Valborg idag!

Önskar jag hade kunnat ge er någon smaskig historia om vad jag ska syssla med ikväll.. Meeen det blir filmmys med pojkvännen ist ;) Min familj har aldrig varit något för att fira traditioner som de flesta "svensson familjerna" gör.. Vi brukar liksom säga "OJ, är det idag?" Hah.. Men jag önskar er all lycka ni små fjortisar som kommer supa er redlösa ikväll.. Have fun ;) 
Ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen, IGEN! 
Igår var jag ute en sväng med Tamarillo på ängarna. Red inte länge alls, typ 30 min? Lite trav, någon galopp och sådär, sedan red jag hem. 
Idag var jag ute med mamma på en mysig skogsrunda! Red samma runda som jag och Elisabeth red härom dagen, så var väl ute i lite över 1 timma? Nåt sånt :) Mamma red Ladde och jag Tamarillo iaf. Tamarillo är ju verkligen lustig. Han kan gå från superpigg ena dagen till.. lugn och sansad nästa? Konstog häst. Idag var han iaf ovanligt lugn, min lilla bebis! 
Och gissa vad jag ska göra imorgon! Jag ska tillbaka till FUNGHULT! Där jag gjorde min praiktik! Ska rida med mor min imorgon igen! Vet dock inte om jag kunde rida Alvena för hon hade ett sår på ett av bakbenen : Men annars skulle jag ta Umami sa åsa, så de blir kul iaf! :) Mamma tar Egon som förra gången, hihi. 
NU ska jag äta kladdkaka som Carine, pojkvännens syster har gjort. MUMS säger jag bara. Hon är gudomligt duktig på att göra kladdkaka. 
Vi hörs imorgon! 
Puss/e
Ladde!

You are just like a monday, no one likes you.

Hallu.. 
Idag var jag och Elisabeth ute på en mysig ridtur tillsammans! Som vanligt red hon på Tamarillo och jag på Ladde. Orkar inte förklara vart vi red, ahah. Ladde hoppade över ett vattenfyllt dike med mig idag, vilket jag absolut inte trodde att hon skulle göra! Blev lite förvånad faktiskt! Annars skötte dom sig brilliant båda två, som vanligt! Saknar att rida Ladde så himla mycket allstå.. hon är för go! SKa försöka ta mig tiden att göra det lite oftare i fortsättningen. 
Efter stallet kom Becka till mig, så färgade jag hennes hår och hon mitt. För en gångs skull vart det bra, och inte bara orange, ahah. Na men de blev jävligt bra faktiskt, skönt o va snygg i håret för en gångs skull.. 
Just nu sitter jag hemma hos pojkvännen. Håller på och smsar med Becka och är sjukt förbannad på henne just nu, för er som ville veta. Älskar när ens kompisar ljuger för en. MUMS! <3
Vet inte vad vi ska göra ikväll. Skulle varit med Becka, Ståhl och lite annat folk men känner inte för det längre.. 
Ae, nu ska jag göra något kul. 
Puss/e
Jag och finaste Tamarillo för nån månad sen.

All I wanna say is that they don´t really care about us..

Sitter hemma och dunkar musik, Michael Jacksson för tillfället. Chill.

Bloggade inget igår som ni säkert märkte! Efter skolan va jag ute med Elisabeth, pojkvännens mamma på en ridtur! Mindre mysigt i spöregnet.. men men! Hon red Tamarillo och jag red Ladde. Är lite sorgligt att Bamse har hennes sadel för tillfället så måste rida barbacka :( haha, men det gick ju bra iaf. Var ute i typ 30 min tror jag? Lite lagom sådärr. var inte lite blöt efteråt.. mums.

Idag hade mina ridbyxor FORTFARANDE inte torkat, så fick rida i Jeans, haha. Vägrar ha på mig några av mina gamla ridbyxor. usch och fy och blää. Var barnvakt så kunde bara rida på ängarna, Rickard fick följa med och köra 4hjuling, ahah. Hittade iaf en ny bra ridväg, så man rider över våra ängar och kommer ut uppe vid Frösvi. Nice :) Blir nog att rida den imorgon, hade ju Rickard med mig idag så kunde ju inte.. iaf, Tamarillo var ju inte lite lagom pigg idag, haha! Vet inte riktigt vad jag ska göra med honom, han blir bara piggare och piggare.. Men men, han är ju mysig.. :)

Ikväll blir det att sova hos pojkvännen, och sova lääänge imorgon! Det förtjänar jag allt tycker jag :) Långhelg idag, så är ledig måndag och tisadg, CHILL! Blir rida av hela helgen kan jag lova.

Nej.. nu ska jag ta och göra något annat... se ya later..

Puss/e

Bara döda fiskar går med strömmen.

Hej! Ber så hemskt mycket om ursäkt för att det inte blev någon bloggning igår. Har dock lite vettiga anledningar.. :) 
Efter skolan red jag Tamarillo en sväng på ängarna. Barbacka i solen, mys! Han tävlade ju i söndags och vilade i måndags, så han skulle bara skritta igår :) Efter ridningen åkte vi till ....  och filmade honom när .... red. Slutade med att jag skrittade av honom också. Huh? Äsch. Kom hem från .... vid 9 på kvällen, och då hade jag ett prov att plugga till som jag hade idag.. 
Inte för att jag pluggade ett jävla skit hahaha, men det gick ju bra iaf... Svarade på alla frågor trots att jag inte ens öppnat boken eller kollat på pappret med frågorna?! Cred till mig! 
Idag hade jag utveckligssamtal efter skolan. Pratade om det vanliga nivet.. Emma är bra på det här, Emma behöver utvecklas lite inom det här området, och blablabla. Fick ingen skäll iaf! 
När jag kom hem från utveckligssamtalet spöregnade det ute, så kände verkligen inte för att rida. Var nere och gav dem mat iaf och kollade så att dom inte var blöta igenom täckena :) 
Nää... Vi kanske hörs lite senare. 
Puss /e
Eheh.. Becka och jag.. Hur fan ser vi ut?! Äsch, det är sånthär vi brukar hålla på med när vi leker.. ;) veckanssnyggingar.se, KOLLA DEN SIDAN, VI FINNS MED DÄR!

Film från igår! 90 cm!


Film från igår! 80 cm!


