Tävlingsfix!

Varit nere i stallet hela kvällen nu och fixat iordning Tamarillo inför morgondagens tävling! För er som inte hängt med i svängarna är det första lagtävlingen imorgon, tagga! 
 
Duschat honom, kippt manen lite osv, så han ska bli fiin inför imorgon, hihi. Putsat sadeln ocv också, toppenbra! Han fick sova inne inatt med sällskap av Ladde så att han är extra utvilad tills imorgon ;D 
 
Tyvärr kommer vi få rida på bara tre personer imorgon då en av oss är sjuk. (Man får rida på fyra). Men men, kämpar vi extra hårt ska det nog gå vägen, hihi. Taggad som satan inför imorgon också, kommer bli så jäkla kul!
 
Ae, hörs imorgon efter tävlingen maybe!
 
Puss/e 
 

inte bloggat på 40 år

meeen kände att jag behövde en liten paus, haha. bloggar från mobilen också så orkar inte skriva något långt heller.. hästarna är iaf igång och rids och de funkar prima ballerina båda två. Tamarillo är fräsch så det blir laget för honom på lördag iaf. Hoppade igår och de gick skitbra :-) Steffe både galopperades och hoppades lite idag. De gick kanon! Hans ägare kom också på besök idag.. lika trevligt som vanligt :-) naaae orkar inte skriva mer nu haha. vi hörs väl snart i guess!

:(

Tamarillo har sträckt sig i ryggen gissar vi på :( Hoppade i Frösvi idag och han var galet fin första halvan av passet men sedan hände en grej. Orkar inte ens förklara här men han böjde kroppen i en sjuk vinkel över ett hinder. Efter det ville han inte hoppa mer, men sen sänkte vi ner till 85 och då gick de bra.. (Låg på 110 först). 
 
Förlåt om de blev rörigt men orkar inte försklara allt.. Han ska gå lugnt nu i några dagar och sedan hoppa på tisdag igen. Är han OK blir det laget på lördag isf, men är han inte det då ska vi kolla upp honom.
 
Är jäkligt ledsen nu som ni kanske förstår. Är otroligt rädd om honom och skulle aldrig förlåta migsjälv om det hände honom något.Förhoppningsvis är det ingen fara dock, lilla gubbelisan.. 
 
Bilder går inte lägga upp..

Facebook vänner

Ska fan skapa en ny grupp på FB, "alla vi som hatar alla som har 7000 vänner på facebook", typ. Seriöst stör mig så enormt mycket på folk som addar bokstavligt talat alla! Bara för att man träffades på en fest för 5 månader sen eller råkade ses i mataffären en gång behöver man väl inte bli kompis med den på fb?!
 
Finns folk som typ "Ah men jag addar min bästa väns kusins pojkvän" typ, vafan? Eller " jag addar mitt mamman till mitt X som jag var tillsammans med i tvåan".
 
Jag har runt 300 vänner på fb, de flesta av dom är familj släkt och nära vänner. Jag har INGEN på fb jag INTE känner. (Bortsett från en ursäkta språket, turk, som addade mig i 6an som jag inte har en aning om vem det är, hah) Jag förstår inte meningen.. Varför vill man veta vad Gretas mamma gör varje morgon innan hon åker till jobbet? Och varför vill man veta vilket party kassörskan på ICA ska till efter jobbet på fredag?!
 
Nae, stör mig så jäkla hårt alltså. Ber om ursäkt till er som tar åt er, vet att jag själv har vänner med hiskeligt mycket vänner på FB, bla en av mina närmaste vänner, men kan inte låta bli alltså.. Haha. Surtant i know.
 
NAE, nu ska jag till stallet och rida finaste finaste Tamarilloooooo!
 
 
 

Suck, suck, suck, suck och lite fler suckar.

haha åh, orkar inte just nu alltså. Hovslagaren skulle kommit idag och slått på Steffes framskor men fick förhinder så han kunde inte komma. När jag kommer ner till stallet med mamma för att kolla till dem har Steffe självklart tappat en framsko. Hovslagaren kunde visserligen komma på Lördag, men iaf, vadfan. Blir så trött på det här alltså! :( Hoppas att han inte sliter ner hovarna så mycket nu så att det går o slå på skorna sen..
 
