Jag vet inte

Segaste dagen någonsin, suck. Hade geografiprov idag och måste säga att de gick helt okej, skippade 2 frågor men kände mig ganska säker på resten så :) Annars har dagen bara bestått av sjukt tråkiga lektioner.. mumsfillibabba..

Idag jobbade ju mamma, så blidde ingen ridning. Annars när hon är ledig brukar hon ju ha en häst färdig tills jag kommer till stallet så jag hinner rida, gulligt, hihi. Men men, var typ mörkt direkt när jag kom hem, så att rida gick ju inte.. :(

Nu sitter jag iaf nere hos älskling, kom nyss uppifrån mig, hade ätit.. satt fint.  Ska snart äta här också, tjockis? Haha.. är alltid hungrig.. skulle fan kunna äta mat 1 gång i timman om jag bara fick chansen, höhö.. Kan äta hur mycket som helst också, tar aldrig stopp ;) Men glad är jag för det.. haha. Jag kan ju inte vara på riktigt alltså. Wake me up, someone?

Ahja, vi hörs!

Jane.. jag saknar dig. Massor.

Du vandrar runt i mina tankar denna kalla vinterdag..













När jag kollar på den här bilden tänker jag tillbaka på just den där dagen.. för jag minns den så väl.
Snön hade precis försvunnit, alla isfläckar ute på ängarna var äntligen bortsmälta. Jag var överlycklig över att kunna ta en av dem första riktiga galopperna utomhus..

Den där dagen, tog Becka säkert 100 bilder på oss. Tyvärr har jag nästan inga kvar.. de försvann när datan kraschade.

Jag minns hur kul vi hade den där dagen, jag och Jane. Det var en period då allting fungerade perfekt, och jag hade inte en tanke på att någonsin släppa taget om henne.

Jag vet att det var rätt beslut att lämna tillbaka henne, jag vet det. Men fortfarande värker det i mitt hjärta av saknad när jag tittar på gamla bilder av oss.. Hon var en unik häst, Calamity Jane..

Jag hade planer på hur vi skulle lägga upp våra kommande tävlingsår.. jag hade planer på att köpa henne, och aldrig någonsin sälja henne. Jag hade bestämt vad hennes föl skulle heta.. det hon skulle fått när jag fyllt 18 och inte längre fick tävla henne..

Jag önskar att du vore här hos mig nu, så att jag kunde lägga mina armar om din mjuka, lurviga hals och aldrig släppa dig igen.



.

Jag står på perrongen, ser dig åka iväg
Det gör ont i min själ, för saknaden jag bär
Det ger mig tårar ibland, och när dom kommer fram känns det sämre för stunden,
för utan dig är jag halv.



Du får min värld att snurra

Idag red jag Bamse för första gången på.. 1 vecka och 2 dagar, haha. Trodde han skulle vara jobbig som fan, men har var superduktig :) Vi hann tyvärr bara med en kortis efterssom det blir mörkt alldeles för tidigt, men men! Han var glad och positivt inställd, lullade på superfint. Dock fick han syn på en grön äng i början av ridpasset och bestämde sig för att testa mina skillz, haha. Han drog väg i ett par sjukt stora bocksprång, men lyckades sitta kvar haha. Men de där bockarna han drog på idag var inte menade som "nu jävlar ska du av" de var liksom.. gulligt ponnybus, hah.. :)

Men om han funkar nu när han har stått en vecka så ska vi fortsätta ge honom kortare viloperioder ibland, det verkar som att han behöver det. Han blir liksom bara mer taggad på jobb osv verkar det som, så om det är lite vila emellanåt han behöver så ska han få det nu i vinter. Det är ju inte direkt tävlingssässong sp han behöver ju inte vara i toppform heller :)

Tamarillo ska jag dock inte ge någon vila i vinter tror jag, utan han får nog sin i vår/ tidig sommar innan tävlingarna kommer igång. Efterssom han är så pass gammal osv, och lätt blir stel så är det viktigt att han hålls igång nu i vinter när det är kallt. Så ja, det är Tamarillo som kommer ha mest ridning i viner i think.

Ahja, just nu sitter jag nere hos älskling och ska börja plugga, geografiprov imorgon, men det känns faktiskt rätt bra nu när jag läst på det ett par gånger. Så vi får väl se hur det går imorgon, håll tummarna gott folk!



Och btw, du är en jävla bitch. Du vet vem du är, känner du dig träffad? Bra!

30. Mitt mål med ridningen.

Kort sagt? Att bli så bra som möjligt.

Hemma från Vimmerby ;)

Och ja, gudars så trött jag är! Skulle kunna somna när som tror jag? haha.

Kom iaf hem med 5 bussen, så drog hem och tog ut hundarna, sen gick jag ner till älskling :) Just nu sitter han och spelar, men ska väl snart dra på ett avsnitt av andra avenyn och mysa gärnet i think! Behövs känner jag!
Imorgon är det iaf skola, tyvärr. Men men, en dag mindre än vanligt..
Och juste, Bamse fick nya skor idag, så nu kan jag börja rida honom igen. Han har ju inte gått sen sista lagtävlingen.. undra hur han kommer uppföra sig? ha ha ha .. Men iaf, ett stort tack till min fina mamma som tog hand om hovslagaren när jag var i Vimmerby!
Jaja, orkar inte skriva mer, hööörs :)

Häng med världens goaste Becka!

Hon sover här inatt, för imorrn bär de av te Vimmerby :D Fina grejer. Min dag har.. typ spenderats med henne? Niceee kan jag ta och lova dig. Inte gjort ett skit, men tömt våra hjärnor på tusentals ord har vi gjort.. öhöhö. Allt från.. tuttstorlekar till gamla ex? haha.

Ahja, nuuu ska vi vänta på att Simon duscat klart så vi kan låna hans laddare.. sen ska jag fan sova. Trött som ett as, och jag som ska upp tidigt imorgon.. suck.

Ahja, ni får ha de guttans!

Fucking perfect

Fick en fråga om vad vi gjorde i Linköping igår, och ifall jag köpte något.
Vi var på Ikanooooo, ffs :D
För att vara 100 % ärlig, jag köpte tights ;D Haha. Vet inte när jag gjorde det sist. Hatar ju tights egentligen och förstår inte folk som springer omkring med det flera gånger i veckan.., Men detta var ett "impulsköp" haha. Dock tyckte jag de va ganska snygga :D Och bilder.. haha.. nja det vet jag inte ;)

Mama i´m in love with a criminal..

Vet att bloggen ligger ganska nere nu, men skitsamma känner jag faktiskt.. hhaha.. Nejmen orkar faktiskt inte :(

Idag har jag iaf vart och ridit fina Tamarillo! Dock så blåste det jättemycket så vågade inte rida honom ute i skogen, så de blidde en sväng ute på ängarna. Han var jätterädd för blåsten, stackarn. Mitt ute på ängarna ställde han sig och frös fast, vägrade gå åt något håll? Han bara stod där liksom, och sen efter typ 1,2 minuter började han svettas? Stackarn :( Men sen när hans "rädsla" för blåsten gått över gick det hyffsat bra och rida, men tyvärr var han spänd och rädd hela tiden, så blev inte världens längsta ridpass om man säger så. Travade en stund, tog en galopp och lät honom rulla på i ett ganska högt tempo, sen red jag tillbaka till stallet.

Det är lite konstigt det där med att han blev rädd för blåsten idag tycker jag, har aldrig upplevt att han tycker det är läskigt förut? Lite spänd och så har han ju varit, men aldrig så att han frusit fast och inte velat gå? Hah.. gulliga Tamarillo :,)

Ahja, igår var jag iaf i Linköping med min fiina Bexxxussss. Kom hem typ 8 på kvällen, sen va jag med henne ett tag, och sen vare "andra avenyn mys" med älskling, perfekt ;)

Nu sitter jag iaf hemma hos älskling, och som vanligt ska vi snart dra på ett avsnitt av andra avenyn.. nördar.. yees.



Sleep tight man..

Åh, så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, och klockan är liksom kvart i 11 bara? Typiskt mig att alltid bli så trött när de är dax för film och myskväll :( haha.

