Ridtur med mammsen!

Yes, idag var vi ute tillsammans med våra gamlingar (hah) på en skrittrunda i skogen. Var ute i typ 20 min bara, lite lagom nu när han har vilat i två dagar. De skötte sig prima ballerina båda två, som vanligt. 
 
Resten av dagen har jag.. inte gjort något alls faktiskt. Vart ett j*vla farande mellan stallet och hemma..Steffe ska ju ha medecin varje dag, plus tvätta såren osv.. Suck, ganska jobbigt faktiskt. Men men, jag försöker se det så positivt som möjligt, jag har ju fått lära känna "min" nya häst ordentligt med tanke på hur mycket vi pysslar med honom! 
 
Just nu sitter jag och mamma o kollar på en katastrofalt dålig film haha.. Orkar inte ens förstå vad den handlar om..:( 
 
Ae, nu får de räcka haha.. 
 
Puss/e 
 
 
Fick bli en bild från när vi var och badade för typ..2 veckor sen? Åh, nu dör jag lite igen.. Finaste Tamarillo.. 
 

Några bilder från Semestercupen!

Bilderna är tagna med mammas mobil då därav den halvtaskiga kvaliteen, men man ser ju hur snyggningen ser ut iaf :) Har inga bilder från när jag hoppar, men det är ju från prisutdelningen, alltid något :D 
 
Well, njut av att titta på min skönhet...
 
 
 
Näst sista bilden alltså.. mums vilken snygging..
 

OS tittande med mamma :)

Hola! :) 
 
Tamarillo har fått vila nu i två dagar efter tävlingen, tyckte att han förtjänade det. Han har gått i hagen o käkat gräs bara, levt livet u know. Imorgon blir det dock en skogsrunda, och förhoppningsvis i sällskap av mamma och Ladde! De blir göttmos kan jag lova, hihi :)
 
Läget med Steffe just nu.. ja, vad ska jag säga? Vi har fått ta ut veterinär så han har fått antiflamatoriskt (stavning?) osv. Skulle egentligen börjat skritta honom idag, men det får vänta. Hoppas han kryar på sig snart.
 
Just nu sitter jag och kollar OS med mamma, handboll haha. Intressant.. Sverige suger btw, har inte en chans mot Norge.. Skärp er nu vaffan så man slipper få mardrömmar! 
 
Nae, orkar inte skriva mer haha.. vi hörs väl i guess :) 
 
 

3 BRA ÅR!

Åh, så lycklig just nu! Vinnare av semestercupens hoppklass 3e året irad nu! Tamarillo var såååååå fantastiskt fin och vi gjorde en sjukt bra runda! Alla avstånd stämde och vi hade en grymt bra rytm. Hade inte världens bästa tid men det höll hela vägen till en 1a plats iaf :) (Red lugnt för en nollrunda) 
 
Vet inte riktigt vad mer jag ska säga om dagen förutom att den var toppen. Kunde verkligen inte ha gått bättre. Näst  äldst häst på hela tävlingen, men han är då fan fortfarande bäst.. 
 
IAF, TAMARILLO JAG ÄÄÄÄÄLSKAR DIG! 
 
NU, pizza i Arum för att fira! 
 
 
Fick bli en bild på Rickard o Tamarillo! Finns bilder från dagens tävling men har ej tillgång till dem än :)
 
 
 
 

Taggad..

Hallå! Orkar inte berätta om vad jag har hållts med sen sist jag skrev här, men kan ju iaf berätta vad Tamarillo haft för sig, hah :) 
 
Igår tränade vi inför semestercupen som är imorgon (!!). Hoppade lite på banan, tog uthoppet, hoppade där ute, hoppade in igen osv. Han skötte allt prima ballerina som vanligt, men av någon konstig anledning stannde han 2 ggr? Haha, vet inte vad som flög i honom. Det var inte heller på de "höga" hindren han stanna utan de va på de låga? Konstigt. Har mina spekulationer om varför men orkar inte dra det här, skulle ta år och dar, haha!
 
Idag skulle han egentligen bara ta det lugnt efterssom tävlingen är imorgon, men red upp till "terräng"banan och hoppade "där ute" lite. Kände att jag behövde träna på ett av hindrena tills imorgon då han tyckte de va lite läskigt igår. Idag hoppade han som en gud kan jag lova, fyfan vilka språng! Hoppade inte alls mycket efterssom han ska tävla imorgon så blev bara några språng, annars skrittade vi bara. 
 
Nu ska jag ner till pojkvännen och se vad han hittar på för kul, hörs senare kanske :)
 
Puss/e 
 
 
Hihi, jag o finaste T påväg hem efter maskeradhoppningen i våras :) 
 
 
Hittade en bild till, jag, Tamarillo, pojkvännen, hans mamma Elisabeth och deras hund Sabina :) 
 
Föroppningsvis går morgondagens tävling lika bra som maskeraden gjorde!

