.

Underskatta inte de saker jag kommer att göra



.

Money can´t buy us hapyness



22. Någon jag vill träffa igen.

Hahha, vad är det för jävla fråga?  Finns ingen "speciell" människa jag vill träffa igen. De jag vill träffa träffar jag ju nästan varje dag liksom? Eller så fattar jag bara inte frågan, haha.

Men, mina underbara hästar som lever i himmelen numera, de skulle jag ge allt för att få träffa igen. Om så bara för en timma.



Maybe baby!

Helloooo! Bara så att ni vet kommer detta troligen bli mitt mest meningslösa inlägg genom tiderna ;) Har absolut inget att berätta, haha..

Men iaf, var i Vimmerby idag med mammsen, Simon och Rickard. Hittade iaf skor, och började inte ens bråka med mamma! Förr i tiden bråkade vi alltid som fan när jag skulle köpa skor. Jag hittade aldrig några jag ville ha, och mamma hittade 100 par jag borde prova.. höhö, Men ja, idag gick det faktiskt superbra ;)
Kan säga att jag är helt käär i mina svarta nyinköpta uggs alltså, aldrig haft skönare skor på mig?!

Vart en mysig liten fika hemma hos min söta mormor också, hihi. Satt och kollade i kataloger och shit efter saker till julklappar.. haha. Men hon ska iaf beställa matchande schabrak och huva till mig i julklapp, perfekt ;) Blir "Emma Sandström" broderat på schabraket också, nice ;)

JAJA! Fan vad jag babblar på om ingenting här? Nu är jag iaf hemma hos älskling, ska väl snart dra på en film och mysa järnet i think!



Hahaha Becka, så oerhört seeexig!

Huhuhu..

Godmorgon.. gäsp fyfan.

Idag ska jag somsagt åka till Vimmerby, drar hemifrån om typ en timma eller något. Jag och min fina mamma ska springa på stan, mohahah. Nae, men ska väl se om ja hittar några skor eller ngt, höhö. Kan bli svårt, hatar att köpa skor..

Men ja, detta innebär att ingen häst kommer ridas idag, men Tamarillo förjänar verkligen att vila idag med tanke på hur satans duktig han var igår! Imorgon blir det långrunda i skogen dock, hihi!

AHja, ställ mer frågor i frågestunden nu era jävlar.. inte så att jag bits eller något? haha ;)



Hahah.. fyfan så snygga man kan va!

Can´t go back now

Tjenixen! Dagen har för det mesta spenderats med min fina Beeeckaaa. Länge sen vi bara umgicks och chilla liksom, så jävla underbart. Iaf, har vart en toppendag med min fina kladdkaka! Älskar dig Becka, det vet du! <3

Nu sitter jag iaf nere hos älskling, vi ska snart dra hem till mig. Blir att sova hemma inatt, mys.

Haha, är fortfarande helt lyrisk över hur sjukr fin Tamarillo var idag. Alltså ni anar inte! Ni har inte en jävla aning! Åh, FINA FINA ÄLSKADE HÄST! Har iaf bestämt mig nu, ska tatuera in hans namn på min underarm. Vissa kommer tycka att jag är en jävla idiot, men jag har bestämt mig. Så ska det fan bli. Vet inte när, kaske om ett år, kanske om 5. Jag vet inte. Men jag vet att jag kommer göra det. Det förtjänar han, för han är världens bästa häst. <3

Ahaja.. orkar inte skriva mer, är helt död. Ska duscha när jag kommer hem, sen kommer jag nog slockna alltså. Sjukt trött.. hah. Imorgon blir det iaf Vimmerby, chill. De betyder att hästarna kommer få vila imorgon, men på tisdag ska jag och mamam ut på lågrunda i skogen, hihi :D



Jag och världens vackraste



TAMARILLO <3

Hoppade Tamarillo idag, och allt jag kan säga är att han var sanslöst fin! Han var hur mjuk och fin som helst, benen kändes som gummi på honom! Han var inte stel över huvud taget! Åh, underbara häst! Hindren låg på 95, 1 meter, men kan ju säga det att de lika gärna hade kunnat lega på 110. Även fast han kom lite tokigt ibland var det inga problem för honom att ta sig över, han bara skuttade till liksom, haha. Men ja, han var hur fin som helst idag!

Annars vet jag inte vad som händer idag, det är ju sånt som märks, hihi. Ska ta och smsa min fiina Becka nu, tvinga henne att leka med mig, mohahhaa!

Aja, VI HÖÖÖÖRS

Tänkte köra på en..

Kom ihåg, inga frågor är för dumma/konstiga! Alla frågor besvaras, och ärligt!
Ställ en fråga, eller är feg? höhö..

..


har jag någoonsin sagt hur mycket jag älskar dig, mamma?

Födelsedagsbarnet nr 1 ;)

Hihi, glömde berätta för er att Janne fyllde 53 igår, GRATTIS!



Haha, svår att fånga på bild? Yeeees.
Alla som inte säger grattis kan stoppa upp något, hah.. naae.

28/10-11

2 bästa vänner, så olika.

Men, vet ni vad? Det spelar ingen roll hur olika man är. Jag tror fan att det är det som gör oss så starka, att vi är så olika. Folk tittar på oss, och tänker "fan vad de är lika". Inte lika till utseendet, men hur de beter sig, hur de är. Men vet ni? Jag skulle inte säga att vi är speciellt lika alls. Becka är min andra halva, men vi är fortfarande olika. Vi är 2 personer, men våra hjärnor har förmågan att tänka samma tanke.

Jag älskar dig, Rebecka Svensson. Jag älskar dig sjukt mycket, mer än vad du kan ana! Dagarna med dig är underbara. Du är den bästa jävla vän jag någonsin haft, glöm aldrig det! Du och jag, genom vått och torrt.


Don´t fuck with me

Idag var det Tamarillo som fick gå! Skulle ju egentligen ridit Bamse, men efterssom mamma är ledig hela veckan och kommer rida med mig massor, så gjorde det ju inget att Tamarillo fick gå istället :) Mamma var nere och kände på honom innan jag red, och hon tyckte inte heller att han var svullen/varm. Idag kände jag inget av "hältan" heller, perfekt ;)

Men det blev iaf en ganska lugn runda. Efter att ha jobbat skiten ur mig på gympan idag orkade jag snappt stå upp, haha. Sämst. Så ja, en långrunda eller något var ju bara att hoppa upp i arslet och sätta sig på! 
BTW, HÖSTOLV FFS! Så jävla skönt! Vart så trött på skolan de senaste veckorna med tanke på alla prov och skit så ni anar inte. Ska bli redigt jävla skönt att bara chilla en vecka nu.. kan jag behöva ;)
Båda hästarna lär få gå väldigt mycket nu på lovet i think. Efterssom man snart ställer om klockan också, så kommer jag ju inte ens hinna rida de dagarna jag slutar sent i skolan! Så ja.. man får ju passa på nu när man kan.. höhö.

Sen är det ju lan nu på lovet också, chill. Det är nästa helg, men vi har inte bestämt oss för om vi ska gå eller inte? haha. Men det lutar nog åt att vi går, annars kommer vi ju bara ångra oss när det är för sent.. Men kommer nog inte vara så mycket uppe på det här lanet som jag brukar, efterssom jag som sagt har 2 hästar som ska ridas! Men ah.. är ju admin också, så måste ju vara där vissa tider!

Nu vet jag inte riktigt vad jag håller på o babblar om ifall jag ska vara ärlig, haha. Men blir iaf att ha lite kvalitetstid med min underbara Becka sen! Kan behövas kan jag lova, hihihi :)

Ahja, vi HÖRS SENAREEEE!



Älskling, upptagen med att suga av en banan..

Tell me what you want..

Idag har båda hästarna fått vila. Har ett historiaprov imorgon så har pluggat på det hela kvällen. Men var iaf nere hos dem och gav de hungriga små djuren mat!

Kände på Tamarillos ben, och han var varken varm eller svullen idag heller. Dock har hans "fula" öga runnit de senaste 2 dagarna, vilket var länge sen nu. Igår var han röd i ögat också, och det såg lite irriterat ut, men idag var det bara.. rinnigt. I början efter skadan rann ju ögat jättemycket på honom, men sen bara slutade det rinna. Undra varför det börjat nu igen? Men det är nog över snart, får vi hoppas! ;)

Annars har jag inge kul att berätta alls. Älskling ligger inne på mitt rum och sover, haha. Sitter och kollar på "sol, fest och oroliga föräldrar" med Janne och mammi, hihi.

Ah, ni får önska mig lycka till på provet imorgon, förfan :)

Come on down..

Hellojsan!

Idag var det Tamarillo som fick gå. I början tyckte jag att han kändes lite konstig i skritten, sen bara försvann det? Tänkte att det kanske skulle kännas i traven, men det gjorde det inte heller. När jag sedan tog en kort galopp kände jag inget då heller.

Han var pigg som satan idag, och det hade han troligtvis inte varit om han hade haft ont heller? Då blir ju de allra flesta hästarna antingen jättesega, eller jätte heta för att de försöker springa ifrån smärtan. Han kändes bara allmänt pigg och glad, haha. Kände på benet också, han var varken svullen eller varm heller.

Men han var fiin idag, Tamarillo. Det blåste som saatan idag, så vågade inte ge mig ut i skogen. Blev att rida på mina kära ängar bakom stallet, höh. Vill inte veta hur han skulle reagera om vi var ute i skogen, och det plötsligt blåser ner ett träd mitt framför ögonen på honom? Haha, jisses. Säkrare på ängarna ;)

Iaf! Just nu sitter jag nere hos älskling, har nyss gjort negerbollar, hihi. De vart smaskens kan jag lova, fyfan vad gott. Borde göra sånt varje dag.. fast undra vad vikten skulle ligga på efter en månad eller 2? höhö. Vi gör ju dubbel sats varje gång också.. och de brukar vara uppätna på en timma... tjockisar vi är!

