Big Black Heart

Hallådär! 
 
Red Steffe på ridbanan imorse och han var kanonfin! Red första halvan av passet med graman, så han skulle slappna av osv så att jag orkar rida igenom honom ordentligt. När han lossnat och blivit mjuk plockade jag bort den och red utan, vilket gick super även det. Han äe verkligen snäll denna häst, ställer upp på precis allt man ber honom om. Han har ett stort hjärta! ♥ 
 
Mormor och morfar kom hem till oss på en fika vid halv 12 också, alltid gott :D Haha. Tryckte i mig kakor som fan, som vanligt, hihi. Men sen är jag ju också lite kraftig..... (som man fått höra på sistone...) så är väl därför jag orkar trycka i mig så myket :D Men äsch, banta kan jag göra i nästa liv. YOU ONLY LIVE ONCE. 
 
Efter deeet... åkte jag, pojkvännen och hans mamma in till stan ett par timmar. Var i massa affärer och hade oss, roligt roligt :)  Letade efter halloween saker att klä ut sig till åt pojkvännen, men hittade ingenting - som vanligt. Slutade iaf med att vi åkte hem och han bestämde sig för att ha sig skitäckliga, läskiga maskjävel på sig. haha. 
 
Ska ju på halloween fest imorgon i Ankarsrum, kanske glömt berätta det, haha :P 
 
Imorgon ska Steffe ridas i skogen innan det bär av till Totebo en sväng och sen till Ankarsrum. Tamarillo ska få vila imorgon också, sen ska han gå i skogen resten av veckan om allt går som planerat :) 
 
Nej nu ni orkar jag inte skriva mer, vi får höras imorgon :D 
 
Gaaaammal bild på mig och världens finaste pojkvän. Tack älskling, för att du är den du är. För att älskar mig när jag förtjänar det som minst, och för att du alltid finns där. Jag älskar dig, av hela mitt hjärta. 

White chicks

Haluu! Sorry att det inte blev något bloggande igår som utlovat, men hade annat för mig helt enkelt :).

Tamarillo var iaf huuuur jäkla fin som helst. Det var vårat första dressyrpass på flera månader, så blev riktigt imponerad av honom. Trodde han skulle vara seg och motsträvig som han oftast är (när de gäller dressyr..), men han var sjukt lyhörd, pigg och koncentrerad. Riktigt kul! Vart massa "övergångsövningar", alltså från galopp ner till skritt, från skitt till galopp osv. Han skötte allt prima, min fina älskling. Och hör och häpna, vi klarade till och med av förvänd galopp! Det har seriöst aldrig gått under tiden jag haft honom då han är ren hopphäst och byter galopp som ingenting, men satan, ett varv runt 4kanten och ett varv på volt i varje varv. DUKTIG TAMARILLO!!.

Steffe fick sig en lugn skogsrunda igår innan träningen bara. Var stenhårt så kunde inte rida på banan som planerat, och hade inte så mycket tid så hann inte ta mig upp till Frösvi heller. 


 

Idag kom världens finaste vän Amanda hit! Har känt henne typ hela mitt liv haha, var massa med henne förut men sen tappade vi kontakten när jag flyttade från Mariannelund. Har träffats kanske.. 10 gånger max sen jag flyttade därifrån, vilket är 5,6 år sen..?! För lite med andra ord! 

Idag kom hon hit iaf, och vi red upp till ridhuset med Tamarillo och Steffe :) Hon fick testa att hoppa lite "stor storhäst" haha, (hennes häst är bara 1,52 cm). Men de gick bra, Tamarillo var fin, dock syntes det att han hade träningsverk sen igår, stackarn. Steffe var duktig som vanligt, hihi. Goa grabbar!

Efter stallet kollade vi på film och hade oss, ytterst mysigt :D Sorgligt att hon åkte hem för nån timma sen :( 


Imorgon.. ska Tamarillo få vila. Han har gått hårt nu och behöver vila ut sin kropp lite, så blir 2 dagars vila för honom. Steffe ska ridas, men vart vet jag inte, sånt som märks :) Sen ska jag och mamma in till stan också, kul kul :) 

 

Hörs mer imorgon! Förlåt för världens längsta blogginlägg btw, haha ;D 

 
HAHA, kicken när vi åkte pulka förra vintern.. :,) 

 

 


Skapligt sur.

Hahaha åh så jävla sur. Skrev ett aslångt blogginlägg om allt jag gjort under dagen osv, och så fuckar blogg.se upp preciiis när jag publicerar så allt försvann. Kul verkligen, skitkul.. Åh. Fml alltså. 
 