Ae, båda vilade idag somsagt. Tamarillo ska hoppas imorgon och Steffe ska stå. Sen är det en jäkligt efterlängtad helg på G, skapligt nice! 
 
VI HÖRS! 
 
Puss/e 
 

Jag gav dig allt, allt jag kan ge.

Skrev inget här igår men tänkte ta lite kortfattat så att ni hänger med i svängarna, haha!
 
Igår var första "riktiga" skoldagen som jag fick genomlida helt själv för Ellinore va sjuk, buhu :( Men ahja, det gick ju det med! Efter skolan red jag en sväng med Anette, hon red Tamarillo och jag red Steffe. Travade Steffe för första gången sedan han kom hem och det gick prima, lite seg bara haha, han har gått och blivit lat nu när han inte jobbat! Tamarillo skrittades bara på långa tyglar efterssom han tränade i förrgår.
 
Idag red vi en sväng i skogen igen. Idag var även första "riktiga" uteritten på Steffe, innan har jag bara ridit på ridbanan och ute på ängarna med honom. Han skötte sig prima idag med, vi red ute på storavägen där bilar körde om osv men det reagerade han inte på alls. Vi red även förbi en hage med hästar och dom kom springade i full galopp men han reagerade inte på det heller, cool han är :) (BTW Ellinore så var det DIN häst som kom springande, haha). Hoppade även över ett dike på vägen hem som han inte ens kollade på, DUKTIG! 
 
Imorgon tror jag att båda ska få sig en vilodag. Hovslagaren kommer och skor om Steffes framskor vid halv fem, hinner inte rida innan det och efteråt blir det ganska sent osv, så får helt enkelt bli på detta viset.
 
Meeen nu ska jag hitta på något kul, se ya! 
 
Orkar inte bilder idag, haha
 
 

Underbara Tamarillo.

Nyss haft en såndär alldeles underbar och helt fantastisk träning med Tamarillo för Marie. Han var med på noterna hela passet och kämpade för att göra allt jag bad honom om så rätt och bra som möjligt. Fler pass som detta tack! Åh. han är verkligen helt sjukt fin när han själv vill.. Blev mycket övergångar idag mellan alla gångarter. Skritt, halt, galopp, skiritt, galopp, halt, trav osv. Alltså arbete som han tycker är roligt. Det är helt hopplöst att försöka göra något som han tycker är tråkigt för då blir det pannkaka av allting, men när man håller sig till roliga saker, ja då håller man honom på bra humör, haha! 
 
Steffe blev longerad idag i alla gångarter (Första gången sedan vi fick hem honom) och han var helt ohalt i alla gångarter! Marie tyckte inte att vi skulle fortsätta bara skritta mer utan börja sätta igång och trava och galoppera nu. Givetvis ta det väldigt lugnt, men börja lite smått. Ser så jäkla mycket framemot det, tjuhu! 
 
Som ni ser blev det blev det lite ändrade planer här, (som vanligt haha). Skrev ju efter skolan att jag skulle ut på en skogsrunda tillsammans med Anette, men hon hann inte rida idag och då ringde precis Marie och frågade om jag ville ha en träning, så det blev på det viset helt enkelt, haha. :)
 
Ahja, nuuu ska jag göra nånting och sen dra hem o duscha, är hos pojkvännen för tillfället ;) 
 
Puss/e 
 
 
Bild i repris x100. Semestercup 2010. 

Första skoldagen avklarad..

Och jag säger bara BLÖÖ på vårat nya schema. Seriöst inga raster över huvud taget typ, vad fan? På onsdagarna har vi 5 min mellan varje lektion typ, lycka till med att få ungarna att sluta skolka säger jag bara! Meeeen jag är glad ändå, kommer få träffa min pingla Ellinore varje dag som alltid lättar upp stämmningen ;D 
 
Iaf, igår skulle ju egentligen två stycken kommit och ridit mina hästar men det blev så att bara en av dem red ist. Hon (Anette) red på Tamarillo och jag på Steffe. Red en sväng ute på ängarna och dom skötte sig båda två. Jag tyckte hon red Tamarillo så jäkla fint för att vara första gången så tror verkligen att detta kan bli bra! Idag ska hon kanske hänga med ut på en tur igen, förhoppningsvis blir det så! Fast hon sa själv igår att hon nog skulle få en jävla träningsverk haha så hon visste inte om hon skulle kunna rida idag.. men det är ju sånt som märks! 
 