Idag hade vi iaf samhällsprov. Tyckte att det gick rätt bra, hoppas på det, kändes bra iaf! Imorgon taggar vi hemkunskapsprov.. fyfan. WHY?

Ahja,, vi seees!



Haha, random bild. SÖTA EBBA, hihihihi.,

Fördomar inom ridsporten!

En lista på fördomar de flesta personer inom ridsporten brukar ha om de olika grenarna.
Har du också dessa fördomar, eller tycker du helt annorlunda?


Dressyrryttare
Rider aldrig ut
Rider alltid med skarpa bett och sporrar
Är rädda för att hoppa
Det dyraste är det bästa
Är bitchiga och otrevliga
Ser ner på de som tävlar på lägre nivå
De tycker att Pikeur är det ända rätta och ingenting annat
De älskar att rätta andra, men klarar inte av att själva bli tillsagda
De älskar att skryta om tävlingsframgångar och hur hög ridbarhet deras hästar har


Hoppryttare:

Rider aldrig dressyr och tycker att det är tråkigt
Är märkes fixerade
Rider alltid hästen bakom lodplanet, när de väl rider hästen i form
Kan inte rida utan en massa hjälptyglar och speciella bett
Är oseriösa och flummiga
Kan inte sitta i en dressyrsadel och måste alltid ha korta läder
Bryr sig bara om hinderhöjden


Isisryttare:

Tycker att deras gren är den allra svåraste bara för att de har två extra gångarter
Islandshästen är den enda rätta rasen som alla borde ha vilken gren de än rider
Ryttaren är 2 meter lång och väger på tok för mycket


Ponnymammor:

Blir galna när det inte går bra för deras barn
Står inne på framridningen och gapar
Är alltid griniga
Stammisar i sekretariatet
Älskar att skryta om sina barn och ger blickar till de ryttare som rider bättre än det egna barnet


Travmänniskor:

Tänker bara på pengarna hästen ska springa in
Kuskarna är arga gamla gubbar
De selar och spänner hårt
Lägger sig bakåt i sulkyn och sliter om hästen galopperar


NH/trick/horsemanshipmänniskor:

Älskar att leta fel och påpeka hur man egentligen borde göra för att lösa problemet
Tror alltid att de vet bäst
Tycker att alla som rider är djurplågare
Deras sätt är det enda rätta
De måste använda sig av godis


Ponnyungar på hopptävling:

Låter mamma gå banan
Hoppar på fart
Rider med pessoabett, martingal och vill så gärna hoppa fram med gramantygeln på
Måste ha GPA och Tretorn samt matchande luva, schabrak och skydd i en cool färg för att sticka ut, dock har alla det.


Gymkhanaryttare:

Har alltid pyttesmå ponnysar
Rider alltid med pessoabett
Ponnysarna är gamla och ouppfostrade
Skabbig utrustning


Ponnyungar på dressyrtävling:

Gråter på framridningen om hästen inte kröker på nacken
Kan inte reglerna på framridningen, speciellt inte högerregeln
De kan inte avgöra hur ritten var förns de sett procenten, utifrån det bestämmer de hur det gick, och vad som gick bra eller dåligt. Vann de gick det självklart sååååå bra, blev procenten dålig var också ritten dålig, trots att de var nöjda innan de såg resultatet.


Ridskoleryttare:

Det är viktigt att vara den bästa skötaren
Jofahjälm, gummiridstövlar, säkerhetsväst och tygvantar med noppror
Kan inte rida en häst på tygeln
Hatar teorilektioner
Blir jättesura när någon annan rider sköthästen
Hatar att smörja


Ridtravare:

De lär sig inte att fatta galopp, och gör de det tar de alltid vänster
De skänks bort gratis eller säljs för en liten summa när de inte duger på travet
Köps av orutinerade ryttare som tar ”det billigaste” dom kan hitta
Kan inte gå i form
Rids med pessoabett och graman


Ponnypappor:

Kör, bär och betalar
Dagens problem är hur man ska parkera för att snabbast komma från tävlingsplatsen
Tillbringar dagen i kafeterian
Tycker att alla hästar är jättefina och blandar ihop sitt barns ponny med någon annans


Skogsmullar:

Älskar Börjes
Tycker att allt förutom att rida i skogen är fel, fel och fel
Rider alltid med bomlös sadel
Tycker att ridstövlar är överskattat och obekvämt
Rider alltid utan nosgrimma eller bettlöst
Bekvämlighet kommer alltid före utséendet
Har alltid bruna/mörkgröna kläder till både sig och hästen
Låter alltid hästen vara ”fri” och rider den aldrig i form


Där fick du dig en tankeställare!


Går´n med min blaskiga äggröra Hertuuus!

Hihi, sitter på gårn med min fiina Herta fis. Hade nyss historiaprov egentligen, men ska göra det på fredag ist så har haft typ 2 timmars rast snart.. höhö. Men ah, vi börjar vid 12, ska kolla fim, chill.

Ah.. vet inte varför jag skriver det här.. brist på annat att göra i guess.

Just nu vill jag bara komma hem och rida på mitt fina underbara halvblod som förhoppningsvis står och väntar pp mig i hagen, hihi. Hoppas han är okej i benet idag, men det tror jag nog. Blir en lugn runda idag iaf, efterssom han inte var okej i förrgår.

Men ah.. måste hoppa honom snart, och ha lektion för mamma. Hon ska ju ha honom på halloween hoppningen nästa helg. Eller hur mamma? Haha.

Men ja, orkar inte skriva mer, VI SEEES

I think i´m done thinking!

Blev inget blloggande igår, ber om ursäkt för det! Men var i stallet. red.. kom hem, myste med älskling, plugga.. och ja, orkade helt enkelt inte!

Men iaf, igår red jag Bamse! Förväntade mig inte direkt att det skulle gå jättebra, men det var över min förväntan! Igår satte jag på honom en graman. So fort han började bråka var det bara att hålla i den, och inte släppa. Han försökte bralla iväg med mig ett par gånger men gav upp ganska snabbt när han insåg att han inte hade någon chns, stackarn! Ska rida honom med graman 1, 2 veckor innan jag testar utan igen. Om den här metoden fungerar eller ej, det återstår att se! Höhö.

Idag är det iaf Tamarillo som ska få gå! Vet inte riktigt vart jag ska rida honom, men det märks ju. brukar faktiskt låta honom bestämma vart vi ska (schhh) Men han är faktiskt så himla klok och underbar, så honom kan man ge friheter, och han tar dem bara på ett bra sätt!

Tex, de senaste veckorna har jag haft honom lös i stallet hela tiden. Han går runt i stallet, nosar på saker osv. Men han gör aldrig något han inte får! Många andra hästar hade ju bara stukit ut till polarna i hagen liksom.

Kanske inte var så bra exempel, men för varje vecka som går ger jag honom.. nya friheter. Jag ger honom möjligheten att vara mer "fri" än vad de andra hästarna får vara. Om han hanterar det bra, så är det väl en självklarhet att han ska fortsätta ha det så? Right? Om han sen inte skulle göra något bra utav det, så är det ju ocks en självklarhet att man slutar med det?

haha, vart sjukt svårt att förklara.. någon av er kanske förstår. Grattis isåfall!

Vi var i tidningen idag!

Glömde att berätta det va? Haha. Men iaf, efter tävlingen kom det en forograf och ville ta kort på oss i ridhuset, hah.. Och ja, här har ni resultatet! Visst är vi snygga? :O



Från vänster:
Anna Kling
Ellinore Nyberg (Som kallade sig själv för kines efter att sett bilden i tidningen.. )
Nathalie Huhtinen
Och så "lilla jag" hihi!


21. Någon jag vill träffa.

Amanda, fyfan. Saknar dig mer än du kan ana.



I´m on the other side.. you know?

Tamarillo kändes inte.. helt ren idag. Han var absolut inte halt men det var något som inte stod rätt till. I skritten tyckte jag att han kändes lite konstig, sen när jag började trava kände jag att han "haltade". Han kändes varken varm eller svullen i benet heller. Detta beror troligen på att han fortfarande ömmar sedan han gick utan sko. Det är sbsolut ingen fara med honom, ska skritta ett par dagar bara så ska det nog gå bra sen. Jag som hade sett framemot att rida honom så attans mycket :( Hah.

Annars har jag väl inget roligt att berätta. Vart i skolan typ hela dagen, haft lite kul med min fina brud Ellinore, hihi. Har alltid kul med den bruttan!

Dagens skratt btw..

Jag: Alltså shit Ellinore, känn på min hals, är jag svullen?
Ellinore: Shiit, jaaa.
Jag: Ellinore.. andra sidan.
Ellinore: Jahaaaaaa

Haha.. fyfan. Sitter och garvar åt det just nu om jag ska vara ärlig.. :,)

Ahja, idag hade vi iaf religionsförhör, gick rätt bra tror jag. Har ju massa prov att se framemot den här veckan, underbart. Men ska väl ta och börja plugga nu.. åh :(

Kan ju bara ta och berätta att min mamma är världens underbaraste också btw! När man kommer hem från skolan har man ett nystädat rum, hihi. Såg ut som en jävla svinstia där förut, tack mamma.
Minns inte när hon städade mitt rum senast.. typ när jag var 7 år? Vet inte vad som tog till henne idag, hihi :D

Ahja, vi ses!


20. Något jag vill göra.

Hah, finns mycket saker man vill göra?

