alls mycket, några skutt bara. De gick bra iaf, han va fiin. 
 
Nu sitter jag nere hos pojkvännen och väntar på finaste ellinore, övernattning på G, tagga! Hon sover hos mig så har städat mitt rum, vilket verkligen behövdes.... eheh. Eller vad säger du mamma... 
 
Lär bli en helgrym kväll iaf, kan ju inte bli så mycket annat i sällskap med ellinore, haha :) Hoppas dock att jag överlever kvällen, har sjukt ont i halsen, IGEN! Vad är det här?!?!?! Mamma skulle köpa halstabletter iaf, så kanske klarar mig. Just nu har jag svårt att svälja vatten tom... urk. 
 
Puss/e 
 
 
HAHAHA, 2 bajsgamla bilder sen början av 7an jag hittade... Bara jag som tycker att jag ser "tjockare" ut där? Konstigt, jag som i själva verket har gårtt upp ett kilo eller 2 sen dess, ahah.. 

Nu blir det stallet med pojkvännen..

Jag skrev i tidigare inlägg att jag skulle hitta någon att rida med, and I did, älskling! Haha. Har kommit i en period då jag helt enkelt tycker det är tråkigt att rida själv..?! Wonder why.. Kanske något sent att dra och rida nu dock, men äsch, det tar ett tag än innan de blir mörkt... 
 
Hoppas iaf att mina hästar är friska och inte allt för genomfrusna. De har gått ute i två dagar i konstant regn utan täcke så skulle inte förvåna mig om de gått och blivit sjuka.. Fast mamma kanske har tagit på dem täcken.. vad vet jag.... Fast nä, de har hon nog inte... 
 
NEJ; nu är jag sådär jävla bitter igen! Åh, måste verkligen sluta med det, verkligen inte hälsosamt altså.. Lite svårt att låta bli dock när vissa personer inte verkar förstå att ens privatliv är privat och att jag inte är en uppslagsbok som har svaren på alla frågor i hela världen. Suck, hejdå.
 
Puss/e 
 
 
Bild från förra vintern när jag, pojkvännen och Rickard åkte snowracer, hahahaha. På bilden ser ni världens finaste och mest lyckade pojkvän en halv sekund innan han failar totalt, hahah..... 

Sur som en citron

Är jag idag! Känns härligt, verkligen... Sitter nere hos pokjvännen just nu iaf, han får mig alltid (oftast...) på bra humör. 
 
Igår red jag och pojkvännen en kortis med hästarna på ängarna. Det regnade och var bara allmänt inte ridväder alls så fick bli på det viset.. 
 
Idag skulle jag egentligen ridit med mamma men hon kom med någon anledning till att inte rida så får väl rida själv som vanligt.. Kul, verkligen. Nä, får väl hitta någon som kan rida med mig... 
 
Ja, som ni märker är jag verkligen inte på humör just nu, vi hörs sennnnnnnn.... 
 
Puss/e 
 
 
PASSANDE BILD YAAAAO. 

Hej världen, sluta regna tack.

Vet att det inte blev något bloggande igår, men sånt är livet ibland, i guess. 
 
Igår red jag iaf tillsammans med Elisabeth, pojkvännens mamma! Hon red Tamarillo och jag red Ladde, as usual. Blev en lagom lång runda, Laddes kondition är ju inte att skryta med direkt.. hehe. Men de skötte sig prima ballerina båda två iaf. 
 
Idag.. vet jag inte vad jag och Tamarillo ska hitta på. Tror att de blir någon form av långrunda idag, eller kanske klättra lite, det är sånt som märks. Just nu sitter jag bara och hoppas att det ska sluta regna någon gång, suck. Vart är sommaren liksom?! Det har inte varit "sommarvarmt" en enda dag hittils... 
 
Idag skulle jag, pojkvännen och Elisabeth egentligen haft fotodag med Tamarillo, men vi kan inte hitta kameraladdaren, såklart -.- Höök´s hade en "fototävling" där första priset är 3000 kr, så varför inte liksom?! Vi fick världens kanonidé som skulle bli hur fin som helst.. men mer om det när vi lyckats hitta laddaren, haha ;) 
 
Och btw, vad har hänt med blogg.se? Det är helt fuckat ju.. Har inte bestämt mig för om jag ska hissa eller dissa det än dock, men de verkar ju vara lite krångligt va.... 
 
