blablabla

Var ute och red en sväng på min fina Bamse idag. Red upp till banan och red lite markarbete, var ett bra tag sen vi jobbade på formen osv. Man måste få honom motiverad om han ska arbeta, annars går det bara inte. Han var lite tjaffsig i början, men efter ett tag släppte det och han vart hur fin som helst.

Längtar efter Marieträningen nästa vecka, BEHÖVER DEN NUUUU! Har nog aldrig i hela mitt liv ansett att jag är beroende av ett markarbetspass förut, vuxenpoäng check!

Tamarillo fick vila idag, han har ju gått 2 dagar på rad nu, finisen. Imorgon får båda stå, ska till fårbo eller vad et heter med alla 8or.. -.- Tror dock inte jag ska sova över där som alla andra ska haha, åker nog hem. Orka sova där liksom, ingen av dom jag umgås med ska ju det iaf..

ANNARS, jag vet itne. hörs

Svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänder

Har alltid kunnat lita på min omdömeslöshet
Har alltid kunnat tappa min skalle till marken
Har alltid varit säker på att jag kan göra fel
Det ger mig trygghet i stanken, bedragen av tanken

Tror du vi kan ropa efter nån av förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar
Jag tror du söker efter mer än du ser
Men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

När vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen
Kan vi vakna med tiden och sansas i sömnen
För vi lever alla med känslan att falla
Och vid tomhetens botten står vi på toppen

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig



Vart ute i ösregnet och ridit..

Helt dygnsur, hääärligt! Vet inte vad som hände med att jag aldrig skulle rida i regn mer.. antar att det inte fungerade, haha. Eller så var det bara så att jag saknade Tamarillo alldeles för mycket, vem vet? :D

Iaf, efter bara 5 minuter började regnet ösa ner, kändes som himmelen öppnades, lovar. Så  vart inte direkt någon långrunda idag heller, men han fick iaf komma ut och galoppera och ha lite skoj. Var ju jaguaren jag red med idag också, min käre sadel :( Men den klarar sig nog, vart inte så himlans blöt faktiskt.

Annars, jag är sur och på dåligt humör. Orkar inte skriva. Hejdå

Bild från gårdagens prisutdelning!

Sitter nere hos älskling och tråkar, men kan ju berätta lite kort om dagen när jag ändå inte har något annat för mig! :D

Först var det ju skolan i 48 miljoner år kändes det verkligen som idag. Hade inte direkt några skitjobbiga lektioner men typ inga raster över huvudtaget, chill -.- Tog mig iaf igenom det men dock inte utan att lacka balle på ett par personer, men det är sånt som hör till! Hahahah. 
Sen åkte jag hem och drog till stallet, rida i ösregn är det bästa som finns! Tamarillo behövde ju gå också så var så illa tvungen, var ett par dagar sedan han gick ordentligt. Blev dock bara en snabbis, men han ska gå längre imorgon :) Haha red med sadelöverdrag idag också, tänker inte låta min jaguarsadel bli blöt! Aldrig i livet, då dör jag heller, HAHA. Nä.. men en sån pass dyr sadel måste man ta väl hand om! hihi. Hade faktiskt rumptäcke på Tamarillo också, han får inte heller bli blöt, min skatt! 
Iaf, annars har vi ungeför 100 miljoner läxor känns det som. Förstår itne hur jag ska hinna med allt? SUCK.
Bild från igår på prisutdelningen, hela vårat duktiga lag! Tog bilden från Ellinore, hoppas det var okej! :D


Från vänster: Anna kling och Junior del mar, Ellinore Nyberg och May del mar, Jag och Bamse, Nathalie huhtinen och Amazing!
Har jag berättat att vi var på Bamses "hemmaplan" och tävlade igår? Haha hans gamla ägare bor typ 2 mil ifrån tävlingsplatsen så han har troligtvis varit där ett antal gånger på träningar osv! Fick ett sms från henne förut, där det stod att hon hört att vi vann och allt! Så det var nog någon på tävlingen som kände igen honom, för gamla ägaren var inte där iaf :)
Men åh, är så himla pepp på att starta 110 med honom nu! Meterbanor bara leker vi oss runt som ingenting! Ska ta och kika lite på om det finns några tävlingar här i närheten som man kan åka på! Längtar verkligen tills nästa tävling, så jävla kul!