Dålig update..

Bloggen suger, haha ja.. Sanningen är att jag inte hinner just nu, Steffe tar förbannat mycket tid.. Är i stallet minst 3-4 gånger per dag, då ska han promeneras, spolas med kallvatten på benen och få såren rengjorda, stallet ska fixas inför natten osv.. Som ni säkert förstår tar det sin lilla tid + att jag ska hinna med att sköta Tamarillo också.
 
Igår fick sig iaf Tamarillo en tur ute på ängarna! Länge sen vi red där nu så han tyckte det va superkul. Blev massa galopp, byten, volter osv. Drog även på rejält en sträcka vilket verkligen uppskattades, haha. Var något svårt att få stopp på honom dock, busen. 
 
Idag har jag, mamma och Rickard varit på smultronstället i Söderköping. (För er som inte vet säljer de dögod glass där, haha.) Vart skapligt mätt efter att ha tryckt i mig nästan en hel glass.. Tamarillo får vila idag. Det är förjävla varmt ute + att vi har ingen arnika att massera hans rygg med. Skulle egentligen hoppat idag men det får bli imorgon istället. 
 
Nu ska jag ner till pojkvännen min en snabbis innan jag ska tillbaka till stallet.. se ya! 
 
Puss/e 
 
 
Finaste Tamarillo och.. mindre fina jag. 

Update om Steffemannen

Var nyss nere i stallet för ungefär hundrade gången de senaste dagarna, haha. Blir att man åker ner flera gånger om dagen för att kolla om allt e lugnt + hålla koll på hans skador osv...
 
Iaf, han va sjukt mycket bättre nu! "melonen" mellan frambenen var tusen gånger bättre och svullnaden i benen verkar ge med sig lite grann också. Han är fortfarande jättesvullen i själva knät, men "resten av benet" börjar se bättre ut nu! Om allt fortsätter i den här takten kommer jag nog kunna börja skritta om en vecka, happy! (Förstå då att mycket av den här förbättringen har skett bara sedan imorse
 
Längtar verkligen tills jag kan börja skritta honom alltså,, vet dock att det kommer vara en PIGG häst jag sätter mig på.. haha herregud :) Men det ska nog gå vägen! Han verkar ha ett hjärta av guld även han så.. 
 
Sorry om det blir lite mycket häst/Steffe i det här inlägget, men tänkte att jag skulle uppdatera mer än en gång om dagen för en gångs skull.. heh. + att jag inte kom på något annat o skriva om :) 
 
 
En bild jag hitta på fina Steffe på google, hihi. 

Ridtur med Ellinore!

Kom hem från stallet för nån timma sen, har varit ute o ridit med Ellinore! Vi red våran vanliga standardrunda (hah) och de skötte sig bra båda två, men fy fasiken vad pigga de var, haha :) Men de är kul! Tamarillo va fin idag, lite tittig på småsaker bara. Vet inte riktigt vad som har hänt med honom, men han är så.. FIIIIIIN just nu! Iaf, trevlig ridtur ´+ snack med finaste Ellinore! Puss på de! 
 
Glömde också berätta att Tamarillo var gudomligt fin på träningen vi hade i förrgår! Gick i kanonform (för att vara han) och var supermjuk i båda varven och i alla gångarter. För en gångs skull var han lite sammarbetsvillig när det gäller dressyren, haha. Men de va kul, han blir bara yngre och yngre känns det som!
 
Steffe blir också bara bättre och bättre verkar det som just nu iaf. Idag var han inte lika stel framme i bogen och alla svullnader hade gått ner ytterligare. Han är långt ifrån bra, men han är absolut på bättringsvägen. Och trots att jag inte haft honom mer än i 2 dagar måste jag säga att fasiken, vad jag tycker om den hästen mycket! 
 
Just nu sitter jag och mamma med varsinn data i köket o nördar, haha. Ska kolla lite bloggar och sen dra på ett avsnitt av OTH, fina grejer! Hörs sen, eller imorgon! 
 
Puss/e
 
 
Finaste Tamarillo i våras, med sjukt mycket vinterpäls på benen.. Haha.. ser ju förjävligt ut faktiskt :( 

Hemsk dag igår..

Blir tårögd bara av att tänka på vad som hände igår, och framförallt när jag tänker på vad som kunde ha hänt. Jag tänker dra en kortfattad verision här och skippa det som är allt för hemsk, men jag skriver ut lite av det iaf, så ni slipper spekulera och lämna kommentarer som "vaaaaaad har hääänt?" 
 
Igår åkte vi och hämtade Steffe i Söderköping. Till en början gick allt bra, men ett par mil från Gamleby började han leva som fan i transporten. Han bonkade som fan och när vi stannade var han helt panikslagen. 
 