Vinna på lotto/trav eller liknande, bli sjukt rik. Köpa massa fina hästar, ha värsta flotta huset med pool..
Bli så pass rik att jag aldrig mer kommer behöva jobba,

Resa jorden runt,

Leva lyckligt för resten av livet,

Kunna tala med mina hästar, förstå precis vad de vill och menar, alltid

Förändra världen
ta bort all fattigdom och svält,

Hitta ett botmedel för alla hemska sjukdomar,
cancer, AIDS, alzheimers,

Kunna köpa allt jag vill ha /Kicken.


Det finns massor jag vill göra. Tyvärr måste man inse vad som är realistiskt och inte.



Fråga inte ens

Just say it.

Idag när vi kommit hem från tävlingen kände jag bara för att.. vara med Tamarillo. Känna kärleken och värmen han utstrålar. Se att glimten i ögat fortfarande finns kvar hos den gamle mannen. Sitta på hästen jag älskar mer än något annat. Det behövde jag verkligen idag. Åh. Fina fina Tamarillo. Vet seriöst inte vad jag ska göra den dagen då han inte finns mer..

Jag är kär i det vi har, du är min ängel från det blå.

Hah, mamma o Tamarillo på de sista bilderna.

Laget är till final!

Idag var det inte världens bästa dag om man säger så. Jag och Bamse var inte riktigt samspelta.. Åkte av en gång på framridningen, men det kan man faktiskt inte kladra honom för. Idiot som jag är hade jag glömt spänna sadelgjorden. Han hoppar snett över ett räcke och sadeln börjar snurra. Han slår på en bock och jag flyger av.. hah. Ont som fan gjorde det, men det var ju faktiskt inte hans fel. Att en häst börjar bocka för att sadeln håller på att snurra runt kan man inte kladra dem för!

Hur som helst, väl inne på banan.. det vr väl inte direkt våran mest harmoniska och bästa runda direkt, men jag är absolut nöjd. Han var knappt framriden alls efterssom jag var tvungen att gå ut från framridningen när jag ramlat av. Sen satte jag mig bara på och väntade tills det var min tur att gå in på banan.

Trots att resultatet inte var det bästa idag är jag nöjd. Nöjd över att jag gick in på banjäveln och gjorde det jag var där för att göra!

Men iaf, idag var det bara Ellinore i laget som var nolla, trots det räckte det till en finalplats! De som vann idag fick 18,5 poäng, så fattar inte att vi fortfarande kan ha högst poäng? Helt sjukt! Är iaf superkul att vi är till final!

Och idag blev det ju dessutom min och Bamses 1.05 debut! Men ja.. höjden är inga problem för honom. Jag vet, att när han kommer rätt, hoppar han faktiskt bättre än de flesta hästarna man ser på sånna här tävlingar! Tyvärr gör jag ju små missar ibland vilket gör att det inte funkar till 110, men det är sånt som händer.

Iaf, trots allt.. är jag nöjd med dagen. Mitt lag har gått till final. Vi har varit bäst, av 11 lag. Bäst av ca 35 hästar och ryttare. Lilla falken.. helt sjukt!

Oavsett hur det går i finalen ska vi vara sjukt stolta över att vi tagit oss dit!



Random bild? Höh.


.

TAGGA TÄVLING NU DÅ FÖRFAAAN!

Och håll tummarna, går det bra för oss är vi i final!

Tamarillo <3

En på miljonen..



When I tell people how wonderful he is, no one understands. Nobody believes me when I say he is the best I've ever had, that I never loved someone as I love him.  My heart will go into a thousand pieces the day I lose him, that's for sure.





.

En känsla
En tanke
En vilja
Att vinna.



19. En bild på min bästa vän och varför hon/han är det!

Becka, för att hon är underbar!

Nu har Tamarillo 4 skor igen!

Dock har jag inte ridit honom idag. Har var liite svullen i frambenet där han inte haft någon sko, men det var ingen fara med det. Hovslagaren sa att det troligen berodde på att han belastat fel eller något liknande, så det bör vara borta inom 2 dagar, sen är det bara rida på som vanligt igen.

Skönt att han har alla 4 skorna nu iaf så jag kan börja rida honom, har saknar honom massor! :(

Idag.. ska jag plugga.. och plugga. Har 3 prov nästa vecka samt ett skriftligt förhör, suck. Och efterssom vi åker och tävlar imorgon kommer jag inte kunna plugga då. Men det löser sig säkert, får be älskling hjälpa mig. Fick ju hem mina omdömen igår, där står ju inga betyg men hade jag varit underkänd i något hade det stått iaf, skönt!


Annars har jag inget kul att berätta, tävling imorgon, TAGGA?

Random bild...?



Don't cry because it's over. Smile because it happend.

Här bloggas det inte mycket.. haha!

Men har faktiskt haft fullt upp. 2 hästar att ta hand om, prov varenda dag och skit, suck. Varför ska vi ha typ ett prov om dagen? Onödigt..

Men iaf! I onsdags skulle jag tränat för Marie med Bamse, men det blev flyttat tills igår. Anledningen till det är något ni inte behöver veta, och sen var jag helt enkelt inte på humör för att blogga om det!

Igår tränade jag för Marie! Trodde att han skulle vara helt j'vla omöjlig med tanke på hur mycket humör den lilla hästen har ibland.. men det gick bra! Hoppade runt en meter, tränade omhoppningssvängar osv. Han hoppa jättefint, men drog på 2 stopp. Det kan jag dock inte klandra honom för. Det var mörkt som satan ute, och lamporna som fina vid ridbanan typ bländar en? haha. Men annars hoppa han fint som en gud!

Hade ju tänkt debutera 110 med honom på tävlingen nu på söndag, men självklart finns det ingen jävla efterklass? Åh, blir så arg!

Idag red jag honom i skogen och han var skitfin! Hela rundan gick hur bra som helst, ändå tills jag var på väg hem genom skogen. Från ingenstans dyker det upp en stor jävla hjortjävel framför oss. Bamse får rent ut sagt panik och börjar skena åt andra hållet. När jag håller i honom för att han inte ska dra iväg får han ett panikanfall och börjar klättra upp för ett berg. Det relaterade till jag hoppade av i ren rädsla för att han skulle gå omkull.. haha. Väl där uppe på berget fick jag locka på honom som fan för att han skulle komma ner, sen gör han värsta jättehoppet och landar nästan på mig.. suck. Gick med honom förbi det stället där hjorten hade varit, sen hoppade jag upp igen, och resten av rundan gick bra!
Red honom inte så länge, efterssom han hopptränade igår och ska tävla på söndag, så vart bara en liten kortisrunda (som tog ganska lång tid för att hjortjäveln skulle förstöra för mig.. )

Imorgon kommer iaf hovslagaren och sätter på Tamarillo skorna, så nu kan jag börja rida honom igen, skönt! Har saknat honom som fan alltså :( Är nästan en vecka sen han reds senast. Märker att han inte tycker om när jag bara håller på med Bamse, han blir så himla svartsjuk alltså! Vill inte komma i hagen.. vill inte mysa i boxen eller nånting, haha surgubbe! Men tror nog han kommer bli glad imorgon när jag kommer och rider på honom, hihi :)

Annars har jag faktiskt inte mycket att berätta, just nu är jag nere hos älskling. Carine och Eddie är också här, Eddie fyller 20 idag, så grattis till honom! Så vi ska snart käka oxfile och massa, skitgott! Och så lite tårta på det.. underbart! Har inte ätit någon sedan lunchen i skolan så.. är rätt hungrig ;)

Men iaf, maten är klart, hörs sen!

Det regnar..

Åh :( Jag som hade tänkt rida Bamse idag också.. SUCK. Avstår faktiskt ifrån att rida idag när det regnar, det är inte panik att han måste ridas, han klarar sig liksom en dag extra ;) Haha. Men ska väl ner till stallet och ge dem mat om ett tag, kolla så att täckena inte är sönder. Då jävlar!

Tamarillo har fortfarande bara 3 skor.. åh :( Saknar Tamarillo, bajs.

Iaf.. ska väl snart mysa ner mig hos älskling och kolla film, fast and furious! Såg 5an igår, men vi ska titta på alla, från första, haha ;)

Vi firar ju btw 1 år och 5 månader idag! Älskar dig, Christian Jonathan Skagvard, mitt allt!



Fina fina Bamse!

Idag blev det ängarna igen, han har ju gått där ett par dagar nu, men skitsamma, haha.

Han var hur fin som helst idag! Gick hemifrån utan något bråk och var skitfin ute i skogen! Han blev rädd för en fågel som flög upp mitt i ansiktet på honom, så då vart de lite strul, men annars var det ingenting! Galopperade massa och han var sjukt positiv till allt, riktigt studsade fram! Så himla kul :,) Red förbi "vägen hem" flera gånger, men han visade inte ens att han ville gå hem? FINA HÄSTEN! :,)

Tamarillo.. ja. Vad ska jag göra? Han har bara 3 skor :( Han blir skithalt såfort han tappat en sko så kan inte ens rida honom ute på ängarna.. suck :( Han får vila tills hovslagaren varit här, mamma ska ringa honom ikväll eller imorgon tror jag. Hoppas han kan komma snart.. saknar min lurviga lilla björn! :,)

ANnars har jag inge kul att berätta, åt 6 pannkakor idag för er som ville veta, hahaha ;) Men nae, ska kolla film och mysa med världens bästa pojkvän nu, hihi! Vi firar också 1 år och 5 månader imorgon, så vi ska få sova tillsammans :,) Right, mamma? Haha.

Ahja, vi ses!

-

Tjenare!

Idag har jag inte ridit någon av hästarna, men jag tror nog att de klarar sig ändån ;) Var nyss nere i stallet iaf, flyttade dem till en annan hage, satte på Bamse ett täcke till och gav dem mat. Stod även och myste typ 20 minuter med Tamarillo, hihi.