Bilder från Maskeradhoppningen. 22/4-2012

Haha vet inte hur jag ser ut på de 3 bilderna neråt.. Pratade med mamma och visste inte om att pojkvännen lekte fofograf.. Så går det när man inte är berädd!
Jag, Tamarillo, pojkvännen, Elisabeth och deras hund Sabina på sista bilden! 
Visst är han obeskrivligt vacker? Jag blir helt varm inombrods när jag kollar på bilderna. Bara genom att titta på honom blir jag lugn i hela kroppen. Det går inte förklara med ord hur mycket jag älskar honom. Han har gjort en stor skillnad i mitt liv, och jag är oerhört tacksam för varje dag jag får tillsammans med honom. 

What if I say i´m not like the others..

Halloj! Sitter nere hos pojkvännen och kollar bloggar, fadebook osv, as usual ;) Idag var första skoldagen för veckan och det var lika underbart som vanligt. Njae, men känner att jag börjar få tillbaka lite energi igen. För ett par veckor sen var motivationen på noll när det gällde skolan, men den börjar faktiskt komma tillbaka nu. Härligt :) 
Tamarillo vilade idag, efterssom han presterade så bra igår (a) Han fick nya skor idag också, så nu är han fin om hovarna! Imorgon blir det skrittrunda för hans del! Tror att pojkvännens mamma Elisabeth skulle rida med mig, så då får hon rida Tamarillo så tar jag Ladde. Är inte säker än, men tror att det blir så iaf! 
Idag följde finaste Becka med mig hem efter skolan! Vi var faktiskt duktiga och satt och pluggade hela tiden :) Eller ja, jag sa svaren till henne och hon skrev.. TEAMWORK! Finaste Becka, jag älskar dig! 
Ska ta och lägga upp lite bilder från gårdagens tävling tror jag. FIlmerna kommer senare, om jag lyckas komma på hur man lägger upp dom vill säga.. :)
puss /e

MIN FINA HÄST!

Hemma från dagens tävling med Tamarillo! Kanonresultat, kanonhäst! Var 0a i både 80 och 90, härligt!
I första klassen var han i princip helt okontrollerbar, haha. Han är så j*vla pigg och på hugget just nu alltså så det är galet! Vi var somsagt felfria, men det var väl inte direkt någon runda att skryta med. Avstånden var lite sissodär, men jag är hur nöjd som helst. Han är ju som en studdsboll som bara flyger fram.. eheh. Huvudsaken för mig är att han känns fräsch fortfarande! Han är ju trorts allt 21 år gammal nu.. :) Och på ärevarvet var han helt galen, bokstavligt talat. Vi skulle vara sist på ärevarvet men han syuddsar iväg och springer om alla andra + försöker hoppa över ett hinder? Gubben. Taggad till max!
I andra klassen hade han som tur var lugnat ner sig lite. Han var fortfarande studdsig och på hugget, men bromsen fungerade iaf lite.. :) Blev en mycket bättre runda och vi hade bättre flyt, så är supernöjd. Är glad att det var den "höga" klassen som fungerade bra, för då vet man ju att han är 100 % fräsch liksom. 
Är så obeskrivligt glad över min och Tamarillos insats idag. Han kändes hur mjuk och fin somhelst hela tiden, och man märkte på honom att han verkligen saknat tävliingarna. Han var vaken hela tiden och var alltid intresserad av vad som skulle hända härnäst. Jag blir så förbannat stolt över honom så det är fan inte sant. Han är äldst på hela tävlingen, 21 år, men är ändå en av dom bästa? Hade det gått på tid hade jag ju liksom vunnit båda klasserna? Äee, är så förbannad glad alltså! Han är en riktig stjärna alltså.. 
Pensioneras? Gå i skogen och lufsa? Skulle inte tro det. Han hör hemma på tävlingsbanan och där ska han få stanna tills han själv inte vill mer. Han bokstavligt talat brinner för att hoppa! Det är en otrolig känsla att sitta på en sådan häst. Totaly amazing.. :) 
Biler och film kommer senare, har inte kameran just nu. Om det var någon av er som tog bilder eller liknande idag får gärna skicka dom till mig på [email protected] 
JAG ÄLSKAR DIG TAMARILLO!

.

Hej! Lördag idag, mums på det säger jag bara :)
Var med mamma i stan nu på förmiddagen. Var på Jannebanan och köpte lite grejer som behövs till morgondagens tävling. Sen va vi på Icamaxi och handlade också. Vääldigt kul.. :) 
Nu sitter jag nere hos pojkvännen och gör.. inget alls. Vet inte om jag ska rida Tamarillo idag, blir nog bara en promenad eller något. Han ska ju duscha ikväll + sovaa inne, så blir väl att åka till stallet vid 7 ungefär. Våra hästar går ju ute dygnet runt året runt, men när det är tävling brukar vi ta in dem så de får sova inne. HIhi. 
Nae.. har inget mer o berätta, såå vi hörs väl sen i guess. 
Puss /e

Saknar ponnytiden..

