God morgon!

Kom upp till lant för typ en timma sen. Jag och älskling åkte hem till honom och sov igår, haha.
M y s < 3 .

Men vet inte riktigt hur länge det håler på här uppe idag, det ska ju städas och massa skit också.. kul -.-.
Sen blir det iaf att åka ner till stallet och rida Tamarillo :) Och efter det ska jag upp och kolla hur det är med Beabus idag.

Ahja.. är seriöst alldeles för trött för att orka blogga om någonting vettigt.. vi hörs.

Föresten, är det inte valborg idag? Haha. xd

T A M A R I L L O < 3

Naw, ni skulle sett mitt stora, fina underbara svarta halvblod idag alltså. <3
Var ute på ängarna bakom stallet och red. Massa massa galopparbete, öka, minska osv, han måste lära sig att lyssna ;) Men han var verkligen hur go som helst, han blev helt slut och svettig dessutom. Det var ett bra tag sen jag lyckades rida honom så att han blev svettig, haha!
Helt sjukt att han har så pass bra kondition som han har med tanke på att han inte går särskilt mycket egentligen. Ca 4 gånger i veckan bara, men han håller sig både musklad och i kondition, min fina gubbe! <3

Nu sitter jag uppe på lanet igen, glad att jag inte behöver gå hem sen för älskling fixade sin moppe idag! Haha :D Nu ska han snart vara med i en lol turnering som han självklart kommer vinna ;) Sen blir det att dra ner till stallet och dra på hästarna sina täcken igen. Hem och duscha och käka något vettigt, sen kanske upp hit igen.
Ja ni ser, det blir en jäkla massa åkande fram och tillbaka.. haha.

Ses ;)



Blodmask!

Gissa vad jag har fått reda på?

Mamma och Marie åkte in till stan förut, och nu har vi troligen svar på både kolikkänningen och "hältan"!

När Bea kom hem till oss var hon som sagt vääldigt mager. Vi skickade in skit för att kolla ifall hon har mask osv. Idag fick vi svar och hon har något som kallas för blodmask.

Blodmask finns i 2 sorter, stor blodmask och liten. Den stora är den ovanligaste masken som finns bland hästar, ca 5% av landets hästar bär på detta. Stor blodmask är livsfarlig om man inte avmaskar i tid, det finns hästar som dör på grund ava denna mask.

Marie tog reda lite på vad det är osv, och det visade sig att den stora blodmasken kan orsaka både hälta och kolik! Alltså är det troligen på grund av detta Bea har blivit halt och fått sin kolikkänning, hon har blodmask! Vi ska självklart avmaska henne så fort som möjligt, och när masken är borta är det bara rida på som vanligt, niice!

Igår när vi var i mantorp tyckte vi att det var vääldigt konstigt att de inte kunde hitta något. Hon var ju varken varm, svullen eller öm någonstans i benen, men ändå var hon halt. Stor blodmask kan orsaka som blodproppar i benen på hästar osv, därför blir de halta! Det var iaf vad mamma förklarade för mig i telefonen nyss, förstod inte riktigt, men något sånt var det! Självklart sätter sig älskling och börjar leta på internet det första han gör, haha. Men han hittade flera vars hästar hade fått kolik, pga blodmask!

Känns vääldigt skönt att det inte var något "värre" än vad det är. Med tanke på att hennes blodmask inte kan ha kommit så långt kommer hon troligtvis klara sig prima ballerina!

Så fort hon är avmaskad kan jag börja rida som vanligt igen, f¨n vad skönt!



Usch, stackars lilla Bea :(

..

Suck.. alltid ska det vara något med dessa hästar.. I morse ringde Marie till mamma, Bea hade "kolikkänning" eller vad man ska säga, så blev att sätta sig i bilen och åka dit vid typ 8 i morse. Fick gå med henne i typ en timma sen släppte det och hon kunde skita igen.. Stackars lilla Bea, men nu är hon go och glad igen, precis som vanligt.

Just nu sitter jag uppe på lanet, vid typ halv 3 ska jaghem och ta ut hundarna, sen ner till stallet och rida Tamarillo! Sjukt jobbigt att gå hela vägen, men ahja.