Men ja, de är väl lika bra att jag sover snart iaf, imorgon drar jag och fina Becka till Linköping vid typ 11. Så imorgon blir det ingen ridning, tyvärr. Men ja, Tamarillo har ju gått rätt mycket nu i veckan så han ska nog klara sig :)

Meen.. ni får hade så bra, så ses vi imorgon ;) Kanske..



Jag och Fina Becka! Sjukt gammal bild dock.. haha.. . gulligt..

29. Någon jag skulle riskera livet för

Min familj, mina nära och kära, de som betyder något. De vet vilka de är

This is my life.

Igår blev det inget bloggande, my bad.

Bamse har fortfarande bara 3 skor tyvärr, så han rids inte just nu. Hovslagaren kommer på måndag och slår på den dock, skönt. Har minskat ner på hans mat dramatiskt mycket (haha) den här veckan, så att jag ska kunna rida honom liksom, höhö..

Iaf, Tamarillo fick gå både igår och idag. Igår blev det bara en kort skrittrunda ute på ängarna, för hann inte längre. Är det inte sjukt att jag inte ens hinner rida ordentligt trots att min underbara mamma har hästen sadlad och klar tills jag kommer ner till stallet? Åh, hatar mörkret! Och det gör Tamarillo också haha, bra kombination.. Min rädsla för mörker kanske har smittat av sig på honom? Haha.. vem vet ;)

Idag slutade jag iaf tidigare, så blev en lite längre runda idag! Var uppe i Frösvi och klättrade med honom, sen tog vi förmodligen årets sista "tripp" på terrängbanan bakom ridbanan. Snön lär väl komma när som.. Men han var iaf superfin som vanligt, och jättepigg, det är bra :) Man märker att han verkligen älskar att vara ute i skogen och galoppera, han njuter för fullt och vill verkligen inte skritta när han fått ta första galoppen, haha ;)

Iaf! Idag är det fredag = mys med älskling! Men det blir senare ikväll, för ska umgås ett par timmar med min fina Becka! Vi ska väl baka kladdkaka eller något, som vanligt ;) Haha.

Ahja, vi hörs sen!



Mamma och fina Tamarillo!

Liten är han ju inte iaf.. hah.

Beabus

Åh.. när jag och älskling satt och scanna in bilder i datan häromdagen tog vi endel av de jag hade på Bea också.

Hon var verkigen overkligt vacker.. eller ja.. hade kunnat bli. Hon var inte en häst för de små klasserna, hon hade kunnat bli bäst. Bäst av alla. Hon var byggd som en katt, hade med lätthet kunnat gå 150, minst. Vi brukar säga att Bamse har en otrolig teknik när han hoppar, men om man jämför med hur Bea hade kunnat bli, är han chanslös.

Det är så himla synd att det var något fel på henne, att hon inte höll. Hon kämpade med sin smärta in i det sista, försökte verkligen vara till lags. Man märkte varje gång man skulle rida att hon blev egentligen inte pallade, men att hon verkligen ville göra rätt. Hon hade ont hela tiden, eller iaf som vi misstänker. Att hon bar runt på mig utan en enda protest så länge som hon gjorde, är helt otroligt.

När hon hade "åkt" berörde mig inte så mycket i början, inte som det gör nu. Hon satte verkligen ett spår i mitt hjärta, för hon hade ett hjärta av guld, och ville bara göra vad som var rätt. Alltid.

Hade vi förstått från början att hon hade ont, kanske hon fortfarande hade varit i livet idag. Hade vi låtit henne vila, läänge, och satt igång henne försiktigt, hade det kanske fungerat. Tyvärr kan man inte göra en sådan satsning med en häst som man inte äger.. det är sorgligt.

Mamma brukar inte tycka så speciellt mycket om mina hästar, inte på samma sätt som jag gör. Hon tycker om Tamarillo och Ladde liksom. Hon hade ingen stor kärlek för Jane, hon tycker inte om Bamse speciellt mycket heller, men Bea satte ett spår även i hjärtat på henne.

Hon hade kunnat bli en riktigt go häst alltså, en häst för framtiden. Varje gång jag tänker på henne hugger det i mitt hjärta av saknad. Hon var en underbar häst, och jag älskade henne. Jag visste det inte då, men det vet jag nu..







Hon var inte en lätt häst att rida, faktum är att hon är en av dom knepigaste jag ridit. Varje lilla rörelse reagerade hon på, hon var så otroligt känslig. Folk tyckte säkert att jag var en idiot som lånade hem henne, men jag ångrade mig aldrig. Även fast hon inte var världens lättaste häst så hade vi ett band, som blev starkare och starkare för varje dag som gick. För varje dag som gick litade hon på mig mer och mer..

Jag kommer aldrig glömma dig, fina Burda. Jag hoppas nu har det fint, där borta i hästhimmelen. <3

Blame it on me

Idag hade vi halv studiedag, så var hemma runt 12, sköönt.

Hela dagen har tillbringats med min fina, underbara Becka! Gjort det vi alltid gör, druckit te, spelat kort och bara haft allmänt, mysigt tjejsnack, behövligt! Bakat kladdkaka har vi gjort också, haha ;) Kan förstå att många undrar vad vi egentligen gör när vi är med varandra, men det finns inget bra svar på den frågan. becka är en sån brud man inte behöver göra något med, man kan bara ligga och snacka om allt mellan himmel och jord i flera timmar.. hah. Jag älskar dig, min bästa vän.

Idag fick båda hästarna vila, som ni kanske anade, haha. Tamarillo har ju gått hårt 2 dagar på rad, så han klarar sig utan problem. Bamse har bara 3 skor, irriterande. Mamma ska ringa hovslagarn imorgon så han kan förhoppningsvis komma ganska snart och slå på den :)

Nu gick iaf Becka nyss hem, så sitter nere hos älskling och gör.. inget särskilt. Vet inte vad vi hittar på, men det ärju sånt som märks! Kanske blir ett avsnitt av andra avenyn innan vi drar hem till mig.. troligtvis ;) Hah.

Ni får ha de så bra alla människor, så ses vi! :)

Fuck me, i´m famous

Hemma från skolan idag också, chillidill. Imorgon ska jag dock gå, suck. Så skönt att vara hemma, haha.

Iaf! Var ute och red Tamrillo en sväng förut. Red upp honom till ridbanan så han fick jobba lite ordentligt, inte bara ösa på i skogen liksom, höhö. I början var han jättejobbig, inte sammarbetsvillig för 5 öre. Sen efter lite galopparbete bara "släppte" allt och han blev hur fin som helst. Det är synd att det ska vara så svårt för honom att jobba igenom hela kroppen.. :( Men, kan ju iaf lova att när han väl gick som jag ville.. så rann det svett om mig, haha. Bokstavligt talat.. Frääääscht. Men annars var han hur fin och mysig som helst, som han alltid är! Världens bästa.

Jaja.. nu sitter jag iaf hemma, hungrig som ett as. Ska snart gå och stoppa mackor i rosten tror jag, sjukt gott, hihi :D Vill göra te också, men vettenkokaren vägrar fungera, jag har gått och blivit "anti värma vatten i micro" haha. Jävla tönt jag är.

Hur som helst, vet att det pågår endel löjliga diskussioner om hur det gick för mig/laget i söndags. Ser att vääldigt många vill ha det till att mina poäng inte alls var felräknade, vilket de var. Det står i protokollet att jag hade 2 stopp + ett nedslag, vilket inte alls är sant :) Det finns dessutom film på rundan, och där rivs det inget hinder :) Detta betyder att jag alltså ska ha 10 "fel poäng" och inte 14 som vissa vill ha det till. Det var ju trots allt jag som red, så om jag ska vara 100 % ärlig så tror jag att det är jag som har rätt ;)

iaf, personligen tycker jag det är ganska löjligt att tjaffsa om saker som det här, men tänker absolut inte ta på mig fler "fel" än vad jag hade. Om någon inte tror på mig kan jag ju alltid scanna in mitt protokoll så får ni se :)

Men jag tycker inte det spelar någon roll heller hur det gick, vi tog oss till final och det var det viktiga. Liksom, Ellinore har ju fått låna en häst som är jättebra, så att de nollar är ju inte så konstigt. Anna har en ganska knepig häst, men hon rider den jättebra. Nathalie och Amazing har 0at varje runda för laget, så de är ju också jättebra. Jag och Bamse har också gett laget bra resultat, så att klanka ner på någon av oss är fan inte okej. Bara för att vi inte har 0at varje runda är inte vi sämst i laget liksom? Ingen är bättre än någon annan.