Iaf, idag var det massa körhästar i Hummelstad, på ängen precis utanför älsklings hus, haha. Men det var något "körsällskap" som var där, så fick man prova på att ploga med häst osv! Hade med mig kameran så blev en del bilder, men kameran är hemme.. suck. Men ja, fina hästar var de allt!

Nu har vi iaf nyss kollat på filmen zookeeper, sjukt gullig. Satt och skratta typ hela tiden.. haha sämst humor. Men ah, den va guuullig! Höhö..

Annars.. inte mycket. Ska snart dra hem till mig tror jag.. duscha, fyfan vad skönt de ska bli!

Iaf, vi hörs!

Nyss varit och tagit på hästarna täcken..

För första gången i år? Haha. De flesta har ju redan börjat ta in sina hästar, ha täcken på dem osv, men idag var första gången täckena åkte på.. haha. Ute går de ju året runt, tycker nästan synd om dem. Vet ju att de klarar de hur bra som helst, men ändå, det är ju typ 20 minus på natten när det är som kallast på vintern? Usch :( Att vi börjar ta på dem täcken är ett stoort vintertecken.. ÅH :(

Men Tamarillo var iaf hur mysig som helst, struntade i att äta och bara myste med mig! Kliade sig, la huvudet på min axel och allting, fina fina häst! Var så mysigt att jag egentligen inte ville gå därifrån.. men vågar inte gå hem från stallet när det är mörkt.. haha :(

Iaf, nu är jag hemma hos älskling, men ska dra hem till mig om ett tag. Ska se nån film på tv vid 8 tror ja de va, så de blir bra :)

Tror inte det uppdateras något mer idag, sånt som märks!
Fina Tamarillo, <3

Ridit nu!

Vi tog oss en ganska kort sväng Elisabeth och jag ;) Efterssom det är älgjakt typ överallt i skogarna vill jag inte rida där i "onödan", så blev ängarna idag. Andra dagen i rad för Bamse, men det dör han inte av ;)

Höll ju på att bli skjuten av en älgjägare för ett par år sedan när ag var ute och red på Bella, min c-ponny. Så ja, brukar hålla mig så långt borta ifrån dem som möjligt. Fast egentligen vill man ju förstöra för dem så att de inte kan skjuta några älgar..

HUr som helst! Bamse var duktig idag, liite bråkig men inte mycket alls. På bättringsväg? I hope so. Tamarillo var snäll som vanligt, haha.

Men jaja, varför skrev ja de här? inte en aning.. vi hörs sen ;)

Godmorgon! ;)

Eller ja, vaknade faktiskt för nästan en timma sen! För ovanlighetens skull gick vi inte upp tidigt idag, utan.. sov ut, haha! Går ju alltid upp skit tidigt  på helgerna, vet inte varför. Gjorde de i vintras så jag inte skulle sova så pass länge att det blev mörkt, men sen har det bara fortsatt? Går upp senast 9 varje helgdag, haha. wierd.

Iaf! Snart ska jag nog dra hem o käka frukost tror jag. Sen blir det väl att dra till stallet och rida. Ska höra med Elisabeth om hon vill rida Tamarillo med mig idag, annars får han vila så rider jag Bamse, haha. Ska bli intressant att de hur han sköter sig idag med tanke på att han var så duktig igår!

Och btw, Robin, försök inte hacka min blogg nå mer ;) Klart som fan att jag byter lösenord när du gästbloggat? Haha ;)



Jag vill ha sommar.. :(

Film mys!

Sitter just nu nere hos älskling, käkar vindruvor och vingummin, haha. Iaf, snart ska vi nog dra på nån film och mysa gärnet! Så gott det går vill säga.. måste ju sitta upp och kolla film? Suck.. haha! Men iaf, ska bli redigt skönt att krypa ner jämte honom och sova sen.. underbart! Hihi :D

Hela min kväll har tillbringats med fina Becka! Vart hemma hos mig och bara haft det allmänt bäst. Lite damp har vi ju när vi är med varandra, det går ju liksom inte komma ifrån.. haha. Det bara e så.. Men ah, det är fina grejer! Hon drog iaf hem för typ en halvtimma sen.

Imorgon är det först och främst Bamse som ska ridas! Om Elisabeth vill följa med ut på Tamarillo imorgon får hon göra det, annars tänker jag låta honom vila. Det förtjänar han allt!

Och börjar få liite smått panik. Tamarillo ska tävlas om en vecka. Han har en lös sko. Han har 40 meter lång päls, och verkligen mååste klippas. Han måste hoppas i veckan, för det var ett bra tag sen nu..

Förstår inte hur jag ska hinna :O Men ja, det får väl lösa sig, det brukar ju gå bra ;)

Men iaf, jag oorkar inte blogga mera nu. Vi Höreeees.




Hihi, visst är han gullig? ;)


Nöjda hästar ;)

Eller ja, det borde de vara iaf! Idag har båda hästarna fått komma ut på en runda i skogen, det är bra :)

Lina red Tamarillo i skogen idag. Fick ett sms från henne vid typ ett, allting hade gått jättebra och han hade varit supersnäll! Hon hade bara varit ute och skrittat, för han hade en lös sko. Men han har ju gått nästan varje dag den här veckan så han blev nog bara glad av en lugn skrittrunda :) Hon skrev i smsen att hon tyckte så hilma mycket om honom osv, nån som blivit kär i min häst like kanske? ;) Haha.  Men efterssom han ska tävla nästa helg så måste jag se till att vi får tag på en hovslagare... Suck..

Iaf, Bamse! Red honom ute på ängarna bakom stallet. Efterssom jag inte ridit honom själv i skogen på hur länge som helst så tänkte jag att det var ju passande, efterssom han är lite bråkig ibland! Men idag skötte han sig super, lite små tjaffsig en, 2 gånger men det är knappt värt att räkna som bråk ens! Var bara att "sparka" till honom med benen en gång så gick han sen! :)

Men! Idag är det fredag, just nu sitter jag hemma hos älskling, tillsammans med honom och min fina Becka! Ska snart dra hem och hjälpa simon, städa osv tills mamma kommer hem. Tvivlar på att jag kommer få med min pojkvän? Han verkar ha limmat fast sig själv med datan, suck. Men ikväll blir det iaf mys med nån bra film eller något, härligt :)

Ahja, vi hörs väl :)



18. Bilder jag aldrig publicerat förut.

Haha, de här var faktiskt alla jag hade. Orkar inte sitta och kolla igenom alla bilder.. haha. Lägg märke till att det är riktigt gamla bilder alliphopa, över ett år gamla. Den första är.. typ 2 år gammal? Haha jesus så man såg ut. Brunt hår hade man också.. det var ett tag sen kan jag lova! Men ja.. det var en av många fina kvällar tillsammans med min fina Becka, och då är det helt okej att fula sig lite!

Fina fina Tamarillo!

Red honom uppe på banan idag. Som förra gången jag red höll jag inte i tyglarna en enda gång idag, och han var skitduktig. Gick på volter, ut på spåret, snett igenom, byta varv, sakta av osv, underbara häst! Han är så jävla mysig den där hästen alltså så det är inte sant, åh :,)
Imorgon kommer nog Lina och rider honom, så imorn blir det Bamse som går gå, får väl se hur han sköter sig ;) haha.
Annars har jag inge kul alls att berätta, ska snart dra på en film med min käre pojkvän, hihi :) Sen ska han hjälpa mig att plugga, matteprov imorgon -.- Åh. hatar matte, värsta som finns!
Iaf.. haha vi hörees.
Haha, 2 bilder ifrån när min lillebror "tävlade" Tamarillo uppe i Frösvi. Han måste ju vara världens snällaste häst efterssom man sätter upp en 8 åring på honom utan att vara det minsta lilla orolig för vad som skulle kunna hända? Åh, fina häst! Riktigt höga hinder också! ;)

becka skriver lite

Tjena!
Nu sitter jag här hos kicken med min lilla favo kladdkaka och kicken!
Kom precis hemifrån mig, emma kom o kidnappa mig (a)
Jag vet inte va vi ska göra, men vi får väl köra! hihi en riktig rimmare har jag blivit ;D
Har suttit hemma o skrivit klart hela mitt dikthäfte, stolt!
Nu har jag bara lite kvar.
Emma sitter o härmar lite olika PERSONER, fan dör av garv.
Har alltid lika kul, va än vi gör :`)
Snart blir de väl lite kort om vi hittar någon kortlek, eller så sitter vi väl o snackar lite skit som vanligt.
Vi kommer ju så bra överens o vet exakt va vi tycker, och även om vi inte tycker de så accepterar de!
Alltid lika trevligt, sen blir det väl att dra upp till Emma, Och där uppe lär vi väl göra lite gott smarrigt tee ;D
Och nu vet jag fan inte va jag ska skriva, för fick ju tydkigen inte skriva de jag hade tänkt o skriva för emma ;(
Det va riktigt länge sen jag umgicks med min lilla snutta, så har saknat henne. Visst träffar henne varje dag i skolan, o vi sitter i bussen och väntar på den varje dag tsms, både till och ffrån skolan. Men vi är inte varje dag, och det blir inte samma sak. För när vi är så kan vi göra mer, vilket jag älskar.
Älskar dig Emmaaaa, Puss.
Hejdå / becka.

.

Sitter nere hos min käre pojkvän just nu, men ska snart dra mig bort te min underbara Becka ett tag tror ja :D HIhi.