Äe, se ya later aligator... 
 
Puss/e 
 
 
 
 
Världens finaste Jane, som är enormt, enormt saknad denna regniga dag... 
 

.....


.

För världen är du någon,
men för mig är du världen

Min älskade ängel

Glad midsommar, gott folk!

Min midsommar tillbringas med pojkvännen, hans mamma och Eddie! Blir att käka jordgubbstårta om ett tag, klassiskt or what? Så underbart gott verkligen :) 
Tyvärr har jag ju gått och blivit sjuk också, haha, underbart. Var nere i stallet förut och hälsade på dem iaf, red en liten sväng på¨Tamarillo barbacka i grimma också. Hade verkligen ingen ork till att fixa iordning honom och rida ordentligt, men en liten skrittur fick han sig iaf :) 
Börjar må bättre nu dock, känner mig nästan som en människa igen! Huvudvärken har nästan gått över men halsen svider fortfarande som ett as och jag är sjukt trött. Hoppas på att jag mår bättre imorgon, då blir det långrunda med finaste Tamarillo! Måste ju börja hårdträna inför semestercupen nu, bara en månad kvar ;) 
Äe, ni får ha de så gutt så hörs vi senare/imorgon! 
Puss/e
Mums...

All I can do is smile..

Och anledningen till det, är att Alvena är så sjukligt underbar! Var ju somsagt i Funghult idag och red Alvena (+ en annan häst också, Umami). Red henne först i skogen och sedan på ridbanan. Lade fram 2 bommar och hon både skrittade, travade och galopperade över dem utan några problem alls! Hon tyckte inte att de var läskiga eller konstiga på något vis, utan gick snällt över dem som om hon aldrig gjort något annat :) 
Blev så glad att jag fick en tår i ögat, haha :,) Kanske inget stort att bli glad över direkt, men för mig var det defenitivt ett steg i rätt riktning, haha! Nästa gång vi åker dit ska jag börja med bommar och kanske avsluta med ett litet hinder, om det känns bra vill säga :) 
Btw känns det som att vi kommit riktigt nära varandra nu. Idag lade hon huvudet på min axel, ville pussas hela tiden och följde mig som en trogen hund vart jag än gick. Åh, total lycka! 
Tamarillo fick vila idag, blev massa strul med bilen osv så vart alldeles för sent när jag kom hem, tyvärr. Det tar på krafterna att vara i stallet hela dagarna, haha. Just nu känns det som att jag ska bli sjuk (IGEN?!) åh, suck. Hoppas jag sover bort det inatt... 
Se ya
Puss/e
Försökt ladda upp bild i typ 5000 år men de är så jävla segt så ger upp nu

I know I suck

Somsagt, vet att jag suger på att blogga men men.. det är ju sommarlov ¨så lite får man väl ta och leva..haha.

Iaf, Tamarillo är igång och mår bra, skuttade lite i skogen idag, pigg och fräsch. Lärt oss början till Piaff helt själva, känns bra! Visste inte ens att det var början till det dock, det var mamma som sa det haha.. Trodde jag uppfunnit en helt egen, ny gångrt..

Iaf, imorgon blir det funghult för att rida! Blir troligtvis så att jag tar både Egon och Alvena, mamma kan inte följa med. Ska "hoppa" lite med Alvena också, kul! (Hoppa = typ trava över bommar på marken, haha) om jag kan få henne att gå över bommarna vill säga.. de lär ju märkas!

Äe, livet rullar vidare, se ya.

Puss/e

If I only knew then what I know now...

Gosh, dlig uppdatering gånger tusen, meeeen det är ju sommarlov så..?! ;) 
går ficck de bli klättring för Tamarillo iaf. De gick bra, men han va något för pigg och tittig som satan, haha. Blev en händelserik skogsrunda! 
Idag blev det en kort skrittrunda, ner till sjön och tillbaka. Han fick bada en stund också, vilket alltid uppskattas lika mycket. 
Nej, nu ska jag ta o göra lite tee i think, se ya. 
Puss/e

Sent godmorgon inlägg...

men iaf, godmorgon! Klockan är snart kvart över ett men har inte gjort något vettigt idag över huvud taget på tyckte att det var passande att skriva godmorgo, haha ;) Bara legat i sängen och latat mig hela dagen. Försökt få igång ett avsnitt av one three hill men det laggar så satans mycket att jag gav upp, suck.