Vi fäller ner baklämmen för att ta ut honom, och märker att golvet i transporten är trasigt. Han får panik när han inte kan sätta ner bakfötterna och försöker ta sig ut genom framdörren.. När han inte kommer ut genom framdörren försöker han lägga sig ner.. Efter mycket om och men lyckas mamma, Janne och Kicken få ut honom iaf.. (Jag var helt panikslagen och stod bara o skrek, blev helt handlingsförlamad) 
 
När han väl kom ut ur transporten lugnade han ner sig väldigt snabbt och  började äta gräs nästan direkt. han klarade sig utan några allvarligare skador, men har lite skrapsår här och var, samt att han fick en rejäl smäll på musklerna framme vid bogen.. 
 
Nu är han hemma iaf (Vi fick låna en annan transport av en bekant). Just nu går han ute i en hage tillsammans med tamarillo. Är han sämre imorgon ringer vi dock en veterinär.. 
 
Ja, om inlägget är rörigt ber jag om ursäkt för det, men är fortfarande lite skakig sen igår så vet inte riktigt vad jag skriver.. nu blir det iaf vila som gäller för Steffe tills han blir helt bra igen. Sen ska vi sakta börja rida honom och lära känna varandra. 
 
Hur lång tid det tar innan jag kan börja sätta igång honom vet jag inte riktigt. En vecka, en månad, vad vet jag. Men det är inte det viktigaste just nu, för allt jag vill är att han ska bli frisk! 

Transport sökes..

På lördag är tanken att Steffe ska komma hem, tjuhu! Det enda problemet är att vi behöver en transport som han får plats i efterssom hans storlek är något över det normala, heh... Vi behöver alltså en transport som är extra lång och hög. (Framförallt extra lång). 
 
Har du/vet någon som har en transport, hör av dig, snälla! 
 
Självklart betalar vi för att låna din transport! 
 
 
Typ en sånhär behöver vi.. 

Jag.kom.inte.på.någon.passande.rubrik.

Idag reds Tamarillo för första gången efter sin 3dagars vila, dock inte utav mig, pojkvännen red honom! Han red upp till ridbanan och jag cyklade upp, bra konditionsträning heh. Efterssom han bara skulle ta det lugnt passade det perfekt då Kicken bara travade runt lite och galopperade en stund, helt kravlöst med andra ord!
 
Idag slog det mig hur jäkla vacker han är alltså.. Även fast Kicken inte "kan rida" honom (I form, så att han går ordentligt osv) så är han ändå så.. jäkla fin! En helt perfekt häst med andra ord.. :D Hihi. 
 
Igår flyttade jag btw in i mitt nya rum så sov första natten där från igår till idag.. GÖTT :D 
 
Har inget kul att berätta, se ya!
 
Puss/e
 
 
Finaste Tamarillo i.. våras nångång :) 
 
 

Tapetsera, tapetsera, tapetsera...

Idag fick Tamarillo sin tappsko påslagen! Underbart att kunna rida igen hihi :) Ska dock inte rida honom idag heller, han har fått en "minivila" nu. (Dvs att han stått 3 dagar om man räknar med idag). Kan vara skönt för honom att få vila upp sin stora kropp lite nu. Imorgon blir det dock en skogsrunda, (förhoppningsvis i sällskap med mamma och Ladde), och på fredag blir det träning för Marie. Göttmos! 
 
Dagen idag har spenderats åt att tapetsera typ haha, kul. Men nu äntligen börjar vi bli klara, så snart ska vi börja städa osen flyttar jag in i mitt nya rum! Kan inte bli mycket bättre faktiskt. 
 
Har inget kul att berätta faktiskt, men vi hörs väl sen kanske! 
 
Puss/e 

Steffe igen, haha!


Steffe!


Jag är kääääääär!

Kan inte säga så mycket annat om hästen vi var och kollade på idag faktiskt, är totalt förälskad i honom! 
 
Efterssom det nu är bestämt att han ska flytta hem till oss tänkte jag köra en lite närmare presentation av honom så ni vet vad det är för någon jag får hem!
 
Hans namn är Statesman (med engelskt uttal haha) men kallas för Steffe! Han är 13 år gammal, ca 176 cm hög. Han har större delen av sitt liv tävlat i dressyr bara, upp till LA:6 tror jag. Helt okej resultat men ingen superstjärna direkt. Blev 1a på treårstestet också btw! (För 10 år sen haha) Han har gjort några få hopptävlingar i sitt liv med helt ok resultat men är ganska ovan på hoppfronten efterssom han inte är hoppad mycket. Han hoppar dock som en guuuud och kan hoppa rejält högt. Supersnäll i all hantering, duscha, ska lasta osv. Ja, trevlig häst helt enkelt!
 