Iaf, red med Elisabeth idag, har va liite jobbig, men inga stora grejer. Så ah, orkar inte skriva nåt idag, haha. Höreees

17. En låt jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad.

Finns fan INGEN låt som passar lika bra vad "alla" tillfällen som den här. Lyssnar på den här låten oavsett vilket humör jag är på, blir så jävla rörd. Texten är så sjukt fin verkligen.. Börjar gråta nästan varje gång jag hör den. Tänker på alla jag förlorat, som jag saknar så sjukt mycket. Tänker på de jag har, som jag älskar mer än allt annat. Ah.. den är helt underbar, kort sagt.

Ras cricket - Skin.




Skin, skin som den sol du är.
Låt hela världen se ditt vackra leende.
[Jag säger] Lys, lys som den stjärna du är.
Du lyser upp mitt mörker och jag känner du är med.
Hur du rör mig, talar, sättet du ser mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.

Sitter här på tåget ser hur meter blir till mil.
Saknar jag din doft och din vackra profil.
Diggar din stil och sättet du är på.
Diggar din stil, ja du vet det bara är så,
För det bara blev så, vet du kan förstå.
Tror det finns en högre plan för oss två.
Känner när vi ser på varann,
Hur du håller i min hand.
Nu är vi långt isär, olika städer i vårt land.
Värme som sätter mig i brand.
Och jag känner hur du glöder min vän,
passionen och kärleken de växer med den.
Kan vara mörkret där ljuset kommer sen.
Svårt att ta farväl, svårt att va' isär.
Önskar mitt hjärta, jag önskar du vore här.
Jag önskar du vore här.

Skin, skin som den sol du är.
Låt hela världen se ditt vackra leende.
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
[Jag säger] Lys, lys som den stjärna du är.
Du lyser upp mitt mörker och jag känner du är med.
Hur du rör mig, talar, sättet du ser mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.

Försöker förklara, jag försöker berätta,
Hur du lyfter mig, får en tung man att lätta.
Försöker sätta ihop fast det inte riktigt går.
Värmen och kärleken läker mina sår.
Tack för att du håller i mig när jag ostadigt står.
Känner du förstår vad jag genomgår.
Tills vi möts igen sitter jag och räknar dar.
Du är speciell, för mig helt underbar.
Jag står kvar, to my insperation and my shining star.
To my insperation and my shining star.

Skin, skin som den sol du är.
Låt hela världen se ditt vackra leende.
[Jag säger] Lys, lys som den stjärna du är.
Du lyser upp mitt mörker och jag känner du är med.
Hur du rör mig, talar, sättet du ser mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.

Don´t panic

Haha.. som sagt, få inte panik. Såg nyss filmen Sanctum, och jag trodde helt seriöst att jag skulle dö. Som ett par av er vet lider jag av typ.. klaustrofobi. När de vart instängda i de där grottorna fyllda med vatten och skit vad jag hur nära som helst på att få panik. Mådde verkligen så dåligt att jag ville spy! Tyckte så extremt synd om människorna som var där nere så det är inte sant, + att jag hela tiden tänkte på att det är en verklighetsbaserad film. Egentligen var väl filmen ganska bra, men den var bara alldeles för mycket för mig. Skulle aldrig ha vågat se den själv, inte en chans i livet.  Tur att jag hade en mysig hand att hålla i (a)


Iaf! Nog talat om filmen.. höhö.

Idag var det Tamarillo min underbara lilla bebis som fick gå! Red honom uppe på banan, i ungefär 30 minuter. Under hela ridpasset höll jag inte i tyglarna en enda gång! Har tränat som fan på att han ska lyssna på min röst, mina ben och min vikt, och visst fan har det gett resultat! Kunde galoppera honom på små, små volter, för att sedan gå ut i andra varvet, göra galoppombyten och allting :,)

Folk tycker säkert att det är skitfånigt, inte hålla i tyglarna liksom. Själv tycker jag att det är extremt jävla häftigt att jag lyckats få det så med Tamarillo, min underbara häst! Har tränat på det i snart ett år, mest i smyg och så, men gudars så underbar han är! Räcker med att jag säger "ptroo" en gång så saktar han av :,)

Haha.. ahja.. Orkar inte skriva mer nu ;) Haha. Vi hörs!



16. En bild som gör dig lycklig.

Finns hundratals jag inte kan sluta le åt.. men här är några av dem!



















Look what i can do

Tjosan ;) Kom precis ner till älskling. Mormor var hemma hos oss nyss med massa fika, mums säger jag bara. Nu känner jag dock att magen håller på att sprängas, men det var såå värt det! haha.

Hade tänkt rida förut men ändrade mig. När jag äntligen börjat må bättre och huvudvärken börjat släppa ville jag inte sabba det genom att anstränga mig och bli ännu mer sjuk. Ganska klokt av mig va?

Men runt 3 var det dags för hundarnas promenad, så tog med dem ner till stallet och gav hästarna mat. Borstade av dem alla 3 en snabbis medan dem åt också, så rena och fina är dem iaf!

Förutom att sitta vid datorn hela dagen (haha) har jag faktiskt pluggat idag också! Har ju svenskaprov imorgon så tänkte att det var lika bra, hehe. Har gett mig fan på att jag ska ha bra betyg alltså, nu jävlar. Ska börja plugga som en idiot infölr varje prov, sådeså!

Imorgon blir det iaf skolan, sen rida när jag kommer hem :D Får se vem utav dem som får gå imorgon, sånt som lär märkas :D

Ahja, men vi hörs väl!

B-ponny ryttare.

Överallt, vilken tävling/träning du än är på ser du små b-ponnysar. Små b-ponnysar vars ryttare har benen nere vid knäna på dem. Små b-ponnysar som rids på alltför skarpa bett, för att deras ryttare "inte kan bromsa annars". Små b-ponnysar som dagligen sparkas med sporrar när de säger ifrån. Små b-ponnysar som piskas framför varje hinder för att de ska hoppa.

Tycker helt ärligt att det är äckligt att se 99% av dem som är ute och tävlar på små ponnysar. Tycker så otroligt synd om dessa hästar som inte känner till något annat än ryttarens skarpa bett och hårda sparkar med sporrar.

Tycker det är sorgligt rent ut sagt att sverige inte har bättre tränare än så. Att vi inte har tränare som lär ungarna rida från början, istället för att bara åka runt. Skulle aldrig någonsin ens låta något av mina framtida barn rida om de ville göra det på det sättet. Det är tragiskt att i princip alla ponnyryttare som plockar rosetter och vinner sm inte ens kan rida!

Och när jag skriver det här, riktas det inte bara till folk jag inte känner. Vet så många ungar jag bara skulle vilja ta hästen ifrån och skälla ut ungen för hur fan den behandlar det stackars djur den sitter på.

Och många som läser det här tänker "men det är ju små ungar, de förstår inte" och bla bla bla. Nej, ungarna kanske inte förstår att det är fel att behandla sina hästar på sättet de gör. Men alla som finns i deras närhet då? Tränare, föräldrar, äldre syskon osv? Det måste ju finnas någon som kan tala om för varje ponnyryttare att det är synd om hästen?

Om jag fick chansen skulle jag inte tveka en sekund på att införa stilbedömning på varenda jävla ponnytävling i detta land. Skulle göra så att det inte gick att plocka en enda jävla rosett utan att faktiskt ha förtjänat den.

Finns så många ponnyryttare idag som aldrig ens behöver kämpa. De ärver sina ponnysar från syskonen som redan tävlat 345 sm på dem. Ponnysarna vet vad dem ska göra, hoppa. Klart som fan att inte ungarna lär sig något då?

Stilen som 99% av samhällets ponnyryttare använder kommer inte att fungera när de går upp på Dponny/storhäst. Det är väldigt få av de större ponnysarna och hästarna som faktiskt accepterar hur man rider på dem och hoppar ändå.

Jag säger inte att jag red som en jävla kung när jag red ponny. Jag kanske gjorde precis som alla andra ungar i början, men jag hade en bra tränare som talade om för mig hur jag skulle rida. Hon lärde mig hur man tävlade upp till LA med placeringar, utan varken sporrar eller spö, och med ett snällt bett.

Hon lärde mig att våld egentligen inte löser några långsiktiga problem.

Tycker bara det är så sorgligt att alla blundar för hur illa det egentligen är. Att alla små ryttare får beröm såfort de vunnit en tävling de inte ens förtjänat att vinna. Tycker det är sorgligt att många "ridskole ungar" kanske har hur bra känsla som helst för ridning men inte ens får chansen.

Efter det här inlägget kommer jag nog ha väldigt många emot mig. Era småsyskon, kusiner osv kanske tävlar b-ponny. Men, nästa gång du är på en träning/tävling, öppna ögonen då. Inse hur tragiskt dessa små ponnysar blir behandlade.

Inse hur många av dem som har en ryttare som bara tycker om dem för att de kan hoppa. Inse hur många utav dem det är som skulle sälja sin häst direkt om den stoppade ut sig på en tävling.

Öppna ögonen och titta, det finns överallt. Det kan jag lova dig.






Sjuk..

Hemma från skolan idag, sjuk. Fan vad irriterande, suck. Mår bättre idag än vad jag gjorde igår dock, men ah. Får se om jag drar och rider någon av hästarna senare. Mamma lär väl halshugga mig dock, men det är det nog värt ;) Haha.

Vet inte riktigt vad man ska berätta om när man är sjuk? Har ju verkligen gjort så många intressanta saker idag.. haha.

Ni får ge mig tips på något roligt jag kan skriva om, då blir ja glad :D Men annars.. vi hörs senNN

15. varför får hästar och ridning mig att må bra?