Ska snart ta och göra lite mat till mig och min lillebror, är barnvakt hela dagen idag (y) Han ska iaf till Västervik och spela match sen så då drar jag till underbaraste Tamarillo och rider! Tror de blir lite klättring idag, det behöver han :)

Hörs senare!

Puss/e

Got no reason.

Hej! Vet att det inte blev någon uppdatering igår men hade fullt upp från 07.00 på morgonen till 01.00 när jag gick och lade mig..

På morgonen tog världens bästa storebror Simon studenten, GRATTIS SIMON! Blev firande först på resturang och sedan hemma med fika osv osv.

På kvällen drog jag, finaste Ellinore och pojkvännen till Arum och umgicks med massa folk. Härlig kväll som måste göras om, helt klart! Eller vad säger du Ellinore? Haha ;)


Idag har det varit skitväder hela dagen rent ut sagt.. Tamarillo fick vila idag också.. Skulle ridit med mamma men ingen av oss kände oss särskilt peppa på det med tanke på att det ösregnat hela dagen..suck. Vart är sommarvärmen nu när man äntligen har sommarlov?!

Varit med pojkvännen hela dagen men som gräddet på moset är vi för tillfället osams, typiskt. Småtjaffs som vanligt men det är jobbigt iaf. Får väl träffa honom imorgon och reda ut saker och ting..Hatar att vara osams med de man verkligen älskar, det jobbigaste som finns faktiskt..

Just nu sitter jag och glor tv tillsammans med mamma och lillebror iaf.. Någon film kollar vi på iaf, vet inte vad den heter dock, och fattar inte vad den handlar om heller för den delen..

Nej, nu ska mitt bittra jag ta och sluta blogga innan jag skriver något opassande som jag brukar vara bra på när jag är arg.. hah. Se ya.

Puss/e



Finaste simon igår!

Dagens skratt...

Som vanligt när man umgås med finaste Ellinore blir det att antal skratt om dagen.. Här är några av dagens favoriter, haha!

Jag; Ellinore, nu får vi se till att bränna den här vinnbollskiten!
Ellinore; eeeh.. va?! hahhaha...

För er som inte fattade, jag skulle säga "Nu får vi se till att vinna den här brännbollskiten" men det blev lite fel...

Ellinore; Emma, tänk att pilla i hans hår..
Jag; Jaaa.. alltså tänk om de är värsta spindelboet eller något mitt i affrot..
Ellinore; Kan du inte fråga om du får känna i hans hår?!
Jag; Njaae.. Max, kan inte du känna?
Max: Ah visst! ;)

Hahah.. herrejisstanes. Killen som stod framför oss hade affrokrull, för er som återigen inte förstod!

Blir inte alls lika kul när man skriver ut de såhär, men gud vad vi har garvat idag alltså.. Helt sinnes. Det värsta är att vi är totalt ensamma om våran humor så det är aldrig någon som förstår vad som är så roligt.. Natthumor i mitt hjärta.


Rubriklöst inlägg....i brist på musik och fantasi.

Idag efter skolan red jag tillsammans med min finaste Ellinore, eller Captain Newberg som hon numera kallas haha ;) Hon red iaf Troy och jag red Tamarillo, de skötte sig kanon båda 2, till o med när vi stötte på två älgar. Duktiga hästar!

Just nu är jag hemma, provat klänningen oså jag ska ha imorgon. Ska leta fram ett par skor också, äger ju inga egna klackskor men när man har en partypingla till mamma lär de finnas en del o välja på ;) Gillar inte klackskor egentligen, har aldrig haft på mig några, men det är bara att inse att converse och klänning inte riktigt går ihop, heh.. Och i varje fall inte röda skor till lila klänning...

Just nu är mamma iväg på Rickards skolavslutning, men när de kommer hem blir de fika för fulla rullar! Skönt med sommarlov nu också btw, underbart!



Just nu, provar klänningen...

Mot skolan...