Idag när jag var och provred honom fastnade jag direkt när jag satte mig på. Man kände vilken underbart snäll häst han är, att han är villig att arbeta osv. Det var lite knepigt att rida honom efterssom han har mycket större gångarter än vad jag är vad vid, men det gick super för att vara första gången jag red honom! Hoppade ett par språng på ca 90 cm (?) och det klippte han som ingenting, var typ 30 cm över haha. Anledningen till att jag inte hoppade högre var bla. för att hon hade bara en dressyrsadel (!!!) och det är inte världens lättaste att hoppa i... Men det gick bra iaf, han var liite svår att lägga rätt på hinder, men det är ju en vanesak! 
 
Om allt går som det ska kommer han hem i helgen, längtar! 
 
 
 
Steffemannen! 

Morgondagens planer!

Gash, spännande spännande! Imorgon åker jag, mamma och Marie (möjligtvis pojkvännen också) mot Söderköping för att titta på en häst! Hur kul som helst! Vet egentligen inte så mycket om hästen, men han verkar vara supersnäll iaf.
 
En jävel på dressyr vet jag att han är och med hans gigantiska kropp är han nog super på att hoppa också. Han är somsagt väldigt stor, men det ska nog ordna sig. Sett filmer på när han hoppar och baaaaaaaam vilka språng alltså! Tror de låg på närmare 120 på filmen och det "galopperar han över" typ. Som ni nog kan gissa ser jag jävligt mycket framemot morgondagen, hihi :D
 
 
Denna ska vi kolla på..haha

Dagen idag!

Idag skulle jag egentligen ridit upp till ridbanan för att jobba igenom honom igen, fortsätta jobba där vi avslutade igår osv. Som vanligt har jag min enorma tur och hittar en häst med bara 3 skor i hagen. Livet är för underbart ibland! Eller inte.. suck. Hovslagaren kommer på onsdag iaf så det blir ju inte så många dagar utan skor för honom... 
 
Marie, Nathalie och Lina var iaf uppe på ridbanan med Fiffi, Amazing och Bamse så vi åkte upp och kollade när de red! Efter en stund slutade det med att mamma red på Amazing och jag på Bamse, haha. Vet inte riktigt hur det gick till men det är vad som hände iaf. (För er som glömt bort, Bamse är hästen jag sålde för ett par månader sedan) Det gick iaf huuuur bra som helst och det var helt underbart att rida honom igen! Han var sjukt fin, mjuk och samarbetsvillig. Duktiga pållen!
 
Klart man saknar honom lite nu såhär i efterhand, men jag står fast vid att det var ett bra beslut att sälja honom, både för mitt och hans bästa :) Hans trivs bättre hos Marie och ser ut som han ska, lycklig! 
 
Resten av dagen har spenderats hemma, haha. Hjälpt mamma o tapetsera mitt nya rum osv, kommer bli hur grymt som helst när de blir klart! Ikväll blir det nog mys framför tvn med mamma och pojkvännen. Blir att glo nån film eller nåt, med chips, dipp, bullar och chokladpudding. Mums.. Kan inte bli mycket bättre :D
 
Puss/e
 
 
 
 
 
 

Vilken helvetisk träning..

Haha åh herregud..Idag kan man väl säga att jag och Tamarillo hade en något misslyckad träning.. Hela passet (1,5 tim) var vi brutalt osams och ville olika saker. När vi skulle skritta ville han trava, när vi skulle trava ville han galoppera osv. När jag sa ifrån blev han sur och började studdsa på stället osv. Jag blev riktigt arg på honom efter att ha kämpat hur länge som helst utan resultat men lyckades behärska mig faktiskt, bra jobbat! De sista 10 minutrarna gick han suuuuuperfint dock, gudars! Om man kunde gå så fint varje gång alltså..
 
Det är svårt att tänka sig men när han väl "släpper igenom" och slappnar av blir han finare än någon annan häst jag känner till, faktiskt är de så.. Om han alltid gick som han kan göra, då skulle han vinna hela semestercupen utan problem..Meeeeeeen det finns ju ett problem med det, jag kan inte få honom att gå så utan Maries hjälp, så det spelar ju ingen roll hur fint han kan gå..
 
Iaf, sammanfattning av dagens träning; 1 tim 20 minuter rent helvete haha, 10 minuter som att sväva på moln, ungefär ;D
 
 
Finaste Kicken!

Datasittande med pojkvännen..

haha ja, sitter och nördar data tillsammans med finaste pojkvännen, härligt ;D Har suttit här hela morgonen i väntan på bättre tider.. Finns ju inte direkt så mycket annat att göra i detta skitväder.
 