Anyway.. ska ner till stallet runt fyra, och tills dess ska jag bara ligga och lata mig i soffan hihi. Se ya later aligator!
 
Puss/e 
 
 
 
Vad fan liksom?! Säämst.
 
 
 

Hemma efter tävlingsdag i Frösvi ;D

För en gångs skull har jag själv inte varit med och tävlat, känns lite lustigt faktiskt! Det var en lokal ponnytävling så ställde upp som funktionär i de två första klasserna. Satt i domartornet och skrev upp hur mycket fel alla fick osv. Måste bara säga GRATTIS till Ellinore som nollade båda sina klasser med fina Troy, det såg kanonfint ut! 
 
Idag ska båda mina hästar ridas, men inte av mig själv haha. Kommer två stycken och provrider Tamarillo och Steffe idag. Hoppas att dom sköter sig bra båda två så att dom vill fortsätta rida. Är ju så sjukligt svårt att hinna med båda två när man har skolan osv att ta hand om.. 
 
Iaf, just nu sitter jag nere hos pojkvännen och chillar, blir nog kvar här ett tag innan det blir hem och käka innan stallet. 
 
Ahja, puss o hej!
 
 
Haha, en av älgarna från älgparken jag var och besökte tillsammans med mormor osv förra veckan ;D 
 
 
 
 

 
Jag älskar dig, min finaste.. Två år och 3 månader idag! 

Can´t stop

Halludär, kött o blåbär ;D Haha. 
 
Gick upp tidigt även idag (07.30) och drog till stallet för att rida hästarna så tidigt som möjligt. Tycker det är så jäkla skönt att ha dem färdigridna på förmiddagen så man har hela dagen att lägga på annat, speciellt nu när sommerlovet nästan är slut.. 
 
Iaf, började med Tamarillo! Planen idag var egentligen att rida långrunda men efterssom det regnade när jag red iväg från stallet ville jag inte vara för långt borta om nu himmelen skulle bestämma sig för att börja pissa ner regn, haha. Blev att rida på ängarna iaf, galopperade inget idag utan joggade honom bara i lugnt tempo i ca 15 min, sen fick det räcka. Tyckte så synd om pojkvännen som stod mitt ute på ängen och frös söder och var blöt osv, hah. Men han va fin, ställde inga krav på honom idag utan lät honom bara "lulla runt". 
 
Sen red jag Steffemannen! Han fick gå på ridbanan även idag, ungefär lika långt pass som igår. Jobbade honom lite i form, gjorde övergångar mellan skritt och halt osv. Han va fin idag med, lilla Steffe :) Planen är väl just nu att skritta honom 3, 4 gånger till och sedan börja trava lite grann. Finally! 
 
Efter stallet vart det en tripp in till Västervik, köpte bla ny hårfärg (Igen, för er som missat att jag färgat håret brunt). Det vart lite blonda "fläckar" i det nu när jag duschat ett par gånger så ska färga igen innan skolan börjar. På tal om skolan är det bara två dagar kvarw nu och jag börjar få smått panik. Ska bli kul att träffa allt folk igen (ELLINOOORRE <3) men allt skit med nationella osv kan vi ju skippa tycker jag ;D 
 
NAE, nu ska jag ta tag i mitt liv om jag orkar, vi ses o hörs och såntdärna! 
 
Puss/e 
 
 
Bild i repris på Steffe!  (har inga bilder på den här datan)
 

Fin häst, och inte så fin häst, haha.