Till Ellinores kommentar.. Jaduvet.. Minnet är bra men kort!.. :) <3

Sitter och kollar igenom massa bilder på Jane. Gång på gång slår det mig hur vacker hon är. Vilken utstrålning hon har! Hon var en sådan häst man skulle kunna sitta och kolla på hela dagen, bara för att se hennes skönhet.
Jag saknar ponnytiden lite ibland, trots att jag vet att storhäst var rätt beslut. Att aldrig behöva bry sig om morgondagen liksom. Att ta allt som det kommer. Allting var så lätt när man fortfarande red ponny. Det fanns likom.. inga problem i världen.
Att kunna rida ut själv, utan att mamma någonsin var orolig för att hästen skulle komma tillbaka utan mig. Att lasta in en liten häst och åka på tävling med. Att kunna säga nej, du får inte, och så räckte det. Utan att behöva ta en diskussion som innebar flera veckors bråkande. Nu syftar jag självklart inte på Tamarillo i det jag skriver, utan på en del andra tokstollar man tyvärr mött på.
Alla mina 3 ponnysar, Sille, Bella och Jane var underbara alla tre. Det fanns aldrig något ont i dem, de gjorde alltid sitt bästa och försökte så gott dom kunde.
Sille var världens bästa lilla bponny man kan tänka sig. Liten, söt och gudomligt snäll. Världens bästa första häst man kan tänka sig. Underbar på alla sätt och vis. Jag hoppas att du har det bra i himmelen, min sköna.. 
Bella.. En väldigt speciell och känslig ponny, men jag vann hennes hjärta och förtroende. Hon svek mig aldrig, fegade aldrig någonsin ur. Hon gjorde allt man bad henne om, bokstavligt talat. Skulle jag bett henne gå genom eld och vatten skulle hon ha gjort det, för jag var den enda hon litade på. Jag hoppas att du har det bra i himmelen, min sköna..
Jane, min lilla adhd ponny. Överallt och ingenstans på en och samma gång. En otrolig energi och viljan att göra rätt och arbeta. Hon är en riktigt mäktig häst, som alltid gör sitt allra bästa.
Jag är oerhört glad att jag har Tamarillo de dagar då jag saknar ponnytiden som mest. Då tittar han på mig och jag kan riktigt känna vad han tänker. "Vad ska du med en ponny till när du har mig?" Och det är sant.. så jävla sant. Han är som en stor ponny den hästen faktiskt. Busig, sprallig och mer än gärna villig till att dra runt på en hoppbana i 180 km/h. You know that they say.. vinna eller försvinna.
Vet inte vad det här vad för salgs inlägg faktiskt. Kände bara för att dela med mig av att idag, då saknar jag mina 3 ponnysar. 
Sille.. Bara ett par veckor innan hon försvann från jorden och flyttade till himmelen. Brukar titta på den här bilden när jag saknar henne och gråta. Det här vad den sista bilden som någonsin togs på henne och mig. Jag visste inte då, att fyra år senare, skulle jag fortfarande sakna henne lika mycket.
Bella, min underbara ängel. Jag har många gånger trott att hon kom från ovan och räddade mig. Jag hade inte varit den jag är idag om inte hon funnits. Hon lärde mig att någon med en misshandlad yta fortfarande är vacker på insidan. För det enda stället hon var vacker på när vi köpte henne, det var på insidan. Det är inte rättvist, du var inte gammal, du var inte sjuk. Varför? Varför just hon?
Jane. Min lilla plutta. Saknar dig varje dag, men jag vet hur bra du har det hemma hos din egna matte. När jag tänker tillbaka, är det enda jag önskar att jag hade tagit tillvara på tiden mer. Jag vill inte ha tillbaka dig, jag älskar dig, jag saknar dig, men jag vet att du har det bättre hos din matte. 
Vissa saknar ponnytiden lite,
Vissa saknar den mycket,
Vissa saknar den mer än allt,

Men det finns ingen som inte saknar den alls!

Jaaaa

Hej, jag veeeeet att jag suger mest i hela världen på att blogga! (om man bortser från Ellinore som tagit bloggpaus, din lilla köttätande vegan! :o ) Undra vad jag fick detdär ifrån.. hm.. :) 
Har iaf haft massa annat för mig så har inte blivit någon update. Jag och pojkvännen hade ju 1 år och 11 månader i onsdags. Tänk att om en månad firar vi 2 år! Helt sjukt! :) Igår reds Tamarillo och han var galet fin. Verkligen galet, galet fin! Åh.. mums! 
Orkar inte berätta om allt annat jag gjort när jag varit borta.. tar sån tid! 
Iaf, nu är det fredag! Tjuhu, så jäkla skönt! Och för er som missat det.. på söndag är det maskeradhoppning! Har äntligen kommit på vad jag ska klä ut mig till, men det säger jag inte till er ;) Hihi. Äe, bilder kommer ändån sen. 
Nu sitter jag hemma hos pojkvännen och väntar på att mamma ska komma och hämta mig (haha). Vi ska till stallet och byta täcken på hästarna, det har ju fan regnar hela dagen?! Usch. Hoppas att dom inte är blöta igenom bara.. 
Jag uppdaterar nog mer ikväll! Ni får ha det såbra sålänge.. :) 
Puss /e

Keep on flying

Halloj! Idag efter skolan var jag ute och red med min fina bvän Ellinore! Hon red på sin fina Troy, och jag på underbara Tamarillo, såklart :) Vi red vid derbyt eller vad det heter utanför ridbanan iaf. Travade omkring lite oså, haha. Blir för det mesta mer snack än ridning när vi rider tillsammans.. heh! Älskar dig Ellinore! Tamarillo va iaf fin idag, kan inte så säga så mycket efterssom det inte blev någon seriös ridning, lallade mest runt :) 
Har också kommit på vad jag ska vara på maskeradhoppningen, äntligen! I sista minuten som vanligt, med bara 5 dagar till tävlinsdag, eheh. Jag/vi ska iaf klä ut oss till punkare! Smidigt och bra efterssom brorsan min är gammal punkare, så kläder och sånt finns ju hemma. Ska köpa färg och spraya Tamarillos man med också, så ska brorsan få ställa upp den till en tuppkam. OM vi lyckas bra kommer det nog bli ganska häftigt tror jag. Annorlunda och coolt, liksom :) 
Nej nu ska jag ta och äta mat för 3e gången idag. Först skolluch, sen middag hemma, och nu middag hos pojkännen! Är en brutal tjockis när det gäller mat, man får väl tacka mamma för att hon gav mig sina gener och en bra ämnesomsättning eller vad det nu heter så jag slipper bli tjock. Äe vafan, brukar tänka somså att det är bättre med lite extra hull när det blir kallt om vintrarna, så man slipper frysa, ahahaha.. 
NU ska jag äta, SEEE YA! 
Puss /e
Tamarillo o jag, semestercup 2011! :D

Cracks in the surface

Fick ett samtal från Åsa förut som förstörde min dag, bokstavligt talat :( Alvena skulle inte följa med till Mantorp imorgon, vilket betyder att jag inte får åka dit och träffa + rida henne. Depprimerande :( Hon skulle gå ett sulkylopp på fredag ist, och då blir det ju för tätt inpå med tävlingar oså. Riktigt, riktigt synd, men somsagt, det kommer ju fler chanser. 
Red Tamarillo efter skolan idag iaf. Det regnade och var inte på speciellt bra humör så blev bara en skritttur ute på ängarna. Han va fin, som vanligt. Travade en liten stund också, sen red jag hem. 
Nu sitter jag nere hos pojkvännen och tjurar, haha. Är så "ledsen" över att jag inte får träffa Alvena imorgon att jag låtit det gå ut över honom. Typiskt mig. Men ska ta och säga förlåt om en stund. Känner bara att jag måste få tjura lite till. 
Om 2 dagar firar vi iaf 1 år och 11 månader! Den ni! Nästa månad är det hela 2 år mellan oss! Och nu den 27 april är det 2 år sen vi "började umgås" och fick känslor för varandra! Vet inte varför jag kommer ihåg alla datum, men fråga mig om vad somhelst så kan jag ge er ett datum.. :) 
ÄE, Hadegutt! 
Puss /e

Over the hills and far away..