Har inget roligt att berätta, vi hörs senare :P

..

En del mornar man vaknar är himlen så grå
Och idag är där moln där igår var så blå
En del mornar man vaknar är allting så kallt
Och idag finns där inget men igår fanns där allt

Men en del mornar man vaknar är allting perfekt
och idag är helt hel där igår var defekt
Fast jorden bara snurrat runt

En del mornar man vaknar känns allting så tungt
och idag stavas kaos där igår stavades lugnt
En del mornar man vaknar känns ingenting skoj
och glädjen igår har idag blivit sorg

Men en del mornar man vaknar är himlen så klar
Där igår kändes saknad känns idag som man har
Fast jorden bara snurrat runt
Jag tänker på dej
Jag tänker på dej
Jag tänker på dej

En del mornar man vaknar är hilmen så grå
Och idag är det moln där igår var så blå
En del mornar man vaknar är himlen så klar
Där igår kändes saknad känns idag som man har
Fast jorden bara snurrat runt
sin axel ett varv till

Finaste vännen ever §

Rebecka Amanda Maria Svensson


Haha ja, du bad mig skriva ett inlägg om vad jag verkligen tycker om dig, det här kommer ta lång tid :( Men jag lovar att jag ska göra mitt allra bästa för att verkligen få fram hur sjukt underbar och fin du är!


Hur länge har vi känt varandra nu? Ja, det börjar väl närma sig 2 år  i think.. vi lärde känna varandra sommaren innan jag skulle börja 6an och du 7an.. herregud, det var tider det.. Kommer fortfarande ihåg när vi blev kompisar, det var den där sjuukt varma sommardagen i typ.. juni 2009 när vi tältade med Ellinore.
Ellinore har berättat att du egentligen inte ville att jag skulle komma dit för att du inte kände mig, du sa typ "Men Ellinore, tänk om jag inte tycker om henne och hon är jättejobbig" Haha, så gullig.
Efter den dagen började vi vara mer och mer, och det tog fan inte lång tid innan vi började kalla oss för bästisar och berättade allt för varandra.

Sandsson power, remember that?

Becka, jag är verkligen glad att jag fick lära känna dig, det finns inte ord alltså! Du är den bästa vän jag någonsin har haft, du är en av de få jag verkligen berättar saker för. Det är så skönt att ha någon man kan gå till och bara tjuta för att hela världen är så jävla orättvis och allt är skit. Det är skönt att ha någon som verkligen gör allt för att få fram ett ynka litet leende.  Personer som du finns det inte många av, och de är verkligen guld värda!


Haha, när jag sitter och skriver det här sitter jag och tänker på alla de hundratals gånger vi har bråkat, varit osams och skrikit på varandra. Faktiskt är det så, vi har alltid något att tjaffsa om, och det är vääldigt ofta vi har olika åsikter om saker och ting. Det kan räcka att Becka föredrar typ röda äpplen och jag gröna så kan vi ligga hemme på mitt köksgolv och brottas som dårar, kärlek! Men, när man är bästa vänner spelar det ingen roll hur mycket man bråkar, för man inser alltid vilken jävla idiot man har varit och går och ber om ursäkt, haha. 


Och för att inte tala om hur spapligt många roliga minnen vi har tillsammans, jag och min fina Becka. Alla nätter vi legat hemma i min säng och masserat varandra i timmar, haha... När vi alltid kollade skräckfilm på kvällen och jag somnat efter typ 10 minuter, nästa dag gav jag mig faaan på att jag skulle lyckas hålla mig vaken.. men icke.. När Becka skrev saker på hela min rygg med en bläckpenna och jag hade gympa dagen efter.. skapligt pinsamt.. När Jane slängde av Becka ute på en äng och hon ramlade rakt i en lerpöl.. haha fyfan vad jag garvade då, det är fan fortfarande roligt.. När vi sminkade oss som värsta fjortisarna och tog massa bilder som man kan sitta och garva åt änn idag.. 


