.

Idag följde Becka med mig hem efter skolan. Hon hängde med hem för att kunna rida med mig, fanns en anledning till det. Iaf, kommer inte skriva något om dagens ridpass. Han är inne i en salgs.. bråkperiod just nu. Tur att Tamarillo sköter sig som han ska iaf <3
Ah, orkar faktiskt inte skriva något idag heller. Ni får stå ut med det.

9. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför!

Ingen, faktiskt!

När andra får sådana frågor svarar de alltid värsta kändisarna. En mångmiljardär eller liknande. Men faktiskt, är så pass nöjd med mitt liv att jag inte skulle vilja byta ut det, inte ens för en dag. Vad är vitsen med det, egentligen?

Visst, fick jag en miljon att bara köpa kläder för en dag skulle jag inte säga nej. Men.. näe. Äh jag vetifan faktiskt.

.

Idag var det Bamse som fick gå, efter 3 dagars vila. Han var skitfin när jag red hemifrån, bråkade ingenting! Sen tjurade han ihop som ett brunstigt jävla sto ute i skogen, suck. Ahja, nya tag imorgon!

Annars, ska snart hjälpa älskling med hans svenska uppgift. För tillfället verkar han tycka att dataspelandet är viktigare än att få bra betyg, suck. Men ja, ska fan se till att han har den där skiten inlämnad imorgon.
Är verkligen inte på humör för att blogga idag,

Haha cool snubbe..

Satt och googlade lite, och då hittar jag det här? John Hickey, en galen irländare som ibland går in och tävlar utan sadel? Och då pratar vi inte småklasser alltså, han tävlar typ 160, UTAN SADEL?
Grymt imponerad, förstår inte hur någon kan ha en sån sjuk balans, skulle aldrig sitta kvar! Och, vem fan har modet att rida en bana på 160 utan sadel? HELT SJUKT!
Haha.. ah, tyckte han var jävligt cool iaf, så var bara tvungen att lägga upp x)
Förstår inte hur han lyckas?

8. Min största rädsla inom ridsporten.

Vet inte direkt om man skulle kunna kalla det för rädsla, men är jätterädd för att råka ut för någon olycka som skulle göra att jag aldrig mer kan rida. Att jag skulle bli förlamad eller något liknande. Det skulle verkligen krossa mitt hjärta, att inte längre kunna göra det jag älskar, det jag brinner för.

Förlamade människor kan också rida, de kan tävla och allting, men har aldrig hört talas om någon som ridit och tävlar i hoppning på den nivån jag vill göra när jag blir stor.

Annars, i allmänhet är jag inte rädd för något inom hästsporten. Det är jobbigt att rida om man är rädd, allt nöje förstörs liksom.

Men, fortfarande håller jag mig borta ifrån hästar som ställer sig på bakbenen. Om de lättar och halvreser på sig gör mig inget, för har ju Bamse. Han håller inte alltid alla benen i marken, men när de går så pass långt att de reser sig rakt upp, då räcker det för mig. Bamse har aldrig rest sig rejält med mig, studsar upp gör han dock lite hipp som happ, haha.



.

Det blev Tamarillo som gick gå idag också, för tredje dagen i rad. Blev att vi skuttade lite uppe på banan idag också, haha. Men travade honom utan att hålla i tyglarna, och då bara svängde han in på ridbanan xD Men ja, det stod bara två hinder uppe så vart bara några småskutt :)

VIll ju inte rida honom för hårt heller, FÖR HAN MÅSTE VERKLIGEN KLIPPAS! Han blir helt seriöst svettig under sadeln bara utav att skritta? Därför kan jag inte rida honom för hårt, för kan ju inte släppa ut honom i hagen när han är jättesvettig, då fryser han ju på natten, stackarn :(

OCh haha ja.. konditionen hos den gamla mannen är det inget fel på kan jag garentera. Minns inte ens senaste gången han var flåsig? Helt sjukt vilken bra kondition han har!

Att Tamarillo fått gå 3 dagar på rad betyder ju också att Bamse fått vila. Men mamma tyckte att det nog vore bra för honom med ett par dagars vila. Imorgon blir det iaf att rida honom, buseplutten.

Iaf, HEJDOOO!



Tamarillo gubben! <3

-

Sitter just nu nere hos älskling, kollar bloggar o sån skit. Fattar fan inte vad som har hänt med fb, det SUGER!

Iaf, det blev Tamarillo som fick röra på sig idag också! Tog bara en skrittrunda ut på ängarna, han gick ju ganska hårt igår så :) Men han va söt och fin och ja, bara allmänt gosig. Gud vad jag älskar denna hästen!

Iaf, nu ska jag sätta mig och plugga geografi, prov imorgon, underbart,



Hoppade Tamarillo idag :)

Skäms nästan lite faktiskt, men har inte hoppat honom sedan tävlingen, 14e augusti :O Men vi har bara dragit runt i skogen och haft kul faktiskt, haha. Hoppade inge högt alls idag, 80 cm kanske. Deels, för att jag inte ville hoppa honom högt när det var så länge sen.. och dels för att jag inte orkade hoppa av och höja.. hehe.

Men har var jättefin Tamarillo, drog på som fan och taggade riktigt mycket, kul! Underbart att ha en sån pass gammal häst som fortfarande älskar att hoppa!

Nu ska jag iaf ta och sätta mig och plugga.. SUCK! Men har spanskaprov imorgon och geografiprov på onsdag :( Ahja, ska tvinga älskling att hjälpa mig så jag kommer nå vart!

Ellinore.. Aee, de e vackört.

Trött som ett as..

idag är verkligen en sån dag då jag bara borde ligga hemma och sova.. haha. Med tanke på att jag gick upp halv 5 igår för att tävla.. så kan man ju tycka att jag borde få ligga hemma idag ;)

Meeen, icke sa nicke. Simon ska inte till skolan så måste ta med mig Rickard till bussen, suck. :(


Hade inget vettigt att göra så tänkte att det inte skadar att blogga litegrann.. hehe. Sitter just nu och får damp på katten som äter sönder mitt halsband.. suck.  Men ska snart gå ut med hundarna iaf. 

Idag är en sån dag då jag verkligen totalskiter i hur jag ser ut. Har inte borstat håret, och tänker inte göra det heller. Har mjukisbyxor på mig, idag igen, orkar inte ha något annat på mig. Har inte sminkat mig, men kände att det är skitsamma. Haha.

Bra dag där Emma, jättebra.

Men ah, ska gå och ta ut hundarna innan de pissar ner mitt rum. Hejsvejs!

Hjälp stackars Robin..

Piaggio zip "30 moppe" säljes, 4500 snabb affär, ett extra bakdäck följer med, inget körkort behövs, startar och går bra :)

Robin är deperat för han ska köpa en bil, haha. Så alla snälla människor, HJÄLP HONOM att bli av med sin moppe! :D



Sån på bilden.. fast röd

10. 10 saker du inte visste om mig!

1: Om inte Ladde, mammas hänt hade funnits hade jag troligtvis inte ridit längre. Var jätte rädd för att rida ett tag efter sommaren 2009 när mamma var med om en hemsk ridolycka. Ladde var den enda häst jag vågade rida på, fick typ panik så fort jag satt på en annan häst! jag tackar seriöst gud för att denna häst finns! Men jag tvingade mig själv att komma över det, vinna över rädslan.

2: Jag blir mätt på oboy, haha. Vet inte om det är något jag bara inbillat mig, men dricker jag oboy när jag är hungrig så blir jag mätt... haha wierd.

3. Jag är folkskygg. Eller jag vet inte riktigt om man kan kalla det för folkskygg, men undviker alltid situationer där jag måste prata med okända människor. Ibland går det hur bra som helst, men ibland vågar jag inte ens öppna munnen.. haha. Brukar gå bra med 1, 2 pers, men sen blir det alldeles för mycket, kan inte andas, haha.

4. Jag är mer nervös när jag har med Tamarillo på tävling! Vet faktiskt inte varför det är så, men när han ska med på tävling blir jag så nervös att jag nästan spyr, haha. Har ingen anledning att vara nervös när jag har med honom, han sköter sig alltid perfekt, är alltid västa ängeln.. vet inte. Men tror det är för att jag känner sån press på mig, vill så gärna att det ska gå bra med honom, för hans skull. Vet att vi inte har speciellt många tävlingar kvar (om man jämför med Bamse.. ) Och därför vill jag göra det så bra som möjligt.