Godmorgon!
Ska dra mig till bussen om typ 25 minuter eller något sådant, sista dagen innan sommerlovet! Och efterssom jag inte heller ska gå på skolavslutningen blir ju detta sista dagen för mig! Tjuhu! 
Idag blir det bara städdag hela dagen = inga lektioner! Väldigt chill :) Slutar halv två idag också.. 
När jag kommer hem från skolan blir det nog ridning med min finaste vän Ellinore! Är inte bestämt än, men tror de blir så iaf! 
Ikväll blir det troligtvis skolavslutning i Blackstad, min lillebror slutar 2an, hihi :) 
Nej, det var dagens planer det.. se ya later!


kul med webcamen...







Ber om ursäkt för världens sämsta kvalite, ljus osv, men detta var allt min cam ville erbjuda idag :)
Så här ser det helt enkelt ut en vanlig onsdagskväll i lilla härliga Hummelstad, haha! ;D Nej men pojkvännen somnade kl 5 (!!!!) och jag ville inte väcka honom, så gick hem vid halv 8 typ, och sen dess jag har suttit och töntat mig i camen.. haha. Måste också säga att jag verkligen bjuder på bilderna, men känner att jag faktiskt inte orkadeb bry mig om hur jag ser ut.. I feel good, dun dun dun dun dun... ;D

 Nu blir det att gå ut med hundarna, sen en dusch i guess! Vet inte om jag orkar duscha, faktiskt. Inte duschat håret på 3 dagar, men det är ju bra säger dom! Det är liksom inte ens fettigt, så varför ska jag duscha?! :D

Äee. havefun!

/puss

I wanted you to fight for me.

Hallå! 
Tamarillo var finare än gudarna idag kan jag tala om! Var uppe och hoppade på terrängbanan utanför ridbanan i Frösvi :) Tog även ner översta delen av staketet så jag kunde hoppa ut/in från banan osv. Han va huur fin som helst, lite stark dock. Han blev inte heller sådär jobbigt överladdad heller, utan han va liksom pigg bara, lagom! Kanon helt enkelt! 
Just nu sitter jag nere hos pojkvännen och ska snart kolla på one three hill, grym serie! 
Hörs sen! 
Puss/e

Boring

Halå!¨

 Idag fick Tamarillo röra lite ordentligt på sig för första gången sedan i torsdags. Var ju sjuk hela helgen, och red bara ca 15 min i skritt på lördagen, och igår var jag ju somsagt i Västervik. Iaf, han var superfin! Red lite ""dressyr"" ute på ängarna, märktes att han inte gått ordentligt på att tag för han var lite.. strutig, men när han släppte blev han supergo. Lät honom galoppera av sig lite ordentligt också, vilket verkligen uppskattades!

Annars har jag bara slöat sedan jag kom hem från skolan faktiskt :) Tittade på scream 3 med pojkvännen förut, men han somnade och jag vågade inte kolla klart själv, haha tönt som man är. Har sett filmen hundra tusen gånger förut, men men.. Suger gör den också, vet inte varför vi kollade på den ens..

Just nu sitter jag hemma och tråkar iaf! Pojkvännen gick hem för typ 20 min sen, han va trött och ville hem och sova.. gulle! Ska gå och lägga mig skapligt idag iaf tror jag, är trött och uttråkad, ahah.

Har inga bilder på den här datan (vi har två) så ni får väl ta och klara er utan, i guess!

Puss/e


Dagens köp!


Var ju somsagt tvungen att hitta en klänning till Simons student idag, och denna fick det bli! Tycker den va ganska snygg ändå, skulle köpa den i vit men det var otroligt genomskynlig (DISS) så fick bli i lila ist! Billig och bra var den också, toppen :) 
299 kr - Veromoda. 
Just nu sitter jag nere hos pojkvännen SOM FYLLER 18 ÅR IDAG! GRATTIS ÄLSKLING! Har firat honom med god mat, morotskaka osv, mums :) Min present får han tyvärr inte förens på torsdag då jag inte kan köpa den själv, men men. Klart han ska få något från systemet nu när han blir 18 liksom! ;) Haha, illa att ha en pojkvän som är 3 år äldre än mig.. tänk vad mycket han kommer ha dragit runt på krogen i 3 år innan jag ens får komma in?! Suck. 
Försöker få tag på mamma just nu iaf, vi skulle till stallet men hon hör ju aldrig av sig.. suck! 
Ahja, ni får ha de såbra!
Puss/e