Det är nog faktiskt en väldigt svår fråga att svara på. Tycket jag iaf.
Det sägs ju hela tiden att djur är bra för alla möjliga saker. Att de är bra för människor med depprisson, att det äe bra för "gamla och stela människor" att rida osv. Och ja, det tror jag faktiskt stämmer.
Sen är det väl inte så att jag lider av varken depprission eller stelhet, men även jag märker ju att om jag är tex j'vligt arg och förbannad, så hjälper det att rida. Jag får liksom "avreagera" mig på hästen när jag rider.
Haha vet inte vart jag ville komma med det här. var en sjukt konstig fråga, haha.

So confused

Jahaja, idag fick alla 3 hästarna komma ut på en runda i skogen :) Jag red Bamse, mamma Ladde och Elisabeth Tamarillo. De gick jättebra, och Bamse skötte sig också. Han tjaffsa pyyyttelite nångång, men det var i princip ingenting ;)

Blev bara skritt idag också (haha) Men får se att ta ut någon av dem på en riktig långrunda imorgon med massa massa galopp. Nu kan de inte gå och såsa flera dagar, haha. Men det löser sig säkert :)

Annars.. håller på att bli sjuk, usch. Har jätteont i halsen, hostar och massa, blä. Får se om jag ens orkar gå till skolan imorgon, det är ju sånt som märks. Suck. hatar att vara sjuk!

Annars har jag nog inget spännande att berätta, håller tummarna för de som är iväg och tävlar KM i hoppning idag ;)




Haha, gosh så snygg man kan vara! Eller inte..


Newkid - Jag gråter bara i regnet

Lät hon in
Lät hon ta
Lät mig tro
Vad hon än sa
Jag lät det gå
Sväva på moln
Tills hon slet mig i stycken
Spotta på mina sår. 
Men ser det ut som om jag sörjer dej?
Mer som om jag höjer dej
För jag
Kommer aldrig låta dig få se mig svag

Jag gråter bara i regnet
Superstolt
Hon vill veta vad jag tänker
Men baby om det ändå var så enkelt
Men varför vill du stå med mig regnet?
I regnet, i regnet
Varför vill du riva ner mitt stängsel?
Baby jag vet ändå vad som händer
Så jag gråter bara i regnet

Gav hon allt
Allt jag kan ge
Ville ha mer
Det e så hon e
Ensam e stark
Det e så jag blev
Litar inte på någon och allt är hennes fel
Men ser det ut som om jag lackar? Nej
Mer som om jag tackar dej
För jag kommer aldrig låta dig få se mig svag

Jag gråter bara i regnet
Superstolt
Hon vill veta vad jag tänker
Men baby om det ändå var så enkelt
Men varför vill du stå med mig i regnet?
I regnet, i regnet
Varför vill du riva ner mitt stängsel?
Baby jag vet ändå vad som händer
Så jag gråter bara i regnet

Hon vill ha varmt
Hon vill ha kallt
Hon vill ha hav
Hon vill ha land
Hon vill ha vitt
Hon vill ha svart
Hon vill ha mig
Hon vill ha allt
Hon vill ha allt
Jag gav dig en chans
Men det tog mig ingenstans
Så sluta tro du vet för mig det hjälper mig inte alls
Åååh superstolt
Hon vill veta vad jag tänker
Men baby om det ändå var så enkelt

Men varför vill du stå med mig i regnet?
I regnet, i regnet
Varför vill du riva ner mitt stängsel?
Baby jag vet ändå vad som händer
Så jag gråter bara i regnet
I regnet, i regnet
Jag gråter bara i regnet
Jag gråter bara i regnet
Så baby du kan ta av dig ditt regnställ
Så baby du kan ta av dig ditt regnställ
Så baby du kan ta av dig ditt regnställ


Vart ingen ridning idag.

Mamma orkade inte rida med mig idag, så tog med mig Elisabeth till stallet istället! Det regnade när vi gick till stallet, men vi trodde att det skulle sluta sen, haha. Det gjorde det iaf inte, så vi skippade att rida. Vi borstade alla 3 och hade det allmänt mysigt istället :)

Imorgon ska jag iaf rida med Elisabeth och mamma. Mamma ska rida Ladde och Elisabeth Tamarillo. Får se vart det bär av, nånstans i skogen lär de bli iaf :)

Ahja, orkar inte blogga mer nu, ska myyysa med älskling. Godnatt!

Världens bästa Sille <3

Idag är det 3 år sedan du lämnade oss och for upp till himmelen.
Vi saknar dig fortfarande, underbara underbara häst.
Om jag kunde ändra på en sak inom hästvärlden skulle jag ta bort sjukdomen fång.
Om den inte hade funnits, hade du fortfarande varit här hos oss. 
24/4  1988 -  8/10  2008.
Du blev bara 20 år. Det hade kunnat bli så mycket mer.

<3

God morgon!

Eller ja, kanske var lite för sent för det, men har faktiskt varit vaken sedan 8 i morse ;)

Idag är det KM i dressyr, skulle egentligen åkt upp och tittat men orkade verkligen inte, haha.

Om ett tag ska mamma åka in till stan och hämta Janne iaf, så blir att hon släpper av mig, älskling och Elisabeth i Arum. Så vi är hos Carineoch Eddie  tills mamma kommer tillbaka, sen blir det att hämta ut mina kläder jag beställt.

Helt sjukt att jag faktiskt har beställt jeans, går ju i mjukisbyxor nästan jämt, haha. Men ah, de var billiga så.. Och hatar när mamma försöker köpa jeans till mig för typ 400 kronor när hon vet att jag inte använder dem så ofta. S¨å ah, mycket bättre att köpa billiga ;)

Idag ska hon iaf rida med mig, har hon lovat! Dock sa hon i morse att hon skulle ta Ladde ist för Tamarillo. Hon skyllde på att Ladde blir riden så sällan, vilket är sant tyvär :( Själv tror jag nog mer på att hon vet att jag kommer tvinga henne att galoppera ute i skogen, haha ;)

Så nu har hon ställt till de riktigt rejält för mig, vem inte vem utav dem jag ska rida? Åh, jobbigt. Men det löser sig säkert!

Ahja, vi hörs väl senare ikväll antar jag :)



Tamarillo, fina beeebis! <3

14. Saker du gör vardagligen, hemma och i stallet.

Well.. haha. Jag går upp, klockan ringer varje dag klockan 06.00.

Jag går upp, förr sminkade jag min jämt, men det brukar jag faktiskt skippa nu för tiden. Orkar inte stå 20 minuter framför spegeln varje morgon. Suck.

Går till skolan, är go och glad kexchoklad. Går på lektionerna, föröker göra så bra ifrån mig som möjligt.

Kommer hem, runt halv 4 varje dag. Byter om, drar till stallet.

Rider oftast bara en av dom, händer att jag tar båda 2 ibland. När jag ridit tar jag in de andra så att de också ska få käk.

Går hem till älskling. Bloggar, facebook, och allt sånt där. (Givetvis får han lite tid också, hihi) Äter middag hos honom ibland, annars går vi upp till mig och käkar. Men iaf, är hos honom tills ungefär klockan 9.

Sed drar vi hem till mig, glov tv, duschar osv. Han brukar dra hem runt 10.

Sen går jag in, ställer klockan på 06.00, går upp nästa dag och gör samma sak igen.

Väldigt intressant va? Meningslöst inlägg.



Laget, skillingaryd/Vaggeryd.

Nathalie Huhtinen, Amazing.
Emma Sandström, Bagio.
Ellinore Nyberg, May del mar,
Och såklart världens bästa tränare + lagledare, Marie Huhtinen!

En bild från förra lagtävlingen, då vi kom 2a. Visst är han en riktig pudding min häst? Gosh! ;)




The smile on your face..

Gosh. Jag börjar få tillbaka min förälske för Bamse, iaf lite ;) Haha! Har alltid tyckt om honom väldigt väldigt mycket, men man tappade.. lusten eller vad man ska säga där ett tag. När han var som allra värst.

Iaf, i onsdags hade han träning, och igår vilade han. Idag följde Elisabeth, älsklings mamma med mig ut och red! Det blev bara en kort skrittrunda ute på ängarna. Så ja, hon red ju Tamarillo :)

Trots att vi var på stooora gröna ängar idag, med massor av utrymme att "bråka" på, så var han snäll som ett lamm. Så fort jag kände att han ens "segade till" så bara drog jag till honom lite lätt med skänklarna, och sen klappade jättemycket när han givk framåt.

Han behöver verkligen sånt, beröm när han gör rätt. Det verkar inte som att han riktigt förstår vad det är man väntar sig av honom.. hm.

Iaf, mamma är ledig hela helgen, så imorgon kanske hon följer med mig ut och rider. Då ska hon ha Tamarillo, och jag ska dra ut henne på en riktig galopprunda i skogen! Hon har gått och blivit så feeg min lilla mamma, haha skrittar bara i skogen typ ;) Men det får vi ändra på, hon ska ju faktiskt tävla Tamarillo snart.. Ouups! ;)

Känns som att alla andra rider Tamarillo jämt, haha. Nej men det är såå skönt att ha någon som kan hjälpa mig med hästarna och ridningen osv. Att hinne med 2 st är väldigt svårt när man har skolan att ta hand om.. och bla bla bla. Och efterssom jag inte direkt kan slänga upp någon annan på Bamse är det ju Tamarillo dom får rida på, haha :)

Iaf, idag är det fredag, ska sova hemma hos älskling :) Vi har nyss kollat på halva American History X. Kan inte säga annat än att jag verkligen älskar den filmen. Den är så sjukt bra, och sorglig på samma sätt. Har alltid varit en av mina favoritfilmer sedan jag började förstå vad den handlar om. Och för att inte tala om Edward Norton, grr ;)
Antar att typ alla har sett den.. men om inte.. gör det! Den är verkligen något så sjukt bra!