Blir  så trött.. -.-

Alot like me

Haha, åh :,) Hemma från skolan idag, hade ont i huvudet och shit när jag vakna osv.

Var ute och red Tamarillo i skogen förut, fin fina gammelgubbe. När jag hade ridit en runda med massa galoppabbete osv skulle jag rida tillbaka till stallet, men han vägrar gå hem! Jag ger upp ganska fort, för han tjurade ihop totalt, så jag tänkte att om jag går en bit med honom kan jag hoppa upp sen. Så jag gick typ 20 meter, och sen hoppar jag upp, men han ska fortfarande inte gå hem. Jag släpper tyglarna och tänker att han får väl gå vart han vill då, om han inte vill gå hem. Och vet ni vad han gör? Han går tillbaka och vill rida precis samma runda som vi redan ridit :,) Försökte vända honom flera gånger och rida hem, men han vägrade, för han skulle gå samma skogsrunda igen, så j'vla gullig! Var ju ett bra tag sen jag vet ute i skogen med honom och lät honom bara galoppera på liksom, så antar att han har saknat det.. :,)  Men blev så himla förvånad, för annars brukar han va väldigt bråttom hem till maten.. haha. Lilla fina Tamarillo.. ville inte gå hem och äta.. åh :,)

Annars idag har jag inte gjort ett skit faktiskt :( Håller på att skriva en bokrecension just nu, så jag har det gjort. Det ska ju ändå vara inlämnat innan jul, och har inget bättre för mig, haha. Är sjukt sugen på att äta upp hela jävla morotskakan som står i kylskåpet.. åh vad gott det skulle vara.. tjockis? jadå :)

Haha.. men jaja, ska fortsätta skriva nu, vi hörs!

Even the best fall down sometimes

Kom hem från dagens tävling för ett bra tag sen, men har suttit och kollat andra avenyn så har inte orkat blogga. Lat? Lite..
Trots att dagens resultat kanske inte var världens bästa så är jag ändå supernöjd! Jag har ridit Amazing kanske 5 gånger totalt, och idag var andra gången jag hoppade henne. Då tycker jag inte man kan begära att man ska nolla och att allt ska vara perfekt heller!

1 meter, förklass: Heelt okej runda, kunde absolut ha ridit bättre, men men. Gick ju in och red en förklass bara för att känna på henne, förbereda mig liksom. Ett stopp tyvärr, men det tar jag på mig! Red på en linje och allt kändes skitbra, slappnar av en aning för mycket och hon slår självklart på ett stopp, haha.. Men men, det är sånt som händer! :)

1.05, lagklass: Denna rundan var absolut bättre. Tycker avstånden stämde bättre, vi hade ett bättre grundtempo osv. Mellan hinder nummer 4 och 5 tappar jag yttersidan totalt, i en ganska svår sväng. Att hon stannade där får jag faktiskt skylla mig själv för! Hade jag hållt kvar henne på ytter hade hon inte stoppat, lätt att vara efterklok, right? Sen drog hon på ett jävla fulstopp på sista hindret också, men jag är absolut nöjd!

Och Bamse.. jag vet inte vad det var med honom idag. Han vägrade ut sig i båda klasserna.. utan en vettig anledning. Förstår helt ärligt inte vad som flög i honom, men Nathalie gjorde ett superjobb med honom!



Haha.. gammal bild på mig och Bamse.. Första tävlingen tillsammans, kom 3a i 1meter lokal.. bra dag :)


Hur som helst, jag är nöjd över min prestation på tävlingen idag. Finalen kanske inte riktigt gått som vi tänkt oss, men det var spännande att rida en häst man inte känner på tävling osv. Hur somhelst, laget slutade på en 5:e plats idag. På tävlingen räknade de mina poäng fel, för det står att jag hade ett nedslag också, vilket jag inte hade. Så ja, de räknar oss som 6a, när vi egentligen kom 5a..

Lite dålig stil att de kan räkna fel osv tycker jag. Nu spelade det ju egentligen ingen roll för det var ingen "viktig" placering, men tänk om vi tex gått miste om 1a placeringen för de räknat mina poäng fel? Det hade ju varit skandal..

Iaf.. nu är tävlingarna över för detta år. Nu får vi ladda inför nästa, och hoppas att vi får ihop ett lag även då. Ta nya tag, bygga upp självförtroende och skaffa lite jävla laganda, det är iaf vad jags ak göra tills nästa år. Tycker det är tråkigt, men i år har vi verkligen inte haft någon laganda alls? Man ser att massa andra lag hejjar på varandra, skriker osv när det går bra, tror falken missat den biten? men men! ;)



Without you, i would fall apart.

Finaste hästen någonsin.. :,) Älskade Tamarillo.

Älskling hjälpe mig att scanna in lite bilder på datan, därav kvaliten. Kommer fler ;)


Yeah mannen, nu kör vi!

Idag var vi uppe vid ridbanan och hoppade varandras hästar jag och Nathalie, haha. Det gick faktiskt över förväntan måste jag säga!
Amazing har en förmåga att.. "fulstoppa" när hon känner att ryttaren inte riktigt är med på noterna, så efterssom jag i princip aldrig ridit hästar som stannar osv så var det lite knepigt i början. Sen när det kom upp på de rätta höjderna och jag verkligen "red" hela vägen fram till hindren, så gick det superbra. Hoppade bana på 1.05 och allting kändes superbra, göttans! Hon är verkligen underbart go att rida alltså.. :,) 
Även för Nathalie och Bamse gick det superbra. Nathalie rider honom bra, och Bamse hoppar som en gud. Vad mer ska jag säga? Tror de kommer 0a imorgon, känns så. Han är något speciellt, lilla Bamse. 
Det ändå som kan bli lite knepigt imorgon är att det är stilbedömning.. vilket inte är min starka sida. Jag rider absolut inte fult osv, men pågrund av min enorma vinnarskalle gör jag allt för att ta mig över hindrena. höhö. Får hoppas att det går bra då! Men, ska bli kul med lite stilbedömning som omväxling!

Imorgon taggar vi tävling, eller vad säger ni? ;)
Annars idag har jag inte gjort mycket alls, varit nera hos älskling och nördat andra avenyn. När jag sa att jag ville ladda ner det var han helt emot det, verkligen anti andra avenyn. Men, vem tror ni det är som vill kolla på det hela tiden nu? Precis ;)
Ahja.. ska väl snart dra hem och käka mat i think, ska bara vänta på att mamma smsar och säger att maten är klar.. hihi :D
Vi höres sen!

Haha, random bild på Ebba. Sötan.


Firework

Tjosan!

Idag kom Marie och Nathalie och hämtade mig och Bamse med transporten, höhö. Tog med honom och Maries häst Amazing till banan. Jag och Nathalie bytte häst, så jag red Amazing och hon Bamse. Anledningen till att vi gjorde det, är för att vi troligen ska göra ett "hästbyte" på söndag när det är tävling.

Varför ska vi göra ett hästbye? Det är en låång historia.. haha. Men ja, efterssom Bamse inte skött sig här till 110`% sedan han kom, och fortfarande är lite "opålitlig" vill jag inte att allt jag jobbat upp mellan honom och mig ska förstöras på en tävling. Kort och gott, om han bråkar är jag rädd att jag ska tappa självförtroendet igen, och det är det värsta som kan hända. Ska det hända ska det vara hemma. helt enkelt. + att hon inte heller känner sig helt redo att starta 1.05.

Och ja, Nathalie är en väldigt duktig ryttare, jag vet om att hon kommer kunna "läxa upp honom" även på tävling så att allt blir på rätt sätt. osv. Hon är rätt tuff alltså.. höhö.