5. Tycker nästan aldrig om folk när jag träffar dem första gångerna. Tycker att alla är fula, äckliga, dryga osv. Även fast jag älskar dom sen, så tål jag dem bara inte i början! helt sjukt! Som min pojkvän, verkligen HATADE honom i början.. tur att jag ändrade mig <3

6. Jag är extremt rädd för att bli sviken. Det är det värsta som finns. Att bli ensam kvar.

7. Jag skulle kunna dö för dom jag älskar. Utan tvekan. Det är en självklarhet för mig.

8. Alla vet inte om det, men innan jag skaffade Jane, min d-ponny hade jag en storhäst. Wiwii hette hon.

9. Hade väldigt dåligt rykte när jag började i Ankarsrum, där jag går högstadiet nu. I 6an var jag tillsammans med 4 killar på loppet inom ett halvår. 3 av dom gick i 9an, bra jobbat Emma. (Älskling var en av dem, stackare.. :(

10. Kan njuta av att folk är arga på mig. Givetvis inte min familj, pojkvän eller vänner, men andra, vanliga random. Om jag vet att någon är sjukt förbannad på mig älskar jag att jävlas med den personen, för jag vet att den aldrig skulle varken göra eller säga något mot mig, haha. Jag jävlas inte på ett dumt sätt, säger inget eller något, men folk bara stör sig på det. Hur jag är. Haha, svårt att förklara. It´s wierd.



Hemma efter en riktigt lyckad tävlingsdag!!

Förklass 1 meter: Han var sjuukt fin på framhoppningen, var säkert 20 cm över varje hinder, tog i som bara satan! Han gjorde lika dant inne på banan, tills jag kom till nr 10, som han inte riktigt nådde över. Så ja, han petade ett i omhoppningen, men det var mitt fel, skulle gjort så han fått in ett galoppsprång till :/ Men huvudsaken är att han kändes fin, och fin.. det var han verkligen, riktigt jävla kanomfin!
Lagklass, 1 meter: Här kändes han lite tröttare, men hoppade fortfarande jättefint! Tror att han var lite trött efter att ha hoppat 20 cm över varje hinder i förklassen.. haha. Han kom lite nära på ett par oxrar, orkade liksom inte ta i ordentligt, men vi nollade iaf! Det var inte direkt världens bästa runda om man säger så, men den var ändå okej. Han skötte sig kanon och det var ju huvudsaken!

Och.. efterssom både Ellinore och Nathalie också nollade så gick vi till omhoppning! Tyvär var det 2 lag till som gjorde det, ville inte hoppa omhoppning efterssom han kändes så.. trött.

Lagklass, omhoppningen: Jag lånade ett par sporar utav Marie, så innan första hindret tryckte jag till honom lite med dem, och det gjorde susen kan jag lova! Trots att han måste ha varit sjuukt jävla trött så gick han in på banan och gjorde en kanonrunda! Hade ner ett jävla skithinder, men jag är lika glad för det. Han kändes verkligen KANON fin, var skönt att avsluta dagen med en sådan runda!

Och ja, Ellinore och Nathalie nollade omhoppningen båda 2, vilket relaterade till att vi slutade på en andraplats idag! Vi leder fortfarande serien också, eftessom vi vann förra omgången :) Så jävla stolt över mig själv och brudarna, FAN vad vi kämpade hårt idag! Lilla lilla falken liksom, en liten skitklubb, går och gör så här jävla bra ifrån sig, helt otroligt! Vi har ett sjukt starkt lag med en otrolig laganda!

OCh ja, för att inte tala om hur stolt jag är över min lilla Bamse! Han har varit helt underbar faktiskt! Inte stimmig och så alls, utan verkligen jättelugn och fin! Dock.. så ville han inte gå in på banan alls idag. Fick hjälp av Janne och Marie för att få in honom, så tråkigt. När vi skulle in på omhoppning och prisutdelning fick jag dock in honom själv, kändes skitskönt!

Mormor filmade första klassen också, så ska försöka ladda upp det här någon dag när jag orkar. Har massa filmer som jag inte laddat upp. Maskeradhoppningen, semestercupen, den lokala i frösvi, förra lagtävlingen och den idag.. haha! Men får ta någon dag när jag orkar helt enkelt :)

Hur som helst, är världens stoltaste hästägare! Fina fina fina Bamse!



Bamse <3

Nervositeten börjar komma..

Blir alltid så ett par timmar innan jag ska gå och lägga mig. Blir så sjuukt nervös alltså. När allt är fixat med hästen och det bara är morgondagen att fokusera på.. usch! haha :(

Iaf, nu har Maya och Bamse bekantat sig med varandra. Det var ingen stor grej alls, bara hälsade lite på varandra typ. Han är duschad och fin också, ovanligt ren ;) Har nyss varit nere och gett dem kvällsmaten också.

Red en sväng med Ellinore när maya precis hade kommit, så Tamarillo fick sig en tur idag, trots att han egentligen skulle vilat, men det är chill :) Vi skrittade bara 15, 20 minuter eller så, men ah :)

Imorgon.. blir det iaf att gå upp kl.. 5 tror jag? USCH! Vi ska åka hemifrån med hästarna inpackade kl 6. Men går jag upp vid 5.. är jag i stallet halv 6. Och ska ju bara ta av honom täcket och borsta av honom lite snabbt, sen åker vi ;)

Nu får ni verkligen hålla tummarna för att det går bra imorgon! Kanske uppdaterar imorgonkväll när vi kommit hem, men det är nog liite tveksamt! haha :)


Träning för Pontus, check!

Men vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga om dagens.. Bamse. Stundtals var han världens finaste och verkligen skitfin, sen fick han sina ryck.. suck! Bockade och höll på, så fort jag tog i vänster tygel skulle han åt höger.. osv! Han var riktigt jävla jobbig idag faktiskt. I slutet hoppade vi iaf en bana och då skötte han sig skitfint. När vi väl kommit igång brukar han sluta larva sig faktiskt. Men det blir nog att åka o kolla honom i munnen snart tror jag. Bara för att liksom.

Om ett par timmar kommer Ellinore ner med Maya till oss iaf! Hon sover hos oss i vårat stall så det blir smidigare imorgon liksom, att ha dom på samma ställe. Så imorgon TAGGAR VI TÄVLING! (för 1231296491 gången?) Haha. Och så hoppas vi på att min häst sköter sig, annars vet jag ju vem som får följa med på nästa tävling, och det blir inte han!

Kanske skriver mer sen, vem vet.. hejdå.

Tidsfördriv..

Sju fakta
Hemstad/ort: Hummelstad? xd

Hårfärg: Blondie ;)
Längd: 169 ;P
Ögonfärg: Typ.. blågråa.
Humör: TAGGAD!
Vänster eller högerhänt: Vänster, ofc!


Tio saker om ditt liv
Har du nånsin varit kär? - ja!
Tror du på kärlek? -ja !
Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar? - Hm.. ja. 
Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - Man trodde ju det.. när man gick på typ dagis, haha. men njae.
Har du någon gång krossat någon annans hjärta? - Det vet jag inte. tror så tyvärr. 
Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? - Ungefär så ja!
Har du nånsin tyckt om någon utan att tala om de för honom? - Hm.. har jag säkert.
Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - Har ett förhållande, vill inte ha något nytt ;)
Har du nånsin haft en hemlig beundrare? - Och det frågar du mig? xd
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Jadå.