Ahja, nu ska jag kolla klart alla bloggar och sånt där, sen blir det att glo klart filmen :)



MOOOORE TIDSFÖRDRIV!

Hur gammal är du om fem år? 19
Vem var den sista du träffade? Älskling och Simon, just nu ;)
Hur lång är du? 169.
Vilken var den senaste film du sett? national security
Vem ringde du senast? Gosh.. inte en aning. haha.
Hur löd ditt senaste sms och till vem? Becka.. kommer inte ihåg vad jag skrev dock xd
Vad är dagens planer? Duscha med baby, soooova ;)
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsa, har ju aldrig pengar så..
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda
När såg du senast din mamma? Ett par minuter sen :P
Vilken ögonfärg har du? Ljusblå typ.. o lite gröna :)
När vaknade du idag? 06.00
Har du någon gång hittat en katt? Say whaaaat?
Vilken är din favoritplats? I famnen på älskling, eller uppe på hästryggen.
Vilken plats föredrar du minst? ?
Var tror du att du befinner dig om tio år? I ridande ställning ;)
Vad skrämde dig som barn? spindlar :o
Vem fick dig att skratta senast? Becka säkert :P
Är du för ung för att äga vinylskivor? Yeeeah.
Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på :P
Hur många kuddar har du i sängen? typ.. 3 tror jag
Hur många landskap har du bott i? Inte fan vet jag. Ett tror jag.
Har du någon gång spytt på fyllan? Näe.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror ju på om det är snö ute eller inte..
Är du social? Njae.. haha.
Vilken är din favoritglass? Hm.. vet inte.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Gosh.. mycket!
Tycker du om kinamat? Det vet man aldrig.
Tycker du om kaffe? Näe fyfan.
Vad dricker du till frukost? Inget oftast. Mjölk.
Sover du på någon särskild sida av sängen? Ah.. längst in eller vad man säger.
Kan du spela poker? Näe. haha.
Är du en beroendemänniska? Say whaaaat?
Känner du någon med samma födelsedag som din? nae, men dagen efter ;)
Vill du ha barn? Ja.
Kan du några andra språk än svenska? Engelska, spanska.
Har du någonsin åkt ambulans? yes
Föredrar du havet eller en pool? Vetifan. havet är så kallt..
Vad spenderar du helst pengar på? Hm.. vet inte. Allt möjligt.
Äger du dyra smycken? Nae. Tror inte det?
Har du någon gång testat narkotika? Nej.
Vad var det senaste du stoppade i munnen? Tuggumi :D
Vem är den roligaste människan du känner? Älskling :) Becka.. och Ellinore :)
Har du några ärr på din kropp? Ja, vem har inte?
Vad har du för ringsignal? Ras cricket, skin.
Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Naae.
Flirtar du mycket? Nej. jag har ju pojkvän :)
Vart togs din profilbild för din blogg? Whuuut
Kan du byta olja på bilen? Neej..
Har du fått fortkörningsböter? Alldeles för många gånger..
Vilken var den senaste bok du läste? Oktober, Cannie möller.
Läser du dagstidningen? Näe.
Prenumererar du på någon tidning? Aee.
Dansar du i bilen? Dansar överallt
Vilken radiostation lyssnade du på senast? Vad vet jag..
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Haha.. något jag och min kära snigel gjorde i skolan.
När var du i kyrkan senast? Skolavslutningen.. haha.

13. Min högsta dröm.

Ärligt talat, så vet jag inte. Har ju aldrig drömt om att gå gymnasiet på strömsholm, bli en världskänd hoppryttare, importera och föda upp hästar. Leva på hästarna, aldrig behöva "jobba".

Men desto äldre man blir.. så inser man att ens högsta dröm kanske inte går att uppfylla. Man har insett vilka sjuka betyg man behöver för att komma in på strömsholm. Man har insett att bli världskänd hoppryttare som rider OS, är så förbannat svårt. Man behöver mer än talang. Man behöver pengar, som in åt helvete. Man har insett att det är väldigt få som kan försörja sig, endast på hästar.

Men ja, fortfarande är allt det här någonting jag kommer fortsätta kämpa för. Det har alltid varit min högsta dröm, något jag alltid velat göra. Sedan jag var 7 år, och satt jämte mamma i soffan och tittade på världscupen på tv, har jag vetat att det är dit jag vill.

Och ja, jag har gett mig fan på att jag ska kämpa. 

Rubrik ;)

När jag var på väg hem från bussen bestämde sig himmelen för att öppna sig. Blev dygnsur, fyfan :( Men iaf, fort som och ta ut hundarna, sen nert till älskling :D Hihi.

Vet inte om jag ska rida idag, tror inte det, regnar fortfarande -.- Men ska iaf till stallet sen, ge dom mat osv. Ska börja.. "umgås" mer med Bamse. Efterssom vi har dem på lösdrift blir det inte så ofta att man är i stallet om man inte ska rida. Utan det blir liksom bara att ta in dom, rida och sen släppa ut igen. Men ja, vi ska bli bästa vänner nu, han och jag, haha ;)

Annars.. har jag faktiskt inget att berätta, får se om det uppdateras mera senare, sånt som märks!


Heh,

Haha vart så exalterad över att det gick så bra med Bamse idag att jag glömde berätta vad jag mer har gjort, haha ;)

Men iaf, idag var klassen inne i stan, simhallen (y) Helt okej faktiskt. Ellinore var där och gjorde min dag, haha gumman! Finns det hjärterum finns det stjärt - e - ruum! Haha, gosh.

Efter skolan drog jag direkt hem och stressade som bara satan. Kom hem 4 hade träning vid 5. Förstår inte hur jag hinner? ;)

Iaf, efter träningen drog jag ner hit, till älskling. Igår var han somsagt på sjukan, men han fick komma hem igårkväll. Det är inget jätteallvarligt med honom, brosk och vävnad, samt någon muskel vid svanskotan hade gått sönder. Om ett par veckor / månader kommer han vara helt återställd. Dock blir det väl inte skola för honom på ett tag, han har ju jätteont, stackarn :(

Ahja, nu vet ni iaf vad jag sysslat med idag ;) Hare!

Dagar som den här gör det värt att fortsätta kämpa!

Idag vet jag faktiskt inte vad som hände med min lilla bråkstake. Han var verkligen helt otrolig!

När jag red upp honom till Frösvi gick han klockrent iväg från stallplanen. Det var riktigt länge sedan kan jag ta och tala om. Gick skitfint på vägen upp till Frösvi, där han tyvär blev skrämd av en annan häst. Men jag gjorde det bästa av situationen och red en annan väg. Efterssom han var på så himla bra humör ville jag inte förstöra det.

Marie började med att tömköra honom, och kan väl inte säga att det gick sådär.. överdrivet bra, haha. Han är lite lik Jane, och det visade han verkligen idag! Skulle göra.. allt som Marie inte ville helt enkelt! Men det redde ut sig tillslut iaf.

Efterssom tömkörningen inte gick sådär jättebra trodde jag att det skulle gå helt åt helvete med ridningen. Att han skulle vara bråkig som bara satan, men inte!

Satte mig på och han var hur jävla underbar som helst! Bråkade ingenting med mig, gjorde det han skulle, var positiv och glad! Vart så himla glad alltså! Red inte länge alls, 20 minuter max. Men att han ändå kunde gå 20 minuter på volt utan att få ett endaste "utbrott".. helt otroligt! Han kan när han vill!

Han är verkligen envis som en jävla åsna, men innerst inne har han ett hjärta av guld, det är jag helt säker på.

Efter dagens ridpass känns det som att "jag fått tillbaka hoppet" Kändes som att jag tappade det ett tag när allt bara gick åt helvete. Idag fanns känslan där, den som inte funnits där på ett tag. Jag vet att vi har någon sorts kemi, jag måste bara lära mig att hantera den på rätt sätt. Måste lära mig att vara konsekvent, men samtidigt hålla honom på bra humör!

Antar att det kan vara ganska förvirrande för er, efterssom jag inte skrivit något om hans senaste ridpass. Anledningen till det är för att jag helt enkelt inte velat. Jag vet ju hur bra han egentligen är, han har bara för mycket skalle för sitt eget bästa.

Hur som helst, idag gick det skitbra. Imorgon kanske det går rakt åt helvete. Det kanske går åt helvete i flera veckor. Men jag tänker kämpa, för jag älskar den här hästen!



Önskar att någon hade kunat vara där och filmat/tagit kort idag. Hela världen borde se hur sjukt fin han var idag!

Bamse <3

Mera tidsfördriv..

ÄRLIGHET

Vad tycker du om kärlek? Jag är kär i kärleken.
När kramade du någon sist? idag.
Saknar du någon speciell person? Ja.
Har du svårt för att bli kär? Njae.. inte direkt.
När fick du senast en komplimang? Vet inte.


HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Ja.
Hånglat med nån riktigt ful: Ja.. tyvär.
Hånglat med fler än 50 pers: Nej
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Mjaaao.
Gjort något riktigt dumt? beror på vem man frågar.
Gjort något du verkligen ångrar? Det har väl alla?
Åkt ambulans? ja
Gjort nåt olagligt? Har säkert hänt.
Blivit polisanmäld? Nej
Slagit ner någon? Njöe.
Skämts över dina föräldrar? Nae.
Skämts över dig själv? Ja.. minst en gång varje dag, HAHA
Sagt jag älskar dig och menat det? Ja
Tar du droger? Nej
Dricker du? Annars överlever man inte ;)
Vilka kläder sover du i? Trosor. Tröja ibland ;P
Har du varit kär i någon du inte kan få? Beror på hur man ser på saken!
Är du ensam nu? Njae, är med mamma ;)
Vill du gifta dig? Ja
Vill du ha barn? Ja.


SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Baby <3
Du fick ett SMS av: Robin Berg.
Såg dig gråta? Älskling.
Du gick på bio med? Älskling.
Skällde på dig? Mamma säkert, haha ;,)


DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? har jag säkert :D Haha.
kramat någon? Ja :,)
Pussat någon? Ja :,)
Sjungit? Absolut.
Saknat någon? Ja

12. Min favoritgren.

Hoppning, helt klart!

Finns verkligen inget som går att jämföra med hoppning. Att sova så dåligt på natten att man knappt kan hålla ögonen öppna, att vara så nervös på morgonen att man nästan spyr, att tycka 80 hinderna på framhoppningen ser höga ut, att gå in på banan, glömma att allt annat existerar och bara ge allt, det är nöje.

Är så sjukt tävlingsinriktad, så att gå in på en hoppbana och "bara rida", det går inte för mig. Jag rider alltid för att vinna. Annars kan jag helt seriöst inte rida. Folk säger till mig "Gå in på banan, tävla mot dig själv, inte klockan". Det finns inte för mig, det existerar inte. När jag går in på en hoppbana vet jag vad som gäller. Att vinna eller försvinna.

Ibland kan det säkert vara något negativt, att vara så pass tävlingsinriktad som jag är. Många som är riktiga "vinnarskallar" blir alltid sjukt förbannade när det inte går bra för dem. Jag är inte sån. Jag går in på banan och gör mitt bästa. Räcker det inte till så är det inte mer med det. Jag kan inte skylla på hästen när det var jag som gjorde misstaget.

Hur som helst, jag fullkomligt älskar att tävla, och kommer nog alltid att göra. Känslan av att vinna, dra runt som fan på ärevarvet, så härligt.




Baby.. <3

Sitter hemma vid datorn. Väntar på att älskling eller hans mamma ska höra av sig. De är på sjukhust och väntar på läkaren än så länge. Älskling fick åka ambulans till sjukan förut.. :(

ska vänta tills jag vet hur det är med honom, blir han kvar där nå längre kommer jag åka in till honom, lilla gubben :(

Iaf, har inte rifit än heller. Kanske gör de idag, vet inte. Imorgon är det träning för marie iaf, de bli nog bra. Hoppas att han sköter sig bara..

mamma fick mig att gå med i nånon sak som gör att man kan tjäna pengar på sin blogg, haha. Man skulle typ skriva massa saker som dom skickade till en osv.. ahja får väl se hur det går. Hah..

ahja, vi hörs väl senare.

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Jason Mras - I´m yours. 


Well, you done done me and you bet I felt it 
I tried to be chill but your so hot that I melted 
I fell right through the cracks, now I'm tryin to get back 
before the cool done run out I'll be givin it my best test 
and nothin's gonna stop me but divine intervention 
I reckon it's again my turn to win some or learn some 

But I won't hesitate no more, 
no more, it cannot wait 
I'm yours 

Well open up your mind and see like me 
open up your plans and damn you're free 
look into your heart and you'll find love love love love 
listen to the music at the moment people dance and sing 
Were just one big family 
And it's our godforsaken right to be loved loved loved loved loved 

So, i won't hesitate no more, 
no more, it cannot wait i'm sure 
there's no need to complicate our time is short 
this is our fate 
I'm yours 

Scooch on over closer, dear 
And I will nibble your ear 

I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror 
and bendin' over backwards just to try to see it clearer 
But my breath fogged up the glass 
and so I drew a new face and I laughed 
I guess what I'd be sayin' is there ain't no better reason 
to rid yourself of vanities and just go with the seasons 
it's what we aim to do 
our name is our virtue 

But I won't hesitate no more, 
no more it cannot wait 
I'm yours 

well open up your mind and see like me 
open up your plans and damn you're free 
look into your heart and you'll find love love love love 
listen to the music of the moment come and dance with me 
ah, la one big family 
it's your god forsaken right to be loved, loved, loved, loved 

open up your mind and see like me 
open up your plans and damn you're free 
look into your heart and you'll find love love love love 
listen to the music of the moment come and dance with me 
ah, la happy family 
it's our god forsaken right to be loved loved loved loved 

it's our god forsaken right to be loved loved loved loved 
listen to the music of the moment come and dance with me 
ah, la peaceful melodies 
it's you god forsaken right to be loved loved loved loved


Bella <3
Jane <3
Sille <3
Varje gång jag tänker på någon av dessa hästar rinner tårarna på min kind. Saknaden är verkligen obeskrivlig. Vet inte varför.. men låten får mig alltid att tänka framåt, positivt. Brukar alltid dra på den på datan när saknaden blir för stor.. don´t know why. Men antar att det var för att det var min absluta favoritlåt under en period.. när jag hade Bella och Sille. 

Ahja, braär den iaf.

blaalablaa

Hellosan!

Idag blev det Tamarillo som fick gå igen, för att jag kände för de, helt enkelt! Men iaf, ängarna är nyplöjda så drog ut där oh busade runt! Han fick för sig att varje "gräshög" var ett hinder, så det vart en j'vla massa skuttande, haha! Han vart riktigt pigg och taggad idag, superkul! Fina fina Tamarillo. <3

Annars.. inte mycket alls. Fick tillbaka geografiprovet idag, och det var helt okej. Var nöjd iaf. Spanskaprovet gick det också bra på som vi hade förra veckan. Har inte fått tillbaka det än.. men hon komoch sa det till mig iaf. Haha.

Ahja, idag har jag somsagt bara varit i skolan, sen drog jag och red typ direkt när jag kom hem. När jag var klar i stallet drog jag ner hit, till älskling. Så har suttit och kollat solsidan tillsammans med honom, fina grejer. Iaf, nu ska vi käka mat här, sen blir det att dra hem till mig. Fina grejer!



haha.. fråga inte ens.

Tidsfördriv..

RYTTAREN
Namn: Emma Sandström
Smeknamn: Haha, typ inget :P
Klubb: Falkens HS
Född: 7 Januari. 
Längd: 169
Hårfärg: I´m a blondie ;) 
Tävlat som högst,hoppning: Nationell.. i think :) 
Tävlat som högst, dressyr: Klubb, gud så tråkigt :(
Hopp- eller dressyrryttare: Hoppning, helt klart :)


HÄSTEN
Namn: Tamarillo!
Smeknamn: Rillo, beebis, mammas pojke.. snuttisen.. osv, HAHA. 
Född: 1991 :) 
Kön: Valack
Ras: Halvblod
Ursprung: SVERIGE FFS!
Mankhöjd: 170 :)
Färg: Svart :)
Tävlad som högst, hoppning: 135. :)
Tävlad som högst, dressyr: Typ nån klubbis tror jag :)

UTRUSTNING RYTTARE
Hjälm: Haha, inte en aning faktiskt, Ska man hålla koll på sånt?
Säkerhetsväst: Typ.. safe race.. race saft nånting. 
Stövel/sko: Stövel: Vet icke, köpta i falsterbo :)
Handskar: Rider inte med handskar. 
Skjorta: Vet inte.. börjes i think?
Kavaj: Har ingen kavaj, och glad är jag för det :) 
Spön: Haha, nåt skit. Använder det sällan men har det alltid med mig!
Sporrar: Köpta på hööks, använder i princip aldrig. 

UTRUSTNING HÄSTEN
Transport: Ingen för tillfället, sålde den :) Men blir att köpa en ny snart i think. 
Transportskydd: Vet icke. 
Sadel: Jaguar hopp, svindyr och min älsklingssadel! Sen nån rätt dyr jävla obekväm dressyrsadel också -.-
Stigbyglar: Beror på vilken sadel, haha. Har flera olika. 
Stigläder: Inte en aning. 
Träns: Inte en aning. 
Bett: Vanligt tredelat typ :) 
Hjälptyglar: Martingal när han hoppar :)
Luvor: En från hööks :) 
Schabrak: Haha, en del.. 
Sadelgjordar: Inte en aning. 
Benskydd: Hm.. Hehe (a
Benlindor: Inga..? xd
Ridtäcken: Ett par xd
Täcken: Många.. hhaha.
Gjorde om Tamarillo bebiis för han är världens goaste häst <3



Haha plutten <3



Värdelöst inlägg nummer 2358926367

Tanken var att jag skulle dra och rida direkt på morgonen idag, men öndrade planer, haha.

Idag kommer pojkvännens bror Janne och hans son Ebbe på besök iaf :) De skulle vart här för 40 min sen, så de kommer nog när som. Iaf, har hjälpt till att städa osv här nere, så därför jag får ta och rida lite senare.

Vet inte vem utav dom som ska gå idag, det är sådant som märks. Älskling är typ sjuk så ah.. vet inte om han kommer rida med mig. Rider jag själv blir det nog Tamarillo som får gå. Vill inte vara ute själv på den andra just nu, med de wer sa!

Annars.. har inget kul att berätta. Idag är det söndag och imorgon är det skola. Suck. Jag vill ha sommarlov igen.. fan så underbart de vore.

Men iaf, kanske uppdaterar mera senare, sånt som märks. :)



Haha random bild, början av 7an. VACKERT.

Vimmerby idag,

Har tillbringat större delen utav dagen i Vimmerby. Min moster och kusinerna kom ner och hälsade på, så ah vi drog och va lite sociala. Alltid fint att träffa dom!

Efterssom jag kom hem runt.. typ 7 så gick inte någon av hästarna idag, men får ta det imorgon. Tror älskling skulle rida med mig då, hihi :)

Annars har jag faktiskt inget att berätta. Känner att jag blivit sådär sjukt dålig på att blogga nu igen, suck. Men får väl ta och dra igång lite mer seriöst igen.. snart.. om ett tag.. när jag orkar, haha.

RSS 2.0