För er som inte fattat det.. så är Nathalie Maries dotter.. ;)

Men iaf, åter till hur dagens ridpass gick! Trots att jag bara ridit Amazing.. 4,5 gånger förut så gick det kanon. Och Nathelie har somsagt aldrig ridit Bamse förut, men det gjorde hon riktigt bra tycker jag. Vi hoppade ingenting idag, utan red bara "markarbete" med ett litet hinder på 50 cm.

Imorgon kommer de och hämtar upp mig och Bamse igen, så ska vi hoppa! Tycker inte om att hoppa dagen innan tävling egentligen, men nu får det bli såhär.. Jaja, uppdaterar imorgon om hur det gick med hoppningen osv :D



Marie och fina Amazing!

Hur som helst, just nu sitter jag nere hos min bby! Ska snart dra på några avsnitt av andra avenyn och käka godis. Sen blir det att krypa ner i sängen och somna med ett leende på läpparna. Mys.

:,)

1 år och 6 månader idag. Jag älskar dig Christian Jonathan Skagvard.
Mest av allt, du gör mig hel.
Du är allt för mig, min ängel <3

TNT

Blogger ligger rätt nere just nu, i know. Har tyvärr ingen ork att ta tag i det.. men det kommer väl det också antar jag! har lite mycket att göra just nu bara, men men!

Idag har iaf båda 2 fått vila. Är nästan helt mörkt när jag kommer hem, så att stressa som en idiot för att bara ta en liten skogssväng eller liknande orkade jag inte med idag helt enkelt. Imorgon slutar jag dock tidigt, så då blir det andra bullar! Höhö..

Igår hade jag iaf träning för Marie med Tamarillo. Tanken ar att vi skulle träna inför finalen, men det blev inte riktigt så. Orkar inte förklara för alla tusen gånger om vad det var som hände osv.. för egentligen var det ju ingen "big deal", men ja.. tror vi kommer köra på plan B, att Bamse följer med istället.

Och NU, ska ni INTE spekulera omvad som hänt och bla bla bla. Kan förklara för er att varken jag eller Tamarillo har gjort något fel. Han har inte ont nånstans, det är inget fel på honom eller liknande. Varför han får stanna hemma på söndag har med mitt samvete att göra. För jag skulle aldrig förlåta mig själv om något hände honom.
Hur som helst.. orkar inte blogga mer, vi ses! ;)

Det regnar idag, men imorgon kanske solen skiner, så jag blundar nu och ler åt alla goda tider..

Sorry att det inte har skrivits något här de senaste dagarna.. men har faktiskt inte orkat! Har fullt upp mde hästar osv hela tiden, + att jag sitter och nötar andra avenyn hela tiden.. höhö..

Dagen igår flöt på som dom brukar, skola, hem och rida sov. Igår var det Tamarillo som fick gå, och han var superfin! Som vanligt..

Idag, haha betämde sig Bamse för att ta fram sina djävulshorn, igen. Som väntat var han "snäll" ungeför en vecka, men nu testar han igen. Idag var det iaf jag som vann, skönt. Får väl se hur det går imorgon, har träning för Marie vid 5, och det är mörkt redan när jag ska rida från stallplan. Jippie. Men det löser sig säkert.. !

Ahja, nu ska jag fortsätta nörda andra avenyn, så ses vi!



Ironic

Halv 11 i morse hade jag ridit båda hästarna, hurtigt va? ;) lite imponerad av mig själv faktiskt!

Började med Tamarillo, han fick ett ganska långt pass ute på ängarna, massa travarbete, cavaletti, "8-volter" osv. Avslutade med lite galopp och han va superfin även där. Liiite studdsig i första fattningen, men sdan gick det bra. Han är ju så pass stor.. så när han börjar studdsa får jag bokstavligt talat hålla mig i manen för att inte flyga åt helvete.. hahaha. Han är så söt, lilla Tamarillo :,)

Sen red jag Bemse, och även han var superfin. Honom rider jag ju inte lika långa pass, för just nu ligger fokusen på att han ska lyssna på mig, gå dit jag vill osv. Därför rider jag just nu ganska korta pass, så att han inte ska hinna.. tänka, elelr vad man ska säga. Men ja, red väl honom 20, 25 minuter något sånt tror jag. Gjorde samma sak med honom, mycket trav, cavaletti osv. Avslutade även honom med en galopp vilket uppskattades rejält. Huvudet åkte ner mellan frambenen och han drog på en bock.. höll på att ramla av men lyckades hålla mig kvar, haha.

Ahja, nu sitter jag iaf hemma hos älskling, ska snart dra på andra avenyn i think :D



Haha, grattis till världens finaste Becka som fyller år idag! Älskar dig pluttan!"<3

Ny bloggdesign :)

Tack till världens bästa Bella Ålstam som hjälpt mig att fixa bloggen idag!

Hade ju haft den gamla designen i över 1,5 år, så kände att det var dags att förnya den lite! höhö..¨

Men iaf! besök hennes blogg: http://bellaalstam.blogg.se

Gammelgubben.


Semestercupen 2011, delad 1:a plats.
Fiina Tamarillo!

Kan inte direkt säga att detta är den finaste rundan jag gjort ridmässigt osv.. men när man vet hur stor chans man har att vinna måste man satsa lite, eller hur? ;)

28. Någon som älskar mig.

Sa han iaf .. ;) haha. Fina baby!

Habaalabkabcfkac ak

Helluuuu.

Skulle ridit båda hästarna idag, men efter att ha ridit Tamarillo hade jag ingen känsel i varken händer eller fötter..haha. Så ja, Bamse fick vila idag, tyvärr. Ville så gärna rida honom.. :(

Men iaf, Tamarillo fick ju komma ut och röra på sig! Blev en runda i skogarna häromkring med massa trav osv, bra för hans kondition ;) Men har va snäll och fin as usual, bäste hästen.

Har också bestämt mig för vem jag ska ta med till växsjö och rida finalen på, och det blir Tamarillo. Efterssom det är final och allt kommer jag säkerligen vara ännu mer nervös än vanligt, och då vill jag inet stressa upp Bamse, särskilt inte nu när allting börjat fungera igen. Och ja.. när ryttaren är nervös osv så smittar det ju av sig på hästen..
Om man inte har Tamarillo då vill säga, han bryr sig inte det minsta, haha. Kan vara hur nervös som helst men han reagerar inte på det.. Rutinerad? oh yes.

Ahja, nu sitter jag iaf hemma hos älskling, tror jag ska dra hem ett tag snart. Men det är ju sådant som märks.. fan, min bloggjävel suger, vad ska jag skirva om? Jag har inte en aning..

Ahja, se ya later..



Happyness

Hah.. Bamse. Han är faktiskt en helt otrolig häst. Red honom i skogen idag också, skitfin var han. Inget bråk eller liknande, en riktig ängel (a) Han blev rädd ett par gånger, men "uttryckte" det framåt, istället för att vända och springa hem, framsteg! Haha.. åh.. tycker om denna hästen otroligt mycket.. han är speciell alltså. Inte speciell som Tamarillo, men han har något.. Glimten i ögat? ;)

Min kväll har iaf spenderats tillsammans med min fina Becka. Var väldigt behövligt kände ja, hihi. Massa tjejsnack, 3låtar´s osv.. som vanligt helt enkelt ;)

Imorgon blir det att gå upp relativt tidigt, båda hästarna ska ridas. Redan nu känner jag en stor suck inom mig.. haha. Kanske ska be Elisabeth rida Tamarillo med mig? Haha. Eller så rider jag båda.. haha. Kan inte bestämma mig, sånt som märks.

Nu.. ska jag iaf stänga ner datan och kolla film med världens finaste pojkvän. LIgga och mysa i hans famn till en film och bara somna in.. åh. Längtar. Kommer slockna på 2 sekunder, det är jag helt övertygad om.. hah. Men ja, alla vi som älskar helger..

Jaja... orkar inte skriva mer, ska mysa ner hos bby snart! Hare guttans!



Hihihi.. ;)



27. Hur jag vill att mitt liv ser ut som 20 år.

Om 20 år.. då är jag 34, snart 35.