Ja, Becka är en unge som jag verkligen har delat både gllädje och sorg med. Hon har alltid funnits där för mig, även fast jag kanske inte har gjort detsamma. Många gånger har jag tänkt "Jag orkar inte med den där skitungen längre" men det är inte sant för 5 öre. Jag behöver henne för att mitt liv ska fungera som det ska. Hon är inte den jag behöver vara med varje dag, men hon är den jag behöver när det verkligen är något som har hänt, spelar ingen roll om det är bra eller dåligt. Becka finns alltid där när man behöver henne.

Vet inte riktigt vad jag ville få ut av det här, men jag vill att alla ska veta att det är jag och Becka till döden, inget kan skilja oss åt.

Jag älskar dig, tack för att du finns och lyser upp mina dagar, världens finaste vän. <3


HAHAHHA, GuLLIG §











JAG ÄLSKAR DIG! <3

Becka här då vavaava

Tja, tänkte gästblogga lite åt min kära Emma.
Just nu sitter vi på Hummelstad LANET ,

Kom precis från arum, varit och fixat lite,
nu tjockar jag mig med min halva pizza min käre bror sparat åt mig.


Och snart ska vi väl antagligen gå ut o lufta oss lite ;d
för de är skapligt lök här..


& efter det är Emma skylldig mig att ge mig min massage, som vi inte riktigt hann igår ;(
haha, jag vet ifan vad jag ska skriva om...
Kan ju berätta att jag ska ta ma ett snack med den bruden som äger denna blogg senare,
hihhiji.

Kommer inte på något mer, kan ju bara avsluta med att jag älskar dig Emma :9
kiiissseees.


Wierd dag..

I morse åkte vi till Mantorp med Bea. Efterssom det fortfarande finns spår av ""hältan"" bestämde vi oss för att åka dit, för säkerhets skull liksom. Men ja, de hittade ingenting, trots att hon blev ganska rejält halt när de hade böjt henne, och hade grad 2 på hälta redan innan de började böja henne.. knepigt. Men ja, återbesök om typ 1,5 vecka, då hoppas vi att det är bättre, stackars lilla häst :(

Åkte iväg vid 10 i morse, och kom hem vid typ 7, med andra ord har hela dagen spenderats i en varm bil och på veterinärkliniken. Hade tänkt rida Tamarillo när jag kom hem men det sket sig ju ganska rejält, haha. Nu sitter jag iaf uppe på lanet och pratar med min fina Becka som håller på att gästblogga åt mig på datorn brevid.. undra vem som blir klar först, haha.

Men ja, min fina Beckaa bad mig skriva ett inlägg om vad jag tycker om henne.. ojojoj :( Skoja, im on my way baby! <3

Killar, ni vet vad ni ska satsa på, det är en självklarhet ;)

21 anledningar att dejta en hästtjej!

1) Vi har fyra hastigheter och kan många olika positioner

2) Vi har på oss tighta byxor

3) Vi gillar att bli smutsiga

4) Vi vet hur man rider rejält

5) Vi gör alltid vårt bästa i ridningen

6) Vi älskar att ha kontrollen

7) Vi kan rida i timmar

8) Vi vet hur vi ska behandla stora saker

9) Vi kommer av och på lätt

10) Vi är alltid redo

11) Vi gillar det hårt

12) Vi har ben och ryggmuskler som hjälper oss att klara alla olika positioner

13) Vi gillar att använda piskor

14) Särade ben är våran naturliga position

15) Vi bryr oss inte om vi blir kastade vilt omkring

16) Rutinerade ryttare kan göra det 3 dagar i sträck

17) Vi kan rida stående eller sittande

18) Vi använder ett läderplagg varje ridpass

19) Vi tycker att de snabba & uthålliga är de roligaste att rida

20) Vi är vana vid att ha hårda saker mellan benen

21) Om vi ramlar av hoppar vi upp igen och kör på, hårdare än någonsin.



J a g ä l s k a r d i g < 3

När jag vill lägga mig ner på marken och aldrig mer resa mig upp, när jag har gråtit tills tårarna tagit slut, när jag har kämpat allt vad jag har utan resultat,

Då är det du, just du, som får mig att fortsätta kämpa.