Tio saker
Kärlek eller pengar? - båda! Men kärlek :,)
Vin eller öl? - öl!!
Dag eller natt? - Dag, mörkrädd (a)
One night stand eller förhållande? - Förhållande!
Tv eller internet? - internet
Pepsi eller cola? - Cola
Vild fest eller romantisk hemmakväll ? - Hemmakväll för de mesta
Färgfoto eller svartvita? - beror på, svartvita oftast
Telefonkontakt eller face to face? - face to face.
Bilddagboken eller facebook? - fb


Nio har du någonsin
Har du nånsin blivet upptäckt när du smitit ut? - Har bara smitit ut en gång, och ja. hah
Har du nånsin viljat ta livet av dig? Man har väl tänkt så nångång. fast kommit fram till att man egentligen inte vill. 
Har du nånsin gjort något du ångrar? - Det har väl alla?
Har du hoppat bungy jump? - nej. 
Har du nånsin varit med i en olycka? - Olycka.. jadå. 
Har du nånsin ätit en hel tårta? - nej.. men det skulle sitta jävligt fint just nu.
Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa? - Ohja, hihi (a)
Har du nånsin gått på bio ensam? - haha nej.. 
Har du nånsin tyckt att världen suger? - ja


Tio  K ä n s l o r
Saknar du någon just nu? - ja. 
Är du glad? - Ja, ganska iaf :)
Är du fundersam? - Njae :)
Är du uttråkad? -  lite smått..
Är du tysk? -  Nä
Är du italienare? - Nä
Är du finsk? - Nä
Är dina föräldrar fortfarande gifta? - Har aldrig varit
Gillar du någon just nu? -Ja :)


Om dig:
Hur mycket är klockan just nu? - 20.55
Namn? - Emma
Hur många barn vill du ha? - 2, 3 st ;)
Vill du gifta dig? - Det tror jag nog. :)
Rullar du spaghettin eller skär du den? - Vet inte faktiskt. haha x)
Har du ätit sushi? - Näe. 
Favoritglass? - vet icke
Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? - Ingen vad jag vet. 
Humör? - Somsagt, fortfarande TAGGAD!

Fyra Grejjor
Har du någonsin blivit jagad av polisen? - Inte jagad direkt.. höhö, 
Har du en hund? - 2 :)
Sover du helst själv eller med någon? - Med någon.
Tror du på spöken? - Njae.. inte spöken.


S k u l l e:
Skulle du vilja vara längre? - Nejtack.
Skulle du vilja kyssas nu? -  Sure, komsi komsi HAHA. 
Skulle du vilja dricka dig full nu? - Nae, wett lugnt!


Kan:
Kan du röra på öronen? - nääää. 
Kan du slicka dig på näsan? - Kan inte ens räcka ut tungan, 
Kan du kolla i kors med ögonen? - vet icke?
Kan dina föräldrar lita på dig? - Ja.  
Kan du låta bli att prata på 4 timmar? - Händer faktiskt :)
Kan du va på en fest utan att dricka?- Ja?
Kan du tänka att pierca dig i naveln? - Näe. tror inte så
Kan du suga? - Det kan nog alla. 
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? - Ja?



Har:
Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - Sällan. 
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? -Ja. 
Har du syskon? - Japp. 
Har du någonsin haft sex med någon? -  Ja. 
Har dina föräldrar ljugit för dig? - Har säkert hänt! 
Har du varit full den här månaden? - Nej. 
Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Lite smått..
Har du borstat tänderna den senaste timmen? - Näe. 
Har du pussat någon som är fyra år äldre? - Vet icke. 
Har du haft sex med någon som är tre år äldre? - Ja. 
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? - nej. 
Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? - Ja. sjukt pinsamt. 
Har du ljugit på någon fråga än då? - Nej.


Vem:
Vem älskar du? - familj ,vänner, pojkvän.. osv. 
Vem hade du senast sex med? - Har bara haft sex med en person. 
Vem vill du bli full med? -   Vad spelar det för roll vem jag blir full med? EEEYYY mormor jag vill bli full med dig! Haha. 
Vem är den bästa artisten/gruppen? - Vet icke.
Vem pratade du senast i telefon med? - Mamma tror ja :)
Vem är snällast i världen? - Jag, såklart? ;)
Vem vill du prata med? - Jag vet inte? Haha. 
Vem sov du senast med? - Älskling. 
Vem vet allt om dig? - Ingen vet väl allt? xd
Vem hatar du mest? - Det vet jag faktiskt inte. 
Vem kramade du senast? -  Älskling. 
Vem kan berätta allt för dig? - Dom som känner att dom kan lite på mig, antar jag? xd

Pontus westergren imorgon, tagga!

Idag blev det Tamarillo som fick gå igen! Vi frog iväf på en liten runda i skogen och hade det bara allmänt mysigt. Han är så rolig lilla Tamarillo.. blir helt seriöst typ piggare och piggare för varje gång jag rider honom :,)

hur som helst, imorgon blir det träning för Pontus Westergren! Marie ringde mig förut när jag var ute och red, haha. Men han skulle komma ner till dom över helgen eller vad det var så vi kör på en träninng imorgon! Ser jag mycket framemot, sist jag tränade för honom  verkade han vara hur bra som helst!

Och ja, jag vet att jag och Bamse ska iväg på söndag, och då undrar säkert en miljon människor varför jag tränar med honom dagen innan. Och för att slippa alla onödiga och omogna kommentarer kan jag säga att det är såhär, bara för att ;) haha. Nej men vill känna lite mer på honom innan söndagen, + att vem säger nej till en träning för PW?

Och ni som inte vet vet PW är, så är han iaf en skitduktig ryttare som tävlat på välidgt hög nivå själv. Hur högt vet jag dock inte. Tror det var 2009 han blev utsedd till årets ryttare av svenska ryttarförbundet, inte illa!

Var ju med på en träning för honom i våras, när jag hade Bea. Det var då vi första gången uppmärksammade hennes hälta.. :(

Idag är det fredag iaf! Ikväll blir det troligtvis bara att ligga och kolla film med älskling, mys. Älskar fredagar alltså, haha :,) Men ska upp ganska tidigt imorgon somsagt.. för tidigt! haha.

Blir ju att gå upp tidigt på söndag också, FÖR DÅ TAGGAR VI TÄVLING! Tjuhu! Vem att åtminstone Ellinore är lika pepp som mig, right? ;)

Men vi hörs senare!

Blev inget bloggande igår!

Men hade faktiskt hoppträning för Marie, något att skylla på ;) Kom faktiskt inte hem förens.. efter 9 nångång så orkade inte sätta mig och blogga då direkt, hah..

Hur som helst, hoppträningen gick hur bra som helst igår! Märktes att han inte var hoppad på ett tag för han kändes supertaggad. Han drog på ett stopp igår när hindret låg på typ 80 cm, haha :,) Höll faktiskt på att ramla av, var inte beredd över huvud taget. Men sen när vi höjde upp så allt låg mellan 95 och 105 var han suuuperfin verkligen, duktiga häst!

Nu taggar vi TÄVLING på söndag alltså! Är så jävla pepp som man kan bli!

Annars jag jag.. inget av värde att berätta. Var ute i skogen på Tamarillo idag och han var fiin som vanligt. Har inget att berätta om ridpasset ;)Min björn. <3

Bamseplutten!

Bamse var faktiskt skitfin idag. Red honom en runda i skogen och han hade jättelätt för att "hitta formen" och allt. ANnars kan han vara lite så att han ska testa om han måste gå i form i skogen, men idag gick det super och han var jättemjuk och fin! Att gå hemifrån gick också bra idag! Som vanligt var han tvungen att testa lite, men vann ju som vanligt så det var inga problem ;) haha. Jävla ponny sak det där med att testa om man veeerkligen måste gå hemifrån, skithäst! :)

Är helt jävla slut i hela kroppen idag också, vet inte varför faktiskt haha. Får verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna, skitirriterande! Var så både igår och idag, trots att jag sover lika mycket som vanligt? Wierd.

Idag hade vi iaf orientering och måste säga att det fan var skitjobbigt haha. Var typ bara 2,5 kilometer eller vad det var, men det tog på krafterna kan jag lova ;) HAHA. Ska aldrig mer orientera, kan knappt läsa en karta? Suck.

Annars.. har jag nog inget av värde att berätta, hörs ;)

7. En sak som aldrig får hända!

Shit.. finns verkligen tusen saker som aldrig någonsin får hända!

Att förlora sina nära och kära är väl en av sakerna man aldrig vill ska hända. Att ens föräldrar, syskon eller någon liknande skulle gå bort.. usch. Mår illa av bara tanken, vad f*n skulle man göra då?

Att någon av mina hästar skulle bli allvarligt skadade så jag var tvungen att ta bort dem. Alla mina hästar kommer troligtvis gå bort före mig om allt går "rätt till" här i livet (vem vet, jag kanske blir påkörd av en lastbil imorgon?) Men något som verkligen skulle vara hemskt är ju ifall jag skulle vara tvungen att ta bort dom pga en skada. Att hitta sin häst i hagen med ett brutet ben eller liknande.. usch! Vill att alla mina hästar ska få dö när dom är gamla och grå och verkligen har fått leva livet!