Då, har jag föhoppningsvis ett slags försäljningsstall, där jag både föder upp, köper in, tävlar och sedan säljer vidare. Min dröm om att bli världskänd ryttare finns kvar i huvudet på mig, men det där är en reservplan, haha ;)
Självklart bor jag på en stor gård. Stall med massa boxar, hagar med stora lösdriftshallar, ridbana, ridhus, fina ridvägar osv.

Världens bästa hästskötare ska jag ha också, mamma. Hon ska få bo på min fina gård heelt gratis, mot att honn följer med på alla tävlingar och hjälper mig. Tror faktiskt att hon kommer följa med på tävlingar resten av mitt liv.. känns så. Förhoppningsvis har jag så pass mycket pengar att hon inte behöver jobba med något annat, haha.


Ungar har jag också, minst 2. Fast då lär de va uppmot 10 år båda 2, vill inte vara en "gammal" mamma, så vill få mina ungar när jag är runt 25, nåt sånt. Men det är ju sånt som märks. Antingen ändrar jag mig helt och vill inte ha ungar alls, eller så går jag och är gravid med mitt 10e barn.. hah.

En redig man ska jag ha mig också! Helst han jag redan är tillsammans med, fina Kicken! Så ska han va egen företagare, öppna egen verkstad och shit så han tjänar feta pengar och kan köpa godis till mig varje dag, hahah.

Gift vet jag inte om jag ska vara. Sånt som märks det också. Giftemål varar sällan i dagens samhälle, but sometimes it does.



Ja.. som ni vet vill jag leva i rena drömmen om 20 år, det perfekta livet. De säger alltid till mig i skolan att man inte ska sikta för högt. Man ska veta vad man vill och man ska ha mål, men man ska heller inte bli för besviken om man misslyckas. Jag vet att jag kommer satsa allt på att uppfylla min dröm. Jag kanske lyckas, kanske inte. Det är sånt som märks, men inget jag kan göra något åt.

Om 10 år kanske jag inte ens vill ha en hästgård och massa fina hästar, jag kanske vill bo i en trång 3a mitt i stan och ha min enda häst inackorderad. Jag vet inte, gör du?

De säger alltid till mig att leva i nuet, och det här är vad jag vill göra nu. Det här är vad jag velat göra sedan jag var 8 år gammal. Om jag lyckas eller inte, ja.. det återstår att se.




Jag och min bondedräng! Haha.

Nothing can bring me down. Not now.

Åh, stolt över min lilla häst idag. Red honom bara en snabbis, haha skritta 10 minuter typ, men han var så duktig. Bara gick och trampa på och var allmänt gosig. Första gången på hur länge som helst som jag red honom själv också, det var skönt. Veta att det går liksom.

Ett stort tack till Marie för all hjälp med denna häst. Utan dig hade det inte fungerat ska du veta. Du får mig att inse att jag klarar av saker jag själv inte trodde att jag kunde. Tack, tack tack.

Annars har jag inget att berätta. Imorgon är det fredag, sen helg. Ska bli skönt, kan behöva det. Ska se til att båda hästarna får på ordentligt nu i helgen.

Skolan har vart chill veckan som varit. Inga läxor, skriftilga förhör, prov eller liknande. Har bara kunnat chilla och sluppit tänka på skiten, skönt. Vet inte vad det har varit med mig den här veckan, men har somnat i bussen både till och från skolan varje dag? Haha. Trots att jag slocknar vid 10 varje kväll? Haha. Får ta och sova ut ni i helgen ;)

Ahja..sjukt glad för att det gick så bra med Bamse idag iaf. Fina hästaponnyn :,)



This Sucks.

Inget att blogga om, kan lova att inget intressant hänt mig idag.. Var bara i skolan som vanligt, sen hade jag utveckligssamtal. Gick väl helt okay iaf, hah.

Näe jag kom hem därifrån var det självklart för mörkt för att rida, förbannade vinter.

Jaja, annars har jag inget att berätta faktiskt. Önskar att jag hade kunnat rida Bamse idag, längtar som fan faktiskt. Får se om jag hinner imorgon (eller om det är för mörkt när jag kommer hem) Men annars blir det en riktig långrunda med honom på fredag, mys.

Jaja.. vi hörs sen. Kanske.



I got the power!

Haha, tror jag får börja ge Tamarillo lite mindre betfor om jag ska vara ärlig, min knasiga lilla boll! Har låtit honom gå på betfor nu i ett par veckors tid, så att han ska vara pigg osv ifall han får åka och tävla finalen i växsjö..

Men haha ja, red honom ute på ängarna idag. Värmde upp som vanligt med skritt, trav osv. Sen när jag skulle galoppera honom fick han värsta "rycket" och bara stod ch hoppade på stället, hahah. Ett tag vart jag rädd att han skulle sticka för mig, men sen insåg jag att han aldrig gjort det förut, och troligen inte skulle göra det idag heller. Men gick verkligen inte att få honom varken framåt eller ner till trav, haha så gullig. Men, efterssom det var lite halt i gräset var jag rädd att han skulle halka om han fick för sig att dra iväg, så skippade galoppen och gjorde mer travarbete isf, hihi.

Men ja, annars var han duktig som vanligt, min prins!

Orkar fan inte skriva mer, överlev!

R.I.P Hickstead.

Igår, mitt under en tävling föll den världskände hopphästen Hickstead ihop inne på banan och avled. De var precis påväg att skritta ut från banan efter en avklarad runda när hästen bara föll ihop. Vad jag ha förstått är orsaken fortfarande oklar, men det lutar åt en hjärtattack..

Tycker det som hänt är oerhört tragiskt, Hickstead var en av världens absolut bästa hopphästar. Tillsammans med sin ryttare Eric Lamaze vann han OS 2008, och satsade på ytterligare ett guld 2012. Tillsammans låg de 1a på världsrankningen, klassade som världens bästa ekipage.

Satt och kollade på ridsport när de sände tävlingen igår. Trots att hästen är "vem som helst" för mig blev jag oerhört ledsen när detta hände. Han var trots allt en av världens bästa hästar. En riktig kämpe.

Tävlingen ställdes in och det hölls en tyst minut för den fantastiska hästen.

Händelser som denna får en verkligen att uppskatta varje sekund man har med sina egna hästar. Man vet aldrig när det är ens egna hästar
som går bort..




Rest in piece, Hickstead.

Underbara hästar!

Både Tamarillo och Bamse var sanslöst fina igår!

Jag red Bamse från början igår, och Marie red Tamarillo. När jag skulle ha iväg Bamse från stallplanen trodde jag att han iaf skulle bråka lite med mig, men det var ingenting?!

Hela vägen upp till ridbanan bara lunkade han på som om vi aldrig ens bråkat med varandra? Fina hästen!

Väl uppe på ridbanan var han också jättefin. Han har gått bättre, absolut, men var ändå nöjd med honom. Han har gått på ridbanan 4.. ridpass på raken nu, så det är inte konstigt om han börjar tröttna! Men tog det väldigt lugnt med honom, och red inte speciellt länge alls. Krävde knappt något av honom, utan bara "chill red" mest.


Samtidigt som jag red Bamse red Marie Tamarillo. Han har ju somsagt ganska svårt för att arbeta igenom sig, men Marie fick honom att lossna riktigt fint på slutet! Dock inte utan protester från hans sida, han såg faktiskt riktigt mordisk ut ett tag, höhö. Såg ut som att han bara ville skicka henne i backen,. tur att han inte gjorde det ;)
Hon säger att han verkligen behöver jobbas mist en gång i veckan för att hålla, så ska försöka göra det också. Tyvärr ger jag upp alldeles för lätt efterssom han är ett rent helvete att rida dressyr på.. haha.

När Marie ridit honom ett tag bytte vi häst, så jag red Tamarillo och hon Bamse. Hon ville att jag skulle få känna på Tamarillo, så jag vet om hur han är när han är "genomjobbad" Och ja, vad ska jag säga? Han blir helt otroligt fin att rida när man väl jobbat igenom honom hela vägen fram.. fina Tamarillo!




Hihi, älskling och Tamarillo!


Idag var det första dagen i skolan efter lovet också, förjävligt, men det går inte göra något ¨åt. Bara att göra det bästa av situationen liksom.. haha. Nu är jag iaf hemma och barnvakt, idag fick båda hästarna vila. Vi hörs!