FML

ÅÅÅÅÅÅÅÅH, skrev ett superlångt inlägg om allt jag gjort idag med massa bilder osvosv och när jag ska publicera råkar jag kryssa så att allt försvinner, HELVETE :( Orkar inte skriva om allt, så skriver lite kort bara, heh. 
Idag har jag iaf vart i stan med mamma, simon o rickard. Kunde inte köpa en klänning efterssom alla affären var stängda, ahahahah. Blev 2 par skor iaf, jag och mamma köpte lika dana fast i olika färg så vi kan låna av varandra (y) 
Tamarillo harw inte blivit riden idag, men ska snart ner och kolla till dem så att de har livet i behåll iaf.
Puss/e

Bad idea

Haha åh herregud, var en helvetes dålig ide att gå till stallet och rida :( Aldrig varit så trött i hela mitt liv som jag var när jag ridit alltså... Orkade knappt borsta, sket i sadeln osvosv. Red bara i 15 min, men han fick ju iaf komma ut o skritta haha.. Åh, jag orkar inte :(
Ligger hemma hos pojkvännen, ska sova en timma eller nåt tills jag ska hem o äta. Se ya
Puss/e
OCH JAG ORKAR VERKLIGEN INTA LÄGGA UPP BILDER JUST NU OKEJ

Ranom, för jag har inget annat att göra..

Du heter: - Emmaaa Sandström


Smeknamn: - Älskling, QueenS,

När föddes du?: - Januari :)

Typ av killar du "faller för"?: Olika.

Låt som du sörjer till när du är ledsen?: - Massor.

Vem behöver du mest just nu: - Min pojkvän, Ellinore.

Vad tror folk om dig?: - Hahah herregud, dom tror mycket, men vet väldigt lite :)

Stämmer det?: Njaaa

Vad får du oftast komplimanger för?: - Att jag har sådan sjukt fast röv :) Nej men vet ej faktiskt.

Brukar du skratta för dig själv?: - Nej, faktiskt inte.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: - "Vet inte, får väl kolla vad som finns"

Var bor du?: - hummelstad (y)

Trivs du där: -Yes I do :)
Sprit, cider, vin eller öl: - öl :)

Brukar du bli för full: - Nej

Vad har du för mobil operatör: - telia

Är du allergisk mot något: - Falska vänner :)

Har du haft sex idag: - haha mm... 

Nästa mål i ditt liv: -  Oklart

Hur svarar du i mobilen: - aaaa Hallå? 

Vem ringde du senast? - Kicken :)

Antal timmar sömn inatt: - för många

Sov du ensam: - Nae :)


Brukar du komma i tid: - Jag försöker så gott jag kan :)

När mår du bra: - när jag umgås med mina nära och kära.

När blev du fotad senast: - Förra fredagen, av Ellinore i tekniken.. haha

Hur känner du dig nu: - Som vanligt

Vanligaste färg på dina kläder: - svart

Är du smart: - relativt, faktiskt

Är du aktiv i skolan: - någorlunda

Vad saknar du: - Inget, hah :)

Hade du en bra kväll igår: -Jadå

Favorit dryck på morgonen: - Juice (stav?)

Rakar du benen: - Jaaa

När brukar du oftast gå och lägga dig: -  När jag blir trött

Är du blyg?: - Ganska

Sysslar du med någon idrott: - Tamarillo

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: - Yes

Är du bortskämd:- Kan jag inte påstå

Vad hände mellan dig och din"senaste"? - Var länge sedan jag hade en "senaste".. Tappade känslorna.

Vad gör du i morgon: - Sover, linköping/rider

Vad är det värsta du vet?: - Falska vänner

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Inga typ


Vad behöver du just nu? Kärlek

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Vet inte,

Vad längtar du till? SOMMARLOV!

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja

Vad är det finaste du fått?: vet inte..