Ja, det är så det var idag med mina "små" gubbar i stallet ;D
 
Red Tamarillo först på våran nya ridbana! Så jäkla gött med en egen nu alltså, blev invigningsritten idag, haha! Men Tamarillo va.. inte alls så fin idag faktiskt. Den gamla gubben kan bli redigt sur när han är sur och idag var han redigt sur, haha. Red i ca 40 min och under hela den tiden bara går han med huvudet rakt fram och vägrar släppa efter och arbeta ordentligt. Kämpade verkligen som ett as men det gav inget resultat haha. Åh, helt sjukt vad sur han kan vara ibland. Men men, det blir säkert bättre imorrn ;D 
 
Steffe däremot var riktigt fin idag! Även fast jag bara skrittade i 15, 20 min på ridbanan så jobbade han på riktigt fint och var oväntat mjuk med tanke på att han inte gått i form på över 3 veckor haha. Men han va söööt. Idag var också första gången vi red utan sällskap men det var inga problem det heller, duktiga heesten. 
 
Och ja, jag är riktigt stolt över mig själv idag. Gick upp RUGGIGT tidigt kan jag säga er, klockan 10 var båda hästarna redan ridna, göttmos. Antar att de flesta av er låg och sov då, haha. 
 
Iaf, åkte och tog en väldigt intensiv intensivkurs sen så nu har man finally grönt kort, tjuhu ;D 
 
Puss/e 
 
 
HAHAHHA var bara tvungen att lägga upp denna oerhört gamla bild på mig och Becka. HAHAHA, fyfan. Vet att du kommer älska mig hela livet för detta becka, hihih :D 

Morgondagens planer!

Ja, imorgon ska ni bli förvånade om ni får någon update alls, haha. Har en ganska fullspäckad dag imorgon. 
 
Ska iväg kl 12 imorgon för att fixa mitt gröna kort, äntligen! Blev orolig att jag inte skulle hinna det ett tag iomed att lagtävlingarna börjar nästa helg (?) men nu ser det ut som att det kommer fixa sig, skönt! (Om det nu ens blir ett lag? Inte hört något om det) Men men, hoppas det. Förra året tog vi oss ju till finalen, remember?
 
Ska iväg kl 12, och innan dess hade jag tänkt hinna rida båda hästarna, haha. Blir alltså att gå upp vid.. 8? Men det är skönt att ha det gjort sen när jag kommer hem för Simon kommer hem och hälsar på nu i helgen :) 
 
So.. ja, fullspäckad dag alltså. Och förutom det ska jag hinna med och leva också, lycka till till mig känner jag :D 
 
Foto
 
Fiiina Steffe. Tycker man ser ganska tydligt här hur enorm han faktiskt är, haha ;D 

Danny boy.

Sorry att de inte vart nå bloggande igår men that´s life. Försöker ju njuta av de sista dagarna av sommarlovet nu.. suck. Tror jag tar en bloggpaus fram tills skolan börjar igen faktiskt.. Så om ni inte hör något på ett tag vet ni varför ;D 
 
Var iaf i Virums älgpark med mormor, morfar och Rickard igår. De va kul, pussade en älg på mulen, haha. Det gör man inte varje dag! Tamarillo fick vila igår. 
 
Idag vart de en skogsrunda för Tamarillo, och Steffe fick nya skor! Tjuhu. Kan äntligen börja rida ordentligt nu, så jäkla gött! Han var skitsnäll mot hovslagaren också, - skönt! Att sko en sån stor häst som bråkar är ju inte världens lättaste haha, men han va sneeell. 
 
 
 

Vad som kunde ha varit

Hallu.
 
Ser nu att blogginläggen jag skrivit de senaste dagarna inte kommit upp? Eller jag kan inte se dem iaf. Vet inte vad som är fel, men hoppas att detta kommer upp iaf. Blogg.se, fixa det här är ni gulliga. Suck. 
 
Orkar inte berätta om vad jag gjort dom senaste dagarna, eller rättare sagt kommer inte ihåg.. haha. Tamarillo gick iaf i skogen igår och på ängarna idag. Det minns jag ;D 
 
Steffe rids inte just nu, pga en sak, men på torsdag kommer hovslagaren och sätter på nya dojor så efter det ska han sättas igång. Har ju fått en ridbana nere vid stallet nu också, döfint! Skönt att inte behöva bege sig till Frösvi varje gång man tänkt rida lite på banan. Nice. 
 
Ae, nu ska jag dra ut med hundarna, osen göra nånting. Är ju barnvakt hela dagen, hurra. 
 