Tävlat idag!!

Och ja.. vad kan jag säga? ÄR SÅ SJUKT JÄVLA NÖJD SÅ DET FAN INTE FINNS! Hade ju bara med mig Bamse somsagt, Tamarillo fick stanna hemma :(

1 meter clearound: Stod i proportionen eller vad det heter att det skulle vara en klass? Ahja det var det inte, sjukt dåligt.. Men gick in på banan, gjorde en kanonfin runda och gick felfritt. Kom perfekt på alla hinder förutom sista, men men! Kände att jag verkligen kunde sitta där och rida honom genom banan, inte bara låta han springa på liksom! Så där vart det en vit rosett iaf :)

1 meter lagklass: Också en sjuukt fin runda måste jag säga! Han var lite piggare än förut så var svårt att rida ihop honom ordentligt, men han gick super ändå. Gjorde en sjukt stor miss på banan, han var i ett hinder så jag vänder mig om och kollar, haha. Han höll på att springa förbi nästa hinder men lyckades med nöd och näppe styra tillbaka honom, när han typ nästan passerat, haha. Men han hoppade, min fining <3 Iaf, jag, Nathalie och Ellinore 0ade alla 3 så vårt lag kom ju till omhoppning!

Dock var det inga andra lag som kom till omhoppning så vi behövde ju inte "slåss" om segern eller vad man ska säga, både ryttarna och hästarna var nog rätt trötta. Men iaf, fick gå in på banan och ta emot rosetter allihopa, sen höll Bamse på att bocka av mig på ärevarvet.. heh. Hade ju inte vart lite pinsamt eller så, HAHA.

Men iaf, är SJUKT nöjd med dagen, kunde verkligen inte ha gått bättre. Är så himla sugen på att starta 110 med honom nu. Han bara leker sig ju runt banorna på 1 meter, man känner hur löjligt han tycker att det är, haha! Så vi ska väl försöka hitta någon tävling i närheten där dom har 110 så ska vi åka och testa :) Bara jag lyckas hålla mig lugn och så är det ju inga problem :) Men får se hur det blir!

Iaf, tack alla för en sjukt rolig och lyckad dag! Framförallt till Marie och Nathalie för att vi kunde åka tillsammans med er! :D

Nyss hemkommen från tävlingarna i Gamleby..

Har varit där och tittat på tävlingarna idag, kul! Träffade fina Ebba där också som var social med oss andra ett par timmar, fint! 


Hur som helst, verkligen skitkul att se ponnyderbyt alltså! Kommer ihåg när jag var med där för 2 år sen på Bella, saknar verkligen den tiden! Visserligen gick det inte bra där.. hon stannade på 5e hindret och jag flög av.. haha. Hade längtat efter den tävlingen hela året så vart skitbesviken, hehe.. Är ju en skitsvår bana på 25 hinder så tar man sig runt är det verkligen en prestation. Dock var det inte alls lika många som ramlade av/vägrade ut sig detta år som det brukar vara, ponnyryttarna kanske lärt sig rida lite bättre? Hoppas kan man ju.. Lider verkligen med ponnisarna vars ryttare sitter och sliter och drar.. usch!


Hur som helst, imorgon ska jag tävla själv! Blir att gå upp typ 6 på morgonen.. ZzzZ! Men ska iaf rida upp Bamse till Marie och dom idag efterssom vi ska dela transport med dom imorgon, blir lite smidigare så! Då får ju Amazing och Bamse lite tid på sig att lära känna varandra också, skitbra! Hoppas dom kommer överens bara, höhö.


Ska iaf rida med Ebba idag också, eller ja, tror det iaf! Hon bor ju i "grannhuset" till Marie och dom och har ju hästen i "stallet brevid" så vi ska väl mötas halvvägs eller något sånt :)


Annars.. har inget att berätta.. får väl se om jag uppdaterar något mer idag, men imorgon lär det nog inte bli något, isf hörs vi på måndag! :D


Wish me luck everybody!

MIn ängel <3

Tamarillo.