Träningen för Otto igår var.. bäst, helt enkelt.

Det går faktiskt inte beskriva hur j¨vla.. bäst det gick igår faktiskt! Han var så sjukt duktig igår min lilla plutt! Faktisk så känns han vääldigt liten nu när man har Bea, haha! Men igår alltså, hoppade väl bana på ca 1 meter igår, vill inte hoppa honom högre, känns onödigt med tanke på att han inte ska tävlas högre osv. Men iaf, på banan fanns redigt knepiga svängar, 3 kombination och lite allt möjligt, men han tog i och hoppade som bara satan kan jag lova! I princip alla avstånd stämde, eller ja han kom inte "akutfel" nån gång. Han hoppade som en gud, jag red bättre än vad jag gjort på väldigt länge och.. ja.. det var.. a w e s o m e !
Idag fick han en vilodag min lilla gubbe, det förtjänar han, satan vad han tyckte det var kul igår, haha!

Idag på morgonen åkte jag, mamma, älskling och Rickard till Gamleby och köpte foder till hästarna. Våra gamlingar fick kraft grund precis som vanligt, men vi köpte kraft grov till Bea. Innan har hon också fått grund, men grov ska tydligen vara bra för hästar som har dåligt med hull osv, det blir nog bra ;)
Sen hem, byta lite kläder osv, sen upp till.. lanet.

Hade faktiskt helt glömt bort att det var lan nu på lovet, men men, nu är vi här iaf! Ska åka hem sen med mamma och käka mat, gud vad hungrig jag är! :( Sen blir det nog att dra upp hit igen, niice ;)
Men ska se till o rida mycket nu de sista dagarna på lovet, inte sitta instängd i en svettig lanlokal i flera dagar liksom, haha..


Funderar på att dfrra igång en frågestund nu när det ändå är lan lixom, då har man ju mycket tid vid datorn, haha. Men får väl se om jag orkar, har inte haft lust att blogga alls den senaste tiden men får väl försöka ta tag i det, på riktigt den här gången.. haha.

Men ahja, vi hörs senare ;)
Tamarillo i mitt hjärta. <3


"Om du tänker tillbaka på ditt liv och inte får tårar i ögonen av varken glädje eller sorg, förstå då att allt är bortkastat"

..

Sitter hemma hos älskling och gör.. i princip ingenting, sitter vid varsinn dator, haha. Hade tänkt rida Tamarillo ganska tidigt idag, men efterssom älskling ska med ut blir det att rida på kvällen i stället. När man väl lyckas få med honom ut gäller det att följa hans villkor, haha.

I lördags skulle det varit träning för Pontus, men det blev framflyttat tills igår istället.
Men iaf, första passet var typ "markarbete med bom". Hon skötte sig superbra, min lila Bea. Hon tyckte att det var hur jobbigt som helst och svetten bara rann om henne, men ändå gjorde hon sitt bästa och försökte så gott hon kunde! Pontus gav mig massa bra tips osv så i slutet kändes det typ som... en helt annan häst, haha.

På eftermiddagen skulle det varit hoppträning, men när jag börjat värma upp henne visade det sig att hon inte var helt ren i bak. Inte att hon var halt eller något, men att hon typ.. var stel, hade träningsverk, var överansträngd.. eller något sånt. Så ja, det blev att ställa in sista passet och skritta hem istället, tråkigt :(. Men det i hennes bakben sa han att det inte skulle vara farligt iaf, vi skulle låta henne ta det lugnt ett par dagar bara så hon får vila upp sig eller vad man ska säga.

Idag ska jag åka upp till henne och bara gå en sväng med henne. Låta henne ta det lugnt ett par dagar, bara skritta osv. Sen ska jag be Marie ta en titt på henne när jag rider så att det verkligen har gått över :). Men ja, det fixar sig, hon är nog bara lite överansträngd, det är bra om ett par dagar!