Iaf, rred Steffe på banan. Han har knappt gått nånting tidigare i veckan så red igenom honom med graman. (just för att jag ska orka rida honom ordentligt, och inte tappa bort honom hela tiden liksom), är ju ganska mycket häst att få ihop.. Han var fantastiskt fin iaf, duktiga killen. Han är så flrbannat sur och jobbig att arbeta när han inte aktiverats på ett par dagar, men såfort han lossnar blir han gräsligt fin, heh :). Fler pass som detta, tack! 
 
Tamarillo skrittades barbacka av mamma på ridbanan samtidigt som jag red Steffe. Han gick skogen igår och ska träna imorgon så det räckte för honom. Han var duktig som vanligt, såklart :) 
 
På eftermiddagen åkte vi alliphopa till Vimmerby och käkade på resturang med Simon och hans flickvän Felicia. Mys :) Typ andra gången i hela mitt liv jag äter på en riktig resturang, fett stolt ;) 
 
Imorgon ska Steffe gå på banan igen, samma som idag. (Dvs, först med graman tills han släpper ordentligt, och sen avsluta utan den) och Tamarillo ska tränas för Marie. Härligt :D Hoppas bara hon kommer ihåg att flytta klockan, eller ja, att vi båda kommer ihåg det. Skulle inte förvåna mig om jag glömmer det :) 
 
Nuuuu ska jag fortsätta kolla tv med familjen + pojkvännen. Vi hörs imorgon efter träningen, tjao! 
 
 
Bästaste, vackraste Tamarillo. 3 månader kvar till tatueringen... ;)

Dynamite

Haha herregud, har inte bloggat på år känns det som. Inte haft lust till det, och inte haft något intressant att skriva om heller. Allt jag gör om dagarna är att vara i skolan och rida när jag kommer hem, haha. Men nu är det iaf Höstlov (SÅ JÄKLA UNDERBART!), så ska försöka uppdatera lite bättre nu iaf :) 
 
Och på tal om höstlov, kommer inte vara i skolan på 3 veckor nu! :D Efter lovet har jag två veckors prao, så jäkla fint! Första veckan ska jag vara på ridskolan i Västervik och andra veckan i Funghult hos Åsa som jag var i våras nr vi hade praktik. Längtar efter de underbara travhästarna så gudförbannat mycket, haha :D
 
Iaf, livet rullar på och hästarna mår bra.Tamarillo är ooootroligt långhårig och Steffe har börjat sätta vinterpäls även han. (Han som tydligen inte satte päls? huh). 
 
Ahja, vi hörs imorgon, promise! 
 
Fejna Steffe! 
Tycker det är otroligt vilket band vi fått på så kort tid som jag haft honom. Jag kan inte säga att jag älskar honom av hela mitt hjärta på samma sätt som jag älskar Tamarillo, men vi kommer närmare varandra för varje dag som går. Jag känner att jag litar mer och mer på honom, och jag får samma sak tillbaka från hans sida. Jag vet att han blir glad när jag kommer till stallet och plockar in honom från hagen, det lyser i ögonen på honom av stolthet och lycka på något sätt då. I början när jag hade honom kom han aldrig fram i hagen och var lite knepig att ta vissa dagar, förra veckan kom han gnäggandes i trav emot mig. Fina hästen. 

Tävlade igår!

Blev Tamarillo som fick följa med trots allt, haha. Inte pga Steffes svullnad förra veckan utan det berodde på lite andra saker, men är såå glad att jag tog med mig Tamarillo ;) 
 
Han var såååå fin, vart en felfri runda :) Han va pigg och taggad, men ändå lugn liksom. Redigt bra runda faktiskt, han var inte i en enda bom. Liite nära kom han på två oxrar tror jag, men resten kom han kanon på. Skulle ju egentligen hoppat 105 men bytte med Jocke så han hoppade det ist så jag och Tamarillo fick hoppa 95, haha. Han tycker ju inte alls om att hoppa inomhus egentligen, det är ju så trångt oså :/ Men Han va kanooonfin iaf!
 
Laget slutade på en 4eplats också, kanon! Detta var ju somsagt sista omgången, och vi gick ju inte till final detta året, tyvärr. Men det spelar inte mig nå roll alls, vi har kämpat på bra ;) Bättre lycka nästa år!
 