Världshistoriens finaste häst. Aldrig träffat en varelse som är lika underbar och speciell. Ljuger inte när jag säger att han är magisk, för det är han verkligen. Han är en ängel rakt igenom, en jävla hjälte. För andra, är han bara ett stort svart halvblod som kan sin sak inom hoppningen, men för mig är han så mycket mer än så. Han är en gammal tapper man, som har livsglädjen kvar. Han är en såndär som kommer kämpa till sista andetaget. En av dom få som alltid ställer upp och gör sitt bästa. Gammal, bestämd, envis och full av kärlek.

Jag älskar dig Tamarillo. Den dagen du inte finns här längre ska jag sörja varje dag, men jag ska också le åt alla dom saker vi hann uppleva tillsammans. Jag hoppas du har många år kvar här i livet.. mitt hjärta skulle krossas i tusentals bitar om du försvann.

Den bästa häst jag någonsin haft.







Just som pictures.. vissa är vackrare än andra, men dom bjuder vi på..

'
Det räcker med 3 ord. Jag skulle kunna sitta och skriva en hel roman om hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag tycker om dig, men jag säger bara det att
Jag älskar dig.

Första skolveckan avslutad..

Och lever fortfarande, faktiskt! Men det är nog knappt ibland må jag säga, usch. Redan skoltrött, illa.. Men men.. snart är det ju jullov.. höhö..


Iaf! På söndag blir det ju att åka iväg och tävla med laget! Ska ha med mig Bamse, tycker synd om Tamarillo att han ska behöva stå så himla länge i transporten, han blir ju så himla stel osv, känns inte rättvist mot honom att göra så, när han inte ens kommer kunna prestera sitt bästa. Hursomhelst är det bajslångt dit vi ska, typ Jönköping? Något sånt.. åh :( Haha, men vad gör man inte för laget? ;)



Känns tråkigt att jag inte kommer kunna ha med mig Tamarillo.. vill ju njuta så mycket som möjligt av tiden som finns kvar med honom. Jag vet ju liksom att vi har inte 100tals täv,lingar kvar.. det kanske är det här året ut.. som sen är allt bara slut.. Tävla är iaf något han kommer få göra så länge han vill och orkar, han brinner verkligen för det, finns inget i hela världen han tycker är roligare.


Vad babblar jag om egentligen? Haha vet itne, suck. Blir så ibland. Iaf, nu sitter jag och väntar på att älskling ska komma hem. Han åkte in till stan för att köpa kläder men kunde inte följa med, så då skiter han i det, haha. Så vi ska väl åka in imorgon tror jag, får se!


Hur som helst, idag har båda hästarna gått. Tamarillo fick sig en långrunda i skogen och Bamse en liten skrittur bara. Fina och duktiga som vanligt, mina pojkar <3

Iaf, vi hörs!


.

Skolan har dragit igång på riktigt nu, känns inte sådär jättekul. Har världens sämsta schema och världens kortaste raster, check.. Så jävla segt, snart blir det mörkt vid typ 3 också, hur fan ska jag kunna rida då? Åh! -.-


Iaf! Idag var jag ute på en skogsrunda med Bamse! Idag var första gången på ca 3 veckor han gick ifrån stallplanen utan en enda protest, framsteg! Hoppas att det håller i sig såhär nu, så det inte börjar igen om en vecka typ, skulle ju inte bli förvånad, haha. Men detta betyder iaf att jag har vunnit över honom, även fast han försöker ta upp kampen senare är det jag so är ledaren just nu, känns fint ;) Haha.
Annars.. ingenttiiiiing. Vi hörs sen, kommer nog upp lite bilder ;)

Gick omkull med Tamarillo idag..

Dock var det väl egentligen varken hans eller mitt fel. På första passet (dressyr) red jag honom med inspänningar, efterssom jag har så svårt att jobba honom i form och det är så viktigt att han går ordentligt med tanke på hans ålder osv, så därför är det bäst så. Vill ju inte att han ska dö nästa år för att jagt inte kunnat rida honom på ett vettigt sätt liksom, skulle aldrig förlåta mig själv. 