Hallu! Sorry att det inte blivit något inlägg tidigare idag, men har haft annat för mig. Motivationen är det sådär med just nu, och jag är sjukt stressad över 3 prov nästa vecka, och jag började plugga idag! För någon månad sen lyckades jag glömma bort 1 prov, men nu är det 3, hur fan lyckas man egentligen? Åh, suck. Kommer aldrig förlåta migsjälv. ÄSCH, det går nog bra ändå. Stenpluggade somfan 3 timmar förut, duktigt :) Det är bevisligen inte nyttigt för hjärncellerna med påsklov, de slutar fungera.

Tamarillo min älskade ängel fick vilodag idag iaf. Tyckte att han verkligen förtjänade det, vi har jobbat hårt på sista tiden :) Jag och mamma var och gav dem mat förut iaf.

Har också varit och hälsat på en häst idag. Vilken det är kan ni nog själva gissa men orkar inte skriva ut det här. Hela världen behöver inte veta. Vi tog lite kort oså på honom, riktig pudding.

Su sitter jag hemma hos mig och tittar på tv tillsammans med pojkvännen. Eller ah, han kollar tv och jag sitter vid datan, hihi. Na, ska krypa ner i soffan o göra honom sällskap nu. Vi höörs nog imorgon, gott folk.

Puss /e



En bild på mig och Tamarillo från igår. Fler kommer!
Han är så väluppfostrad att han kan vara lös i stallet, eheheh. Jo men faktiskt, det går :)

Don´t go faster than you can handle

Åh,, Tamarillo är helt underbart fin just nu! Var uppe på ridbanan och hoppade honom idag och jag säger bara en sak, WOW! När vi värmde upp kom han lite nära några gånger, kom fel osv, men när banan höjdes upp till 90/1meter blev han hur fin somhelst! Alla avstånden stämde perfekt, vi hade bra flyt och allting bara "rullade på". Det var en helt fantastisk känsla verkligen, han kändes inte "gammal och stel" nånstans. Som jag skrev på facebook, bevisligen är åldern bara en siffra! 
Efter idag är jag helt säker på att vi skulle kunna ta 90/1meter på maskeradhoppningen, men det blir 80/90 iaf. Det är första tävlingen på året, så det blir bra med en liten mjukstart tänkte jag :) Förrå året mjukstartade vi också med 80/90, och sedan fortsatte vi med 90/1meter hela året, och det gick ju kanon! 
Annars idag har jag inte haft mycket för mig, slappdag bara :) Var och handlade lite i Arum förut, chips o choklad, mums. Sen var jag och pojkvännen ute med hundarna på skogspromenad i ca 1 timma, men det är väl allt jag har gjort idag, hihi. 
Mamma tog lite kort förut oså, men dom har jag bara på datan hemma så kan inte ladda upp dom nu, men looovar att jag gör det när jag sitter vid datorn hemma nästa gång. På 2 av bilderna blev han så magiskt fin! 
Nae, nu ska jag snart gå hem och duscha, sen blir det filmmys med pojkvännen. Sista natten tillsammans innan skolan börjar på måndag, suck. Varför kan det inte bara alltid vara lov..?
Puss /e

There goes my hero

Godmorgon! Vaknade för ca 1 timma sen, men har inte orkat gå upp så har legat och dragit mig i sängen nere hos pojkvännen.. hihi. Myspys,
Igår kollade vi film, "Neds" eller något hette den. Jag tyckte den var skitbra och älskling tyckte att den sög, ahahah. Men nae, skitbra var den somsagt. Absolut sevärd! :) 
Idag är det ridning som setår på schemat! Mamma är ledig, så tror att hon följer med och rider :) Sugen på att hoppa lite idag också, men vi får väl se vart det bär av ;) 
Hade egentligen ingenting att skriva nu på morgonen, men uppdaterar nog mer sen, i think :) 
BTW, ÄR DET NÅGON SOM VET VART MAN KAN LADDA NER S1 OCH 2 AV PONNYAKUTEN? Älsklingen hittade ingen sida, och Robin vägrar säga bara för att han är en liten jävla skitunge som älskar att jävlas med mig. Fan vad du ska få spö när jag kommer till Vimmerby nästa gång -,- Hjälp mig, snälla!
Puss /e

Timbuktu - Alla vill till himmelen

För man vill ha vad man vill ha å man man vill ha det nu
Och om man ser en möjlighet att få så kvittar det hur
För vi är vildare än djur när det gäller å ta
Och står någon i min väg, ja då smäller det bra
ingenting e heligt för nu roffar vi åt
å kan man tjäna på ett tåg, ja då hoppar vi på
Jag menar, varför kompromissa, varför vika en tum?
För någon annan gjorde det - ska jag vara lika dum?
Jag menar jag vill ha det bra som de rika har
om dom är hänsynslösa är jag likadan
men vad dom inte vet e att jag inte har nåt å förlora
Så betänkligheterna för mig kan aldrig vara stora

Alla vill till himmelen men få vill ju dö
Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön
Man vill ha sin bit av kakan & man vill äta den me
Folk vill ta tillbaka, men vägrar att ge

Och jag ska göra vad jag gör, och jag ska göra det gott
Och fortsätta till nån kommer och berövar min lott
För vem bestämmer rätt och fel när moralen är död
Och folk mördar ju varandra för sitt dagliga bröd
Staten backar bakåt, företagen tar över
Och dom pratar en massa prat men ger oss dåliga löner
Så mycket skit att man kan tro miljoner magar tömts
Så dom tvingar oss simma runt i ett hav av lögner
Sanningen är numera ett minne blott
Varje sak vi lägger till så försvinner nåt
Ja, detta mina damer och herrar är vad vi är
Men jag hör gubbarna på TV säga dom vill ha fred

Alla vill till himmelen men få vill ju dö
Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön
Man vill ha sin bit av kakan & man vill äta den me
Folk vill ta tillbaka, men vägrar att ge