Hur gammal är du: 15r

hur lång är du? - 170

Om fem månader: är de vinter, typ :(

De mest betydande smsen: Dom som kommer från älskling ;D

Du samlar på:- Hästhår.. höhöhö

Gröna eller röda äppeln: GRÖNA, FFS!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen :)

Vilken tid gick du upp idag: 10 typ

Har du sovit i din egna säng inatt: Nae :)


Har du strumpor på dig nu: Jaa


Vad ska du göra ikväll: Filmmys med pojkvän 

Är det okej att gråta: Ja


Godmorgon!

Eller nja, god och god.. skulle nog bara skrivit "morgon"... Heh. Mår iaf något bättre idag så hoppas att jag orkar masa mig iväg till stallet om 1 timma eller 2. Saknar Tamarillo mitt hjärta!
Just nu ligger jag i sängen nere hos finaste pojkvännen, vaknade för typ 30 min sen eller något? Typ. Har vaknat ett flertal gåner inatt dock, kallsvettats och allt möjligt, euw. Blir väl att stanna här i nån timma innan jag drar hem, i think :) 
Neej ni.. orkar inte skriva mer, för jag har inget kul att bertta... se ya!
Puss/e

So sick

Haha år herregud, mår sämst alltså :( Feber, ont i halsen osv osv. Världens sämsta dag någonsin kan jag lova er, inte gjort ett skit på hela dagen. Sovit, kollat på film, sovit lite till, kul! Inte ens varit i stallet :( 
Just nu sitter jag nere hos pojkvännen iaf. Kollade på filmen "the vow" med honom förut, underbart gullig film verkligen! Ska snart ta och sova tror jag, är helt slut verkligen. 
Hoppas att jag mår bättre imorgon för Tamarillo behöver verkligen ridas alltså.. Blir klättring för honom imorgon, om jag mår bättre vill säga.. Men det är ju sånt som märks! :) 
Nae, nu ska jag ta och sova.. se ya! 
Puss/e

Finaste Alvena! ♥


Håller på att bli sjuk..

Inte poppis alls kan jag säga.. Usch, har verkligen inte tid att bli sjuk nu. Näsan svider och rinner som ett vattenfall, huvudet bultar ut min hjärna och det känns som någon hällt en flaska frätande rengöringsmedel i min hals. Underbart, verkligen :(
Nu till det positiva, Tamarillo var kanonfin idag! Red honom uppe på den lilla derbybanan utanför ridbanan i Frösvi. Taggad och stark som f*n var han när vi hoppade, men vi hade riktigt kul! Han känns fräsch till tusen, så det blev nog inga problem med hoven iaf. Fruktar för mitt liv lite dock, hur ska jag bära mig åt för att överleva semestercupen?! Herregud. 
Nu ska jag dra på ett avsnitt av LOst, krypa ner under täcket och hoppas att någon räddar mig från min förkylning. Hade!
Puss/e

Finaste Alvenabebisen!

Åh, varit och ridit Alvena nu. Mamma red inte på Egon så fick rida själv. Tycker mer och mer om henne för varje gång jag är där, blir svårare och svårare att åka ifrån henne.. :( Idag var hon iaf pigg som satan. Hade gummityglarna på henne men kunde knappt hålla henne iaf, haha, herregud. Kul hade vi iaf! 
När jag ridit i skogen red jag en stund på ridbanan också. Det gick jättebra med tanke på att hon aldrig varit på en ridbana förut.. haha. Inte vad jag vet iaf..  I vänstervarvet kunde hon trava fint + galoppera bra, men i högervarvet lekte hon islandshäst och gick i passgång hela tiden.. Men somsagt, troligtvis en av dom första gångerna någonsin på ridbanan.. supernöjd med henne!
Just nu sitter jag iaf hemma hos pojkvännen och lyssnar på KAPTEN RÖD, kungen! Sitter och v'ntar på att klockan ska bli 5 så jag kan gå hem och äta haha, är svinhungrig :( 
Nae, vihörs väl sen! 
Puss/e

HAHAHA OMG, ELLINORE ALLT ÄR DITT FEL

Sitter för första gången någonsin och lyssnar på One direction frivilligt.. Det här är inte bra nyheter, VAD HAR DU GJORT MED MIG ELLINORE?!

I miss you so, so bad.