Förlåt för något bittert inlägg, haha. 
 
Puss/e 
 
Bild sen Lonon, 08. 

Åh, stackars Tamarillo :(

Kom inte långt alls förut när jag skulle ut och rida, efter bara några hundra meter börjar han slå som satan med huvudet vilket han inte brukar göra så jag hoppar av och kollar vad det är som är fel. Hittar inget så hoppar upp igen och fortsätter rida. När jag är mitt ute på stora vägen börjar hela hästen hoppa upp i luften med alla 4 ben samtidigt (haha), stackarn. Hoppade av igen och förstod ganska snabbt att han har en "älgloppa" på sig.
 
För er som inte vet vad det är kommer en beskrivning här,haha ;D 
 
"Älgflugan är ca 5 mm lång och relativt ny i den nordiska faunan. De vuxna insekterna börjar söka värddjur efter kläckningen i augusti-oktober. Den till kroppsformen platta flugan landar på sitt värddjur och bryter av sina vingar för att leva resten av sitt liv på värddjuret. Därefter kryper den in i håret och suger blod. Den släpper sina larver till marken och dessa blir flugor på hösten. Den brukar ta miste på sina värddjur och människor, som även kan bli bitna, men dom kan inte använda människoblod för sin utveckling. Betten är inte farliga eftersom dom inte tros bära med sig några farliga virussjukdomar, dock kan betten ge klåda och svullnad. Älgflugan är svår att bli kvitt när den väl landat eftersom den är både flat, tjockhudad och försedd med rejäla klor på sina fötter som den kan hålla sig fast med" 
 

Så ja, jag vände och red hem, haha. Har letat igenom hela hästen men hittar den inte, gissar på att den sitter i huvudet efterssom det var där han ville klia. Just nu står han och Steffe inne iaf, ska ner om några timmar igen och kolla om jag kan hitta den..Stackars häst :( 
 
Hittade inget på internet om det finns något medel som får bort dem, någon som vet? Desperat just nu, haha! 
 
Ae, hörs sen kanske! 
 
Puss/e 
 
 
Äckliga jävla kryp.
 

Herregud..

Haha kan inte tro att det är sant, för första gången i mitt liv har jag glömt bort en träning! Hade missuppfattat tiden (hur jag nu kunnat göra det?), träningen var vid 10.00 men jag trodde den var vid 18.00?! Sjukt. Jaja, kul att Marie skrattade och blev glad iaf, i vanlig ordning brukar det vara hon som glömmer bort mig. :) 
 
Ja.. då vart det ju ingen träning idag alltså, haha. Tror jag ska ner till stallet om en stund iaf och rida honom i skogen eller något sådant. Eller om han ska stå idag.. njae, han ska ridas, haha :)  Får väl se vart det bär av idag, det är ju sådant som märks u know!
 
Steffe tror jag ska få vila idag. "Ridit" honom två dagar på rad nu så det kan vara bra för honom att få smälta det lite. Blir ju så himla mycket nytt för honom nu, från att ha gått och slappat på ett "okänt" ställe i två veckor till att helt plötsligt bli riden, haha. Men hittils tar han det med ro :) 
 
Njae, nu ska jag käka frulle, sen nååånting annat ;D 
 
Slänger upp några bilder från när jag, pojkvännen, mamma och Janne var på smultronstället i Söderköping i Lördags. Glassarna där är ju to die for alltså.. 
 
Puss/e 
 
 
BTW, finn ett fel på bilderna jag är med på. 
 

Så jäkla fin.

 

veticke

Hallå!
 
Steffe fortsätter att imponera även idag! Var ute på en tur förut tillsammans med älskling och Tamarillo. Blev skritt ute på ängarna idag också, ca 10, 15 min. Han var något piggare idag men gick fortfarade att skritta på långa tyglar. Fina Steffe! Åh, är så glad att allt fungerar så bra hittils. Han är en riktig stjärna alltså.
 