Och jag ska, spotta epistlar som det
Var min sista dag och jag visste om det
Jag kanske hittar svaren i sista ronden
Har missat så många val att det visslar om det
Listan är lång den som vägen dit och dylikt
Kosta vad det vill, till säkerligen ett dyrt pris
Har tänkt på det, men mestadels ytligt
Fel djupdyk det testar en psykiskt
Man får betala för allt som betyder nåt
Sån är lagen, inget alls vi kan fly ifrån

Jag ser det jag ser och ser inget annat
Och det jag ser när jag tittar gör mig redigt förbannad
Vi är på väg någonstans och jag vet inte vart
Hoppas vi kan komma på det medan planeten är kvar
Prylar, grejer, saker är det något att ha?
Men är det sår i hjärtat på dom som plågar oss bra
Jag menar riskerna är många, men dom måste vi ta
För lidandet blir ännu större utan nåt kapital
Konsekvenserna spelar mig ingen roll
den enda hjälp som jag kan få kommer ju inifrån
Och man kan fråga vem man vill, även de vänliga
Men ingen här har råd att assistera främlingar
Så det hela resulterar i en nedåtspiral
Så vi kör en mano a mano tills den ene är kvar

Alla vill till himmelen men få vill ju dö
Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön
Man vill ha sin bit av kakan & man vill äta den me
Folk vill ta tillbaka, men vägrar att ge




Underbar låt!

Bild tagen från: lackalejon.blogg.se


I´m in love.

Om Tamarillos läste min blogg skulle han bli riktigt ledsen över vad jag nu kommer skriva, men jag kan inte rå för det.. Jag är kär i Alvena! Eller ja, kär i henne har jag ju varit läänge nu, men att träffa henne idag gjorde mig bara ännu mer kär i henne..

Mamma och jag var ju somsagt i Funghult idag! Jag red superduper fina Alvena, och mamma red på mysiga Egon! Vi var ute på "skogsrundan" som jag kallar den, ca 1 mil lång. Vi skrittade mest, men det blev en hel del trav också :) Eller ja, trav för mamma, galopp för mig!
Båda 2 skötte sig lika exemplariskt som de brukar, och vi hade en riktigt mysig ridtur, hihi. Egon stimmade runt lite i stallet, men annars var båda 2 kolugna!
Nu undrar ni säkert varför jag och mamma inte kunde rida tillsammans på våra egna hästar istället för att "låna" någon annans, men det finan faktiskt 2 anledningar till det! Den första är att jag har saknat Alvena såhääär mycket, och den andra är för att det är nyttig träning för mamma att rida okända hästar!
Tänkte att det säkert skulle komma en spydlig kommentar annars om att vi borde rida på våra egna hästar, men nu vet ni ju varför :)
Nu kom jag iaf precis hem efter att ha varit i stallet och gett våra hästar mat samt bytt täcken på dem. Stackars Ladde frös så hon skakade :( Det har verkligen regnat konstant hela dagen idag, inte ett endaste litet upphåll? Fuck Sverige på våren säger jag bara!
Ikväll blir det mys med pojkvännen tillsammans med en fet godispåse som storebror betalade åt mig. Gullig.. Imorgon är det ridning som står på schemat, vad vi ska göra eller vart vi ska, det vet jag dock inte än, men det är så sånt som märks.
Puss / e

Suck me, suckers!

Heeej! Sorry för att jag inte bloggat något på hela dagen, men har haft fullt upp med annat. Nu blir det bara ett snabbisinlägg, för ska snart kolla film med pojkvännen. 
Red Tamarillo idag iaf, långtur ute i skogen! Först uppe vid derbyt typ, galopperade runt lite där och hoppade banken och det några gånger. Sen gick vi till "crossbanan" och klättrade lite, och sen avslutade vi med galopp nere på fältet :) 
Han var superfin hela tiden, men gudars vilken pigg 21åring jag har ;) Allvarligt talat, han är så pigg att jag inte vet vad jag ska göra med honom just nu, ahahah. Men det är kul, han e pigg o fräsch! 
Efter ridturen gick jag och pojkvännen promenad i skogen tillsammans med mina 2 hundar + hans hund. Var väl ute i ca 1,5 timma tror jag,  NYTTIGT! Har ju aldrig varit ett stort "fan" av skogspromenader oså, men det varw faktiskt riktigt trevligt. Men somsagt, föredrar att sitta uppe på en häst i skogen, haha. 
Vi har dock bestämt att det ska bli en riktigt lång promenad varje helg iaf. Det är svårt att hinna med när man har skola, hästar och läxor att ta hand om, men på helgerna har man ju lite mer tid oså. Chill :) 
Nu vet jag inte riktigt vad jag babblar om, ,haha. Jesus.. 
Imorgon bär det somsagt av till FUNGHULT! Fick ett sms av Åsa förut, jag ska rida Alvena (<3333) hihi, och mamam ska rida Egon! Blir nog superkul tror jag :) Saknat stället som satan så det ska bli riktigt underbart.. :) 
ÄEE; nu hinner jag faktiskt inte mer, vi får höras imorgon helt enkelt!
Fine Tamarillo!

Guess what...!