The one and only. For sure.

We just wanna make the world dance

He´s my superstar.

Åh, fina, fina Tamarillo. Blir bara bättre för varje tävling som går.

Mamma började rida honom, 60 cm. Framridningen gick jättebra, och mamma tyckte de hade ett "lagom" tempo. Väl inne på banan taggar han till som in i helvete, studdsar upp och ner, haha. Mamma är ju inte alls vad vid att han är på pass pigg, så hon hamnade ju typ i chocktillstånd ;). Efter 1a hindret tappar hon stigbygeln, och lägger en volt för att få tag på den, så de fick 4 fel. Annars såg hela rundan jättebra och fin ut! Mammas enda kommentar efter rundan "Aldrig mer i hela mitt liv" haha. Men jag förstår ifall hon blev lite chockad när han vart så pigg, hon har ju aldrig suttit på honom när han gjort så förut.. Men en sak kan jag ju säga, länge sen jag skrattade så mycket.. stod och skulle filma rundan men det slutade med att jag stod och skrattade så mycket att jag knappt kunde andas.. höhö.

Sen var det ju min tur! Och som ni säkert redan vet, älskar jag när han blir sådär taggad! Att han är 20 år, och fortfarabde studdsar fram mot hindrena som en galning tyder ju bara på att han fortfarade tycker att det är kul.
Gick in och gjorde en superfin runda, kom lite nära på 1, 2 hinder, men det var ingen katastrof. Hade det varit en klass hade jag vunnit den, var jag och en till som var felfria, men jag hade bäst tid.

Är så sinnessjukt nöjd över hans prestation idag. För varje tävling som går känns det som att han bara blir yngre och yngre.. åh :,) Han ÄR en jävla stjärna, inget snack om saken. Jag älskar den här hästen över hela mitt hjärta, att han är en kanonkula på tävling, det är bara ett + i kanten.

Mormor filmade, vet inte om det kommer upp här, kanske, om jag orkar ;)



.

Nu kör vi ;)

TAGGA TÄVLING IMORGON :D

Hello!

Sorry att uppdateringen inte varit den bästa ikväll, men fastnade i ett spel så har suttit och nötat.. haha. Nu har jag dock klarat av hela spelet ;)

Sitter med musik i lurarna, försöker kontrollera nervositeten.. haha. För tillfället känns det som om att jag skulle kunna spy vilken sekund som helst. Usch, hatar att vara nervös. Och konstigt nog är jag alltid mer nervös när jag ska tävla Tamarillo? Hah, wierd.

Ni får hålla tummarna för oss, så att det går bra imorgon! Visserligen är det ju bara en clearound på 1 meter, men ändå ;)
Ahja, ska umgås med fina Becka, vi höres!

25. Hur mina vänner beskriver mig.

Haha, kanske bättre att snacka med dem om det? Har ju faktiskt inte en aning ;)

Älskling säger att jag är snygg, Jacob säger att jag är snäll, Becka säger att jag är hennes kladdkaka.
Haha.. wtf.
Men, jag vet inte faktiskt. No idea

Help me understand..

Åh, underbara Bamse! Är så sjukt glad över hur duktig han var idag att jag nästan blir tårögd. Han verkligen kämpade för att göra allting rätt hela tiden, och när han egentligen inte orkade trava en meter till så bara fortsatte han.

Som ni säkert redan listat ut gick dagens ridpass ännu bättre än det förra. Marie red iväg honom från stallplanen, och idag "bråkade" han inte ens. Visst skulle han testa, men drog hon till honom med spöt en gång på gick han sen liksom.

Uppe på banan började hon med att rida igenom honom. Han var magiskt fin alltså.. helt obeskrivligt vacker. Inget bråk, ingen stök alls. Bara massa, massa klappande på honom för att han var så duktig.

När hon ridit honom i ca 30 minuter satt jag upp. Direkt sa jag till honom att det var framåt vi skulle, så han hade inte ens en chans att ens börja tjaffsa med mig. Efter att Marie ridit igenom honom redan var han sjukt trött, men gud vad han kämpade. Han gick så underbart fint idag alltså.. ni anar inte.

Hela vägen hem från ridbanan kände man hur stolt han var över sig själv, att han presterat bra och att vi var glada på honom. När vi kom tillbaka till stallet och jag tog in honom i boxen lös hans ögon av lycka (bokstavligt talat). I boxen ville han mysa hela tiden och var bara allmänt go och social.. åh :,)

Marie kommer och hjälper mig på söndag också. Då är det jag som ska ha honom hemifrån, men det ser jag faktiskt bara framemot. Nu när jag sett att det går att få honom hemifrån utan massa bråk blir jag sjukt sugen på att försöka själv! Helt lyrisk över hur duktig han var idag.. :,)

Men! Samtidigt som Marie red igenom Bamse så hoppade mamma med Tamarillo! Hon har nu bestämt sig för morgondagens höjd, och det blir 60 cm ;) Hah. Är faktiskt stolt över mamma. Hon har knappt hoppat något på 20 år, men ändå ska hon vara med imorgon. Idag när hon hoppade honom såg det faktiskt jättebra ut, så det kommer gå kanoners imorgon! Bara hon inte håller i honom för mycket så :D



Bamse <3

.

Godmöra! Bara sovit 4,5 timmar inatt, men är ändå skapligt pigg? Skönt ;) Nu ber jag till gud att jag är trött ikväll, för är redan nervös som ett as! Åhh:(

Jaja, mamma kommer och hämtar mig om 30 minuter, vi hörs!

Banana skids..

Sitter uppe.. har inget att göra, haha. Sitter och försöker tugga en jävligt seg "banana skids" eller vad dom nu heter.. Sitter med headhunters psychedelic i lurarna..
Ska försöka hålla mig vaken så länge som möjligt idag. Imorgon ska jag sova tidigt, tävling på lördag. I morgon kväll vill jag vara så trött som möjligt så jag har lätt att somna med nervositeten.. ;)
Har läst ut bokjäveln jag tog med mig till lanet, ångrar att jag inte tog med mig 3an.. suck. Haha. Vilka världesproblem!
Ahja, ska försöka komma på något bra att blogga om, så hörs vi!

.

Sometimes it lasts in love
but sometimes it hurts instead..



.

The scars of your love
remindes me of us
They keep me thinking
that we almost had it all
The scars of your love
leaves me breathless

I can´t help feeling
We could have had it all




Becka är gäästeN

Tjenare!
Sitter på labans LAN
och chillar med massa skön folk!
Rastlös som fan, vene va man ska hitta på...¨
är inte trött eller ro för att sitta vid datan, men bloggar lite åt puddingen för jag lovat henne de.
Har ingenting att skriva ooooom
hueheuheuheuhe
hihihih
höhöhö
Jag älskar dig emma, fan saknat henne.. inte varit på 2dar, de är illa ;(
Men lär bli mkt häng här nu på lanet, så vi höres
Draar upp en bild på mig o min blondapudding
pöss på da Kladdis ;)
/beckaaa

Nyrakade hästar!

Båda 2 fick varsinn halvklippning, så nu är de av med all överflödig päls! Haha.. var dubbelt så mycket päls på golvet efter Tamarillos rakning än Bamses.. haha. 
Tamarillo skötte sig jättebra. Han är inte bästis med rakapparaten efterssom han är så rädd om sitt huvud. Vi lade en handduk över huvudet på honom och sen gick det hur bra som helst. Men det gick iaf bättre än förra gången vi klippte honom! :D 
Men Bamse vart jag riktigt förvånad över! Han stod blixtstilla hela tiden och verkligen njöt! Såg ut som att han tyckte det var superskönt? Haha. Vi visste ju inte ens om han var rakad förut, men som sagt, tydligen var han det ;) 
NU sitter jag iaf här uppe på lanet och.. chillar galet. Imorgon ska Marie rida med mig, så gör vi samma sak som igår. Att hon rider igenom honom åt mig först, så "avslutar" jag ridpasset. Tamarillo ska hoppas också, 2 flugor i en smäll! 
Och nu när jag är här uppe på lanet och har hur mycket tid som helst till att skriva massa random saker får ni gärna ge mig tips på asker att skriva om! Det är ju ändå ni som läser, så ni måste ju ge mig tips på saker jag kan skriva om!
Alla hästar jag haft genom åren, hur jag träffade min pojkvän.. Hur det kom sig att vi köpte en så pass "gammal" häst som Tamarillo..  and so on! Ge mig ideer!
FINA TAMARILLO <3
Jaja, ska övertala Becka att gästblogga åt mig snart, vi hörs senare!