Idag var han dock ganska grinig när jag skulle sadla honom, haha herregud. Men som den snälla kille han är verkar han förstå att man inte får bitas på riktigt så därför håller han sig till att hugga efter en i luften.. haha. Lite charmigt faktiskt om jag ska vara helt ärlig :)
 
Iaf, imorgon ska Tamarillo och jag träna för Marie, gött! Var ju ca 2 veckor sen vi tränade sist så det ska bli kul. Sedan vi började ge honom glukosamin (stavning?) har han blivit sååå mycket mjukare i sina gamla ben. Det är så jäkla kul när man märker skillnad! Rekommenderar verkligen det för er som har lite stela, äldre hästar osv, jag märkte skillnad efter bara en vecka! Kanon. Finaste hästen på planeten. 
 
Iaf, har varit barnvakt hela dagen idag, så har bara suttit hemma bortsett från stallet. Nyss lagat mat till ungen osv, han tyckte min överkokta pasta var supergod :) Tur att den uppskattas av någon iaf! Nu ska jag chilla en timma eller 2, sen blir det stallet igen, tjuhu ;)
 
Puss/e
 
 
Hihi en bild på Ebba, lätt världens sötaste hund alltså ;D

Finaste Steffe

Var ute en sväng på ängarna förut tillsammans med mamma och Ladde. Vi skrittade bara i ca 10, 15 min och han skötte sig kanon. Trots att han inte blivit riden på ca 2 veckor (?) och jag red ut på en stoor äng kunde han skritta på långa tyglar utan att ens testa om han fick springa iväg. Vilken pärla! 
 
Han var kolugn när jag gjorde iordning honom och stod och sov, bokstavligt talat haha. När jag sadlat honom började han blunda och sänka ner huvudet, och vips viker  benen ihop sig under honom. Han hade alltså somnat! Jag fick såklart världens panik och började klappa händer osv för att han skulle vakna, haha..
 
Jag hittade en blogg på internet som drivs av en tjej som var medryttare på honom för något år sen. Hon skrev där att han brukade somna och ramla ihop i gången om man inte passade honom noga.. vad fan liksom?! Haha. 
 
Iaf, nu blir det samma veva i ca en vecka, skritta 10, 15 min om dagen. Efter det kan vi förhoppningsvis börja trava och såsmåningom börja arbeta på riktigt. Tyvärr har ett litet problem uppstått gällande Steffe men förhoppningsvis kommer det lösa sig. Hoppas jag iaf, annars vet jag inte vad jag gör.. :( 
 
Iaf, hörs imorgon i guess! 
 
Puss/e 
 
 
Fina Steffe :D

Finally!

Red Tamarillo en sväng i skogen förut, han va fiiin. Glad och lagom pigg, perfekt helt enkelt :D Blev inte någon jättelång sväng, men blev en hel del galopp iaf. Finaste.
 
Och idag ska jag ääntligen rida Steffe för första gången! Ska bara skriva klart det här och sen ska jag ner till stallet och fixa hoom + Ladde faktiskt. Eller ja, om det slutar regna nångång vill säga.. Vet att mor min hatar att rida i regn så jag hoppas verkligen att det slutar snart, haha. Annars får väl ridningen vänta tills imorgon :( 
 
Lite surt att jag bara kan rida honom på gräs nu i några veckor framöver, men det är ju bättre än inget iaf :) 
 
Nae, nu ska jag ner till stallet, kanske hörs sen efter ridturen :D 
 
Puss/e 
 
 
Haha bild från stallet igår.. Man måste ju bara älska hur snygg man är i onepiece.. en riktig heting :)

Suck..

Som det känns nu kan det f*n inte bli värre alltså.. Så sjukt trött på den här skiten nu så jag tror att jag smäller av snart..
 
Hovslagaren kom idag och skulle slå på Steffes tappskor. Det visar sig att han slitit ner hovarna när han gått utan skor så pass mycket att det inte går o slå på några nya skor. (Den enda tappade han för typ 2 veckor sen, den andra för några dagar sen.) Vi har inte kunnat sko honom tidigare heller efterssom han haft ont av sina skador, infektionen osv. 
 