På fredag drar jag tillbaka till Funghult där jag gjorde min praktik för att få rida Alvena igen! Har ju saknat henne så jävla mycket att jag helt enkelt inte stod ut längre, så på fredag tar jag med mor min och åker dit :) Ska slänga upp mamma på någon av hästarna också så hon får rida lite med, blir nog kul ;) Oftast när vi är ute och rider tillsammans blir det ju bara lite skritt och så, men nu blir det andra bullar minsann! 
Kan nog vara bra för mamma att få rida lite andra än våra små bebisar som står nere i hagen. Sedan olyckan 2009 har hon ju bara ridit på hästar hon känner, vilket är fult förståligt. Men NU är det dags att sätta fart på mammas vilda ridkarriär igen, hihi :) 
Kommer bli hur kul som helst att få åka dit igen. SKa bli så jäkla kul att få träffa Alvena igen! Hade jag haft tid och pengar, då hade jag lätt köpt henne av Åsa och gjort om henne till ridhäst. Underbar häst verkligen..!
OCH PÅ TISDAG, drar jag till mantorp! Åsa ska rida ett montélopp på Alvena och någon annan, så jag skulle få äran att värma Alvena I MONTÈ SADEL PÅ BANAN! Tjuhuuu! Så JÄVLA kul verkligen! Har aldrig suttit i en montésadel förut, så det lär ju bli en upplevelse, minst sagt! 
Haha åh, jag är så glad så det inte finns verkligen! Har blivit en riktig travhästnörd, haha. 
När Bamse är såld funderar jag på att köpa en travhäst och göra om till ridhäst. Är så sjukt trött på bråkiga ridhästar som aldrig vill fungera.. :( 99% av alla travhästar är ju helt underbara verkligen, så skulle bli ett roligt projekt! Och hoppa högt, det kan dom verkligen, haha! Ladde hoppade ju 1 meter i skritt med mig, höhö.. Synd att Ladde har så svårt för galoppen, annars hade hon blivit en perfekt hopphäst. Sedan börjar hon ju bli till åren också, så att få en vettig galopp på henne skulle vara så svårt.. :(
Charlie, en av Åsas travhästar. Sjukt fin men otroligt speciell kille.
HAHA, en montésadel! Inte direkt vad man är van vid att rida i om man säger så.:! Som sagt, kommer bli en upplevelse! Bild tagen från: frtab.se
Och kolla bara längden på stigbyglarna, haha.. Rena dressyrlädren ju! ;)
Åsa och Hot Star i Halmstad.. :) Bild tagen från: ecuriearonsson.com


Fina, FINA Tamarillo!

Hade igentligen tänkt mig att Tamarillo skulle få gå en skogsrunda idag, men blev så sugen på att hoppa lite när jag såg att det stod hinder framme i Frösvi. Louise hade ju träningar där idag, men eftersom det inte var någon på banan passade jag på att smita in och hoppa lite innan de kom tillbaka, haha. Gud vad busig jag är. Får ju egentligen inte vara på banan när någon annan har bokat den, men men! ÄSCH, det man inte vet, det lider man inte av! Värmde upp i skogen, så var bara på banan i ca 10 min, haha.  Skönt att slippa bära fram hinder (a) 
Iaf, guuudars vad fin han var! I början kom han lite nära hela tiden, för att jag höll i honom för mycket. Han var jättestuddsig och superpigg, och då är det lätt att man kommer fel. Men efter ett tag började vi samarbeta mer och så gick det kalas. Körde lite "omhoppningssvängar" så jag lade honom i "fel" lägen osv, men som alltid räddar han situationen, min prins. Äe, det är GALET hur fin han var alltså! 
Hindrena låg väl bara på ca 70, oxern på 80 kanske, men efterssom dom kunde komma tillbaka när som helst orkade vi inte höja hindrena oså. Skulle ju vara lite pinsamt om Louise kom och vi höll på att bygga om hennes hinder, hihi. Men somsagt, höjden är INGA problem för honom, så nu taggar vi maskeradhoppning :) 
Ska dock upp någon gång till innan maskeraden och hoppa bana igen, lite högre. Lägga den på typ 90, 1 meter så det blir lite "lågt" på tävlingen sen. 

NU sitter jag iaf nere hos pojkvännen, vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag! Vi ska iaf gå en långpromenix med hundarna sen, lite motion sitter ju adlrig fel. Annars blir det nog myyys hela dagen, fint :) 
Nu är jag så hungrig så jag tror att jag skulle kunna äta upp mig själv faktiskt. HÖRS!
Hihi, Tamarillo och.. någon?! Vet inte om det är Emma hans förra ägare eller om det är någon annan, men det är ju iaf Tamarillo i sin ungdom :) Fast det är nog Emma, för hindret ser ju ut att vara ganska högt. FINA BEBISEN!

That´s the reason

Hejhej! Sorry för att jag inte bloggade något alls igår, men det blir så ibland helt enkelt. The motivation you know.. ;)

Igår skulle Tamarillo iaf bara skrittas, så red honom barbacka ute på ängarna, haha. Han va snäll häst´as usual, men det var lite jobbigt för han skulle bara äta hela tiden, haha. När man inte har någon sadel har man inte samma balans och styrka som annars, så kände mig ganska ägd när han bara sket i vad jag ville :( Haha. vad seriös jag är nu känner jag.. :( Älsklingen och Rickard var med ute på ängarna och körde 4hjuling också,´så jag ochh Tamarillo fick vara domare när dom skulle tävla, hihi. Ahja :) 

Idag var jag barnvakt hela dagen också, så kan ´liksom bara rida ute på ängarna, tråkigt :( Idag var det snorhalt där ute, för gräset var jätteblött, lerigt osv. Vi halkade runt en stund i trav, men vågade bara ta en kort, kort galopp. haha, Rickard så söt. Det ÄNDA jag fick göra med Tamarillo idag var att sadla, tränsa och lägga på täcket efteråt. Resten skulle han göra, haha. Stod och borstade i typ 25 min, ZzzZZzz! Gulligt :) Han lovade att han skulle rida Tamarillo åt mig imorgon också, chill ;)

Nu är klockan.. snart 2, och jag är barnvakt till 8 ikväll :( Suck. Vilket lov alltså...! Äe, ska väl inte klaga antar jag. Vi har ju faktiskt kul för det mesta, haha.

Neeeeeee, hejdoooo




12. 5 mål i livet.

1, Köpa en redigt fin häst gård! Ute på landet nånstans mitt i ingenstans .. :)
2, Bedriva någon slags hästverksamhet! Köpa in, sälja vidare, föda upp.. eller något. Tillsammans med fina mamma, SÅKLART!
3, Hålla hårt i min fina pojkvän och få vackra barn tillsammans med honom!
Kommer inte på mer.. haha :,(

Vimmerby nästa!

Japp, Tamarillo vilar idag efter träningen igår ;) Nu bär det av till Vimmerby med pojkvännen, Rickard och Simon för påskmiddag hos mormor och morfar! Kusinerna kommr ävn dit :)
See ya

I feel good!