Taggar iaf träning vid 16.00 idag! Blir dressyrträning idag då jag känner att han behöver mjukas upp lite, hihi. Han måste vara i toppform innan semestercupen :D På tal om semestercup, det är inte långt kvar nu! Tagga som fan alltså! Ska försöka sätta nytt tidsrekord för 3e året i rad, någon som tror att jag lyckas? :D
 
Nej, orkar itne mer nu.. se ya.
 
Puss/e

Medryttare sökes!

Har planer på att inom kort införskaffa mig ytterligare en häst, eller har egentligen haft dessa planer en längre tid, men iaf! När vintern kommer och det blir mörkt ute är det svårt att hinna med två hästar om dagen när man inte har något ridhus att rida i. (Finns ju ett uppe på klubben men det är ju en bit att rida, = inte kul i mörkret) 
 
De enda kraven som finns är att du ska hinna rida 2,3 gånger i veckan och att du ska ha någon slags ridkunskap. (Du behöver alltså inte vara speciellt duktig, bara du kan rida i alla gångarter och är kapabel till att hålla igång en äldre herre) 
 
Söker alltså ryttare till Tamarillo, som är väärldens snällast herre med ett hjärta av rent guld. Snäll mot allt och alla och helt underbar i både hantering och ridning. 
 
Är du intresserad, lämna en kommentar eller skriv till mig på fb. 
 
Måste bara meddela att jag är inte intresserad av någon som kommer och rider "någon gång ibland", utan vill ha någon som faktiskt har tiden som krävs. Ni som kan rida "ibland" behöver alltså inte höra av er.
 
Tack! 
 
Puss/e 
 
 
 

Full rulle hela dagen..

Som rubriken lyder har det varit full rulle hela dagen. Vaknade vid halv 12 imorse till att börja med haha, någon som var lite utslagen efter Vis igår.. eheh. Har sjukt ont i fötterna efter att ha gått omkring med klackskor från 16.00 till 00.00 igår.. Men vill man vara fin får man lida pin, right? 
 
Idag åkte iaf jag och mamma till Vimmerby för att hälsa på min bror och hans flickvän (som han nydligen flyttat ihop med). Blev att fika osv, trevligt trevligt :) Sjukt tomt att inte ha Simon hemma längre, men alla flyttar väl hemifrån någon gång antar jag.. 
 
Efter Vimmerby blev det att sätta sig i bilen och åka hem för att träna för Marie. Fick äta middag i bilen, haha herregud. Pastasallad ftw. Stressade som ett aaaaaas hemma för att hinna i tid till träningen, vilket jag inte hade behövt för Marie hade glömt bort att vi skulle ha träning idag.. Väntade på henne i 50 min innan jag red hem. Insåg dock efter typ 20 min att hon hade glömt bort oss så passade på att rida på ridbanan en stund.Han va fiin. 
 
Träningen blev ist flyttad tills imorgon, och då hoppas jag att Marie inte glömmer bort oss, haha ;)
 
Just nu sitter jag hemma med pojkvännen, varsin data mittemot varandra, kung (y) Blir väl snart att dra till honom o glo på en film eller något tror jag :) 
 
Seeya. 
 
Puss/e
 
 
Finaste Jane! Maskeradhoppning 2010.

Full rulle hela dagen..

Som rubriken lyder har det varit full rulle hela dagen. Vaknade vid halv 12 imorse till att börja med haha, någon som var lite utslagen efter Vis igår.. eheh. Har sjukt ont i fötterna efter att ha gått omkring med klackskor från 16.00 till 00.00 igår.. Men vill man vara fin får man lida pin, right? 
 
Idag åkte iaf jag och mamma till Vimmerby för att hälsa på min bror och hans flickvän (som han nydligen flyttat ihop med). Blev att fika osv, trevligt trevligt :) Sjukt tomt att inte ha Simon hemma längre, men alla flyttar väl hemifrån någon gång antar jag.. 
 
Efter Vimmerby blev det att sätta sig i bilen och åka hem för att träna för Marie. Fick äta middag i bilen, haha herregud. Pastasallad ftw. Stressade som ett aaaaaas hemma för att hinna i tid till träningen, vilket jag inte hade behövt för Marie hade glömt bort att vi skulle ha träning idag.. Väntade på henne i 50 min innan jag red hem. Insåg dock efter typ 20 min att hon hade glömt bort oss så passade på att rida på ridbanan en stund.Han va fiin. 
 
Träningen blev ist flyttad tills imorgon, och då hoppas jag att Marie inte glömmer bort oss, haha ;)
 
Just nu sitter jag hemma med pojkvännen, varsin data mittemot varandra, kung (y) Blir väl snart att dra till honom o glo på en film eller något tror jag :) 
 
Seeya. 
 
Puss/e
 
 
Finaste Jane! Maskeradhoppning 2010.

godmorgon!