24. Mitt motto

" Jag kan, jag vill och jag vågar"

Snabba hovslagare..

Eller inte. Åkte ner till stallet vid halv 11, för då bersäknade de att de skulle börja med våra hästar. Trots det, var de inte klara förens halv 3.. suck.

Det innebär också att det inte blev någon ridning idag. Vid 7 kommer Marie och klipper Tamarillo. Efterssom man inte kan klippa en svettig häst kunde vi ju inte rida.. Han blir ju svettig bara av att skritta 20 minuter, så det var helt kört för oss.. Fanns inte en chans att han skulle hinna torka.. suck.
Men nu är det som det är, får bli ridbanan imorgon istället. Dagen innan tävling.. inet världens bästa, men men. Han ska inte hoppa mycket alls imorgon, tror bara mamma rider honom då. Hoppa runt en bana på 1 meter med mig klarar han ju utan att jag behöver "träna".
AHja, nu ska jag spriiinga på toa, HAHA. Vi hörs.

ZzzZzzzzZ..

Godmorgon.. ZzzZ.

Fortfarande trött som ett as, trots att jag gick och la mig rätt tidigt igår.. suck. Men mamma kommer halv 11 och hämtar mig, hovslagaren kommer ju idag. Ladde och Bamse ska skos om, men inte Tamarillo.

Sen ska vi upp till banan med Tamarillo och Ladde. Både jag och mamma ska hoppa Tamarillo. Efterssom hon ska tävla honom en klass på lördag och nästan aldrig har hoppat honom så är det bra att hon börjar träna nu.. hah. Men det ska nog gå bra, tror inte han kommer tagga lika mycket med henne som han gör med mig. JAg vill ju att han ska vara framåt och pigg osv, så det är ju därför han blir sån när jag rider honom. Men om mamma från början tar det lugnt med honom så borde det nog inte vara någon fara, hih.

Undra vem som kommer vara mest nervös på lördag.. höhö. Fast mamma är ju alltid mer nervös än mig, trots att det är jag som tävlar varje gång och inte hon! För det mesta brukar hon bara gå iväg när jag ska rida.. vågar inte titta på. Hah.

Men ah, efter ridningen drar jag upp till lanet ett tag igen. Blir att vara här ett par timmar, och sen dra hem igen. Marie kommer vid 7, och då ska båda hästarna klippas! Vi vet att Tamarillo funkar okej med klippningen, han tyckr det är lite läskigt men sköter sig fortfarande. Bamse har vi dock ingen aning om? Haha. sånt som märks i guess.

Ahja, nu orkar jag fan inte skriva mer. Över en timma kvar tills mamma kommer och jag är hungrig som ett as. Tror jag svimmar snart helt ärligt.. nae.. men känns så! Åh, jag vill ha mat :(



Em av mina absoluta favoritbilder på Tamarillo. Tycker verkligen den här "representerar" hur gudomligt snäll han är! Han hade en stor ridbana han bara hade kunnat galoppera iväg på, men han gick där snällt som ett lamm. Alla shettisar som var med fick de leda osv för att de inte skulle sticka iväg och ungarna skulle ramla av..
Gentleman? Oh yes!



Laaaan!!

Tjena! Var ett tag sen senaste uppdateringen, men har haft fullt upp idag!

Vid 2 kom Marie ner till vårat stall. Hon red upp Bamse till banan och jag red Tamarillo. Självklart skulle han bråka med henne också, men när hon sa till honom på riktigt gav han sig väldigt snabbt. Vårat problem har ju varit under en ganska lång tid att han inte vill gå hemifrån. Ett tag kändes det som att han gav upp och att jag vann, men sedan vände allt igen. När han blev värre igen hade jag ingen ork att ta det ur honom, eller vad man ska säga. Lät honom komma undan, dumt såklart, men jag gav liksom upp hoppet.

Väl uppe på banan red Marie igenom honom först, han var lite bråkig men hon fortsatte vara envis och tillrättavisa honom. Efter ett tag satt jag upp och kände på honom, och han var hur fin som helst. Bråkade lite med mig i början, men då blev jag bara arg, och sen gick det skitbra. Han var hur lugn och fin som helst, och det kändes riktigt bra. Idag var det jag som sa "Fuck you" till honom, istället för tvärt om.

Länge sen det kändes så här bra när jag red honom alltså! Marie ska fortsätta hjälpa oss ett tag så jag får tillbaka mitt självförtroende och "vågar ta fighter".

Han är ju en supermysig häst igentligen, min lilla Bamse. Att han "blivit som han blivit" är ju bara mitt fel. Jag måste tillrättavisa honom så fort han ens tvekar på att gå framåt liksom. Men nu känner jag mig mer taggad än någonsin på att lösa våra problem. Tycker ju om hästen så sjukt mycket, innerst inne ;)

Tamarillo skulle ju ha klippts idag egentligen, men det blev flyttat tills imorgon kväll :) Han ska ju hoppas imorgon också, så de blir bra, hihi :D

Men iaf! nu sitter jag här uppe på lanet. Idag är det inte nå mycket folk alls, efterssom bara admins är här. Imorgon kommer resten av gänget som ska lana. Tror vi blir uppmot 35, 40 personer de här lanet? Nått sånt! Typ ensam tjej med massa killar, det ni! Haha.. nae. Finns ju bara en snygg här uppe.. ;)

Har suttit hur länge som helst och spelat "Duddle jump" (heter det så?) på Lowes Iphone. Försökt slå hans rekord och har varit hur nära som helst, så frustrerande! Ska bara skriva klart, sen ska jag ge mig på det igen, haha. Är ju så jävla tävlingsinriktad så när jag bestämt mig för att klara något blir det oftast så.. höhö.

Men jaja, vi kanske hörs senare, vem vet! ;)



Sjukt random bild haha. Vet inte hur jag ser ut.. suck.


23. Hoppning/Dressyr.

Antar att de flesta av er som läser min blogg vet svaret på den frågan.
Ända sedan jag var liten, red runt på små b-ponnysar, gick på ridskola osv, har jag hatat allt som har med dressyr att göra! När man var liten förstod man inte att dressyr var något alla hästar behövde, utan man tyckte bara att det var tråkigt. Hatade när mamma, eller någon annan ville att jag skulle rida mina hästar i form, eller åtminstone försöka. Jag blev skitsur och bad dem plocka fram lite hinder istället.. haha.
Det tog ett bra tag för mig att inse att man behövde dressyren. Det hände när jag var 12 år tror jag, och började träna för Marie. Hon förklarade för mig att  om jag aldrig rider mina hästar i form kommer de inte hålla för att hoppa.
Då, började även jag rida lite dressyr! ;)
Men, fortfarande idag verkligen hatar jag dressyr. Försöker dock att rida det någon gång i veckan, speciellt med Tamarillo. För att han ska orka dra runt på som stora kropp behöver han verkligen dressyr!
Hoppningen har alltid varit "min grej".  Ända sen jag fick min första bponny har jag vetat att det är hoppningen jag vill satsa på. Har alltid älskat att hoppa, och kommer nog alltid att göra det också! Känslan när du får ett djur på ca 500 kilo att hoppa en bana med dig, är helt otrolig. När du känner att de tar i och verkligen  kämpar in i det sista för att klara hindret.. that´s what I love.
Fina Tamarillo. Tävling på lördag, tagga!