Nuuuu sitter jag och kollar på tv. Inte ridit nån idag, regnar osv. Just nu står dom inne och käkar hö men ska snart åka ner och släppa ut dom inför natten :) Stackars hästar vad kallt, haha :( 
 
 
Haha var tvungen att lägga upp denhär bilden, troooots att den har absolut ingenting med inlägget att göra. Finaste kissemisse bebisen Bosse, han sitter alltid på min axel om mornarna när jag sminkar mig. Söt :,)

Flying high, reaching for the sky.

Hallooj! 
 
Red Tamarillo idag på ridbanan utanför stallet. Började med cavalettis som mamma senare byggde om till studds. Han va fiiin och duktig, bästa hästen. Nyttigt för honom med gymnastikhoppning så han får sträcka ut sin gamla kropp :) Hoppa högt behöver han ju egentligen inte för han är ju så pass rutinerad och van, men somsagt, gymnastik är nyttigt för honom! (Eller ja, det är det ju för alla hästar, unga som gamla) 
 
Världens snällaste mamma hade gjort iordning honom och börjat skritta fram när jag kom ner till stallet så det var bara för mig att sätta mig på och börja rida direkt. Härligt, haha ;D Tack bästa mamma! 
 
Läget med Steffe.. ja, han fick vila. Fortf. svullen i benet men mycket bättre idag. Syns ingenting i skritten men tror jag ska longera honom imorgon och kolla om han är halt i trav och galopp. Just nu ser det dock ut som att TamarilloTheViking får gå laget på Söndag istället, men hoppas Steffe blir bättre innan dess :( Vill så gärna ha med mig Steffe! (Inte för att jag inte vill ha med Tamarillo haha, men just för att det är nära till Västervik och vi inte vill köra Steffe så långt första gången efter vad som hände när vi fick hem honom i somras.. remember?) 
 
Anywaaaay.. nu ska jag ta och skaffa ett liv, se ya later :D 
 
 
Jag och världens finaste kille.

First of the year.

Halåååå där! Skolan idag, lika sjukt kul som alltid :DDD (Förstå ironin). Suck. Aja :D 
 
Skrittade ut Steffe en sväng när jag kom hem iaf. Efts. de jagar älg i skogarna osv vart de bara en sväng på ängarna. Vill ju inte direkt bli skjuten av en klumpig jägare.. Var ute i 25-30 min tror jag. Han skulle ju bara skrittas så det räckte gott och väl. Blåste som faan så han var lite spänd oså, men de gick bra :) 
 
Tyvääärrr är han förbannat klantig och har halvt skadat sig igen, haha åh, orkar inte. Tyckte när jag gjorde iordning honom att han var lite svullen i vänster bak, men tänkte inte så mycket på det då han alltid är svullen/gallig i benen. Sen efter att jag ridit konstaterade mamma att han var mer svullen än vanligt dock, suck. Hoppas han är bättre imorgon, annars blir det ingen tävling för hans del på söndag :( 
 
Tamarillo vilade, han fick stå inne o käka hö medans jag red. Fejna killen! 
 
Nae, nu ska jag plugga till mitt förjävla tråkiga historiaprov jag har imorgon. Franska revolutionen kan gå och hänga sig.. :( I ärlighetens namn förstår jag inte varför jag ska veta när napoleon föddes och dog. När i mitt liv kommer jag ha nytta av det? Och vill jag mirakulöst någon gång veta det kan jag väl för fan slå upp det på google? Suck.  Om någon kan ge mig ett vettigt svar på den frågan, kommer jag springa naken genom Västervik. 
 
Arg Emma idag ja, GOGO! 
 
HAHAHA, gammal bild på mig och Bella sen i 7an. Herregud säger jag bara :)
 
 
 
 

Got to love you.

Red Tamarillo idag och han var kanonfin! Hoppade på derbybanan utanför ridbanan. Får passa på nu innan den äckliga snön kommer och förstör allt, haha. Iaf, i början var han ganska seg och trött, men såfort vi började trava och galoppera blev det andra bullar. Då vart han fin och taggad, som vanligt ;) Bästa hästen ♥
 
Steffe fick vila idag. Kan tänka mig att han har lite träningsverk sen gårdagens jobbiga studdsövningar, haha. Imorgon ska han skrittas ut en sväng och sen blir det vanlig ridning. Och på söndag åker vi och tävlar, wopp wopp! Just nu pågår projektet "hitta tillräckligt stor transport".. men det ska nog lösa sig, hoppas jag. 
 
Iaf, nu ska jag lägga på i pannan, ta ut hundarna och damsuga. Se ya! 
 
 
Steffe ♥. Fantastiskt snäll och underbar häst på alla sätt och vis. En redig pärla! 