Hur som helst, ibland "tappar han sina bakben" vilket betyder att det typ "försvinner under honom" vanligtvis drar han bara upp huvudet tex så återfår han balansen. Idag när jag hade inspänningstygeln på honom och detta hände kunde han helt enkelt inte dra upp huvudet och komma i balans igen.
Vet inte riktigt hur det hände, men straxt efter att "bakbenet försvunnit" satt han typ på arslet som en hund, och sen bara tippar han rakt bakåt. Ungefär som en häst gör när den välter över, skillnaden var ju att han satt ner halvt redan. 

Han vart lite omskakad och chockad men det är ingen fara med honom. När både han och jag slutat vara i chock satt jag upp igen och fortsatte ridpasset, eller ja, Marie kollade så han inte var halt osv. 10 minuter efteråt var det som att inget hade hänt, han var precis som vanligt.. 

Bestämde mig för att iaf värma upp inför hopplektionen, om han var konstig, halt, seg eller något annat skulle jag ju bara ha ridit hem. Men han var verkligen perfekt, lagom pigg, mjuk och fin. Kändes jättefin att hoppa idag, så i slutet låg banan på 1 meter tror jag. Vi klantade till det rejält en gång men annars stämde avstånden perfekt och han var supergo. 

Iaf, nu är en slitsam men mycket rolig helg för Marie slut, och jag har verkligen lärt mig enormt mycket! Kommit på massa saker och knep om hur jag ska få Bamse att fungera perfekt! Har verkligen varit en lärorik helg, och bortser man från min och Tamarillos olycka har allt varit.. perfekt. TACK MARIE!
Imorgon börjar skolan också, hahahahahha vad kul. Eller inte.

Hemma efter en awesome dag i Frösvi!

Blev 2 pass, ett markarbete där jag fick jobba som bara fan haha, och sen ett markarbetspass med bom, = inte behöva kämpa lika mycket.
Bamse har skött sig KANON hela dagen, knappt något bråk alls, han har vart lugn och fin och ja, helt underbar! Han protesterar lite ibland då han anser att han inte behöver gå i form, så blir lite ponnybus, bockningar och sparkut osv, haha sötan! Men han har varit superduktig idag verkligen!
Imorgon kör vi på det igen, men med Tamarillo istället! Kan behöva ta en paus från min ""bråkiga och tjaffsiga"" lilla ponny och få rida lite.. underbar häst! Haha nej, Bamse är också underbar, Tamarillo är bara lite mer.. vänligt inställd, höhö! Nej men gammelgubben behöver också jobba lite, han har ju legat på latsidan de senaste dagarna! Imorgon lär jag väl dock ändra mig, finna ingen häst som är jobbigare att rida dressyr på än Tamarillo.. han är.. hopeless.. :( 

Ahja, har inte käkat nåt sen 7 imorse så är sjukt jävla hungrig alltså. Palle står dock och lagar mat så snart lär de vara klart, ska njuuuuuta. Känns som jag inte ätit på.. flera år!!

Haha, hejdå!

Svaren på frågestunden!

-Favoritämne i skolan?

Hm... vet faktiskt inte, haha. Men gympa är ju kul, och svenska också, för det mesta ;)

-Om du fick byta liv med en kändis för en dag, vem skulle du vara då och varför?

Haha.. har verkligen inte en blekaste aning. Någon med mycket pengar iaf, haha ;) Finns nog inte direkt någon kändis jag skulle vilja byta liv med faktiskt, är nöjd med mitt eget! :D


- Vart går ditt drömresmål?
Hm..  svår fråga. Men skulle nog vilja åka till Indien faktiskt! Eller ja, vill ju åka överallt, haha.

- Skulle du tänka dig att jobba/bo utomlands?
Absolut! Eller ja det beror ju på. Fick jag bra betalt, kunde ha med mig hästarna osv skulle jag inte tveka en sekund! Men skulle nog inte bara kunna lämna hästarna, kicken, mamma och allt här hemma.. höhö.

- om ja, i vilket land skulle du helst bo/jobba i då?
Det beror ju på vad jag skulle jobba med också.. men om jag skulle jobba med något som har med tex hästar att göra skulle jag ju välja ett land där ridsporten är stor, osv :)

- Hur länge har du bloggat?
Började blogga i Januari detta år. Bloggade ett tag innan också men tyckte inte att det var kul då, så slutade. Men ja, fick mig en "bloggkick" där i Januari och började blogga helt random.