Kanske något sent att säga godmorgon nu men har faktiskt varit vaken i flera timmar. Hade sett framemot en lång sovmorgon idag somsagt men vaknade kl 8 och kunde inte somna om. Varför ska man vara som piggast när man har möjlighet att sova som längst? Ett olöst mysterium..
 
Idag skulle jag egentligen tränat för Marie kl 18 men det har blivit flyttat tills imorgon. Kom på att det är Vis inne i stan så jag och pojkvännen drar in dit ikväll. Blir väl att dra runt på stan och hitta lite roligt folk att umgås med (y. Eller ja, jag hoppas verkligen att vi kan åka in. Har ännu inte fått tag på någon skjuts hem men det ska nog ordna sig.. Om inte annat lånar vi Carines lägenhet i Arum över natten och sover där. Funkar de med :)
 
Nu ska jag säga till mor min att vi ska åka till hästarna och se till dem iaf, Tamarillo får vila idag.
 
Puss/e
 
 
Fina Jane!

Trasigt internet..

Ja, ni som bor i samma del av småland som jag gör vet antagligen att det blir strömavbrott såfort åskar kommer igång.. Igår hade pojkvännen maximal tur då hans rauter (?) blev träffad och gick sönder. Detta betyder alltså att jag inte har något internet nere hos honom för tillfället och jag sitter knappt aldrig vid datorn hemma så de lär bli helt värdelös update de närmaste dagarna.. Ja, ville bara skriva o säga deså ni vet vart jag tagit vägen.. Återkommer igen när hans internet är fixat, eller nåt ;D 
 
Tamarillo fick sig en skogsrunda med massa galopp idag iaf, det uppskattades rejält mycket kan jag lova. Han var sjukt irriterad på flugorna osv så han var lite.. loj, men fin ändå. Inte så mycket att säga om de faktiskt. 
 
Imorgon blir det dressyrträning för Marie för första gången på sjukt länge haha.. får väl se hur det går. Är inte förens på kvällen dock så har en låååång sovmorgon att se framemot imorgon. Mitt mål är att vara vaken innan 11.30 :) Får väl se om jag lyckas..Lär snarare bli typ 14.30
 
Nej, nu ska jag ner till pojkvännen för en god natts sömn.. ZzzZ.. Se ya. 
 
Puss/e
 
 
 
 
 

Gamla fantastiska gubben.

Som rubriken lyder, han må va gammal, men han är fanimej fortfarande helt fantastisk. Hoppade honom i skogen idag, och baaaam vad fin han var! I slutet låg det på 115 och han flög över som ingenting. Första gången stannade han då han kom på tok för nära (så nära att han hade kraschat om han hoppat) men de andra gångerna kom han perfekt. Hoppade 3 ggr efter stoppet tror jag och han var inte i en enda gång, (han var snarare typ 15 cm över, hah) Finaste hästen! Han var helt "ostel" och bara sjukt rörlig i hela kroppen idag, helt sjukt! Var länge sedan han fick sånadär pangsprång så han nästan hoppar mig ur sadeln, men idag gjorde han det, den gamla gubben. 
 
Är fortfarande helt totallycklig, haha. Efter sista språnget blev jag så glad att jag släppte tyglarna och slängde mig ner på hans hals med tårarna rinnades längs kinderna.. Han gör mig så lycklig! Inte bara för att han fortfarande kan hoppa, men för att han har ett sånt otroligt hjärta och är så fantastiskt ärlig.. 
 
Nej, nu ska jag kolla OTH, se ya! 
 
 
 

She´s an angel

Halloj.. 
 
Idag fick Tamarillo en snabb skrittrunda ute på ängarna tyvärr. Precis innan jag red iväg började det knalla i molnen så vart skiträdd att det skulle börja åska osv, haha. Ganska töntigt egentligen men är livrädd för att rida när det åskar. Därav ängarna, att jag ville ha nära till stallet heh.. Blev en skritt på ca 20 min iaf, så han fick ju sträcka på benen lite även fast det inte blev någon riktig ridtur. Långrundan jag hade planerat tills idag får helt enkelt vänta tills imorgon :) 
 
Nu sitter jag iaf nere hos pojkvännen men ska snart dra hem och laga mat, chickennuggets i mitt hjärta alltså! Haha. Så jävla gott. 
 
Får se om det uppdateras mera sen, tror inte det för internet hemma är helt fuckat.. men man vet ju aldrig. 
 
Puss/e 
 
 
Finaste Bella!

..

Vet att jag inte bloggat något men sånt är livet. Tröttnat faktiskt.. men de wer sa. 
 
Iaf, igår fick Tamarillo vila. Inte så mycket att säga om det direkt, haha. Träffade finaste Becka en stund på kvällen. Vi har varit osams i över en månad nu så de va skönt att träffas.. Vi hade en del snack att ta igen alltså.. 
 