Idag är det fyra år sedan du lämnade oss och vandrade upp till himmelen. 
Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, alltid, alltid, alltid.
Vi saknar och tänker på dig varje dag, fantastiska häst.♥
 

Random.

Haluuuu! 
 
Inte bloggat sen i.. torsdags? Nått sånt iaf. Skriver lite kort om vad hästarna gjort osv under tiden så ni vet ;)
 
Fredag: Tamarillo fick klättra. Bra för muskler och kondition vilken han verkligen behöver. Vart en del galopp också vilket han alltid uppskattar. Var en svettig häst som kom tillbaka till stallet, haha :)
Steffe fick sig en skogsrunda. Massa galopp och bara busa liksom. Helt kravlöst då jag bara ville att han skulle ha kul. Han va fiin. 
 
Lördag: Tamarillo reds på ängarna. Massa bus och galopp. Gav mig på ett försök att rida lite "ordentligt" men han var totalt ointresserad så red iväg och fortsatte busa, hihi. Fejn häst.
Steffe: Reds också på ängarna, något mer seriöst dock. Tyvärr var även han totalt okoncentrerad så fick inte ut något av det alls. Gav mig ganska fort när jag insåg att vi ville helt olika saker, hah..
 
Idag: Steffe fick sig en hoppträning för Marie! Han var sjuuukt duktig, och jäklar vad han hoppar när det blir lite högre. Helt blown away verkligen! Hade bra koll på honom idag också, det artar sig alltså! Tror han lär ha en jäkla träningsverk imorgon, mycket studds osv idag. I Slutet låg banan på 100-110 ca, och de hoppa han kanon :)
Tamarillo: Fick vila, haha. Var sjukt trött imorse så orkade inte rida innan steffes träning, och efteråt var jag också sjukt trött så orkade inte rida då heller, haha. Men de dör han inte av :) 
 
ANYWAY, tråkigt inlägg i know men de är ju alltid något :) 
 
 

Lever du, eller andas du bara?

Sitter nere hos finaste pojkvännen i världen just nu, hihi. Han ligger och sover dock, jäkla latmask. Ska väcka honom när jag bloggat klart dock, ;D 
 
Iaf.. idag fick Steffe sin tappsko påslagen! Skönt att komma igång och rida nu igen. Han har ju stått ända sen i söndags.. Men de kan ju vara skönt med lite vila också ibland :) Tamarillo har ju bara gått en dag den här veckan då jag inte red idag, men även han behöver ta de lite lugnt ibland. Från och med nu är det dock full fart med ridningen igen :) 
 
Kollade på 4e asnittet av sons of anarcy nyss också. Haha omg, dör så jäkla bra det är alltså. Helt beroende verkligen.. Fällde dock ett par tårar i slutet.. :( 
 
Var i stan med skolan idag också btw! Först var vi i simhallen och hade klädsim och sen körde i en timma på gymmet. Skapligt trött man blev, men gött iaf. Man känner sig som en helt ny människa när man jobbat lite! Lär dock ha världens jävla träningserk imorgon. Suckkk. 
 
Nae, känner att jag är väldigt humoristisk os nu, så vi hörs innan jag skriver något olämpligt :D 
 
 
HAHAHAH. Händer al the time.. 
 
 
 

The last days.

Hallu! Sorry att jag inte bloggat sen i söndags men har inte haft något kul att berätta. Båda hästarna fick vila mån och tis så ja, vad skulle jag ha bloggat om? ;) 
 
Iaf, idag fick sig Tamarillo en ridtur ute på ängarna. Han va fin och duktig. Tog de ganska lugnt då han stått två dagar, men lite trav och galopp blev de allt. Och en helvetes massa gräsätande.. Suck.
 
Steffe har tappat en sko så honom har jag inte kunnat rida. Hovslagaren kommer imorrn dock, skönt :) 
 
Ja.. Vi har släppt ihop alla hästarna i stallet i samma hage inför vintern nu också. Kan inte säga annat än suck, haha. Självklart ska de göra upp rangordningen osv men liite väl våldsamt har det väl ändå varit.. Värst straffad är Steffe med ett antal sparkskador och bitmärken.. Som tur är ger han tillbaka dubbelt så hårt som han själv får ta. Förvånad över att den lilla cponnyn fortf. vågar attackera honom om jag ska vara ärlig.. Haha. Men men, de kommer väl överens snart förhoppningsvis! Just hoping someone won´t come and visit right now..
 
Anyway, skolan rulllar på as usual, sjukt trött på skiten men sånt är livet! 
 
 
Bild på mig och Steffe från i söndags. Fina killen :)

RSS 2.0