Hovslagren rekomenderade att vi skulle vänta 3-4 veckor (!!!!!) innan vi skulle försöka slå på dom.. Vilket betyder att jag bara kommer kunna rida ute på ängarna typ, kul (y)  
 
Nu ska han gå enbart på gräs fram tills att han kommer igen så att han inte sliter mer på hovarna, underbart va? Jag hade sett framemot att börja rida honom ordentligt nu, men så blir det bara rida på gräs i flera veckor :( suck.
 
Känns som att det inte är meningen att jag ska ha häst längre. Det blir bara pannkaka av allting hela tiden.. Ja, nu ska jag fan ta och börja golfa istället.
 
 
Tur han e fin iaf :) 

Rubriker är för Looosers.

Halå!
 
Har inte så mycket att berätta om dagarna jag inte skrivit något.. livet är ganska händelselöst just nu om man säger så, haha. Stallet, hem, stallet, hem, äta, sova, osv.. Är helt slut kl 22 och slocknar direkt när jag går och lägger mig. Har iaf hunnit med två ridturer på Tamarillo och en tripp till Söderköping (glass på smultronstället igen, haha) + träffat lite folk. :) 
 
Tamarillo har gått "dressyr" ute på ängarna två dagar irad nu. Igår var pojkvännen med och klickade lite kort, kul! Dock vart det inte så många bra då Tamarillo var totalt osammarbetsvillig osv, haha. I galoppen låg jag på en åtta och bytte galopp, men det ville han inte alls. Blev lite tjaffs där ett tag men i slutet var vi homies igen.
 
Idag gjorde vi i princip samma sak med något förbättrat resultat. Han var fortfarande lite sur sen dagen innan i början av passet men i slutet släppte han efter och gick riktigt fint ett tag, duktiga hästen.
 
Imorgon får han vila, tror jag. Ska rida med Ellinore på onsdag och förhoppningsvis träna för Marie på torsdag, så då passar det ju bra med en vilodag imorgon. Kan tänka mig att han har lite träningsverk, stackarn.
 
Läget med Steffe.. Ja, han blir ju bättre iaf :) Inflamationen i såret på rumpan är i princip helt borta nu, och knäet bara pyyyttelite svullet. Imorgon kommer hovslagaren så förhoppningsvis kan jag börja skritta honom redan på onsdag/torsdag. 
 
Internet är så  jääkla segt just nu så det går knappt att ladda upp bilder, ni får nöja er med en sålänge :) 
 

It´s time to fly away.

Halloj! Inte uppdaterat på två dagar så tänkte informera er lite om vad som hänt osv, haha. Kan ju bara säga att det kommer bli ett jäkligt långt inlägg så guldmedalj till er som orkar läsa allt alltså...
 
I förrgår (det får heta förrgår för jag vet inte ens vad det är för dag, haha) red jag iaf tillsammans med mamma igen. Blev en runda på typ.. 30 min? Blev galopp på tre sträckor så han fick röra lite på sig ist för att bara lunka runt som vi alltid annars gör när vi rider med dem, haha ;) De håller inte riktigt samma tempo som oss :(
 
Igår blev det en relativt lång runda med bara mig och Tamarillo, hhaha. Kan säga att jag förmodligen körde slut på den stackarn igår alltså, haha. Blev maaassa galopp och trav, skrittade knappt något alls. Han blev rejält svettig och trött i slutet, lilla gubben. Men satan så fin han var när han galopperat av sig lite..:) 
 
Idag blev det en tur ute på ängarna. Var så jääkla varmt så orkade inte rida så värst länge, men gudars vad fin han var idag! Går verkligen inte att beskriva med ord alltså.. fantastiska häst! Massa trav och galopparbete och han gick som en gud alltså.. Sån underbar och ärlig form..mums! Om han alltid skulle gå som han gjorde idag skulle jag le 24 timmar om dygnet 365 dagar om året :) 
 
Steffe repar sig bättre och bättre faktiskt (Han fick ju medecin av veterinären) så förhoppningsvis kan jag börja skritta snart. Idag var sista dagen på medecinen och hon sa att vi skulle vänta 2 dagar efter att han ätit färdigt den, så ja, om 2,3 dagar kan jag nog börja, tjuhu! Längtar ihjäl mig alltså..
 
Well, det blev inte nå intressant inlägg kanske, men men ;) 
 
 

RSS 2.0