Kan ju berätta att min älskling är för gullig alltså, haha. Igår när vi var ute med hundarna vid halv 8 på kvällen fick han för sig att han ville ut och rida, haha! Så ja, blev att ta en sväng med våra gamlingar ute på ängen, hur mysigt som helst! Saknar verkligen alla sommarkvällar förra året när vi var ute och red bara du och jag älskling..

Men ahja, vi hörs senare, orkar inte blogga mer..

Pontus Westergren imorgon, niiice!

Vet att det var länge sen nu, men orkar faktiskt inte ta tag i det. Bloggen får vara som den är ett tag framåt, död. xD

Men iaf, de senaste dagarna  har jag haft fullt up med båda hästarna. Både 2 har gått i princip varje dag.

Bea har jag ridit ut på själv för allra första gången och det gick kanon. Förut när jag ridit henne själv har jag bara skrittat en sväng och sen ridit på banan. Annars har hon gått i skogen och lullat runt varje dag, byggt muskler och kondition och allt hon behöver göra osv. Har också kommit på att det fungerar skitbra att rida henne med martingal. Har haft det på henne i 2 dagar nu och det har gått jättebra, har nästan inte hållt på med huvudet alls! Det är kul när man hittar knapparna och kommer på lösningar till olika saker osv. Vi börjar bli kompisar hon och jag! ;)

Tamarillo har väl gjort i princip samma sak som Bea, vart ute och lunkat i skogen! Igår fick han och jag "inviga" en av de nya boxarna i stallet. Förut fanns det ju bara 2 men nu är det på G att bli 4, niice!

Runt 4 idag kom min saknade bror Pontus och hälsade på tillsammans med sin flickvän Lina. Redigt kul att träffa ungen igen, var ett bra tag sen nu :(. Iaf, tog med dom både ut på en ridtur, de fick turas om att rida på Tamarillo, haha.

Nu sitter jag iaf hemma hos älskling, för tillfället är han påväg hem till Bea´s stall för att hämta upp Martin som vi hade tänkt spendera denna kväll med :P. Blir att dra och lägga sig ganska tidigt idag dock, imorgon är det ju träning för P o n t u s  W e s t e r g r e n, sjukt nice! Hoppas bara han är bra, men det blir nog säkert kanon! :D

Beslutade mig för att ta med Bea till träningarna imorgon. Visserligen kommer hon nog inte orka 2 hela träningspass utan mycket vila emellan osv, men både hon och jag kommer lära oss mycket! Hade jag haft Tamarillo hade det bara vart jag som lärt mig saker.. hehe. Men det blir nog bra, tror det blir en kanonbra dag imorgon!

Ska upp klockan typ.. halv 7 också, great! Vi ska vara hemma hos Marie halv 8, första träningen börjar 9.. suck!

Men nu kom älskling och Martin, vi hörs!

Min ängel <3

"Ju mer sand som har runnit genom livets timglas, destu klarare ser vi genom det"




Hoppat Bea för första gången!

Trots att jag vaknade i morse med världens hosta, skitont i halsen och ett bultande huvud bestämde jag mig för att rida idag. Kanske inte det smartaste jag gjort, mår verkligen skit nu, men kul var det!

Vid typ ett halv ett tog jag och älskling moppen upp till Bea. Idag var det hoppa som gällde, första gången ever med Bea ju! Men kan ju säga att hon skötte sig galant, hon tyckte verkligen att det var skitkul! Öronen var framåt hela tiden och hon var pigg på hinder, utan att vara het, ganska så perfekt alltså! Trodde hon skulle vara ganska knepig att hoppa faktiskt, men det var bara att ha en bra kontakt med munnen, styra på hindret och hålla i sig, i princip! Hon var helt underbar att hoppa, sån jävla kraft i sina språng, hon hoppar som en katt.. jag lovar.. Ja, kort och gott, det var.. magiskt att hoppa denna häst på något sätt. Jag tror på det här, jag tror på det mycket.

Maybe she is the horse that will take me to the top?

Skulle egentligen ha ridit Tamarillo idag också, men jag verkligen orkar inte. Han mår nog inte dåligt av en extra vilodag, haha. Men som det är nu vill jag bara försöka bli frisk så fort som möjligt, istället för att rida typ hela tiden och aldrig bli frisk, haha.