Att förlora min pojkvän eller mina vänner.. familjen tror jag alltid att man har vid sin sida oavsett bråk osv, men vänner och pojkvännen är personer som man "lätt kan tappa i onödan" Skulle verkligen krossa mitt hjärta..  :(

Sen finns det tusen andra saker, tex som att världen INTE får gå under medans jag är i livet.. höhö.

6. Alla hästar i stallet!

Bamse, min 10 åriga valack. Haft i.. ett par månader bara. Världens mest envisa häst, haha.  Supersnäll o go i alla lägen, när han själv vill.. såklart. En riktig pudding att titta på! Riktigt fin i både dressyren och hoppningen.
Tamarillo, våran 20 åriga valack. Gick 135 hoppningar i sin ungdom men skuttar runt 1 meter med mig på tävling i sina gamla dagar.. Haft honom i 1,5 år nu. Världens goaste häst någonsin. Så länge man är snäll mot honom gör han allting för en. Tycker han inte om dig får du dock kämpa för att sitta kvar, haha! En riktig ängel alltså..





Ladde, mammas 18åriga varmblodssto. En riktig tjurmärr alltså! haha. Nej men även hon är världens mysigaste häst, dock är hon.. enmanshäst. Accepterar bara mig och mamma som ryttare i stort sett. Mamma har haft henne sedan hon föddes, så henne har man en del band med om man säger så!





Nikele, en.. 6 årig frieservalack. Ägs av Lena, en av stallägarna.






Blinka, en utav ardennerhästarna! 1,5 år är hon nu tror jag? Ägs av Wille, av av stallägarna.






Blunda, halvsyster med Blinka. Även hon en ardenner ;) Bara ett par månader gammal. Döpt utav mig!





Bustan, mamma till de 2 ovan. Rejäl dam med en vikt på ca 1 ton! ;)

Tinkur, 6årig korsning islandshäst och tinker, ägs utav jessica.

Hittade inga bilder på varken Bustan eller Tinkur :(






SVERIGES STOLTHET!

Rolf Göran Bengtsson, EM guld 2011!

Båda 2 fick vila idag.

Kände mig helt död när jag kom hem från skolan idag så tänkte att dom inte led av en dags vila. Tamarillo har ju gått.. 5 dagar på rad nu så han skulle ändå ha vilat. Bamse skulle jag ha ridit i skogen men det går ingen nöd på honom, han klarar sig nog tills imorgon, haha ;)

På onsdag är det hoppträning för Marie iaf! Blir bra efterssom det är tävling på söndag och jag inte ens har hoppat honom sedan förra tävlingen? Haha.

Lina smsade förut iaf och hon kommer rida Tamarillo på tisdag och torsdag, blir perfekt ju :)

Ser framemot tävlingen på söndag. Efterssom det gick så sjukt bra förra gången och vi vann hela skiten hoppas vi på att det går lika bra nu! Vinner vi kommer vi garanterat till final, kul :D Annars får vi kämpa hårt i Västervik.. men då är det inne.. inte bra. Hatar helt seriöst att tävla inne. Måste vara det värsta som finns? :O Haha.

Ahja.. har verkligen inget kul att berätta. Som ni säkert såg gjorde Robin en gästblogg åt mig igår, HAHA. Snäll pojke detdär.

Men vi hörs!

Vad är rubrik? :o

WoopWoop, för det första, tänker inte säga vem faan jag är men misstänker att lilla lilla Emma (Göran) kommer göra det ändå :( Vetifaan vad jag ska skriva förutom att kickens moppe är rätt ful :) Men går säkert jävligt bra ^^ Emma är beroende av att ta kort på folk hon knappt har träffat ;) Och att hon är beroende av att fixa en tjej till mig -.- dryg liten flicka det där bara så ni vet! :D Men nu ska jag ut i det fina skit vädret, Byebye! :D


.....läste nyss igenom och tänkte att detta va en helt värdelös text men jag skrattade iaf ;D

Kicken: Glöm för faan inte skola imorron och kondom inatt -.- PUSS! <3

.

Sitter hemma hos älskling och gör absolut ingenting.. :( Men vi ska snart glo på en film iaf! Efterssom det är våran "månadsdag" idag så får vi sova tillsammans, eller hur mamma? ;) Haha.

Har lyckats övertala Robin att han ska gästblogga åt mig också, HAHA. Så om han skriver något taskigt eller olämpligt behöver det inte betyda att allt är sant.. höhö..

Varför skrev jag det här ens? Har inte en aning. Brist på annat att göra skulle jag kunna tänka mig, haha.

Ridit med Lina nu!

Vi var uppe på ridbanan somsagt. Bamse gick huuuur fint som helst, vilket jävla steg han har när man kommer åt honom ordentligt! Han var supermjuk och fin, inte det minsta lilla tjaffsig! Inte ett enda bocksprång drog han på heller, duktig kille! Åh, blev riktigt jävla stolt över honom alltså!

Och ja, goda nyheter, Tamarillo tycker om Lina! Såg på honom när hon red att han verkligen tyckte om henne! Hon kom inte riktigt åt honom så att han jobbade i form och så, men tyckte att hon var riktigt duktig med honom. Hon blev liksom inte arg eller nånting över att det inte gick att rida ihop honom, skönt! En sån som blir arg på honom när det inte går kan jag inte ha som "medryttare" efterssom man måste behandla honom med reapekt för att han ska göra något. Men hon var jättemjuk och fin, och Tamarillo bara struttade runt och såg allmänt nöjd ut! :)

Får se när hon kommer tillbaka nästa gång. Efterssom hon har barn och jobb och allt så kan on ju inte rida varje dag heller direkt. Men hon skulle försöka komma ut iaf en dag nu i veckan så det blir bra :)

Annars.. just nu sitter jag hemma hos älskling. Vi ska snart dra hem till mig iaf. Hörs!

5. Favoritbilder jag har tagit

Jane, vackraste bild jag någonsin tagit tror jag.. åh fina häst!
Hihi, Bamse plutt.. så söt!
Jane och älskling.. minnen!
Sille.. <3
Världens sötaste!
Och vem gillar INTe bilder som den här? Fett fin är han! Haha.. spänisbög!
Som sagt, inte många bilder alls.. Hade säkert 500 bilder jag hade kunnat ladda upp för förut.. men när älsklings gamla data kraschade försvann allt :( Det är väl bara den första bilder som egentligen är "bra", men tycker om alla bilderna, "innehållet" på dem är så sjukt fint! Haha.

4. Det här är jag bra på.

Tror nog inte direkt att det finns något jag skulle kunna säga att jag är bra på inom min ridning. Känns ju helt fel att sitta o skriva att man är bra på något, då kommer ju alla anta att man tror att man är värsta experten? Haha. 

Sen kan jag ju inte heller sitta o skriva "jag är bra på att hoppa" för bara inom hoppningen finns det tusen saker att vara bra på? Sen när jag rider en bana så är det faktiskt mina hästar som gör jobbet, för om inte dom var så pass duktiga som dom är så skulle det ju inte gå så bra för mig som det gör? om jag skulle sätta mig på en ung och orutinerad häst som inte hoppat så mycket skulle jag ju inte sitta där och tänka "fan vad bra jag är på det här" liksom? 
Fast ja, en sak som jag faktiskt skulle vilja påstå att jag är "bra" på, är att vara mjuk i handen. Får ofta mycket cred för hur mjuk och fin jag är i handen, att jag inte drar hästarna i munnen osv. Detta är alltså främst inom dressyren. Ibland blir det nästan att jag är "för mjuk", för när det behövs att man tar tag lite extra i munnen på dem så är jag alldeles för fjollig och tänker att det kan jag ju inte göra för då får dem ont, haha. Men att jag är så pass mjuk i handen som jag är, skulle jag nog vilja påstå är en av dom sakerna jag är "bra" på. 


Jag och Jane våren.. 2010? saknar den hästen enormt mycket..

God morgon!