- Läser/följer du många bloggar?
Njae, inte jättemånga direkt, endel! Men det blir ju typ kissies, dessies och dom där.. + dressyrmupparna och isabellanilsson! Sen polares bloggar och så där kikar jag in på ibland.
-Använder du string?
Haha, för att vara ärlig tycker jag inte att det är särskilt bekvämt, men visst det händer allt!

-Vad tänder du på hos killar?
Haha, väldigt olika faktiskt. Eller ja, vet inte om det finns något jag direkt tänder på, gillar ju killar för hur dom är, inte hur dom ser ut! Men utseendemässigt ska dom ju helst vara minst 10 cm längre än mig. Dom får inte vara alldeles för spinkiga heller, det ska finnas liiite att ta i! Vill ju inte direkt väga mer än min pojkvän.. höhö. Sen sitter inte lite muskler helt fel heller, haha ;) Men dom ska vara snälla, visa att dom bryr sig om en, gentleman! Och ja, bara vara allmänt snäll och trevlig helt enkelt! Det mest avtändande som finns är faktiskt sånna som tittar på porr när dom är upptagna!

-Vad är ditt mobilnummer?

Inte för att jag vet vad du ska med det till, men 070 52 62 432 ;p

Är det sant att jag ska få en kram nu? :D
Ja, antar det. Har jag sagt att du ska få en kram måste du ju få det också, haha.


Har du tänkt att tävla för Falken hela tiden ? :D <3
Haha vet inte direkt om jag tänkt göra det hela min livsstid direkt, men som det ser ut nu kommer jag göra det!Beror ju på hur bra det kommer gå för mig också. Om det går som jag vill, tycker jag personligen att det vore ganska häftigt att se någon som rider på typ tv som tävlar för lilla falken, haha! Sen om jag tar mig så långt, är ju tyvärr en fråga som ingen kan svara på!

vad tycker du om mig helt ärligt?:)
Helt ärligt... vet inte haha! Har inte träffat dig på så länge, snackar aldrig längre eller något, så vet inte. Men förr tyckte jag allt om dig iaf!


hur länge har du å kicken vart tillsammans?:)
Vi blev tillsammans den 18 maj 2010. Så, Ett år och 3 månader nu! :D

.

Men kom igeeeeen nu förfan. Det blir ingen frågestund utan frågor.. trodde jag att ni visste! haha.

Bella, <3

Look at that horse.. she´s amazing..



Du var en såndär.. vad brukar man kalla dom? ja, du var helt enkelt en sån där.. SM ponny.. Det du och jag hade var speciellt, det kan ingen förneka eller ta ifrån oss. Ingen.

You are a star up in the sky. Everytime i look up, all i think of is you.

.

Pratar du bakom min rygg, betyder det att jag är längre bort än du

Kommenterar du mitt liv, betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt.

Har du tid att leta efter mina misstag, betyder det att du är avundsjuk. 

Fortsätt med det, så lever jag livet under tiden.



Godmorgon!

Haha ja helt seriöst faktiskt.. god morgon -.- Vaknade nyss faktiskt.. haha illa. Fattar inte vad det blivit av mig senaste veckan, sover alltid till efter 12 typ? Det är ju skitbra nu när skolan börjar, kommer vara piggare än aldrig för.. höhö.

Just nu regnar det ute också :( Jag som hade tänkt dra och rida när jag vaknat.. men icke. Så tänker faktiskt vänta tills det slutat regna, börjar bli som mamma.. haha! Hon sätter sig inte på en häst om det regnar typ en droppe i timman.. höhö.

Igår var jag iaf ute och red med min fina Becka§ Tamarillo var snäll heest som vanligt, hihi! Bamse var också snäll, men det brukar han ju vara när han har sällskap med sig, hehe. Men iaf så vart det bara skritt efterssom jag inte vill att Becka ska trava osv ute i skogen än, men men. Därför måste jag rida Tamarillo med ordentligt idag, typ långrunda. Kommer döö om det inte slutar regna :(

Imorgon drar iaf "helgkursen" för Marie igång. Ska vara uppe i Frösvi kl 9 tror jag, jättekul.. haha men ska bli riktigt kul faktiskt! Efter denna helgen lär jag väl aldrig vilja se Marie igen dock.. haha. Hon har en förmåga att ge mig världens träningsverk alltså.. Kommer inte kunna gå normalt på måndag när skolan börjar!