Men det är tur att "sjukan" inträffade denna helg och inte nästa, då är det nämligen dags för Pontus Westergren träning! Ni vet, han som blev utsedd till årets tränare av svenska ridsportsförbundet? Hihi. ;) Tror det kommer bli en rolig och lärorik dag, har bara lite smått ångest, vilken häst ska jag ha? ;s Jag vet att Tamarillo inte kommer lära sig något nytt då han i princip är "fullärd", men med tanke på att Beas kondition osv inte är den bästa känns det nästan lite.. taskigt mot henne! Jag menar, när lektion 1 är klar kommer hon vara skittrött, tänk då efter lektion 2?

Ahhja, vi får väl se hur det blir, har ju faktiskt fleeeera dagar på mig att grubbla över vilken häst jag ska ha!

Men ahja, vi höres senare! ;)

.

D u    f ö r t j ä n a r    h e l a    v ä r l d e n    f ö r    h u r    d u    k ä m p a t    i    d i m m a n ,



Älskling ocg Tamarillo i Frösvi förra helgen ;)

V ä r l d e n s  f i n a s t e  < 3

..

Kom nyss hem till älskling, har vart och ridit Bea :D Känner mig helt död i hela kroppen, tror jag håller på att bli sjuk, inte okej..
Men iaf, alarmet ringde vid 8 i morse, upp och hoppa direkt, pigg och glad..

Vid typ 10 drog jag och red med Elisabeth, älsklings mamma! :D Hon hade Tamarillo och jag Ladde. Blev bara en kort skrittsväng i skogen, men det skadar inte, Ladde har noll kondition, och inga muskler över huvud taget.. Men de skötte sig fint, mina gulliga pållar <3

Senare tog jag och älskling moppen upp Till Bea, häst nummer 2 ;). Red en sväng med Marie, Nathalie och Camilla. Alla fyra hästarna fick komma ut idag. Bea skötte sig underbart som vanligt, var en j¨vla massa tjaffs vid en vattenpöl, men till slut tog vi oss över.. redigt fjantigt faktiskt. Idag stod hon stilla ändå tills jag sa att hon fick gå när jag skulle upp, redigt bra, där har hon gjort stora framsteg faktiskt!

Dålig kalite på bilderna, men det är iaf från tömkörningen förra veckan :)

B E A  B U S  < 3

Tråkig blogg, nehe menar du det.. ?

Ojojoj.. nu var det ett bra tah sedan det skrevs något i min för tillfället döda blogg.. Som jag har sagt många gånger förut har jag faktiskt inte haft tid, och det är sant den här gången! Har haft fullt upp hela dagarna, med tanke på att jag har mina hästar i två olika stall blir det lite rörigt, hehe..

Men det har hänt mycket dom senaste dagarna faktiskt!

Bea har tömkörts, samt haft svanskappa på sig för första gången i sitt liv misstänker vi med tanke på hennes reaktion. Finns film på tömkörningen, kanske kommer upp här. ;) de senaste 2 dagarna har jag ridit henne helt själv och det har gått kanon, faktum är att hon nästan känns lugnare när man är ute på hene själv.
Hon har gått ganska mycket den senaste veckan, i princip varje dag faktiskt. Man märker hur trött hon blir, men att hon ändå är positiv till precis allt och försöker göra sitt allra bästa! Kan säga att hon verkligen har växt otroligt mycket i mina ögon de senaste dagarna, hon är en redig liten pärla faktiskt! Och för att inte tala om hur mycket hon lagt på sig, muskler och "fett" växer fram så det bara knakar, kul!

Loooovar att det kommer lite bilder på henne, seeeenast imorgon!

Men självklart har jag inte glömt bort min gammelman heller, även fat det kanske låter som det. ;)
Han har också varit ute i princip varje dag den här veckan, haft både hopp och dressyr träning sen jag uppdaterade senast till o med! Idag var vi ute på långtur på över en timma i skogen han och jag, myspys!