Idag firar jag och älskling 1 år och 4 månader tillsammans. Helt sjukt verkligen... kan inte fatta att det har varit vi 2 så länge? När vi precis blivit tillsammans var det ingen som trodde att det skulle hålla mer än en månad, kanske inte ens jag själv. Men nu vet jag att det är så jävla annorlunda.. Folk vill fortfarande se oss göra slut och bryta upp, men så länge jag får bestämma kommer det inte att hända.  Du är mitt allt och lite till, älskar dig Christian Skagvard <3

Sov ju hemma hos mig inatt somsagt, men vaknade vid typ.. 9 i morse eller något sådant, så duschade bara och sen gick vi ner hit. Ska snart övertala älskling att vi sksa kolla en film eler något, hihi!

Annars.. igår smsade Lina mig och frågade om hon kunde rida idag, så vid 1 blir det att möta upp henne i stallet för en ridtur! Hon ville gärna rida på banan för att känna "lite mer" på honom osv, så det blir perfekt efterssom Bamse måste gå hårdare idag också! Hade ju annars tänkt att rida honom i skogen med mycket galopp osv, men nu blire banan, funkar lika bra det ;)

Ahja, vi höres väl senare antar jag!

3. Det här behöver jag träna mer på.

Haha ja gud.. finns väl typ tusen saker? Man blir somsagt aldrig fullärd och det finns alltid något man behöver bli bättre på! (Om man bortser från Tamarillo, tror fan att han är så fullärd man kan bli inom hoppningen)

Men några saker jag verkligen behöver träna på är tålamod, min blick, sitsen för det mesta.. och handställningen!

Mitt tålamod.. alla som känner mig vet att jag ibland inte har kontroll över det, haha. Men det har blivit mycket bättre senaste året faktiskt! När saker inte går riktigt som jag vill tappar jag väldigt lätt humöret och då går det ju bara ännu sämre. Har aldrig varit sån att jag piskar till min häst bara för att jag tappar tålamodet, det är bara fel! Men väldigt väldigt irriterad kan jag bli, och kan ge upp ett helt ridpass på grund av det. Haha... wierd. Att jag har haft sånt tålamod med Bamse är jag faktiskt väldigt förvånad över. I över en månad nu har han inte velat gå hemifrån, men har inte blivit arg på honom en enda gång faktiskt! Eller arg har jag ju blivit.. men har inte låtit det gå ut över honom.

Min blick.. när jag började rida för Marie för snart 2 år sen satt jag och konstant tittade ner på hästen. Ingenting hjälpte, ibland fick hon stå och säga det säkert 100 gånger per lektion! Fortfarande idag har jag problem med detta, men det är sådant vi jobbar med och det blir bara bättre! Ibland kommer jag på mig själv med att titta neråt när jag rider.. haha. 

Och sitsen.. satt väl som en jävla ihopkurad boll i början, haha. Men i och med att jag alltid tittade neråt så sjönk hela jag liksom ihop. Fortfarande idag tycker jag inte att det är speciellt bekvämt att sitta så som man ska, för jag vill gärna vara lite framåtlutad.. men efter allt Maries tjat om att jag ska räta upp mig och gud vet vad det är.. så har även det börjat ge resultat.

Och handställningen.. för att inte prata om den, HAHA. Den är väl den som är mitt största problem i min ridning. Rider nästan alltid med omkulllagda händer, tyvär! För när jag får upp dom märker jag sån sjuk skillnad!

Sen att jag måste lita på att jag kan klara av saker måste jag också bli bättre på. Händer jätteofta att jag sitter och tänker typ "shit det här klarar inte jag av" men när jag gör det så går det ju hur bra om helst. Så somsagt, jag måste våga lita på min egna kunskap och mitt sunda förnuft!

Det här var väl bara några av alla hundratals saker jag måste träna på, men det är väl de som är viktigast, eller ja de som jag har störst probelm med!
Bra exempel. Jag och Ladde sommaren.. 2009? Blicken är neråt och handställningen usel! Men men, man kan bara bli bättre!

2. När och varför jag började rida!

När jag började rida är väl egentligen ganska svårt att säga. Började på ridskola när jag var 4 år, alltså 10 år sen. Dock red jag inte där så länge för han som hade det la ner verksamheten eller vad man ska säga.

Sen började jag på ridskola i Hultsfred, men vet inte om det var direkt efter att jag slutat på den förra. Där gick jag iaf och tog lektioner en gång i veckan! När jag var.. 7 tror jag så fick jag min första häst, Sille. Det var väl då jag började rida ordentligt, och inte bara en timma i veckan liksom!

Varför jag började rida.. haha om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg, var liksom 4 år? Men antar att det var efterssom mamma hade hästar när jag var liten och att jag ofta var med i stallet. Sen är det ju typ alla småflickors dröm att få rida hela dagarna och sväva på molnen med en rosa ponny..

Att jag började rida har jag aldrig ångrat i hela mitt liv. Inte en enda gång.



Gör som allla andra,

Hakar på med "30 dagar", fast blandat med häst då ;)
1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vilja byta liv med en dag och varför.
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar.
12. Min faoritgren.
13. Min högsta dröm.
14. Saker du gör vardagligen (hemma och i stallet)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig.
17. En låt som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad.
18. En bild jag aldrig publicerat förut.
19. En bild på min bästa vän och varför hon/han är det.
20. Något jag vill göra.
21. Någon jag vill träffa.
22. Någon jag vill träffa igen.
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto.
25. Hur mina vänner beskriver mig.
27. Hur jag vill att mitt liv ser ut om 20 år.
28. Någon som älskar mig.
29. Någon jag skulle riskera livet för.
30. Mitt mål med min ridning.


Och.. idag får ni bild nummer ett! Bild på favorithästen ;)



Tamarillo in my <3

Fick upp simon på Tamarillo idag!

Vet inte riktigt hur jag och mamma lyckades, men storebrorsan hängde iallafall med ut åp en ridtur idag! Han red ju på ridskola när han var typ.. 5 år? Men har inte ridit på ja typ 15 år, haha. Men slängde upp honom på Tamarillo iaf och det gick hur bra som helst, han bara lunkade på som han alltid gör när han har oerfarna ryttare på ryggen, haha. Så jag red Bamse och mamma red Ladde iaf. Vart somsagt bara skritt idag, Bamse skulle ju egentligen behövt gå hårdare, men får ta det imorgon. En weeedig långrunda med massa galopp eller något, haha ;)

Annars har vi vart i Ankarsrum hela dagen typ. Älsklings syster har ju skaffat lägenhet där tillsammans med sin kille, så var o hälsade på dom ;) Kom nyss hem iaf, så bärde in massa ved här nere, haha. Ska vänta tills maten är klar, sen ska vi dra hem till mig, blir o sova hemma inatt :)

Ahja, orkaaaar inte..

Red med mamma idag :)

Bamse fick vila idag också, så blev att vi red Tamarillo och Ladde :) Red först vid dom upphöjda bommarna o de i vinterhagen, och skrittade sedan av ute i skogen en sväng. Mamma fick känna lite på Tamarillo idag också, och allt hon har att säga är hur jävla stor och tung han är att rida, haha :,) Men jag red Ladde ett tag också, fina tjejen!

iaf, kom nyss hem från stallet, Simon håller på att laga mat just nu så blir väl att käka snart. Efter det ska jag dra ner till älskling för han kommer hem med bussen typ.. nu, prick ;) Så ikväll blir det fredagsmys, mums!

Ahja, i skolan idag orienterade (??) vi på gympan. Förstår verkligen inte ett jävla skit om hur man läser en karta och bla bla bla, men hade ju Coffe till hjälp som tur va, haha. Hade inte hittat en enda av dom där jävla sakerna annars, fattade inte ens vad det var man skulle leta efter? Sen sprang det ut en älg mitt framför vägen när jag o Coffe gick där också, trodde helt seriöst att jag skulle få en hjärtattack, haha. Blev livrädd o börja skrika.. vuxenpoäng check!

Men ahja, VI HÖRES!

Svar på tal!

Det var väl tur som helvete att hon inte fick sluta livet hos dig! Nu tycker jag du ska lägga ner detta och inte bry dig så jävla mycket om andras liv! glöm mig Bea! Du har inget med detta att göra mer. släpp det bara och visa respekt!