Annars.. ja igår firade jag och älskling våran 15 månadersdag! Eller vi firade inte direkt, haha :( Var med Becka hela dagen typ, sen vart det att dra till Blackstad och umgås med lite fina folk! Så blev inget "firande" för våran del. Äsch, har hundratals månadsdagar framför oss ändån ju ;)

Haha. Men oooorkar inte sitta här längre, vi hörs! :D
AHAHHA jättefin bild, typ.. 2 år sen? Haha, fin älskade cykel.. ;) Den har jag och Becka haft massa kul med!

Frågestund!


Den med flest frågor får en länk! :D

Kom igen nu, för fasen!

Besöksrekord igår :D

Haha, kanske är lite sjukt men blir bara glad över alla dessa kommentarer om att jag borde växa upp och bla bla bla! Det betyder somsagt bara att bloggen växer, och igår hade jag besöksrekord ;) Fortsätt så är ni snälla!
Haha både EG och SJ verkar ha något emot att jag ska publicera inlägget om Bea, så synd! Måste ju vara något ni är rädda för efterssom ni reagerar som ni gör. Ni säger ju att jag är omogen, men ni borde ju veta bättre än att hacka ner på en "omogen liten 14åring" ni är ju trots allt vuxna båda 2!
Men har iaf kommit en bra bit på väg med inlägget om Bea nu. Vet dock inte om jag behöver publicera det här längre med tanke på att mamma skrev en kommentar där det står hur det var.. får se hur det blir, men för er som vill läsa sanningen är det bara att bläddra några inlägg ner! :) Även fast jag inte skriver ut inlägget kommer det nog ut bilder, med tanke på att vi fotade henne varje vecka för att se viktökningen :)
Haha jaja.. idag ska jag iaf ta med mig min fina Becka ut och rida! Sätter upp henne på Tamarillo, det funkar säkert ;) Haha. Annars idag händer det inte mycket, inte än iaf.. haha.

Kul! :D

"Lär dig stava och skriva som en normal jävla människa din barnsliga idiot!!"
Kommentarer som denna betyder bara att bloggen håller på att växa och bli större! Att folk kommenterar sådant gör mig faktiskt ingenting, jag ääälskar när bloggen blir större och större! Faktiskt riktigt roligt att man börjar få mer och mer läsare, även om det betyder att det kommer negativa kommentarer med det! Men det är så det är, folk letar efter minsta lilla anledning att hacka ner på en, ack ack! Haha förlåt, men du får kommentera något annat om du vill att jag ska bry mig :)

Ingen av dom fick gå idag,

Åskade och skit när jag var i stallet och skulle rida.. så vågade inte, haha! Blir så att båda får gå imorgon ist. På lördag och söndag är det iaf "ridkurs" eller vad man säger för världens bästa Marie! Ser jag mycket framemot, finns verkligen ingen bättre tränare, loooovar! Men iaf, blir att ha Bamse på lördagen och Tamarillo på söndagen ;)
Annars.. Skulle dragit till Blackstad med Ståhl och älskling förut, men det vart inget för hade ingen skjuts.. så har suttit och trökat här nere hela kvällen typ, seeegt! Ska snart dra upp till mig iaf, sova hemma inatt, duktig flicka :)
Men har inget roligt att skriva.. :( Och har inga bilder på den här datan heller.. suck. Men vi hörs imorgon i think.

eHEH

Haha vet att min blogg typ ligger helt nere nu, men oooorkar verkligen inte x) Funderar på att göra om hela skiten och satsa helt på en hästblogg, vad sägs om det? Tror faktiskt det skulle vara roligare.. men ja.. vetinte.