Kvällen idag har spenderats med Älskliiing, Becka, Jacob, Hutt och Kråkan, finfint. Just nu kör älskling hem Hutt så sitter och väntar på att han ska komma tillbaka tillsammans med min fins brutta Becka§. Sen när han kommer blir det att dra upp till mig o duscha, sen ner hit, glo film, kramas och sova! Gud vad jag älskar fredagar! :,)

Har planerat att rida båda hästarna hela helgen, om jag orkar vill säga, känner mig helt död när jag kommer hem på kvällen efter att ha ridit båda hästarna! Tappar all ork, haha. Antar att det är nyttigt med motion.. Men nu är det bara en vecka kvar av skolh'lvetet, sen är det lov, satan i gatan vad skönt! Då kan vi ju snacka rida varje dag, hehe ;)

Men ahja, vi höres imorgon eller senare när älskling kommer hem med mobilen så jag kan föra över bilderna på Bea osv, hare guttans så länge!

Har världens finaste hästar har jag kommit fram till!

Känner att jag ligger lite efter i bloggandet, men orkar faktiskt inte bry mig så mycket för tillfället, är bara så satans glad att allting fungerar så bra som det gör med Bea!

Idag var jag, Marie och Nathalie ute och red i skogen. Bea var hur snäll och underbar som helst, trampade på och var allmänt söt! Blev bara skritt och trav idag med, men snart lär vi nog galoppera i skogen också! Har kommit fram till att hon är väldigt cool, inte rädd för någonting och är positiv till precis allt! Trafiksäker är hon också, stötte ihop med 2 traktorer idag men hon kollade knappt på dom, gullehäst.

Är verkligen skitglad att allting fungerar så bra, trodde faktiskt att hon skulle vara.. mer knepig än vad hon är! Men iaf, kan säga att denna häst växte otroligt mycket i mina ögon idag när vi var ute i skogen!

Och nej, bara för att den nya hästen har kommit prioriteras inte Tamarillo lägre. Senast igår var jag ute och busade med honom i skogen, och det är så förbannat underbart! Man kan typ.. sitta där och bara drömma sig bort, lägga honom i galopp på en liten skitstig, inte behöva oroa sig för ett skit faktiskt.
Gud alltså, den hästen är guldvärd!

Förhoppningsvis kommer Bea bli lika mycket ängel som honom om ett par år. Hon har mycket att lära och det är mycket saker hon måste vänja sig vid, men kan ju säga att hon är en bra bit på vägen!

Iaf, imorgon ska jag först ut med Tamarillo i skogen, sen blir det att dra upp till Bea, får se om Marie kan rida med mig imorgon annars blir det att hon får stå imorgon. Men men, får se hur det blir! Känner att jag vill ha med mig Marie ett par gånger till innan jag ger mig ut själv, hiihi.

Nu ska jag fortsätta kolla datan, alla sidor man måste följa.. många gånger frågar jag mig varför...
Men sen ska jag iaf ligga och mysa med älskling, somna till en film i hans famn.. kan det bli bättre? Njaaae!

Lovar att jag ska slänga upp lite bilder på allt och inget i nästa inlägg, måste bara kolla alla bloggar först.. heh..

Morgonblogg..

Sitter hemma hos älskling och morgonbloggar, han gick nyss till bussen :(
Var flera veckor sen jag gick ner och väckte honom på morgonen så tyckte att han förtjänade det idag, hihi.

Igår skulle jag ha ridit Bea för andra gången med Marie men hon kunde inte igår så fick hoppa över det. Idag ska vi dock rida, drar dit vid typ 5 :D
Men iaf, igår stod jag och borstade henne och hon stod lös i boxen med dörren öppen, duktig flicka ;) Var så kul och borsta henne, man såg verkligen att han tyckte det var skitskönt, gullehäst!
Har inget annat att säga om dagen i stallet igår, men hon är för söt alltså :,) Och enorm.. jag överdriver inte.. hon är skitstor! Haha.

Senare på kvällen blev det att vara med älskling och Hutten, drog ner till Pelle och fixade lite med älsklings moppe, den är ju trasig :( Stackars lilla moppen.