Shiiiit, sa bara att hon skulle avlivas och att jag kommer sakna henne? Men SHIIIT Emelie, innan du ber mig lägga ner kan du ju säga detsamma till Sara?! Ska jag visa respekt?! Ser inget elakt med att skriva att hon ska avlivas på min blogg? Om ni vill att JAG ska sluta kan ni/sara sluta kommentera mitt sätt att rida och mina hästar, är inte det respektlöst? Och är det jag som bryr mig om andras liv????

Hemma från Vimmerby ;)

Kom hem för typ.. 40 minuter sen eller något. Lämnade av Rickard hemma och gick sen ner till kicken, haha.

Iaf... Vimmerby idag somsagt, HAHA. Älskling fick sluta vid 12 idag för de va nånting, chill. Så han, jag o Robin drog o käka pizza. Eller ah, Robin åt inte för han påstod att det var äckligt att äta på samma pizza som mig, jävla tönt! Sen drog jag med dom 2 och kollade kläder. hahaha tidsfördriv, osen drog Robin nånstans typ, så jag o älskling gick hem till mormor, ahahah. Var där ett tag sen drog vi ner till stan igen.. och gjorde.. ingenting. haha.

Bea avlivas imorgon också.. stackars häst säger jag bara :( Önskar att hon hade fått sluta livet här.. fina fina häst. Rest in piece <3

ANNARS, inte mycket. Hejdooo

Emma <3 Becka

Tanken slår mig ofta hur lite jag faktiskt uppskattar min allra bästa vän. Rebecka Amanda Maria Svensson. Hon är den enda av mina vänner som fortfarande finns kvar, efter allt. Hon är den enda som aldrig någonsin kollat snett på mig, den enda som alltid accepterat mig, hur sjuka val jag än har gjort. Hon är den enda som har sagt "jag fattar fan inte vad du tänker med, du är ju helt jävla dum i huvudet, men gör det dig glad så ska jag inte klaga". Alla andra, gör man minsta lilla fel så är det liksom., hejdå, du är sjuk i huvudet, jag behöver inte dig.

För faktum är, att Becka är den mest äkta vännen man kan hitta. Hon är den som alltid säger till mig rakt ut vad hon tycker och tänker. Vi behöver inte snacka skit om varandra bakom ryggarna, för vi är så pass bra vänner att vi kan ta det med varandra istället. Till skillnad från alla andra..

Det som är det allra bästa med Becka är fan att jag kan säga rakt ut vad jag tycker och tänker till henne. Behöver aldrig skämmas för något, kan alltid vara ärlig. För jag vet att hon alltid finns där för mig, hon har aldrig någonsin svikit mig.

Känns fan som att jag känt denna människa i hela mitt liv, och inte bara i dom 2,5 åren som det faktiskt är. Och vi har hunnit skapa så sjukt många minnen tillsammans.. både bra och dåliga. Vet seriöst inte hur många gånger jag skrattat tills jag tjutit med denns människa? Eller hur många gånger hon tröstat mig när jag varit skitledsen?  Hon är ovärderig, min Becka.

Folk brukar kolla snett på oss ganska ofta. För i skolan, är vi dom där som skiter i sminket i bland, för att vi inte orkar bry oss. Dom flesta andra går inte ens till ica och handlar utan smink?  Vi är dom där 2 som alltid har mjukisbyxor på oss, när alla andra springer omkring i tights och linnen. Vi är dom där 2 som har humor som ingen annan förstår sig på. Vi är dom där 2 som bara kan titta på varandras ansiktsuttryck för att förstå vad vi menar.

Under dom 2,5 åren vi har känt varandra har hon inte svikit mig en enda gång. Jag kan nog inte ens räkna till hur många gånger jag svikit henne, det är sorgligt. Om jag hade kunnat ta tillbaka allt skit jag gjort skulle jag göra det. Tyvär kan man inte det..

Becka är en av dom som vet allra mest om mig. Tror att hon och kicken ligger ganska lika där.. Vet faktiskt inte vem som vet mest.. men det är inte det viktiga, för det viktiga är att jag kan berätta allt för henne. Behöver aldrig vara orolig för att det jag säger till henne ska spridas vidare, för det stannar varje gång. Behöver aldrig vara orolig för att hon ska kolla snett, det har hon aldrig gjort förut. Hon är en vän som är guldvärd..

Seriöst, om alla hade en polare som Becka, skulle världen fan se helt annorlunda ut. Skitsnack och falskhet skulle inte ens existera, för hon måste fan vara en av dom mest äkta som finns på hela jävla jorden.

Och minnen.. ska vi ens gå in på hur många helt sjuka minnen vi har tillsammans? Jaa.. när Becka snubblade på en sten som var typ en centimeter stor och tog sönder sina mjukisbyxor :,) Eller när Becka ramlade av Jane, rakt i en lerpöl.. haha. När Becka och jag sminkade oss som värsta fjortisarna och tog massa bilder.. haha. Eller när vi spelade in när vi stod och dansade som idioter.. haha. Eller när vi tältade tillsammans med Ellinore.. Becka ville inte att jag skulle komma för vi hade typ aldrig träffats.. haha.

Åh, finns så sjukt många minnen.. skulle vilja skriva ner dem alla men det skulle ta mig flera dagar..

Önskar fan att jag o Becka gick i samma klass. Fy satan vad kul vi skulle ha kunnat ha.. Hade vart som pricken över i..

Hur som helst.. jag vill bara säga det till dig Becka, du är den bästa vän jag någonsin haft. Ingen kommer någonsin kunna ersätta dig, ingen. Sen dom första gångerna vi va har jag alltid vetat att du är en brud man kan lita på, och har aldrig ångrat mig. Du har förändrat mitt liv min älskade vän, på hur många sätt som helst. Om det inte vore för dig, hade jag troligtvis aldrig ens blivit tillsammans med kicken...

Du är underbar, min fina NISSE. Du är min bästa vän nu, och det kommer du alltid att vara. Tills döden skiljer oss åt, right? Jag släpper dig aldrig!

JAG ÄLSKAR DIG. <3







HAHA, världens finaste fjortisar, eller hur? ;)





Don´t let the system get you down

Idag var det Tamarillo som fick gå! Det blåste som fan och var typ kolsvart på himlen så ville inte ge mig iväg någe långt eller så. Blev en sväng på ängarna och han var supergo och fin, gammelgubben. Fast ah, han är alltid bäst. Alltid! Känns som att han blir yngre och yngre för varje dag som går? Haha :,) älskade hästapolle.

Annars, vart i skolan idag och haft massa tråkiga lektionen bara -.- Sista lektionen vart dock ingen, eller ja hade elevensval. Kom dit i tid och det var ingen där? Vänta typ 10 minuter och gick o fråga Anders sen, o han sa att eftersom det inte kommit någon så skulle jag gå. Sen fick jag dock höra att den blivit flyttad till ett annat klassrum? Bra information där, SKITBRA!

Ooooorkar inte sitta här o trååååka längre. Imorgon blir det nog vimmerby iaf. Tror jag :P

I´m riding on the devil! Haha

Red Bamse ute på ängarna idag. Vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens ridpass. Stundtals var han riktigt fin, sen bara drog han iväg i världens jävla bockserie, haha. Var redigt nära på att åka av första gången, men börjar lära mig att hålla kvar balansen ;)

Det roliga är att han inte har ont någonstans heller. Annars kan man ju tro det efterssom han alltid drar igång i världens bockserie så fort jag börjar jobba honom. Men han är verkligen sjukt pigg och framåt, och jättepositiv till att arbeta, sen bara exploderar han, haha. Men han är så sjukt söt verkligen, haha lilla Bamse <3

Imorgon skulle Lina ha kommit och ridit på Tamarillo men hon fick förhinder så de vart inget, men hon kanske kunde komma på onsdag. Så imorgon blir det Tamarillo som får gå iaf :) Becka kanske skulle med mig hem och rida imorgon, not sure men vi snacka om nåt sånt i bussen idag. Var så sjukt trött så uppfattade inte något av vad alla sa idag typ, haha.

Annars.. vet inte vad som händeeeer nu faktiskt. Skulle ju ha kunnat ta med geografin med ner till älskling men duktig som jag är så glömde jag det, haha. Dock är det ju till nästa vecka, så hinner nog ;)

Iaf, på onsdag blir det vimmerby iaf. Ber till gud att Becka kan följa med, blir inte så värst kul att dra runt i affärer ensam när älskling har lektion :( Haha.