Haluuu! Träningen gick ungefär såhäääääär bra idag! Han var fin hela passet igenom! Han var spänstig, pigg, positiv och otroligt fräsch. Blev så glad när jag kände hur mjuk och fin han var i alla gångarter, vet inte vad som har hänt med honom?! Han blir bara yngre och yngre känns det som.  Men positivt är det ju iaf.. :) 
Vi skulle ju egentligen vara i ridhuset men fyfan vad dammigt det var där inne. Kunde seriöst inte se från den ena sidan till den andra? Usch. VEM är det som sköter vattningen där inne egentligen..? Borde få sparken.. 
Ahja, eftersom det inte gick att vara i ridhuset fick vi nöja oss med en igensnöad ridbana.. Tur det inte var fruset i marken iaf :) Körde i princip bara volrarbete idag, men med bomarbete, travhopp samt ett par skutt på ca 80 cm. Han var superfin över allt bommar oavsett vilket av alternativen ovan det var som gällde, superkul! 
En helt amazing träning helt enkelt! 
Nu sitter jag nere hos pojkvännen och gör.. ingenting alls, se ya.
Finaste Sille!

Vad faaaan..

Minst 10 cm snö ute, vadfan?!!? Det är ju APRIL nu, inte DECEMBER!! Åh, blev sjukt förbannad när jag vaknade i morse.. Har inte ens gått upp ur sängen nere hos pojkvännen än, och vill inte göra det heller.. :(
Jag har ju träning idag somsagt.. skulle varit vid 11 egentligen men det blev flyttat till 3 ist. Vi som skulle hoppat ute på ridbanan.. lär nog bli dressyr i ridhuset ist, blää. Som ni säkert vet hoppar jag ju inte Tamarillo i Frösvis ridhus längre för tycket att han är för stor och ridhuset för litet.. ;) Säkerhetsskäl helt enkelt, mer eller mindre!
Nä, nu ska jag krypa ner under täcket igen, somna om och hoppas att det är GRÄS ute på marken när jag vaknar igen. Won´t happen..

You say it best, when you say nothing at all

Hahah, skrev fel förut, mamma jobbade visst idag :( HUr som helst blev det ingen ridtur idag iaf, det har regnat oavbrutet sedan jag vaknade imorse?! Nu regnar det visserligen inte lika mycket som förut, men ändå, det regnar! 
Var iaf nere i stallet och gav dem mat förut + bytte deras täcken. Tamarillo var blöt igenom, men inte Ladde. Båda 2 var kalla på ryggen så de fick ta på sig varsitt vintertäcke :) Ska ju ner till stallet vid 10 imorgonbitti eftersom jag har träning, så är det gassande sol då får jag ju bara ta av de tjocka täckena :) 
Nu sitter jag nere hos pojkvännen igen iaf, har nyss varit hemma och ätit mat, osv osv :) Om nån halvtimma ska jag åka te Arum och handla med mamma, godis i mitt hjärta alltså! Vet inte varför, men har varit extremt godissugen hela dagen. Abstinens (stav?) besvär..?! 
Haha, äe, se ya later
Hihi, Ladde och Nikeles snopp :D Visste ni att den hästens kuk nästan går ända ner till marken? Det är sant :)

Godmorgon! .. :)

Vaknade väl för ca 30 minuter, ligger fortfarande kvar i sängen nere hos pojkvännen, hihi! Men ska väl snart ta och dra på mig lite kläder och gå hem sen, mamma är ju ledig idag så vi ska väl ut och rida tillsammans tror jag!
Får väl se vart vi rider, det är ju sådant som märks. Skogsrunda blir det iaf :)
HIhi, tamarillo i mitt <3

.


.

A little bit,
just a part of me,
knows the truth,
and have always known

Fiin dag!

Drog från skolan vid halv ett idag, satte mig på en buss och åkte till Mariannelund för att träffa underbara Amanda! Vi har inte träffats på 3 (!!!!) år, det är helt sjukt! Var så jävla underbart att få träffa henne igen så ni anar inte. Det var rätt mycket snack att ta igen som man missat på 3 år kan jag lova er.. :) 
Tyvär var jag tvungen att åka hem idag för annars hade jag inte tagit mig hem imorgon :/ Det är ju långfredag imorgon, så bussarna går ju helt konstigt, om de går alls.. ? :S
Ahja, nu är det PÅSKLOV!! Ska sätta Tamarillo i hårdträning nu under lovet alltså, BEACH 2012 LIKSOM! På lördag blir det träning för bästa Marie, bra start :) Brukar ju köra dressyr, men tror det får bli hoppning på lördag. Vi har ju en tävling snart.. :) 
NEJ, nu ska jag ta och gå hem en stund innan jag går ner till pojkvännen igen för att sova här. Vi kanske hörs sen :)

.


11. Bästa vännerna

Becka och Ellinore!

Smoke weed everyday!

Helluuuu! Sitter nere hso världens finaste pojkvän för tillfället! Just nu sitter vi vid varsin data och gör allt möjligt, men snart ska vi väl dra på en film eller något i guess,, :) 
Becka följde iaf med mig hem från skolan idag! Egentligen skulle ju Tamarillo hoppats uppe på ridbanan men mamma hann inte bygga hinder osv, så de får vli en annan dag. FIna Becka följde med mig till stallet och så red jag en snabbis på Tamarillo. Red honom barbacka i frimma och grimskaft.. ha ha ha. 
Sen satt vi hemma hos mig till typ.. 6, då drog hon hem och jag gick ner till älskling. Fina timmar med en fin person! 
Älskar dig Becka ska du veta!
FIna Becka!

10. En snygg person!

He he he.. nu hoppas vi att min fina pojkvän missar detta inlägget på min blogg.. :D (vet att du läser dem i smyg älskling..) SJÄLVKLART är min pojkvän snyggast i hela världen, men det finna ju andra som ser.. bra ut :)



Charlie Hunnam

'

Theo Rossi



Russel Crowe (DOCK BARA SNYGG I FILMEN ROMPER STOMPER)


MEN SNYGGAST AV DEM ALLA, CHRISTIAN SKAGVARD!!!

Dagens ridpass!