Men ahja, har inget kul att berätta, hörs senare ;)

Bea, the new one ;)

Ser att jag inte uppdaterat sen i lördags, då jag var och provred Bea! Men kan ju berätta att nu har hon kommit hem iaf! Hon står hemma hos Marie dom första veckorna så jag ska få lära känna henne osv, men sen är tanken att hon ska flytta hem!

Igår kom hon vid ca 6, bara gick in i stallet och tog det allmänt... chill! Bara hälsade på stona som stod brevid och skrek lite grann men det var inget tjaffs alls! Trodde faktiskt inte att hon skulle vara så lugn på en helt ny och okänd plats, det gick över min förväntan! Och i morse när Marie släppte ut dem gick de bara rakt ut i hagen och började äta, haha.

Men iaf, idag efter skolan hade jag först träning med Tamarillo för Marie. Han var verkligen skitfin idag trots att vi kommit lite efter i dressyren nu då vi tömkörde Jane mycket innan hon skulle åka hem. Men han gick fint och var en ängel helt enkelt, som vanligt ;) Har stora blåsor mellan fingrarna, han blir ganska stark ibland när han drar iväg med sitt stora bamsehuvud, haha. Men det kändes skönt att ge honom en riktig genomkörare idag!

Efter träningn drog vi hem till Marie och red en sväng på Bea och hennes treåring Kakan. Var lite knepigt att komma upp osv, men sen väl ute i skogen gick det jättebra! Tog en sväng på ca en halvtimma, skritt och pyttelite trav bara. Kul att få känna lite på den nya hästen, hihi! Imorgon ska vi ut och rida igen efter skolan, så tar skolbussen direkt dit. Ser ljust på det här, hon verkar vara en supergo häst!

Men ja, det var nog allt jag hade att berätta, ville bara uppdatera lite om hur det går med den nya hästen! ;)

Bilder kommer på henne senare i promise, har inte hunnit få några bra än bara ;)

Ni anar inte vad jag gjorde igår..

Jag gick och hittade mig en häst! Efter allt detta hopplösa letande hittade jag en som jag faktiskt tyckte om!

Ett stort brunt sto på 173 i manke, 6 år, grundriden i dressyr, hoppar banor på 1 meter, otroligt känslig i munnen..

Provridningen blev väl inte världens bästa kanske, haha. Efterssom de varken hade ridhus eller ridbana så fick jag rida ute på en äng typ. Där var det skithalt och verkligen världens sämsta underlag, så skrittade och travade bara. Men hon skötte sig bra ändå, lilla Bea. Positiv till precis allt och bara.. allmänt.. söt.
Tror på det här faktiskt!

Är inte riktigt bestämt när hon kommer hem än, men det lär nog inte dröja så länge!

Älskling tog bilder på henne med mobilen igår så kan förhoppningsvis slänga upp dom lite senare idag, hon är skitsöt, i promise ;)

Men iaf, vaknade nyss upp hemma hos älskling, eller jag har försökt få liv i honom i ca en timma utan resultat så gav upp och satte mig här.. Fattar verkligen inte hu man kan ha sånna morgonproblem som han har.. I vanliga fall brukar jag tycka synd om honom men nu är jag bara väldigt irriterad, haha. Bäst för honom att han vaknar snart!

Vet att det har blivit dåligt med bilder på sistone.. men lovar att det ska bli ändring på det.. snart!

Hööööres!

Mobilblogg...

Sitter och bloggar i älsklings säng, internet i mobilen is the shit. Vet inte hur man gör radavstånd osv men det får väl se ut som det gör helt enkelt,. Idag red jag tamarillo en sväng på ängarna och han skötte sig superfint. Orkar inte berätta detaljerat vad vi gjorde osv för det tar sån tid att skriva, haha. Men nu är jag med älskling och becka iaf, gör inte ett skit faktiskt :( men jaja. Imorgon bär det iaf av till jönköping för att titta häst, nice!;-)blir bra hoppas jag, känns så! Men ska övertala becka att hon ska klia mig i nacken nu, ni anar inte hur skönt det är alltså! Men aja, vi hörs!

RSS 2.0