Ahja, vi HÖRES!

Bella. Saknad är hon. Varje dag.. <3

Åh gud :,) SVAR PÅ TAL.

Okej, men ta lite bilder sen när du rider honom i "form" då..
Plus att bara för att hästen böjer på halsen så betyder det inte att man rider i form. Utan man måste rida hästen bakifrån för att det ska blir bra. Annars så spelar det ingen roll om du låter han stå i hagen och skräpa i stället. 
Hmm.. är han lätt eller inte? Ena menningen säger du att han inte är lätt och nästa säger du att han är super lätt..

Ska jag ta bilder på när jag rider min häst i form? För det första, VAD har du med saken att göra? Ska du ha något slags bevis på att jag faktiskt kan rida mina hästar i form? Föresten, du har ju sett mig rida Sara, så om jag red så jävla dåligt kunde du ju sagt något då ;)

Och att en häst inte går i form bara för att den böjer på nacken är jag medveten om? Shiiit mannen, har för fan ridit i 10 år? Suck. Trodde alla visste att de ska jobba bakifrån och fram för att de ska gå i form? :O Det är ju en självklarhet??

Om han är lätt eller inte? Vissa dagar är han superlätt, andra inte. Men det har inte du med att göra! Riktigt trött på dig och att du är så jävla barnslig att du måste kommentera precis allt jag gör, HAR DU INGET BÄTTRE FÖR DIG?? Det är sorgligt sara, trodde du var en vuxen människa faktiskt :)

Men som sagt, lätt eller inte. De dagar jag anser att han är lätt är han problemfri i skogen. Han går iväg hemifrån och går fram i skogen, utan att vända, bocka, och halvt stegra! Det är det jag menar med att han är ganska svår att rida för man måste vara ensiv som en jävla åsnejävel. Stt rida honom i form, det är dock alltid lätt ;)

Men du, ta och gå och sköt din egna häst istället, och akta så den inte bara står och skräpar i stallet eller hagen!!!!!!!!


Ingen rubrik at all!

KOmmer helt seriöst spy snart känns det som. Ätit massa jävla kakor, bullar, äpplepaj och kladdkaka.. inte bra :( Känns som att allting kommer komma upp igen.. höhö. Har ätit så jag fan borde klara mig ett år utan mat.. Men nu har iaf mormor och morfar vart här och firat min sööta mamma!

Mormor hade med sig kameran också så fick se filmerna från förra tävlingen o så. Har lagt in de på datan hemma så får väl se när jag tar mig orken att ladda upp det.. haha. Han var superfin verkligen, min fina Bamse <3

Annars.. är nere hos älskling nu, men ska snart dra hem till mig. Duscha och sånt bus ;) Sen blire att sova själv också, sorgligt :(

Ahja, vet inte varför jag bloggade ens.. i brist på annat att göra antar jag. Älskling spelar.. suck :(

Hehe, nu börjas det igen!! :D

"En fråga till dig EMMA!
Tycker du att du rider snyggt? 
Enligt mig så har du skänklarna alldeles för långt bak.. + att du inte kan rida hästen i form..!!"

Rider snyggt? Njaaae det kan jag väl inte påstå att jag gör, haha. Hatar dressyr och allt som hör till, och rider det endast för att jag måste. Skänklarna är alldeles för långt bak på alla bilderna och det vet jag om, men som sagt var han inte världens lättaste att rida den dagen och då är det inte heller lätt att ha en perfekt sits!
Rida min häst i form kan jag visst, dock var det där ridpasset helt kravlöst gällande formen, allt jag koncentrerade mig på var att han skulle sluta bråka med mig. Så haha, ja försökte inte ens arbeta honom i form. När jag vill så kan jag, han är faktiskt världens lättaste häst att få ner i form ;)

Tycker inte du ska döma mitt sätt att rida innan du själv satt dig på den hästen och vet hur han är!



Bamse, 5 sep 2011 <3

haha kolla steget.. helt sjukt! 

Haha, nu är äntligen dom flesta bilderna uppe iaf. Vissa bytte plats av nån random anledning, men det är sånt ni får stå ut med ;)

Som sagt, det regnade när vi tog bilderna, och därför är kvaliten inte den bästa på alla bilder, men huvudsaken är ju att man ser hästen, right? Och ja, min sits är urdålig på dessa bilder. Men skyller faktiskt på att han var allmänt bråkig den dagen, så det var rätt svåtr att sitta.. bra. Sen att försöka rida "dressyr" i en hoppsadel, det är inte heller världens lättaste.

Iaf, stort tack till min fina Becka som glatt sprang efter oss ute på alla dessa ängar och knäppte kort, du är underbar!

.

Red Bamse idag i skogen. Idag var han bara allmänt jävla tjurig och bråkig, suck! Allt var läskigt och så måste man självklart springa hem -.- Men ja, stundtals var han riktigt jävla fin alltså, helt sinnes.

Nu är bilderna från när Becka tog kort nästan helt uppladdade iaf så idag kommer dom upp! :D

Senare idag nångång kommer mormor och morfar med tårta, sjukt fint. Ska fira mamma oså eftersom hon fyller år på tisdag, gammal tant nu ju ;) Haha näedå.

Men jaaaaaaaa.. har inget annat roligt att berätta så hejsvejs.

Godmorgon ;)

Här var man uppe tidigt minsann! Ställde klockan på 8 i morse haha. Vi går nästan alltid upp tidigt på helgerna nu för tiden, så jävla skönt att man faktiskt hinner göra något på dagarna istället för att sova bort dom! Höhö. Nejmen igår la vi oss o kolla på filmen Bad teacher eller hur de stavas, men orkade inte se klart den så vi sov istället ;)

Ska försöka dra med mig mamma ut på en ridtur idag om hon mår bättre, vart sjuk typ 2 veckor, stackarn. Då ska jag se till att de blir en riktig långrunda ;) Annars måste jag troligtvis rida båda 2, och det.. orkar jag inte. Och om jag inte orkar måste jag välja vem av dom som ska få gå idag.. suck. Får hoppas på mamma helt enkelt! :P

Annars vet jag icke vad som händer idag. Ska väl hjälpa Carine att flytta efterssom hon skaffat lägenhet i Arum nu! Bära grejer o sånt, haha. Men det är sånt som märks.

Datan med bilderna på står fortfarande kvar ute i tvrummet här nere hos älskling och orkar FORTFARANDE inte gå ut och hämta den.. så än blir det inga bilder, hah. Fan vad lat jag är.. :(

På osdag har vi iaf studiedag, så blir nog att följa med älskling till Vimmerby då. Hoppas Becka hänkar också så jag har något att göra när han har lektion.. höhö.

Och juste, hon som var och red på Tamarillo i torsdags har sagt att hon jättegärna vill komma och rida fler gånger, så blir väl lite av en "medryttare", kul! Känner ju själv att det är jävligt svårt och jobbigt att hinna med båda 2, så det blir ju perfekt om hon kommer och rider nån gång i veckan eller så ;) Hon ska iaf rida på tisdag och onsdag, chill :D

Längtar verkligen till nästa tävling nu också, dock är ett en jävla skittävling för de har inte 110 efter lagklassen? Överallt annars när jag tävlast storhäst i lag har det funnits 110 efteråt? Klart dom ska ändra på det när man själv ska starta, SJÄLVKLART!

Ahja, känner att jag sitter o babblar om verkligen ingenting, haha hejdå.

.

Red Tamarillo i skogen idag, och han var så himlans fin! Red runt i skogarna runt frösvi och hade det allmänt bäst bara, haha. Han saknat att rida honom som fan faktiskt, över en vecka sen :( Han är världens bästa häst helt enkelt.

Annars är det fredag idag! Får sova med älskling också, mys :,) Vet inte vad som hittas på i helgen det är sånt som märks, men lär väl bli rätt mycket rida tror jag ;)

Men HÖRS SENAREEEEEE

.

Idag var jag ute och red med Lina somsagt, och Tamarillo skötte sig kanoners! Hon hade ju inte ridit på 5 år tror jag det var, och efterssom Tamarillo inte gått på över en vecka var jag lite rädd att han skulle vara skitpigg eller något. Men iaf, det gik jättebra och hon verkade tycka om honom, så hon kommer nog tillbaka oh rider fler gånger tror jag ;)

Annars har jag bara vart i skolan idag, liiika kul som alltid.. -.-

Tänkte ladda upp bildern idag men har en annan data nu så det går icke.. dom kommer när dom kommer, haha. Sjukt seg..