Idag fick Tamarillo en skogsrunda/hoppade på terrängbanan. (Alltså en kombination av båda för er som inte förstod..) Han va fiiin, satan vad fin han va! Gick underbart fin ochh var bara allmänt gosig! Tror att det högsta hindret låg på typ 70 cm? Haha, så blir det när man inte orkar hoppa av o höja :,) 
 
Annars har jag inte roat mig med ett skit under dagarna jag varit borta, so now you know! 
 

Jag älskar dig, min fina pojke.


You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'


Städdag i stallet..

Min förmiddag har tillbringats i stallet där vi hade städdag. Alla boxar skrubbades, sadelkammarna rengjordes, fönstren putsades osv. Kan säga att jag är lagom mör i kroppen efter att ha skrubbat 4 boxar både ut och invändigt.  Det positiva med det hela var att det såg ut som ett helt nytt stall efter att vi var klara haha. Iofs är vårat stall väldigt fint från början, suuperstor yta, ljusa färger och högt i taket osv. Som ett stall ska vara helt enkelt :) 
 
Tamarillo fick vila idag, orkade inte rida efter allt skrubbandet. Var jobbigare än att springa ett maratonlopp faktiskt. Eller ja, kanske inte riktigt, men nästan iaf. 
 
Resten av dagen tillbringas hemma/hos kicken tror jag. Lite senare ska jag väl hjälpa min bror Simon att fixa hans rum, packa osv efterssom han flyttar till sin flickvän imorgon. Och vet ni vad det innebär? Jag får ett nytt, 2x större rum! Gash, ska bli så jävla underbart att få ett större rum alltså. + en säng som är dubbelt så stor som den jag har nu. Även fast jag kommer sakna min bror oerhört mycket när han flyttar.. 
 
Nej, nu ni ska jag dra på ett avsnitt av OTH och mysa ner mig i pojkvännens säng. Se ya!
 
Puss/e
 
 

Dagens låt!


.

 
 
 
 men,  
 

Dagen idag..

Känns som att sommarlovs dagarna bara flyger iväg utan att man hinner få något vettigt gjort. Idag, precis som alla andra dagar denna sommar har jag inte fått ett skit uträttat, det suger. Jag går upp på morgonen, går till stallet och rider, kollar OTHavsnitt resten av dagen tills det blir natt och jag går och lägger mig. Intressant va? Sorry för deppet, är bara så sur för att det aldrig vill bli sommar på riktigt.. 
 
Anyway, red en mer eller mindre galen Tamarillo i skogen idag haha! Blev att rida en skogsrunda på ca 45 min i think? Blev massa trav och galopp iaf, och fokus idag låg på att försöka hålla honom någorlunda lugn. Kan säga att min plan misslyckades totalt, haha. Herregud. 
 
Dagens mål när jag satte mig på: Hålla honom någorlunda lugn, utan studds och att han springer ifrån mig.
 
Dagens mål under ridpasset: Komma tillbaka till stallet oskadda båda två, utan att ha ramlat av/gått omkull osv. 
 
Ja, somsagt, vissa dagar tror han att han är 2 år igen, inte 21. Men jag är överlycklig för att han är så pigg och go som han är, för det betyder att han fortfarande vill, att han orkar liksom. Fina hästen. 
 
 

omg, sorry,

Nästan två dygn sedan jag bloggade - haha oups. Glömde visst bort att jag har en blogg :) 
 
Anyway, igår fick Tamarillo sig en skrittrunda till sjön. Badade en stund innan vi skrittade hem igen. 
 
Idag fick han sig en skogsrunda och var totalgalen, haha. Var mer i luften än i marken kändes det som.. Hans hjärnspöken var i farten igen minsann.. 
 
Sorry för världens tråkigaste inlägg ever men ska kolla några avsnitt av OTH nu, sen blire sängen. Bättre uppdatering imorgon! 
 
Puss/e

Made it

Idag fick Tamarillo en vilodag efter träningen igår. Ska ner till stallet senare och ta en promenad för hand med honom så att han får komma ut och röra lite på sig bara. Är alltid supernoga med att han ska ha en vilodag efter träning, och dagen efter det bara skritt/lugn runda. Har väl dels att göra med att han är lite äldre, men också för att jag inte tycker det är schysst mot dem att jobba dagen efter en träning. Sen kan ju alla ha olika åsikter om den saken såklart :)
 
Annars idag har dagen varit väldigt händelselös. Har egeentligen varit barnvakt men Rickard var hos en kompis så slapp det i ett par timmar. Legat nere hos pojkvännen och kollat på One tree hill ist hela dagen, haha. Redigt jäkla seg i hela kroppen idag verkligen, antar att det beror på träningen igår.  Marie brukar vara ganska duktig på att köra skiten ur mig.. ;)
 
Nae, nu ska jag fortsätta glo på tv ett tag innan jag beger mig till stallet, se ya!
 