Red Tamarillo idag efter skolan, han kändes fin och fräsch, ovanligt pampig om jag ska vara ärlig! SKönt att han inte verkar ha ont i foten, men ställer ändå in morgondagens tävling. Jag vill absolut inte chansa på att han är okej om han inte är det. Om något skulle hända skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv. 
Som planerna är just nu ser det ut som att jag och fina mamma drar till Funghult imorgon ist! Ska få träffa underbarste Alvena igen och så tar vi en skogstur på henne och Egon :) Åh, ska bli så kul!
Skönt att vara lediga imorgon verkligen, sitter aldrig fel! Fick reda på att jag höjt mitt betyg i bild från C till B idag också, känns bra! Fast känns inte alls lika bra när man vet om att man egentligen inte förtjänar det, haha.. Jaja, herregud. Fick även reda på att jag har C i både Geografi och Svenska, precis som förra året. Blev lite besviken fan, trodde verkligen att jag hade höjt mig i svenskan.. 
NAE vet ni vvad, vi kanske hörs lite senare, eller något! :) 
Pussen/e
Fick bli en bild på världens finaste människa någonsin! Du ska veta hur jävla mycket du betyder för mig Ellinore, skulle inte klara en dag utan dig! ÄLSKAR dig, min finaste vän.

Kattbebisarna

Är det någon där ute som vill ha en av dessa sötingar?! 2 dagar gamla. Mamman är renrasig bondkatt, pappan är okänd. 
Blir vi inte av med dem snart måste de tyvärr avlivas. Känns hemskt att skriva/säga så men vi har inte möjlighet att ha kvar dem själva då vi redan har fyra katter. 
Vill du ha en? Känner du någon som ska köpa ny katt? Snälla hör av er! 
Är du seriöst intresserad, hör av dig till mig på FB eller skicka ett sms till 0705262432. 

Nog om tråkigheter nu tycker jag! Skola idag, religionsprov som gick ganska hyffsat faktiskt, bra mycket bättre än förväntat! Inte ens två veckor kvar till skolavslutningen och sommarlov nu, längtar ihjäl mig! 
Tamarillo fick nya skor idag också! Vet inte vad hovslagren sa, om det var någon fara med hoven och så för har inte pratat med mamma men hon borde nog ringt om det var något att oroa sig för. Har inte varit i stallet idag alls efterssom världens finaste pojkvän gick ner till stallet och tog ut dem åt mig efter att hovslagren varit. Gulle! 
Just nu sitter jag nere hos pojkvännen och tjurar, hahaha. Åh, hade nyss världens mest omogna bråk med pojkvännen, så töntigt att man skrattar åt det nu alltså.. Jaja, tur vi kan ta det med en nypa salt.. Ska väl snart ta och dra hem tror jag, got nothing else to do yao.. 
Vi hörs imorgon i guess, se ya! 
Puss/e

Another angel down

Godmorgon! Eller ja.. godmorgon och godmorgon.. klockan är ju faktiskt halv 12.. Men vaknade för nästan en timma sen iaf, så har inte sovit bort hela dagen. 
Idag har jag faktiskt inget att göra. Tamarillo kan jag ju inte rida på, känner mig helt tom när jag inte vet vad jag ska göra på hela dagen, haha! 
Vi var nere och kollade hans hov igårkväll iaf. Han var varken varm, svullen, öm eller halt som tur är. Smetade in lite jodopax i hålet där tåkappan gått in, för infektionsrisken och sånt. Kommer ändå ta det väldigt lugnt nu med honom, för han får inte bli halt. Som det ser ut blit det nog tyvärr ingen tävling på onsdag, men det får vi leva med :) 
Tror ändå inte att det är mening att jag ska vara med på denna tävling alltså, för det händer alltid något som gör att jag inte kan vara med. Har inte varit med någon gång?! 
2009: Mammas ridolycka händer.
2010: Jane har fångkänning.
2011: Tamarillo får ögat insparkat.
2012: Tamarillos sko hamnar snett och tåkappan går rakt upp i foten på honom. 
Haha, wtf liksom? 4 år irad? Det måste ju betyda att det inte är meningen att jag ska vara med på den tävlingen.. 
Ahja, nu ska jag sitta här ett tag till, sen ska jag ta och gå hem. Se ya later! 
Puss/e

Finaste hästen i hela världen.