Men ja, HEJDÅÅÅÅÅ

Träningen för Marie gick KANON!!

Var så sjuuuukt kul att träna idag! Han gick verkligen kanon idag! Mjuk och fin, helt underbar!

Marie började rida honom idag för hon ville testa honom lite. I början gick det väl inte så jättebra för han tjurade ihop totalt, haha. Bockade och höll på några gånger, reste sig på bakbenen sså han höll på att välta över också? Vet inte vad det tog åt honom, så brukar han inte göra.. ?

Sen när hon känt lite på honom satte jag mig på och red iaf, och ja.. jesus vilken häst jag har. Det är heelt otroligt verkligen. Dock vet jag inte vad det var med honom när jag red fram lite innan Marie kom. Skrittade på långa tyglar och han drar igång världens bockserie? 3 gånger hände detta och jag var påväg av alla gånger, skithäst!

Men han är så sööt när han håller på o bockar och grejer, riktigt jäkla ponnybus alltså! Min lilla fransman!

Imorgon är det iaf en tjej som ska följa med mig ut och rida, så hon får ta Tamarillo. Hovslagarn var och fixade fötterna på dom idag så det blir perfekt! Men är en duktig tjej som ska rida med mig imorgon så det blir nog kul! Hade aldrig träffat henne förut men hennes mamma och pappa bor i huset brevid stallet så dom kom ut och snacka med oss förut. Fick ett jättefint schabrak av henne också, blått i sammet med guldkant.. vet vad jag ska ha på nästa tävling iaf ;)

Ahja, ska lägga mig och kramas med älskling nu, vi hörs ;)

ALLT FÖR DIN SKULL ROBIN, HAHAH ;D


.

Min fina Becka följde mde mig hem efter skolan idag också. Satt o plugga (HAHA) spela kort och måla naglarna, fina grejer. ÄLSKAR DIG PLUTTAN <3

Hovslagar´n skulle kommit idag vid 4 men tiden vart ändrad tills imorgon. Får åka och ta in hästarna innan skolan, suuuck. Sen får han vara där och sko dom själv, haha stackarn. Men de är ju snälla så det går säkert bra ;)

Sen har jag träning för Marie imorgon också. Var ett bra tag sen då det kommer inte sitta fel direkt! Älskar hur mjuk och fin hästen känns efter en träning med Marie, helt sinnes! VÄRLDENS BÄSTA TRÄNARE EVER SÄGER JAG BARA! Finns nog ingen som utvecklat min ridning lika mycket som hon gjort. :D

Ahja, bilder från gårdagen kommer nog upp snart tror jag!

Beckahäng idag§

Slutade 12 idag, så tog med min Becka hem för lite girltime§ Färgade hennes hår och hade de allmänt bäääst, pluggade lite gjorde vi också. Fast inte så länge för fick damp på den där jävla religionsaken -.- Fattar verkligen ingenting, fick ju till o med be mamma om hjälp :(

Men kom vi iaf på den underbara ideen o dra till stallet så hon kunde ta kort när jag red Bamse :) Hon skulle ju ridit Tamarillo med mig mem efterssom hovslagaren kommer imorgon gick ju inte det.. :(

Men ja, hon fick roa sig med kameran istället, vart några redigt bra bilder alltså. Det regnade ju som fan ute så vart lite suddigt oså, men det får ni leva med. Sen är min sits lite åt helvete på vissa bilder, men han var rätt bråkig idag så får skylla på det ;) Haha.

Efter stallet drog vi hem till mig, träffade på Martin då gjorde vi också. Så vi 3 satt hemma hos mig och spelade kort och skit, haha. Sen vid 5 drog jag och mötte älskling vid bussen, Becka skulle hem och äta så Martin drog också.

Tack för dagen fina underbara Becka! §

Nu sitter vi iaf hemma hos älskling och jag är sjukt social med ROBIN! HAHAHA titt robin, du fick vara med i bloggen, din högsta önskan ju!! haha vet att du läser den, du erkände själv :) HAHA.

Iaf, bilderna kanske kommer upp idag, annars blir det nog imorgon.

ÄLSKAR DIG ÄLSKLING <3

Heeestarna i hagen

Tamarillo <3
Blinka :)
Blinka :)
Blinka :)
Blinka :) Tamarillo <3
Tamarillo och Blinka :)
Ladde <3
Nikele :)
Nikele :)
Bamse <3
Bamse, haha så snygg.. xd <3
Bamse <3
Bamse <3
Ladde <3
Blinka :)
Nikele :)
Bamse <3
Bamse <3
Ladde <3
Ladde <3
Tamarillo <3
Tamarillo <3
HAHA fettt snygg yao.
Tamarillo <3
Magra hästar var det här ja.. överviktiga skulle jag nog kalla dom allihopa.. haha.

Blev inga bilder på Tinkur, Bustan och Blunda. Tinkur gick jättelångt bort i hagen och ville inte komma fram, Bustan och Blunda går i en annan hage och när jag var på väg dit dog kameran.. suck.

Tamarillo ville inte alls vara med på bild idag heller, surskalle!


Random bilder.

Random bilder från i Fredags när Martin kom på besök ett tag, haha. Herregud så fina bilder alltså.. 



















HAHAHAHAHAH, fint Martin, jättefint!

















Världens finaste <3

Ridit Bamse ;)

Red Bamse idag, han har ju somsagt tappat båda bakskorna men han ömmade inte eller något så blev en skogsrunda med inte så mycket stenar osv. Han skötte sig fint som vanligt, min prins! Dock är det där tjaffsandet med att inte lämna stallplanen kvar i honom fortfarande? Förstår inte hur han orkar hålla på, han vet ju att jag vinner varje dag ändå -.- Men det är ganska gulligt faktiskt, plutten :,)

Som sagt, Tamarillo går ju typ på 3 ben när han inte har alla skor så han gick inte att rida idag, men morsan skulle försöka få tag på Tony så han kan komma och fixa skorna. Blir ingen ridning för Tamarillo innan dess, stackarn :(

Annars, mår faktiskt bättre idag. Hostar som ett as fortfarande och har skitont i halsen, men tror inte att jag har feber. Kände mig helt död när jag avklarat skogsrundan på Bamse, haha.

Nu är det väl iaf i princip bestämt att jag ska debutera 110 med Bamse på nästa lagtävling, skoj! När man hoppar honom runt 1 meter hemma känner man verkligen att det inte är någonting för honom, känns som barnmat! Haha. Dock vet jag ju att jag kommer vara skitnervös när det väl gäller, men det fixar sig nog!

Ahja, hörs senare, kommer nog upp lite bilder snart också ;)

.

Andra gången jag red Bamse, dagen efter att han kommit hem :D

Semestercup 24/7 2011.

Kanske drar upp filmen sen också, kaaaanske ;)
Han är finast, min underbara häst. <3

Här bloggas de inte mycket..

Men är sjuk så tycker faktiskt att jag har en anledning! Började må skit igår och idag är det bara värre. Får väl tacka och buga för att det inte var någon tävling i helgen, hade vart spännande att se hur länge jag klarat mig utan att svimma, höhö. 

Igår fick dom iaf stå, både 2. Var helt död när jag kom hem från skolan, så slängde mig i simons säng och glodde film med Becka, fint. 
Skulle ridit iaf en av dom idag (jättesmart att rida när man är sjuk, i know.. ) Men iaf, kommer till stallet och båda 2 har tappat skor. Bamse har tappat båda bak och Tamarillo en fram, suck. Så ja, vart ingen ridning idag heller. Ska försöka få tag på en hovslagare så fort som möjligt, har inte råd att ge dom vila nu, nästa lagtävling är ju snart!? 
Ahja, annars har jag inget kul att berätta. Bea har iaf blivit utdömd nu, så hon ska avlivas, stackars häst! Rest in piece fina fina häst. <3
Kommer nog upp lite bilder om ett tag från semestercupen, har ju fortfarande inte lagt upp dom, haha. Dock är det inga från när jag hoppar för älskling filmade, men de kanske kommer upp här de med :D




Jag och min fina Beckaaaaaa <3

RSS 2.0