Puss/e

Så arg just nu..

Trots att träningen gick helt suveränt, kan jag inte låta bli att vara arg just nu. 
 
Idag när mamam skulle anmäla mig till tävlingen på söndag står det att jag inte har något grönt kort, vilket är obligatoriskt för alla ryttare över 14 (??) år. Självklart har jag glömt bort att ta kortet! Åh, jag förstår inte hur man kan lyckas glömma bort en sån viktig sak.. 
 
Ringde till hon som har hand om "grönt kort kurserna" i våran klubb, och de hade precis avslutat en kurs, vilket betyder att de inte kommer anordna någon ny. Jag kan heller inte få göra kursen själv, dvs plugga hemma och sedan göra provet, för jag är inte 18 år? Åh, suck, herregud. 
 
Vi har kollat med "närklubbarna"; Västervik, Vimmerby osv men alla har precis avslutat sina kurser.. Vad fan gör jag nu liksom?! Jag är totalt körd.. 
 
Som ni säkert förstår, söndagens tävling är inställd, och alla kommande också.. 
 
 
TÄNK vad mycket lättare livet skulle vara utan detta förbannade kort! 

Tänk om alla träningar kunde vara som denna..

Kan inte göra annat än att le just nu faktiskt - Tamarillo var otroligt fin idag! Han var uppmärksam, koncentrerad samt lyssnade super på både skänkel och hand. I början av passet gick det såklart "lite sämre" som det brukar haha, (avstånden stämde inte riktigt alla gånger)men när vi började hoppa bana flöt allt på kanonbra. Jag tror att banan låg på ca 1m i slutet, men den hade nog lika gärna kunnat lega 10 cm högre. Idag var en sådan dag när höjden inte spelade någon roll, för sprången var så fina och bra. 
 
 
Finaste! 
 

Tagga träning :D

Eller ja, träningen börjar inte förens vid 5, men jag har redan börjat tagga haha. Ser sjukt mycket framemot dagens träning och jag hoppas att det går lika bra som jag vet att det kan göra! Tamarillos kondition är inte på topp just nu, men han är fortfarande förbannat fräsch. 
 
Dagen idag har tillbringats i soffan framför tvn till stor del, skönt. Just nu är jag nere hos pojkvännen dock, har nyss kollat på filmen "kyss mig" men blev grymt besviken. Trodde den skulle vara dögrym men det var den verkligen inte.. Suck. 
 
Ska snart dra hem och laga lite mat I think, hungrig som ett as alltså.. 
 
Äe, skriver mer efter träningen! 
 
Puss/e
 
 
Gammal bild på Jane.. STOLT fotograf till denna bild.. tycker den är hur vacker somhelst. 

Snäll mamma man har :)

Idag när hon kom hem från Uppsala hade hon varit en sväng inne på Höök´s och fått med sig bla nya tyglar hem! Tyglarna jag har nu har jag ridit med sedan vi köpte Tamarillo (!!) och de är minst sagt lite slitna.. hehe. 
 
 
Nu blev bilden lite liten, men hittade ingen annan. Anyway, måste verkligen tipsa om dessa tyglar alltså, de är otroligt sköna att rida med verkligen. Speciellt om du har en pigg/het häst, för då slipper du problemet att "tyglarna glider ur handen på dig"
 
När jag är i Funghult rider jag alltid Alvena på gummityglar (inte exakt likadana, men liknande) för hon blir så pigg i skogen att jag inte kan hålla kvar greppet om tyglarna annars. 
 
Så ja, vet inte exakt vad priset ligger på, glömde kolla, men de är absolut prisvärda! 
 
 
 
 

Tråkigt inlägg

Goddag! haha. 
 
Idag fick Tamarillo sig en skrittrunda på ca 20 min? Något sånt. Red tillsammans med Lena och Jessica iaf :) Hästen som Lena red är under inridning därav bara skritt, men det gick hur bra som helst iaf. 
 
Sitter nere hos pojkvännen nu, ska snart hem och ta ut hundarna + städa innan mamma kommer hem. Har börjat men finns fortfarande en del att göra.. heh. Ahja, det löser sig säkert.. 
 
Världens tråkigaste inlägg I know, men har faktiskt inget att blogga om. Imorgon blir det iaf träning för Marie, kul! Sist vi hade en träning var ju när tåkappan gått rakt upp i foten på stackars Tamarillo.. hoppas det går bättre imorgon. 
 
Kanske skriver mer sen, se ya! 
 
 
Haha herregud vilken gammal bild jag hittade.. Tror den är från när jag gick i 5an? omg. Tur att man förändras, eller vad säger ni..? 
 
 

RSS 2.0