Gratisbio!

Tycker att ni alla borde göra som jag - gå med i gratisbio! Det är hur enkelt och smidigt som helst att samla poäng som du sedan kan ta ut i presentkort. 
Jag blev medlem för några veckor sedan och börjar redan närma mig 4000 poäng! 
Jag kan också garantera er att det är en seriös sida som verkligen fungerar. När du deltagit i tävlingar får du dina poäng som utlovat. Ännu har jag inte beställt hem mitt första presentkort men ska göra det så fort jag samlat påäng nog. 
Ett enkelt tips bara, som verkligen är något att satsa på!  Besök deras hemsida nu och börja tjäna poäng du med! www.gratisbio.se

Kattungar!

Imorse fick en av våra kattet oplanerade bebisar. Är det någon som vill ha en katt eller två? Om vi inte blir av med dem måste vi tyvärr ta bort dem då vi redan har fyra katter själva.

Det är tre gråa och en svart/grå. Kön vet vi inte än. Troligtvis renrasiga bondkatter.

Är du intresserad? Skriv till mig på FB eller skicka ett sms till 0705262432. Tack på förhand!


Min tappra älskling.

Åh, Tamarillo är helt otrolig verkligen. Tränade somsagt för Marie vid halv 9 imorse, och tyckte under hela passet att något inte var riktigt som det skulle. Hans galopp var "stötig" och han hade inte riktigt samma glädje och vilja till att hoppa som vanligt. Tänkte inte så mycket på det då, utan trodde att det berodde på att det regnat hela dagen igår så han blivit kall om ryggen osv. När jag förklarade för mamma och Marie hur han kändes sa de bara "han ser jättefin ut, det är inget fel på honom"

När jag kommer tillbaka till stallet ser jag att skon sitter snett och att tåkappan gått rakt upp i hoven. Jag förstår inte hur han lyckats hoppa och genomföra en hel träning med skon sittandes rakt upp i hoven. Blev så ledsen att jag började gråta, tyckte att allt var mitt fel osv. Förstå hur tapper han är alltså, han visade inget tecken på hälta, protesterade inte mot något och genomförde allt som han skulle.

Nu är iaf skon borta så att han slipper ha ont. Hovslagaren kommer på måndag och skor om honom. Förhoppningsvis är det ingen fara, men det finns risk för hovböld. Jag hoppas verkligen att han slipper få det, men man kan aldrig vara säker.

Får se hur det blir med tävlingen på onsdag. Kommer inte starta om han inte är 100% fräsch, för hans hälsa och välbefinnande är tusen gånger viktigare för mig än en tävling. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han blir frisk snart!

har inga bilder påd denhär datan så ni får klara er utan

.


Don't judge a thing until you know what's inside it
Dont' push me - I'll fight it
Never gonna give in - never gonna give it up no
If you can't catch a wave then your'e never gonna ride
You can't come uninvited
Never gonna give in - never gonna give up no
You can't take me I'm free





.

Älskling jag vet hur det känns
När broar till tryggheten bränns


Dom fick vila idag

Haha Ellinoe.. 
Som rubriken lyder, Tamarillofick vila idag :) Det fick Ellinores hästar också göra, därav rubriken :) 
Just nu sitter jag hemma hos pojkvännen och dunkar musik för fulla rullar. Whistle - Florida, underbar låt btw! 
Hästarna står inne nu för tillfället. Var i stallet förut och de var helt dyblöta av regnet så ställde in dem med fleceetäcken på så att de ska få torka. Blir att åka ner med mammsen lite senare och ta ut dem igen :) 
Efterssom jag inte ridit idag har jag inget kul att berätta - som vanligt! Imorgon är det dock full rulle hela dagen. Träning vid HALV 9 på morgonen för Marie, hur ska jag orka?! Haha åh, ahja det går nog bra.. Sen är det städdag i stallet hela dagen. Hela stallet ska rengöras, den nya sadelkammaren ska invigas och så vidare.. 
Kanske bloggar mera senare, det är ju sådant som märks, faktiskt! Och Ellinore, du ska veta att jag är så glad man kan bli för din skull! 
Puss/e
Ahahha.. gammal. Typ tusen år sen. Tur man förändras :) 

RSS 2.0