Har inget kul o berätta idag. Bamse ska gå idag tror jag, eller så kanske de blir Tamarillo.. haha vet inte. men ska bara rida en iaf, ska dra ut o va med ståhl o becka sen, osv osv..
Igpr ramlade jag nääästan av Tamarillo också haha, det var med näd och näppe jag höll mig kvar. Lilla busheeesten. Fick för sig att hoppa över en grusväg? Hm. Ahja..
Men ska iaf börja skriva ett blogginlägg som ska döpas till "Sanningen om Bea" så att folk får veta hur det egentligen var då hennes ägare skriver massa saker osv. Sen ska jag länka det på fb och allt så folk kan se hur det är... hihi, busig jag är. Påminn mig bara att jag inte får nämna hennes namn.. det räknas ju som uthängning.. uuuuh! Kan ju döpa om henne till typ Berta eller något :) Berta får det nog bli :) Fast det är ju ganska likt Bea... Sonja kanske hon får heta :)

JAG HAR VÄÄÄÄRLDENS FINASTE HÄSTAR!

Det är verkligen helt sinnesjukt, förstår inte.. Har verkligen 2 kanonhästar, åh!! Blir så jävla glad så fort jag tänker på hur bra det gick idag. Kunde helt seriöst inte vara mer nöjd!

Bamse: 90 cm clearound, felfri rosett. Rätt så hyfsad runda ändå, lie hackigt och sådär, men men!
1 meter klass, fick ett pet i grundomgången men det var helt mitt fel, trots det räckte det till en 3e placering! det var bara 2 som gick till omhoppning, och jag hade snabbast tid i grunden.. så ja! :D Men idag har jag iaf fått bevis på en sak, den här hästen kan hoppa. Jag skohar inte, det kan han verkligen.

Men är suuupernöjd med bamse idag, trodde det skulle bli massa bråk osv, men icke! nÄr hur nöjd som helst, kunde inte gått bättre! Och dessutom var det ju våran första tävling tillsammans!

Tamarillo: 90 cm clearound, felfritt, rosett! Jättenöjd med den rundan, han knappt värma upp något alls innan efterssom jag hade 2 hästar så han var inte riktigt igång och så, men han var jätteduktig, plutten.
100 cm klass, felfria!!!! Både grundomgång och omhoppning, tog alla långa svängar osv, satsade inte på att vinna (Och dessutom glömde jag vägen.. heh.. ) Men det räckte iaf till en femteplats, HUR NÖJD SOM HELST! Min och Tamarillos första omhoppning i 100 cm någonsin och vi nollar hela skiten, åh!!!!

För er som undrar, det var alltså inte samma 100 cm klass jag startade med hästarna!! Efterssom det inte skulle bli så stressigt osv anmälde jag Bamse till den första klassen, och Tamarillo den andra :)

Men iuaf, är huuur nöjd som helst med dagen, helt otroligt! Åh! Älskar min mamma och alla andra som ställer upp på tävlingsplatsen, utan er skulle jag inte kunna syssla med sporten jag älskar!
Kort och gott om dagen: 4 klasser, 4 rosetter, 4 kanonrundor, 2 fantastiska hästar <3

BlaaaaBlaaaaBlaaaa

Gud, känner att jag verkligen suuuger på att blogga, men det är så tråkigt asså :( Har aldrig nånting att skriva om och bla bla bla, ja ni vet..

Sitter för tillfället i soffan med älskling, helt schleeeten efter en heldag uppe i frösvi där jag kollat på ponnytävlingar osv.. Men ska dra och rida sen.. snaaaart, orkar inte, haha. 

Imorgon är det iaf tävling, TAGGA! Ska bli sjukt kul verkligen, hoppas att det går bra bara, men det brukar det ju göra ;) Eller iaf med Tamarillo, min älskade ängel. Får se hur min busiga fransman Bamse sköter sig, det lär märkas!

Men han har blivit bättre på att gå hemifrån faktiskt, det är bara sitta där o chilla en minut eller så, sen bara trampar han iväg, gullehäst. Och han är så jäkla envis också haha, visst det tar inte så lång tid att få iväg honom, men det är vaaarje dag, haha. att han inte ger sig, suck! Känns som att det är en busig liten ponni jag skaffat mig, hihi!

Faktum är att han faktiskt är som en ponny. Ser ut som en gör han också, ahah. Men typ kort man som står åt alla håll och kanter, bus glimten i ögat och allt.. finis <3

Om man sen jämför med tamarillo, min viking.. höhö. Stor och bastant, o-rubb-bar (???) HAHA. Han ser ju mer ut som en sån där.. ja vad ska man säga.. stjärna? ;)

Iaf, vad fan har jag babblat om? Suck, blir så ibland. Men ikväll ska båda duschas iaf, suuuck! tar typ en halvtimma för mig att duscha en häst ( Dom MÅSTE ju faktiskt va fina!) + att jag står och flätar och donar i ytterligare en halvtimma.. stackars hästar.