Svaren på frågestunden! ;)

Christian Skagvard ÄLSKLING  ([email protected]) om Tänkte köra på en..:
Ok älskling :)
Varför är du så söt?
Äter du något specielt som gör dig EXTRA söt?
Äter du något som gör dig extra snygg?
Blir man snygg utav att rida?
Varför använder du aldrig din handväska?
Varför ville du ha din handväska ifall du ändå inte tänkte använda den?
Är jag söt?
Är jag snygg?
Skulle jag bli snyggare om jag red?
Skulle jag se bättre ut om jag hade en handväska?
Ifall svar ja på frågan över, kan du köpa en handväska åt mig? (för att jag är söt)
Blir du irriterad när jag skriver sånna här frågor?
Hur kommer det sig att du blir det eller inte blir det?
Gillar du min lilla dator?
Och varför har du ALLTID rymd boken under?
Älskar inte du några andra böcker?
Är du kanske lite knasig?
Älskar du mig?
Älskar jag dig? (klart jag gör)
Christian Skagvard ÄLSKLING  ([email protected]) om Tänkte köra på en..:
1. Varför är du så söt?

Du kan va söt.
2. Äter du något specielt som gör dig EXTRA söt?

Haha, massa dunderhonung ;)
3. Äter du något som gör dig extra snygg?

Nae, bara söt. Mohahaha..




4. Blir man snygg utav att rida?

Man får massa muskler = SNYGGT! Nae, men jo de blir man. Fast och fin ruuuumpaaa!
5. Varför använder du aldrig din handväska?

Den var as snygg i affären, men inte lika snygg när jag kom ut därifrån!


6. Varför ville du ha din handväska ifall du ändå inte tänkte använda den?

Haha vilka jävla frågor. Kolla där uppe..


7. Är jag söt?

Jättesöt.


8. Är jag snygg?

Jättsnygg.





9. Skulle jag bli snyggare om jag red?

Absolut, det blir alla.



10. Skulle jag se bättre ut om jag hade en handväska?
Tyvärr inte. Bögvarning.


11. Ifall svar ja på frågan över, kan du köpa en handväska åt mig? (för att jag är söt)

Du är söt, men ska du ha en handväska får du köpa en själv.


12. Blir du irriterad när jag skriver sånna här frågor?
Haha.. om jag ska vara ärlig sitter jag bara och skrattar åt dig..


13. Hur kommer det sig att du blir det eller inte blir det?
Har lite humor :)


14. Gillar du min lilla dator?
ÄLSKAR DEN!


15. Och varför har du ALLTID rymd boken under?
Den är sjukt sexig.


16. Älskar inte du några andra böcker?
Nej, bara rymdboken.


17. Är du kanske lite knasig?

Kan mycket väl vara sant!


18. Älskar du mig?
Ja. massor.


19. Älskar jag dig? (klart jag gör)

Hoppas ja!






Bella om Tänkte köra på en..:

20. Vad tycker du helt ärligt om mig?

Tror jag du vet Bella! Nej men, tycker du är en sjukt underbar tjej.
Vi har bråkat och vart osams allt för länge nu,
men så jävla skönt att vi äntligen börjat snacka med varann!
Älskar dig massor, det har jag alltid gjort!
Finns alltid för dig ska du veta <3



21. Varför är du så sjukt fin?

DU är sjukt fin Bella.


Loveu!

Loveu2!






beckaa om Tänkte köra på en..:
Det här kan bli lite svårt,

eftersom jag antagligen redan vet allt om dig.. Men kan ju fråga lite om
vad du tkr och tänker osv (a

22. . Hur ser du på vår framtid? -
inte för att vi är tsms,
men jag menar när vi börjar gymnasiet och kanske flyttar och splittras..
hur tänker du och känner du inför det?

Ifall du flyttar när du börjar gymnasiet kommer du krossa mitt hjärta!
Jag vet ju att du väldigt gärna vill flytta oså, men jag kommer fortfarande bli ledsen :(
Men somsagt, du är fortfarande min bästa vän, och jag skulle älska dig lika mycket ändå!
Du kommer alltid vara min bästa vän, spelar ingen roll om du flyttar till andra sidan jordklotet. <3


23, Vad är det bästa minnet du har tsms med mig?

har så sjukt många minnen med dig att jag faktiskt inte vet!
Varje gång vi är skapar vi ju nya minnen liksom?
Men måste faktiskt säga att ett utav dem bästa är när du red Jane och hon kastade av dig i en lerpöl.
Haha, aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.


24.,Vad Är det som du tkr är så speciellt med mig?

Jadu.. haha.. svår fråga! Nej men, älskar dig för den du är.
Vore du annorlunda hade jag ju inte tyckt om dig lika mycket!
Hela du är perfekt min käre lilla kladdkaka!


25., På vilket sätt äre som gör mig till att du vill ha mig och uppskattar mig
till din bästa vän?

Att du är precis som en bästa vän ska vara!
Du bryr dig alltid om mig, försöker alltid göra vad som är rätt osv.
Kan prata med dig om precis allt, vilket är så jävla skönt.
Behöver aldrig ågonsin skämmas inför dig, för du accepterar mig precis som jag är!

26. Lite väl personliga frågor men vafan, de är frågor eller hur? ;*

Alla frågor är frågor!






Anonym om Tänkte köra på en..:

27. Vad är din favorit rätt?

Hm, vet inte faktiskt! Pizza är jävligt gott.


28. Hur gammal varu när du började rida?

4 när jag började på ridskola :) 7 när jag fick egen häst.


29. Tänker du på mat ofta?

Haha ja, är alltid hungrig så.. ;)
ÄLSKAR ATT ÄTA!


30. Tkr du om att baka? ;D

Tycker inte om att baka, men somsagt, älskar att äta!


31. Hur gammal varu på din header?

Hm.. 11 tror jag. måste fan göra om bloggen, nån som vill hjälpa mig?



32. Tkr du om att få många frågor?

Absolut.


33. Äre kul att jag kommenterar anonymt?

SUPERKUL!!!!


34. Vet du vem jag är?

Nae.. hihih.



35. Vad gör du om dagarna?

Leker med min pojkvän, becka, och riiiider ;)


36. Haru de bra i småland?

Skitbra ;)




Olle iiiiisss myy name ;D om Tänkte köra på en..:

37. Vad äre sexigaste hos en kille? ;D

Hm.. haha kan faktiskt inte säga rakt upp o ner vad som är absolut sexigast hos killar.
Alla tjejer älskar ju långa killar med muskler osv osv..
Och jag kan ju inte säga att jag är ett undantag.. höhö.
Nej, men jag älskar killar som står upp för sig själva, det är sexigt.
Hatar fucking mesar, usch. AVTÄNDANDE.
Men, det sexigaste är killar som är sig själva.
Sånna som inte låtsas vara något annat bara för att vara tuffa.





Ella :) om Tänkte köra på en..:
okej,,

1. minns du mig? haha

Klart jag gör! ;)


2. minns du lucia cup och vi skulle skaffa ett lag, men så flyttade du :(

Haha ja.. minnen!


3. hur gammal var du när du bröt benet?

Hm.. hade precis slutat 2an :P


4. är du i malund något nu?

Nae.. nästan aldrig tyvärr. Åker igenom ibland, men inget mer..


5. när var du där senast? :)

Lääänge sen.. ett par år.. tyvärr :(



So far away..

Vet att det inte har uppdaterats något idag, men men, jag är mänsklig!

Idag var iaf jag och mamma ute och red i skogen. Så himla mysigt att bara ta 2 snälla, fina lugna hästar och ge sig ut på dem i skogen. Inget bök, ingenting. Så himla skönt. Visserligen var det ju Tamarillo och Ladde vi red på.. hah. Men ja, vi var väl ute i ca 2 timmar och red tror jag, underbart!

Annars.. min kväll har spenderats tillsammans med min fina Becka, aldrig fel! Hon drog dock hem vid 9, så nu har jag och älskling precis kollat film. Ska bara göra klart dehär, sen lär jag nog gå och sussa.. hah. Trött som ett as. Wonder why? ;)

Imorgon kommer iaf Marie hit. Ska klippa Tamarillo så han blir av med sin jävla päls, haha. Han blir svettig bara av att skritta stackarn. Och han som verkligen har superkondis annars! Men ja, det blir nog skönt för honom att bli av med lite päls! :)

Imorgon börjar ju lanet också, eller ja, för oss som är admins. Så imorrnkväll blir det att dra upp dit. Vet inte om vi ska slagga där imorgon, men det är ju sånt som märks.

Tävling på lördag btw, TAGGA?

RSS 2.0