Åh, Tamarillo var såhääääär fin idag! Var ute på ängarna och red, mamma promenerade med hundarna. Fokus idag låg på arbete på volt ´cavalettis. 
Efter bara ett par minuter "lossnade" han riktigt ordentligt och han blev hur fin som helst. Han gick inte i någon superform, men han fick med sig benen jättebra och arbetade med ryggen på ett korrekt sätt! Han var så härlig att rida idag, pigg och framåt med en sprudlande energi! 
När vi ridit cavalettis ett tag satte mamma ihop 3 st cavalettis och byggde ett hinder, haha. Höjden landade på ca 90 cm, det högsta vi hoppat iår hittils.. Och kan ju bara säga det att han FLÖG över, bokstavligt talat! Han hoppade så satans fint idag så blev helt.. jag vet inte vad!
Blev så himla imponerad av honom! Trodde att han skulle känans lite stelare osv, men icke! Seriöst, han bara flög över! 
Hoppade bara 2 ggr för allt blev så perfekt, men ändå, WOW! Om det fortsätter kännas lika bra som det gjorde idag, ja då orkar han nog med ett år till som tävlingshäst! .. :) 
Såå synd att mamma inte hade kameran med sig, önskar jag kunnat visa er hur fantastisk fin han var! Åh, blev så stolt över min lilla älskling!! :)
Hihi, jag och Tamarillo i höstas... :)

SVAR PÅ TAL!

"Haha som att de inte behövs träning innan dom körs! Märks på ditt sätt att skriva att du inte har ngn stor erfarenhet av att rida in hästar.."

Haha, åh, anade såååhäär mycket ett en kommentar som denna skulle komma.. Det jag försökte få fram var att eftersom en travhäst hanteras och tränas från dag 1 tills den ska köras in vid 1,5 års ålder uppstår aldrig samma slags problem vid inridning av travhästar som det görs av ridhästar. När den är 1,5 år har den aldrig (sällan) en tanke på att att protestera, och om den nu får för sig att göra det är storleken på dem fortfarande så pass liten att det går att hantera utan större problem. När man däremot ska rida in en trotsig 3 åring som "slappat" större delen av sitt liv är dock inte storleken på dem lika lätt att hantera + att de fått ett mycket tuffare psyke och "kaxat till sig".

Min mamma lämnade en kommentar som jag tycker att ni alla borde gå in och läsa. Hon har ridit in iaf 3 hästar som jag känner till (travhästar) och det har aldrig varit några problem med någon av dem just för att de varit så mycket hanterade innan!

Givetvis menar jag inte att det blir problem med alla ridhästar som rids in, givetvis inte! Det jag försökte få fram var att om alla hanterade och tränade sina hästar på samma sätt som de gör med travhästar skulle vissa av problemen aldrig uppstå.

Jag var lite sur och bitter när jag skrev inlägget, och kanske överdrev jag lite, men faktan som står är fortfarande korrekt! Jag vet själv ett flertal ridhästar som varit okomplicerade att rida in, men jag vet lika många som varit lite knepiga. Ta min fina vän Ellinore som exempel. Hon köpte en 3åring som knappt var riden alls, men hon har gjort ett kanonjobb med honom och lagt ner väldigt mycket tid, och han är hur fin som helst!

Under min praktik berättade Åsa att EN av alla hundratals (??) hästar hon ridit in var det EN som fått spelet och försökt slänga av henne.

Hoppas att du som lämnade kommentaren nu förstof varför jag skrev som jag gjorde! Jag menade inget illa alls med det jag skrev, men det är helt enkelt min syn på hur hästar borde hanteras :)

Och NEJ, jag har absolut inte stor erfarenhet av inridning av hästar som du så snällt skulle påpeka. Men jag har haft mina ögon öppna och tagit åt mig av vad personer i min närhet lärt mig.



Ladde och jag, sommaren 2009! Ett varmblod, inridet av min mamma! Helt klart en av de underbaraste hästarna jag någonsin fått lära känna och rida. Hon har funnits i livet längre än vad jag har. Min mamam har haft henne i 19 år och utbildat henne själv med hjälp från andra tränare.

9. Om jag fick bestämma skulle jag..

OM jag fick bestämma skulle jag bestämma att inga hästar fick ridas in utan att blivit inkörda först.
Fatta vad mycket problem som uppstår vid inridning av ridhästar till skillnad från travhästar? Där sätter de sig bara på och rider iväg ut i skogen, travar första gången de har en ryttare på ryggen. 
Men ridhästarna, nja, de skrittas i en månad med inspänningar och någon som leder dem för att "Minska risken att något händer"
Jo, tjena, förfan, kör in era hästar så slipepr ni att de reser på sig och försöker bocka av er dag in och dag ut. 
När jag frågade Åsa om Amy (hästen jag skulle rida in) någonsin hade haft sadel på sig när jag skulle rida henne första gången svarade hon "Nej, det behövs inte" Hur många månader tränas ridhästar för att kunna ha en sadel på ryggen..? 
Och för att inte tala om det, hur måna timmar hänger man på dem innan man sätter sig på dem..? 
HÄSTARNA GÅR INTE SÖNDER BARA FÖR ATT MAN INTE FJANTAR MED DOM! 
Blir så sur..

Och glöm inte bort att detta är min blogg, där jag är fri att skriva ner mina åskiter om precis allt. Vet att många av er inte håller med mig, men vi vet ju innerst inne vem som har rätt. Eller hur..?




Ridtur med mamma, 23/3 - 2012


I never wanna tell a lie

Halluuu! Åh, söndag idag. Skola imorgon.. Önskar jag hade kunnat sätta mig på bussen imorgon bitti och åka till Funghult.. men icke. 
Red iaf Tamarillo på ridbanan idag! Hade tänkt att han skulle få en långrunda i skogen men eftersom han knappt rörde på sig igår kände jag att vi var i behov av lite konditionsträning. Hoppade ett litet sockerbitshinder där fokus låg på att komma ur så knepiga avhoppslägen som möjligt. Meningen med detta var att han skulle få vrida och vända på kroppen samt dra upp benen lite. Visserligen var det bara ett 50 cm högt hinder, men kommer man riktigt knepigt på kan det vara jobbigt att ta sig över iaf! Som vanligt gjorde han det kanon, och hoppade fint hur dumt jag är la honom på. Idag var han sådär lagom taggad, inte överdrivet studdsig och tänd som han annars kan bli. Hela passet gick kanon helt enkelt! 
På vägen hem mötte vi mamma med bilen så stannade och pratade med henne i typ 10 min. Tror Tamarillo ville åka bil för han försökte krypa in igenom rutan typ, haah. Hela taket på bilen var fullt av hans underbara gräs-slem sen.. mysigt :) Högtryckstvätt nästa. 
Just nu sitter jag hemma hos fina älsklingen! Vi ska väl ta och dra på en film snart eller något. Rickard är ju på fotbollsträning så är inte barnvakt för tillfället.. :) 
Men vi höres later on, PUSS!

RSS 2.0