Har börjat bli jättenervös också :( Inte bra alls. Men äsch, det går säkert bra :D

Ahja, annars har jag faktiskt inte mycket alls att berätta. Sommarlovet är snart slut, helt sjukt verkligen. Känns som att det knappt har börjat.. Vill inte börja skolan igen alltså :( Och för att inte tala om att det snart är vinter också, åh :(

I won´t survive!

Men ja, fan orkar inte sitta här längre, höööörs.





Hade dressyr lektion för Marie idag,

Och Bamse var kanonfin! Kunde seriöst nästan inte gått bättre. Förvääntade mig att det skulle bli en jäkla massa tjabbande, men icke sa nicke! Mamma och Tamarillo var med en stund också, men sen sket dom i det och dissade oss ist, jävla gamlingar, hah.
Nej men är faktiskt riktigt stolt över Bamses prestation idag!

Innan Marie hade kommmit upp till Frösvi knäppte mormor några bilder på oss, här kommer dom. Hon filmade massa av själva ridpasset också, får se om jag vågar lägga upp de, höhö.











Nu har ni fått se lite hur han ser ut iaf, fiiiningen <3

.

Våga satsa för att vinna.



Dålig uppdate, igen..

Vet att det har blivit sjukt dålig uppdatering på sistone, ber om ursäkt men har faktiskt inte haft tid sen jag kom hem till småland igen ;) Går upp, rider båda hästarna, sen drar vi ut och är med Becka och Hutten osv, ingen tid över för att blogga! ;)

Men iaf, sen jag kom hem har ridningen med Tamarillo fungerat kanon, men liite sämre med bamse. Han har ju fått för sig att han inte ska lämna dom andra hästarna, så får verkligen kämpa livet ur mig typ, haha. Han är riktigt envis den där lilla hästen alltså, men jag ger mig inte vilket betyder att jag vinner. Hoppas han ger upp snart, rätt tråkigt att behöva bråka med honom när man ska ut i skogen. Som tur är så bråkar han bara när vi ska gå hemifrån, ute i skogen är han en liten ängel (a)

Men Tamarillo, det finns verkligen ingen häst som slår honom! har varit ute i skogen och lekt, bara haft kul typ! Sen igår var jag med på en hopplektion för marie också, för det va en annan tjej som skulle träna också. Men igår var han suuuperduktig, fina fina tamarillo!

Kan tänka mig att många som läser det jag skriver om tamarillo tänker "Det där är väl inget speciellt, han gör ju allt du ber honom om, han är ju såå himla snäll" Och bla bla bla. Men kan ju faktiskt ta och berätta en sak, att så lätt är det inte! Visst, han är verkligen världens snällaste häst, men det gäller att man behandlar honom med respekt och kärlek, för annars gör han inte ett skit. Han är en av dom envisaste hästarna jag någonsin träffat, och vill inte Tamarillo, då spelar det ingen roll vad man gör, för han ger sig verkligen inte. Det gäller att vara kompis med den hästen, man kan inte se honom som ett vanligt sjur eller vad man ska säga. Om jag gör något fel i skogen som han absolut inte tycker om, kan han stanna och vägra gå framåt. Går jag då på honom med tex spö bara vänder han  och går hem med mig. det går inte göra något ååt det, han bara vänder. Men om jag då istället stannar, klappar lite på honom och pratar ett par minuter, då kan man fortsätta sen.

Nu kanske inte det här var ett jättebra exempel, men det är sån han är. Han anser att om han ska hoppa över ett hinder, ska jag bara sitta där och låte honom göra det utan att störa. Drar jag honom tex för mycket i munnen eller går på honom lite med benen, då kan han tjura ihop totalt och stanna.

Men ja, det tar ett tag och lära sig.. men när man väl blivit kompis med den hästen har man en vänskap som är starkare än allt annat.
Tro det eller ej, men han är faktiskt en väldigt speciell häst. Han kanske bara ser ut som en som luffar på, men han är så mycket mer.

RSS 2.0